muriel 20.01.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 ps. uzupełniłam dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 20.01.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 hmm ambitne plany i szybko do przodu muriel ja jeszcze o tynkach nie myslałem, a wykonawce skad masz? 11zł za mkw?a daszek to i tak sporo ci wyszedł :| ja mysle ze nie przekrocze 70(zobaczymy jak tak naprawde wyjdzie w praniu bo zycie uczy ze i tak zawsze czegos brakuje, tak patrze ze ciesla wsumie drogi i material tez. no ale wymyslilem !!! deskowanie no a u mnie nie bedzie :| wypadalo by miec przy uzytkowym podaszu no ale NIE...moze i tu zaoszczedzilem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 20.01.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Witam i dziękuję za namiary na tynkarzy wszystkim kolegom z Forum. "Przerobiłam" kilku na budowie - Boże Święty - ta grupa zawodowa branży budowlanej dobiła mnie! Rekord świata w konkursie na najbardziej dziwaczne argumenty uzasadniające trudność (czyt. koszty) obróbki okna drewnianego przedstawił ostatni "Zawodowiec - tynkowiec", uwaga cyt: "dopiero jak wstawią okna w otwory to będzie widać ile styropianu musimy wsadzić we wnękę okienną, aby wyrównać otwór z ramą"..... 8)" Pytam jaki styropian, bo przeciez otwór pod okno przygotowany i pomiary pobrane przez producenta stolarki okiennej, a gość na to : "Pani, oni wszyscy niby miarę biorą, a potem standardowe i tak przywożą i wstawiają w otwory, a luki wypełniają styropianem!" No nie! Trzymajcie mnie! Gościu chyba widział jedynie wymianę standarowych okien w blokach. Już po otworach widać u mnie gołym okiem, że typowego otworu ani jednego, a jeden nawet ma olbrzymi łuk..... Złośliwa jestem, ale po takim konkursie na "najmądrzejszego tynkarza" wróciłam myślami do pierwszego, z którym rozmawiałam, ponieważ ten miał tylko problem z ewentualnym "wianiem w uszy przez szpary w deskach". Niewtajemniczonym wyjaśniam, że otwory okienne są na razie zabite deskami i halny póki co tu nie szaleje. No nie udźwignę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 21.01.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 scoob - tynkarz 12 zł. I wydaje się być sensowny, polecony przez kierbuda tak w ogóle to dzisiaj skończyli murarza ostatnia ścianka z siporeksu którą sobie wymyśliłam, cztery cegiełki keramzytu i koniec za dwa - trzy tygodnie będą okna, to wejdzie tynkarz, do tego czasu powinien być prąd...... a ja i tak skupiam się już na wyborze kolorów ścian, płytek i mebli Martuszku - byłabyś dumna z ilości i wielkości moich "przeszkleń" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 21.01.2008 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Muriel - podajesz cenę tynkowania bez materiału, tak? Mi podawano ceny od 26 zł brutto do 27 netto - z materiałem (tynk gipsowy maszynowy). Czy to na to samo wychodzi? Mam nadzieję zobaczyc któryś dzień Twoje przeszklenia Moje "dziury" zostana przeszklone dopiero po tynkach, tak mniej więcej myślę, że na początku kwietnia. Już możesz czuć się zaproszona. Cieszę się, że się "przeszkliłaś" na maxa - będzie ślicznie. Oczywiście nie byłabym kobietą, gdybym nie przyznała, że umieram z ciekawości jak to u Ciebie wygląda ps. Twoje dziecię na zdjęciu za każdym razem wprawia mnie w doskonały humor. Wygląda "rozrywkowo-rozkosznie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 21.01.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 12 bez materiału, za cementowo-wapienny. Tylko nie pytajcie czemu taki a nie inny bo to pytanie do mojego Misia a nie do mnie za to mam dzisiaj pytanie do ornitologów - jeśli tu tacy są mianowicie - widziałam dzisiaj i w ostatnich dniach powracające klucze gęsi - czy to oznacza że zimę mamy już za sobą? czy może to gęsi - morsy lubiące śnieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 21.01.2008 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 A materiał ile na m2 doliczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 21.01.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 oki skoro obeznaliscie sie juz w temacie to czekam na pw na tel tynkarzy.z gory wszystkim dziekuje.muriel a co do tyn cem-wap to tez mi kierbud polacał no ale zostaje chyba przy swoim:| ,gipsowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 21.01.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 do tynkowania 835 m (ściany + sufity) to będzie bolało.... ale jeszcze bardziej zabolą płytki na podłogi..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torreador 22.01.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 WitamSZANTI Mam zamiar już wkrótce budować omegę. Projekt nie należy do rozchwytywanych, więc trudno znaleźć informacje na jego temat. Czy mogłabyś choć w dużym przybliżeniu powiedzieć jakie założyłaś koszty budowy. Informacja o cenie dachu trochę ostudziła mój zapał...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 23.01.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Hej.martuszak ile bierze twoj tynkarz? moj chce 17zł za m2 nie wiem czy to duzo czy malo? moge jakis kontakt do twojego najlepszego tynkarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 23.01.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 scoob ale się precyzyjny zrobiłeś 17 netto czy brutto i z materiałem czy bez? bo jeśli brutto z materiałem to mało, a jeśli netto bez to dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 23.01.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Muriel muriel muriel dlaczego precyzyjny? zagladalas do dziennika hehe? Czy chodzi o te tynki? ostatnio troszke odpuiszczałem ale teraz znowu troszke porownan trzeba zrobic. 17zł to cena brutto bez materailu. Z materialem wychodzi 28zł :| tynki maszynowo gipsowe.to znaczy ze duzo :|? Muriel czekam na twój bilans w dzienniku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 24.01.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 torreador wysłałam do ciebie priwa daj znać czy doszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 24.01.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 hmm podliczylem i wyszlo mi 520m z sufitami:| no ale dojda do tego jeszcze scianki działowe na podaszu wiec pewnie wyjdziepodobnie jak u ciebie muriel...juz nie moge doczekac sie tych dachowcow....;/a tak to 12zł tyn cem wap ale ile to wyjdzie z materialem? gipsowe tak 28zł ale fakt faktem ze tradycyjne ponoc o niebo lepsze :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 24.01.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Muriel czekam na twój bilans w dzienniku!!! dla Ciebie wszystko - zajrzyj te Twoje 17 to mi trochę dużawo....... ale baba jestem to się mogę nie znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torreador 24.01.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 SZANTI Przykro mi, ale nic nie dostałem. Czy możesz spróbować jeszcze raz? Z góry dziękuję. Mam oczywiście dużo więcej pytań, choćby o to, czym będziesz ogrzewać dom. Bo akurat kotłownia to chyba jedyny minusik omegi. Ewidentnie przystosowana do ogrzewania gazem, daje niewielkie pole manewru... Fajowo, że znalazłem kogoś, kogo też zauroczył ten projekt i jest kilka kroków przede mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 25.01.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 torreador wysłałam ponownie myślę że dojdzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 25.01.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Czytam teraz o tych tynkach i juz sam nie wiem, ale ponoc najlepsze pierwsze zdanie wiec beda gipsowe.A wasz instalator chce wejsc po czy przed tynkami? bo mój przed tynkami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 25.01.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 to instalator może wejść po tynkach? i co - będzie w takich świeżych rył sobie rowki? bez sensu trochę chyba...... nasz wchodzi przed (ale po oknach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts