Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych - Jesien 2007 - Wielkopolska

Gość scooby

Recommended Posts

No moze moze i u wielu wchodzi po tynkach, kwestia jest taka ze tam nie ma za duzo klucia bo pod grzejniki wychodzi moze 15cm w twoim przypadku moze i lepiej by było tez po tynkach bo nie masz zupelnie grzejnikow na dole, a wiesz jak on ci rozprowadzi podłogowke i na to wejda tynkarze to moga cos zniszczyc...

z jednej strony tak jest dobrze a z drugiej nie. dlatego niektorzy robia posadzki po instalatorze ale przed tynkami , no ALE posadzki po zrobieniu tynkow wygladaja masakrycznie...

• Odpowiedzi 716
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

o ja!!! to mnie rozbawiłas :p Piszac instalator mialem na mysli od co, Elektryk to wiadomo ze przed tynkami hehe

Odnosnie tematu Tynki 28zł (znalazlem tez tanszych no ale jeden robi tylko w sobote, a drugi nie jest polecany na forum tez tynkarz tak ale od posadzek nie)

Posadzki 46zł bez zbrojenia i 50 zł ze zbrojeniem.

co sadzicie o tych cenach?

materiał na tynki to "V G light" czy jakos tak.

Chciałabym się pochwalić :oops:

Dostałam kredyt :lol:

Zaczynam powoli działać - już zamówiłam suporeks - ceny znów szaleją... masakra. Byle tylko pogoda pozwoliła nam wystartować pod koniec lutego :roll: .

Z góry wszystkich przepraszam za masę pytań, które będę zadawać :wink:

Trzymajcie kciuki - napewno was już nie prześcignę... ale będę się bardzo starać.

Pozdrawiam 8)

czytam o tych waszych kosztach i smiac mi sie chce.JA za dom 87m parterowy.Stan surowy zamniety,razem z ekipa i materialem,zaplacilem 100 tys.

Budowa 40 km od warszawy.Ekipa za recznie kopany fundament.wiezba,blachodachowka,taras,kominek z grillem przy tarasie i oczywiscie sciany 26 tys.W cenie 100 tys sa wszystkie okna i drzwi wejsciowe.Wszystko material+Ekipa 100 tys.

Mozna i schron atomowy ale po co, zeby sie pokazac.jest nas dwoje,dzieci dorosle.lepiej zwiedzac niz wydawac gruba kase na dom.Wszyscy buduja na trzy pokolenia,kto bedzie chcial w tym mieszkac?Sprzedadza po naszej smierci .To juz nie te czasy,dzieci beda zyc inaczej,nasze domy beda stare i niemodne.

Dodam jeszcze,ze jest dylemat okna-szprosy czy nie drewno-plastik, dachowka cement-ceramika,marmury-gres,wyposazenie wloskie czy polskie,gdy jest kasa nie ma problemu.Kto ma duza to tu nie zaglada.Ja nie mam problemu,ze przyjdzie Franek,Ania,Kowlscy a oni maja lepsze domy.Kto chce niech sie zarzyna.ja wole korzystac z zycia.Dzieci musza miec wszystko,bo ja nie mialem.hahaha.

a ja dodam, wenom, ze nie zawsze warunki zabudowy pozwalają na blachodachówkę :roll:

Poza tym, mozna przecież mieszkać w betonowym bloku na 15 pietrze, z mrówkami faraona na 37 mkw, ale za to zwiedzać świat :wink: Po co w ogóle się budowac??

Idź Ty lepiej korzystać z życia i zaczepiaj jakąś warszawską grupę..... :evil:

Mozna mieszkac w domu za 200tys lub za 600tys.Myslalem,ze chodzi o dom,tani,ladny na miare naszych potrzeb.po co wydawac na dach 70tys.Lepiej wydac 25tys,ale tu wszyscy juz sie chwala,bo tylko to sie liczy.Koniecznie trzeba wystawic tablice przy bramie,ze okna 3szyby,okucia super.dachowka ceramika,bron Boze cement itd.Dlatego istnieja tacy artysci jak Ich Troje i cale te nasze Disko Polo.Klan,Moda Na Sukces.Bijcie sie o zlotowke za m2 tynku.to jest zalosne,zycie jest piekne.JA chcialem pokazac,ze mozna wybudowac ladny dom tanio.Zegnam.

Jest tylko jedno ALE ta blachodachówka na pewno bedzie wymieniana jeszcze za twojej kadencji bo to jest blacha... Ceramiczna dachówka bedzie dlugo przymac czystosc i nowosc....

A kiedy ty budowałes ten dom?

widzisz tobie wystarczy 87m mi np nie.

Jak chce sie miec dwójke dzieci to najpeiej zeby kazde mialo osobne pokoje około 15m jeden pokoj razy 2 daje nam 30m. Sypialnia nastepne 15, 2 lazienki bo z jedna to masakra 15m(jedna licze 7,5m). Pokoj dla babci 15m... to juz jest 75... Garaż 20 pom gospodarcze 5m, kuchnia 10, jadalnia10 salon 30... wiatrołap 5.. mamy juz 150m:|

A to jest to czego wlasciwie potrzeba.. Ja jestem tego zdania ze jak juz sie wydaje kupe siana to lepiej troszke dolozyc i miec pozadne!

a to ze dach 70k ? sama robocizna 18k plus wiezba...plus dachówka plus okna rynny to to jest cena prawie ze juz normalna...

blachodachówke pewnie bedziesz wymienial ja za 30lat?

A mam pytanko rynny masz? rynny sa drogie ale z drogiej strony po co je miec?

MAsz zdjecie twojego domku?albo rzut parteru?

blachodachowka, bo tania, dom parterowy,wiezba mniejsze koszty, bo nie musi byc tak solidna. Po 20 latach wszystko bedzie do wymiany.bedzie stare nie modne.Wiadomo,ze wszystkim chodzi o koszty a naprawde,mozna oszczedniej.Trzeba szukac Ekipy tanszej, nie musi byc z naszych okolic.Na wschodzie Polski prosza sie o prace i sa naprewde dobrzy.cena bedzie o 50-60 procent nizsza.Przy budowie domu trzeba byc caly czas.Zadnych panie Rysiu,panie Janku,caly czas kontrola,kierownik jest tylko od brania kasy,my wszystko pilnujemy.Domek wybudowany 2007,wykanczenie w tym roku, mysle ze 100tys wystarczy.

blachodachowka, bo tania, dom parterowy,wiezba mniejsze koszty, bo nie musi byc tak solidna. Po 20 latach wszystko bedzie do wymiany.bedzie stare nie modne.Wiadomo,ze wszystkim chodzi o koszty a naprawde,mozna oszczedniej.Trzeba szukac Ekipy tanszej, nie musi byc z naszych okolic.Na wschodzie Polski prosza sie o prace i sa naprewde dobrzy.cena bedzie o 50-60 procent nizsza.Przy budowie domu trzeba byc caly czas.Zadnych panie Rysiu,panie Janku,caly czas kontrola,kierownik jest tylko od brania kasy,my wszystko pilnujemy.Domek wybudowany 2007,wykanczenie w tym roku, mysle ze 100tys wystarczy.

wybacz, ale to co piszesz po prostu, delikatnie mówiąc, nie trzyma się kupy. Po skoro ci nie zależy, to dlaczego tak bardzo podążasz za modą? :lol: Kierbud tylko od brania kasy? może u was, na wschodzie... :lol: :lol: :lol: u nas są solidni fachowcy - z kierbudami włącznie. A dlaczego? Dlatego że przed niesolidnymi ostrzega m.in. to forum. A poza tym to forum niekoniecznie służy temu, by jak to ująłeś, wybudować dom tanio, tylko aby wybudować go dobrze. Czy od chwalenia się? Tak, masz rację, tylko że ja ujęłabym to inaczej - od dzielenia się swoją radością ze wzrastających murów z ludźmi, którzy najlepiej tą radość rozumieją - z innymi budującymi. Jeśli to dla ciebie jest chwalenie się, to proszę bardzo - każdy ma swoje nazewnictwo (- uwaga! trudne słowo!)

8)

Dobra chyba juz sobie poszedł:p

100tys... bez sensu wszytsko jak najtansze brac i jak najgorsze...okna pewnie 3 komorowe, rolet pewnie nie ma.

A dla mnie rolety np ciesza bosa przydatne, a elektryczne bo troszke sie bawie z elektryka wiec musi tak byci juz!

W tym tygodniu plan mam taki aby zamówic okna :| zobaczymy co z tego wyjdzie...elektryka juz umowiłem, tylko tynki ciagle mnie mecza czy aby nie przeplące 28tynki i 46(bez zbrojenia) 50(ze zbrojeniem) posadzki?

Ktos z was juz walkowal ten temat? mam tynki za 26 ale czy to ta sama jakos?

scoob jak tam okna - zamówiłeś?

co do tynków to chyba dobra cena.... a przynajmniej taka funkcjnuje ostatnio z materiałem - 26-28.........

a co do jakości to kurczę nie mam pojęcia - niecierpię się nie znać na takich rzeczach :(

może mi ktoś w ogóle wytłumaczyć czym sie różnią te tynki od siebie? gipsowe, cementowo-wapienne, maszynowe, niemaszynowe...... poza składem i sposobem nakładania oczywiście :wink: jak to jest w użytkowaniu? i co jeszcze potem trzeba z każdymi z nich zrobić żeby pomalować ściany?