Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych - Jesien 2007 - Wielkopolska

Gość scooby

Recommended Posts

Witam wszystkich w Nowym Roku.

Dawno mnie tutaj nie było - tzn byłam ale się nie oddzywałam, bo miałam i mam jeszcze doła, że nic mi z tej budowy nie wyjdzie :(

Czekam na decyzję banku o kredycie i to czekanie już powoli doprowadza mnie do szaleństwa. Co chwile chcą jakieś dokumenty i tak latam jak porąbana i mam już dość.

Pozdrawiam Was serdecznie.

Muriel - gratuluję - mały jest uroczy!

• Odpowiedzi 716
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzdzownicza :p mnie tez wkurzaly na poczatku papierki ciagle cos nie tak:/ a to warunki były nie takie jak chcielismy architekt wyrysowal juz plan zagospodarowania a pozniej inne warunki byly ...itp juz nie bede tego opisywal bo paiery najbardziej sie przedłuzały, powtarzalem sobie ze jak juz sie zacznie to pojdzie no ale nie tak pieknie wsumie jak mialo byc bo dach mial byc skonczony a jeszcze nie zaczety...

POMOCY !!! Mielismy polecona ekipe. Zaczela jesienia. Wylala zle lawy fundamentowe. Musieli poprawiac na wlasny koszt. Zle postawili sciany fundamentowe. Murowali i burzyli i tak chyba ze 3 razy. W koncu im sie udalo osiagnac cel. Nie wytrzymalismy jak zabrali sie za smarowanie dysperbitem scian. Zamiast najpierw dziury w scianach "zalepic". Z ekipa pozegnalismy sie juz na szczescie. Niestety nie mamy jak narazie ekipy, ktora ruszylaby dalej od wiosny. Rzuccie namiary na ludzi sprawdzonych i ktorych z czystym sumieniem mozecie polecic.

cześć wszystkim :D nasi cieśle zebrali się w sobie i prawie skończyli :D od poniedziałku ścianki działowe poddasza :D

też myślimy ciągle nad dachówką, bo niby nelskamp wybrany, ale ciągle jeszcze można zmienić.................. a jakie Wy robicie dachówki? bo widzę że mamy na jesiennej w większości albo etap dachu, albo... kredytu :-// powodzenia wszystkim kredytobiorcom, my czekamy na decyzję póki co 8)

Co do dachu to polecam http://www.dek-pol.com (kiedys poleceni mi przez misiak) ceny maja naprawde super a mozna u nich zamówic wszystkie akcesoria do dachu od gwozdzi az po rynny , okna itp..

a dachowka juz sie chyba gdzies chwalilem zdjeciem jaka wybralem? ale jeszcze nie zamowiona,Creaton tera harmonica czerwien winna..

a jakie Wy robicie dachówki? )

Chciałem Nelskampa ale jednak wybrałem Brassa - Cisar Kasztanowy.

Membrana Tyvek Supro.

Rynny Galeco stalowe.

Okna dachowe ROTO 7.

Kupowałem w Wena Plus.

Mała, elastyczna firma. http://www.wenaplus.com/

Znalazłem tańsze oferty, ale w Wenie jakos tak symaptyczniej było ;)

Altariela - w Twojej:

"Dane techniczne: 1-osobowa, narożna, półokrągła, górna głowica prysznicowa - deszczownia, 6 bocznych dysz wodnych, elektroniczny panel sterowania, elektroniczny wyświetlacz, lustro, półka szklana, oświetlenie górne, generator pary o mocy 3000W, temperatura sauny - max 60C, wentylator, radio FM, głośnik, wyposażenie sauny - piec, kamień, wiadro, czerpak wody, taboret, szklany czasomierz, termometr, oświetlenie, uziemienie"

w mojej:

"* Parownik o mocy max. 2,8 kW * Piec o mocy 3,6 kW z kamieniami (sauna parowa do 60 °C) "

więc chyba jednak lipa

:( :( :(

jak ktoś wie gdzie znaleźć saunę z kabiną, w której kabina bedzie kabiną a sauna sauną to dajcie znać :wink: [/b]

Znalazłam jeszcze takie ale żadnych konkretów :(

http://www.ika-r.pl/o_zest_kab_prysznicowa_sauna_finska.php

Po 15 minutach:

Mam!!!

http://www.excellent.com.pl/serwis/instr/pdf/sauna_kabina_parowa_g001.pdf

Tu jest wyraźnie napisane, że w saunie fińskiej temperatura to 90 stopni, a w parowej jest zakres od 25 do 60 stopni :D

Tyle że aktualnie nigdzie nie można jej kupić :(

moja korespondencja:

"

W godzinę czasu możemy osiągnąc temp. 90C

----- Original Message -----

To: [email protected]

Sent: Friday, January 11, 2008 11:34 AM

Subject: Pytanie o przedmiot: SAUNA FIŃSKA Z KABINĄ PRYSZNICOWĄ !!! SN 602 (numer: 294928537)

--------------------------------------------------------------------------------

Treść wiadomości:

Proszę o informację jaką maksymalną temperaturę można uzyskać w saunie?

"

ale ten Pan od kabiny która mi się podoba (ta któr wklejałam wyżej) jeszcze na takie pytanie nie odpisał. Ale jest nadzieja bo to bardzo podobne urządzenia :D

8)

Witam wszystkich,

ja jestem taki ni pies ni wydra. Prace przygotowawcze rozpocząłem jesienią, potem czekałem na formalności i chciałbym kontynuować jeszcze przed wiosną jeśli pogoda dopisze. Pewnie będę też w grupie Wiosna2008 ale może dogonię Was, którzy zaczęliście już konkretne roboty. Dlatego wpisuję się też tutaj. Póki co przeczytałem paręnaście tysięcy postów- dały mi dużo do myślenia!

pozdrawiam serdecznie

no ale tematy sie ostatnio zebrały(dotyczy pan ) :p

ja narazie o tym zupelnie nie mysle, wogóe nikt sie nie zastanawia nad tym, kwestia tyko taka w jednej azience ma byc wanna narożna a w drugiej prysznic. a co do wannoprysznicu to stało i chyba nada stoi w praktikarze wanna narozna zabudowana jak prysznic po 4 i cos tysiaca...

a ja ciage czekam na dach...a od pon biore sie powaznie za instaratorow...i dachówke....

cześć scoob :D

dachówkę wybrałam kilka miesięcy temu :D :D i taka właśnie będzie. Robiliśmy potem jeszcze kilka wycen, oglądaliśmy różniaste, ale i tak stanęło na tej którą wybraliśmy w zeszłym roku (nelskamp kolory jesieni).

Co do łazienek - to my nie chcemy wanno-pryszniców tylko kabinę prysznicową z sauną (osobno prysznic i osobno drewniana sauna fińska) - taki sobie bajerek 8) wannoprysznice sa beznadziejne :-? ja też u góry będę miała narożną a na dole kabinę - tyle, że obok będzie sauna :D i właśnie taką ciężko gdzieś obejrzeć........ poza netem, ale szukam "na żywo".

acha - wybraliśmy okna (AP Okna Górecka) i chyba zgadzamy się co do podłogi (przynajmniej jeśli chodzi o klimaty) - Argento z Paradyża (mam podłogówkę na całym dole, więc będą wszędzie płytki). Co prawda mi bardzo podobały się jeszcze Antiquer, ale mojej Drugiej Połówce nie, więc odpadły.

Poza tym Scoob, jesteśmy na podobnym etapie, ale ja muszę już myśleć o takich pierdołkach, bo czasy oczekiwania na towar + instalację/montaż/położenie są długie, a ja chcę (muszę) w czerwcu mieszkać 8)

Altariela - znalazłaś coś jeszcze? ja miałam nadzieje że może w cermagu będą mieli jakieś takie cuda, ale wczoraj byłam i ni mają :(

no i witam Pana ni pies ni wydra :D