Frodo-pl 13.12.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Witam wszystkich Ja za bardzo już do tej grupy nie pasuję choć bardzo chciałem. Niestety pani ze starostwa pokrzyżowała mi plany budowy i jestem zmuszony czekać już do wiosny. Jestem w stanie oczekiwania na PNB po drugim złożeniu dokumentów. Może tym razem obędzie się bez sporu. Jak nie to wracam do prawnika i sądem sie skończy. Nie może to trwać wieczność. Tak czy tak będę wiernym i aktywnym uczestnikiem kolejnego forum tego jak i pozostałych wiosna 2007 i wiosna 2008 Szukam fachowców co YTONG stawiają. Zna ktoś może? Lokalizacja mojej budowy to 4km na Pd od Mosiny kierunek Czempiń Sam spróbuj Ja tak zrobiłem. Sam budowałeś z YTONG-a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 14.12.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Sam budowałeś z YTONG-a ? Sam. Nie chciałem się chwalić , ale jak już pytasz... Wczoraj skończyłem szczyty! 8 m wysokości. To była jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 14.12.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Jaką szerokość ściany zastosowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 14.12.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Jaką szerokość ściany zastosowałeś? 36,5. Nieskromnie powiem, że poprzedni dom też miał 36,5 i było super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 14.12.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Ja zdecydowałem się na 40 cm. Będzie jeszcze cieplej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 15.12.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Zbudować samemu dobrze ścianę jednowarstwową to wielka sztuka i wielkie ryzyko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 16.12.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 A fachowcy mówia ze to nie sciana trzyma ciepo tylko ocieplenie. juz niedugo bedziemy budowac na szerokosc jednej cegy penej a ocieplenie bedzie 25cm ponoc to jest przyszosc.:| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 16.12.2007 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Zbudować samemu dobrze ścianę jednowarstwową to wielka sztuka i wielkie ryzyko. Masz rację z tym ryzykiem i sztuką. Prawda jest taka, że jak sam jesteś przy klejeniu (bo tak to trzeba nazwać) to przynajmniej wiesz czy wszędzie dokładnie jest klej położony. Jak fachowcy (murarze-klejarze) będą pędzić do przodu to pozostawią szczeliny puste i już nic z tym nie zrobisz. I to wtedy dopiero jest ryzyko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 17.12.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Zbudować samemu dobrze ścianę jednowarstwową to wielka sztuka i wielkie ryzyko. Masz rację z tym ryzykiem i sztuką. Prawda jest taka, że jak sam jesteś przy klejeniu (bo tak to trzeba nazwać) to przynajmniej wiesz czy wszędzie dokładnie jest klej położony. Jak fachowcy (murarze-klejarze) będą pędzić do przodu to pozostawią szczeliny puste i już nic z tym nie zrobisz. I to wtedy dopiero jest ryzyko. Masz rację! Z ytongiem jest tak, że największy problem dla murarzy to dobijanie bloczków, aby nie zostawiać szczelin pionowych. Klej to oni kładą dokłanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 17.12.2007 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 witam szukam kierownika budowy. Jesli macie namiary na kogos sensownego to prosze ona pw. Nie szukam kierownika steplownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenji 20.12.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Muszę to napisać: MAMY POZWOLENIE NA BUDOWĘ !!!!! Teraz tylko czekamy z żonką za uprawomocnieniem i... zaczyna się dla nas ten cudowny czas potu, łez i krwi Plany na lato 2008 - fundament + ogrodzenie działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 21.12.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 witam dawno tu sie nie odzywalam, bo tyle sie dzieje, ze czasu nie ma planowalismy zaczac budowe juz wiosna, poptem stracilismy nadzieje i myslelismy, ze zaczniemy dopiero w przyszlym roku, a teraz okazalo sie, ze jednak udalo nam sie tej jesieni, dokładnie 1 listopada zaczelismy mamy juz sciany i strop zalany, hurra!! wszystkich chetnych zapraszam dokomentowania w naszym dzienniku, jutro jedziemy robic nowe zdjecia:) obecnie zaczynam sie rozgladac za dekoratorem wnetrz, bo raczej przed dzialowkami cchialabym wiedziec co i jak tam porobimy:) mam juz pare namiarow, jeszcze nigdzie na razie nei dzwonilam (uklony w strone celta:)) jesli macie jakies sprawdzone osoby to poprosze na namiary, oprocz gustow na pewno tez cena jest wazna. chociaz chyba bardziej podobne gusty i rozwiazania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 23.12.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 I Życze Wszystkim Radosnych Świąt Bożego Narodzenia!Niech te najpiękniejsze w roku świętaprzyniosą Państwu pokój,wzajemne zrozumienie i życzliwość,a w Nowym 2008 Rokuspełnią sięplany i marzenia. http://stara.gorpol.pl/choinka01.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 02.01.2008 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 wysyłam Wam pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 06.01.2008 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 511330633 - mój, kilku innych forumowiczów, polecany niejednokrotnie tu i na wiośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 06.01.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Doczepiam sie do powyzszego postu muriel:p a tak to mam pytanie... Wsumie duzo sniegu spadło a ja nie mam dachu i wszytsko lezy na stropie, gra warta swieczki odsniezac strop? bo mam taki zamiar, moze nie chodzi o to zeby sie nie zawalił tylko sciany na wiosne chyba mega zmokna a tak to troche litrow wody moge sciagnac odsniezajac go ? przynajmniej tak mi sie wydaje....a tak to jak prace u was? u mnie przestuj do marca chyba:| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 06.01.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 u nas dach sie robi, do konca stycznia bedzie dachówka, o ile pogoda nie popsuje planów. No i od marca jedziemy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 06.01.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 u nas pod koniec stycznia zacznie sie robic dach...wlasnie mamy problem jaka wybrac dachowke chcielibysmy cementowa antracyt, widzieliscie gdzies taka, ktora naprawde jest szra, a nie czarna? bo na razie wsszystkei nam sie czarne wydaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 06.01.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 :| to widze ze moj dach jest wyjatkowy i nie chce sie robic w styczniu wrrr:[ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 06.01.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 jak widac to zalezy od wytrzymalosci dekarzy, hehenasz wykonawca dosc sie spieszy, wiec koniec stycznia zacza robote... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts