scooby 27.09.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 ja to mialem z kierbudem. był raz tylko, na zbrojenie fundamentow nie mial czasu, dzis tez jak dzwoniłem to powiedzial ze chyba niechce mojej budowy bo ma za daleko:| dzis juz z innym sie umowilem. I jak prace ide? ja musze zabrac sie za kontynuowanie dziennika ale nie ma czasu: a wierzbe juz macie zamówiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 27.09.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 witam wszystkich chyba sie z grupy wiosennej na jesienną przerzucę, bo w sumie zaczęliśmy 1 września to już na jesień się nadaje scoob - dobry pomysł z założeniem grupy my mamy stan zero, zrobiony od 1 września do zeszłej środy, teraz betonik sobie dojrzewa a my go podlewamy, bo jak stwierdzil nasz Synek jak się domek podlewa to może sam urośnie jak kwiatki teraz czekamy na prąd i będziemy ruszać w górę - keramzyt optirok od muchy no i mamy dylemat z ogrzewaniem domku, już poruszałam na "wiosennej" grupie, ale może Wy sie wypowiecie co planujecie? u nas nie będzie gazu, "butlowy" drożeje, i zdecydowaliśmy sie na piec na pellety. Dajcie znać co Wy macie. Ewentualnie jak ktoś z was jest Prezesem gazowni to niech się odezwie na PW - oddam bardzo dużo za gazociąg....................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 27.09.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Witam serdecznie:p a se zalozylem jesiena przynajmniej ceny bede zblizone bo od wiosny do teraz to sie ladnie pozmienialy. Ja we wtorek robie wylewke i juz tez bede mial stan zero a pozniej 5 dni przerwy i niech sie mury pna do góry troszke malo osob narazie tutaj pisze ale jestem dobrej mysli ze sie wszystko rozkreci. poki co zaczynam juz szukac powli elektryka i tych o co, cwu... i planuje tez centraly odkurzacz zrobic:| macie jakies namiary na Tratak, instalatorów, elektrykow. a dgp to tez instalatorzy ogrzewania zrobia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 28.09.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 hej jesienniacy.... dzisiaj nadaję sie na "psychologa dyżurnego", bo sie okazało ze mamy dwa tygodnie przestoju bo prądownia sie nie wyrobi i wznawiamy 15.09..... zastanawiam się - jest caaała masa ludzi którzy w moich okolicach właśnie zaczynają się budować (swarzędz - kierunek września, gniezno) - jesteście tu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alpino 28.09.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Witam zaczynających, po wszystkim zostały mi 4,5 palety porothermu 30 oraz paleta połówek. Zainteresowoanych proszę o kontakt. Odbiór z Robakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 29.09.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Witam - bardzo się cieszę, że ktoś założył nową grupę Wielkopolską No więc tak - czekamy na pozwolenie na budowę.... a mamy nadzieję jeszcze w tym roku zrobić fundamenty. Narazie robimy casting na wykonawcę, bo ten który był już zaklepany w czwartek nam oświadczył że jednak nas nie wybuduje, bo trafiła mu się robota na najbliższy rok i nie da rady nas nigdzie wcisnąć Tak więc zostaliśmy wyrolowani. Budujemy w Borówcu - działka 810m2. Projekt Sasza lustro z pracowni Dom na 5 http://www.domna5.pl/index.php?opcja=details&id=17&nazwa_projektu=SASZA&autor=Paweł%20Piątka . Działka jest już ogrodzona, humus zdjęty, czekamy na geadetę i oczywiście na upragnione pozwolenie. No i oczywiście powoli bierzemy się za załatwianie kredytu. To tak w wielkim skrócie. Czy ktoś może rozpoczyna budowę w naszych okolicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 29.09.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 mowaleria Hej tez myslałem o tym projekcie, bardzo ładny ale przegrall dlatego ze parterówka a z podaszem to jak dla nas sympatyczniej.i nie pisz tyko ze geodeta ci wyznaczał. bo bedzie wscipski sasiad i zgłosi do nadzoru budowlanego. geodeta moze wyznaczyc budynek dopiero wtey jak dostaniesz PNB upłyną 2 tyg i dostaniesz dziennik i po 7 dniach jak dostaniesz dzienik i zglosisz rozpoczecie budowy wtedy geodeta moze ci wyznaczyc... ale to tak oficialnie tylko:p a słyszeliscie cos na temat pasywnego domu? super sprawa !!! od 2015 maja byc tylko takie budowane bo taka bedzie ustawa!!! sciana konstruktywnie jak najmniejsza byle by otrzymala dach i izolacja 35cm styropian nutrapor (nazwe pewnie przekrecilem) ogrzewanie za pomoca pompy ciepla ktora wymienia powietrze !!! nie trzeba okien otwierac a i tak czujemy jak by mieszkanie bylo przewietrzone!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 30.09.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 mowaleria Hej tez myslałem o tym projekcie, bardzo ładny ale przegrall dlatego ze parterówka a z podaszem to jak dla nas sympatyczniej. i nie pisz tyko ze geodeta ci wyznaczał. bo bedzie wscipski sasiad i zgłosi do nadzoru budowlanego. geodeta moze wyznaczyc budynek dopiero wtey jak dostaniesz PNB upłyną 2 tyg i dostaniesz dziennik i po 7 dniach jak dostaniesz dzienik i zglosisz rozpoczecie budowy wtedy geodeta moze ci wyznaczyc... ale to tak oficialnie tylko:p Dzięki za przestrogę, jeszcze mi nie wytyczył geodeta. Mam do was jeszcze jedno pytanko - nie wiem co mam teraz zrobić z przyłączami - mamy już warunki przyłączy i co dalej? Co do mojego projektu - nam właśnie zależało na parterówce z możliwością późniejszego zagospodarowania poddasza. Jak dzieci dorosną i jedno z nich będzie chciało zrobić sobie swoje gniazdko na górze - ma taką możliwość - tam jest prawie 50m2 pow 190cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 30.09.2007 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Wow to wiecej niz u mnie nawet:| a co do przyąlaczy to ja juz miaem wszystkie na dziace ale i tak musiaem wszystkie te warunki robic bo na rozdzia instalacji. jak masz warunki z enea to podpisujesz umowe pozniej kaza ci zapącic i pozostaje tylko czekac max 6miesiecy i masz skrzynke, (tak mi sie wydaje) podobnie jest z gazownia ale tam jak masz warunki to musisz poszukac projektanta przyacza gazowego.... a z woda to nie wiem:| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 30.09.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Ewentualnie jak ktoś z was jest Prezesem gazowni to niech się odezwie na PW - oddam bardzo dużo za gazociąg....................... Prezes gazowni słucham: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 01.10.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Prezes gazowni słucham: szanowny Panie Prezesie, mam silną potrzebę trzystumetrowej, z tego co sie orientuję możliwie sztywnej rurki, dzięki której robiłoby sie ciepło............ zaproponuje mi Pan coś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 01.10.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Dołączam sie do grupy Właśnie zaczeliśmy budowę - wykopane fundamenty i zalane podbetonem. Papierologie zacząłem organizować w marcu i w sierpniu było wszystko gotowe (WZ + późniejsze zmiany, projekt, PNB, geodeci, kierbud itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 01.10.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Dołączam sie do grupy Właśnie zaczeliśmy budowę - wykopane fundamenty i zalane podbetonem. Papierologie zacząłem organizować w marcu i w sierpniu było wszystko gotowe (WZ + późniejsze zmiany, projekt, PNB, geodeci, kierbud itp) to tak jak my. Gdzie sie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 01.10.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Dołączam sie do grupy Właśnie zaczeliśmy budowę - wykopane fundamenty i zalane podbetonem. Papierologie zacząłem organizować w marcu i w sierpniu było wszystko gotowe (WZ + późniejsze zmiany, projekt, PNB, geodeci, kierbud itp) to tak jak my. Gdzie sie budujesz? Gmina Komorniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 01.10.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Właśnie rozpoczęliśmy casting na wykonawcę Kserokopie projektu poszły w trzy pary rąk - ciekawe co z tego wyniknie Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 02.10.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 mowaleria Czekamy na wyniki tych wycen:p Acidtea napisał: Prezes gazowni słucham: szanowny Panie Prezesie, mam silną potrzebę trzystumetrowej, z tego co sie orientuję możliwie sztywnej rurki, dzięki której robiłoby sie ciepło............ zaproponuje mi Pan coś?? Dołączam sie do grupy Właśnie zaczeliśmy budowę - wykopane fundamenty i zalane podbetonem. Papierologie zacząłem organizować w marcu i w sierpniu było wszystko gotowe (WZ + późniejsze zmiany, projekt, PNB, geodeci, kierbud itp) ja 2 stycznia złozylem wniosek o wZ a 17 wrzesnia zaczelismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herbertwarmot 02.10.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Witam ponownie, Dawno nie zaglądałem, a widzę, że pojawiły się nowe osoby - Witam serdecznie. a słyszeliscie cos na temat pasywnego domu? super sprawa !!! od 2015 maja byc tylko takie budowane bo taka bedzie ustawa!!! sciana konstruktywnie jak najmniejsza byle by otrzymala dach i izolacja 35cm styropian nutrapor (nazwe pewnie przekrecilem) ogrzewanie za pomoca pompy ciepla ktora wymienia powietrze !!! nie trzeba okien otwierac a i tak czujemy jak by mieszkanie bylo przewietrzone!! Wydaje mi się, że poglądowy mały domek będą stawiać w okolicach Polibudy w Poznaniu. Chyba już jakiś szkielet stoi przy nowym centrum wykładowym. zastanawiam się - jest caaała masa ludzi którzy w moich okolicach właśnie zaczynają się budować (swarzędz - kierunek września, gniezno) - jesteście tu? My się budujemy za Swarzędzem w Paczkowie ( kierunek na Kosrzyn ) Mam do was jeszcze jedno pytanko - nie wiem co mam teraz zrobić z przyłączami - mamy już warunki przyłączy i co dalej? Jeśli chodzi o energetykę to razem z warunkami powinna być umowa. Podpiszesz ją no i czekasz kilka miesięcy. W naszym przypadku ustalili sobie 7 miesięcy na wykonanie ;/ Jeśli chodzi natomiast o wodę to u nas ( podlegamy pod Zakład Gospodarki Komunalnej w Swarzędzu ) po otrzymaniu warunków musieliśmy poszukać sobie projektanta, który zrobi projekt przyłącza wodociągowego ( dokumentacja techniczna + jakieś tam uzgodnienia ). Jak będzie gotowy projekt trzeba poszukać ekipę do wykonania przyłącza. Dodatkowo trzeba załatwić w urzędzie pozwolenie na zajęcie pasa drogowego, a czasami nawet jakieś oznakowanie. Jeszcze na ten temat nie rozmawiałem z urzędnikiem więc nie wiem jak to będzie w naszym przypadku. Nasz projekt przyłącza jest już gotowy, czekamy na uzgodnienia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 02.10.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Juz całkie lądna grupka sie zrobila herbertwarmot celt AAAW Borówki muriel Alpino (wydaje mi sie ze juz po stanie surowym:p) mowaleria Acidtea Bikerus Wydaje mi się, że poglądowy mały domek będą stawiać w okolicach Polibudy w Poznaniu. Chyba już jakiś szkielet stoi przy nowym centrum wykładowym. Tak masz racje to PP buduje ten dom na wzor. U mnie dzis wylewaja chudziak i szaluja fundamenty pod komin i jak sie okazalo przez sam srodek szalunku przechodzi rura od kanalizacji :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 02.10.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 zastanawiam się - jest caaała masa ludzi którzy w moich okolicach właśnie zaczynają się budować (swarzędz - kierunek września, gniezno) - jesteście tu? I owszem. Budujemy sie w Kruszewni, miedzy Swarzedzem a Tulcami. Blisko Zalasewa. Szczegoly w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 02.10.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 herbertwarmot dzięki wielkie za pomoc w sprawie przyłączy. Jakbyś mi dał jeszcze namiary na tego projektanta od przyłączy wodnych to byłabym wdzięczna scooby pierwsza wycena ma być gotowa w czwartek, następne za około dwa tygodnie - jak tylko będę już je miała dam wam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts