scooby 25.01.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 No moze moze i u wielu wchodzi po tynkach, kwestia jest taka ze tam nie ma za duzo klucia bo pod grzejniki wychodzi moze 15cm w twoim przypadku moze i lepiej by było tez po tynkach bo nie masz zupelnie grzejnikow na dole, a wiesz jak on ci rozprowadzi podłogowke i na to wejda tynkarze to moga cos zniszczyc...z jednej strony tak jest dobrze a z drugiej nie. dlatego niektorzy robia posadzki po instalatorze ale przed tynkami , no ALE posadzki po zrobieniu tynkow wygladaja masakrycznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 25.01.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 no ALE posadzki po zrobieniu tynkow wygladaja masakrycznie... no ALE chyba potem się jeszcze na to coś kładzie, co? pod podłogą i tak nie widać czy posadzka jest pobielona tynkami czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 25.01.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Jeszcze parę słów odnośnie tynków - zaletą gipsowych jest jeszcze szybkość ich kładzenia, dobra ekipa kładzie ok. 100 m2 dziennie, a tynki tradycyjne ślimaczą się zazwyczaj tygodniami. Więc jeśli komuś się spieszy z przeprowadzką to też jest to jakiś argument do rozważenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 25.01.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 znowu się nie zrozumieliśmy - ja myślałam że o prąd pytasz.................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 25.01.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 o ja!!! to mnie rozbawiłas Piszac instalator mialem na mysli od co, Elektryk to wiadomo ze przed tynkami hehe Odnosnie tematu Tynki 28zł (znalazlem tez tanszych no ale jeden robi tylko w sobote, a drugi nie jest polecany na forum tez tynkarz tak ale od posadzek nie) Posadzki 46zł bez zbrojenia i 50 zł ze zbrojeniem. co sadzicie o tych cenach? materiał na tynki to "V G light" czy jakos tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 25.01.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Chciałabym się pochwalić Dostałam kredyt Zaczynam powoli działać - już zamówiłam suporeks - ceny znów szaleją... masakra. Byle tylko pogoda pozwoliła nam wystartować pod koniec lutego . Z góry wszystkich przepraszam za masę pytań, które będę zadawać Trzymajcie kciuki - napewno was już nie prześcignę... ale będę się bardzo starać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 26.01.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Bardzo się cieszę skorzystałam z Twojej rady i weszłam w kontakt z tym doradcą, przez weekend chcemy przymierzyc sie do wniosku, a tan na marginesie - sami pisaliscie wniosek, czy z doradcą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torreador 26.01.2008 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 SZANTI Znowu nic. Ale jestem tu nowy i pewnie źle skonfigurowałem skrzynkę. Chyba łatwiej będzie na zewnętrzną pocztę. Oto mój adres: [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenom 26.01.2008 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 czytam o tych waszych kosztach i smiac mi sie chce.JA za dom 87m parterowy.Stan surowy zamniety,razem z ekipa i materialem,zaplacilem 100 tys. Budowa 40 km od warszawy.Ekipa za recznie kopany fundament.wiezba,blachodachowka,taras,kominek z grillem przy tarasie i oczywiscie sciany 26 tys.W cenie 100 tys sa wszystkie okna i drzwi wejsciowe.Wszystko material+Ekipa 100 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 26.01.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Wenom..... by u Ciebie to już za Wisłą, a u nas są ceny europejskie:) a poza tym 87 mkw, to nie 180 mkw, blachodachówka to nie dachowka ceramiczna itd itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenom 26.01.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Mozna i schron atomowy ale po co, zeby sie pokazac.jest nas dwoje,dzieci dorosle.lepiej zwiedzac niz wydawac gruba kase na dom.Wszyscy buduja na trzy pokolenia,kto bedzie chcial w tym mieszkac?Sprzedadza po naszej smierci .To juz nie te czasy,dzieci beda zyc inaczej,nasze domy beda stare i niemodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenom 26.01.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Dodam jeszcze,ze jest dylemat okna-szprosy czy nie drewno-plastik, dachowka cement-ceramika,marmury-gres,wyposazenie wloskie czy polskie,gdy jest kasa nie ma problemu.Kto ma duza to tu nie zaglada.Ja nie mam problemu,ze przyjdzie Franek,Ania,Kowlscy a oni maja lepsze domy.Kto chce niech sie zarzyna.ja wole korzystac z zycia.Dzieci musza miec wszystko,bo ja nie mialem.hahaha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 26.01.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 a ja dodam, wenom, ze nie zawsze warunki zabudowy pozwalają na blachodachówkę Poza tym, mozna przecież mieszkać w betonowym bloku na 15 pietrze, z mrówkami faraona na 37 mkw, ale za to zwiedzać świat Po co w ogóle się budowac?? Idź Ty lepiej korzystać z życia i zaczepiaj jakąś warszawską grupę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenom 27.01.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Mozna mieszkac w domu za 200tys lub za 600tys.Myslalem,ze chodzi o dom,tani,ladny na miare naszych potrzeb.po co wydawac na dach 70tys.Lepiej wydac 25tys,ale tu wszyscy juz sie chwala,bo tylko to sie liczy.Koniecznie trzeba wystawic tablice przy bramie,ze okna 3szyby,okucia super.dachowka ceramika,bron Boze cement itd.Dlatego istnieja tacy artysci jak Ich Troje i cale te nasze Disko Polo.Klan,Moda Na Sukces.Bijcie sie o zlotowke za m2 tynku.to jest zalosne,zycie jest piekne.JA chcialem pokazac,ze mozna wybudowac ladny dom tanio.Zegnam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 27.01.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Jest tylko jedno ALE ta blachodachówka na pewno bedzie wymieniana jeszcze za twojej kadencji bo to jest blacha... Ceramiczna dachówka bedzie dlugo przymac czystosc i nowosc....A kiedy ty budowałes ten dom?widzisz tobie wystarczy 87m mi np nie.Jak chce sie miec dwójke dzieci to najpeiej zeby kazde mialo osobne pokoje około 15m jeden pokoj razy 2 daje nam 30m. Sypialnia nastepne 15, 2 lazienki bo z jedna to masakra 15m(jedna licze 7,5m). Pokoj dla babci 15m... to juz jest 75... Garaż 20 pom gospodarcze 5m, kuchnia 10, jadalnia10 salon 30... wiatrołap 5.. mamy juz 150m:|A to jest to czego wlasciwie potrzeba.. Ja jestem tego zdania ze jak juz sie wydaje kupe siana to lepiej troszke dolozyc i miec pozadne!a to ze dach 70k ? sama robocizna 18k plus wiezba...plus dachówka plus okna rynny to to jest cena prawie ze juz normalna...blachodachówke pewnie bedziesz wymienial ja za 30lat?A mam pytanko rynny masz? rynny sa drogie ale z drogiej strony po co je miec?MAsz zdjecie twojego domku?albo rzut parteru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenom 27.01.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 blachodachowka, bo tania, dom parterowy,wiezba mniejsze koszty, bo nie musi byc tak solidna. Po 20 latach wszystko bedzie do wymiany.bedzie stare nie modne.Wiadomo,ze wszystkim chodzi o koszty a naprawde,mozna oszczedniej.Trzeba szukac Ekipy tanszej, nie musi byc z naszych okolic.Na wschodzie Polski prosza sie o prace i sa naprewde dobrzy.cena bedzie o 50-60 procent nizsza.Przy budowie domu trzeba byc caly czas.Zadnych panie Rysiu,panie Janku,caly czas kontrola,kierownik jest tylko od brania kasy,my wszystko pilnujemy.Domek wybudowany 2007,wykanczenie w tym roku, mysle ze 100tys wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raaf 27.01.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 wenom Krawaciarzu spadaj stąd razem ze swoją ekipą ze wschodu. Jak chcesz to mieszkaj w lepiance, szałasie albo jaskini w końcu taniej i zawsze w modzie. Swoje teorie przedstawiaj na grupie w regionie gdzie się budujesz - a może dostałeś tam już zakaz wstępu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 27.01.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 blachodachowka, bo tania, dom parterowy,wiezba mniejsze koszty, bo nie musi byc tak solidna. Po 20 latach wszystko bedzie do wymiany.bedzie stare nie modne.Wiadomo,ze wszystkim chodzi o koszty a naprawde,mozna oszczedniej.Trzeba szukac Ekipy tanszej, nie musi byc z naszych okolic.Na wschodzie Polski prosza sie o prace i sa naprewde dobrzy.cena bedzie o 50-60 procent nizsza.Przy budowie domu trzeba byc caly czas.Zadnych panie Rysiu,panie Janku,caly czas kontrola,kierownik jest tylko od brania kasy,my wszystko pilnujemy.Domek wybudowany 2007,wykanczenie w tym roku, mysle ze 100tys wystarczy. wybacz, ale to co piszesz po prostu, delikatnie mówiąc, nie trzyma się kupy. Po skoro ci nie zależy, to dlaczego tak bardzo podążasz za modą? Kierbud tylko od brania kasy? może u was, na wschodzie... u nas są solidni fachowcy - z kierbudami włącznie. A dlaczego? Dlatego że przed niesolidnymi ostrzega m.in. to forum. A poza tym to forum niekoniecznie służy temu, by jak to ująłeś, wybudować dom tanio, tylko aby wybudować go dobrze. Czy od chwalenia się? Tak, masz rację, tylko że ja ujęłabym to inaczej - od dzielenia się swoją radością ze wzrastających murów z ludźmi, którzy najlepiej tą radość rozumieją - z innymi budującymi. Jeśli to dla ciebie jest chwalenie się, to proszę bardzo - każdy ma swoje nazewnictwo (- uwaga! trudne słowo!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 27.01.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Dobra chyba juz sobie poszedł 100tys... bez sensu wszytsko jak najtansze brac i jak najgorsze...okna pewnie 3 komorowe, rolet pewnie nie ma. A dla mnie rolety np ciesza bosa przydatne, a elektryczne bo troszke sie bawie z elektryka wiec musi tak byci juz! W tym tygodniu plan mam taki aby zamówic okna :| zobaczymy co z tego wyjdzie...elektryka juz umowiłem, tylko tynki ciagle mnie mecza czy aby nie przeplące 28tynki i 46(bez zbrojenia) 50(ze zbrojeniem) posadzki? Ktos z was juz walkowal ten temat? mam tynki za 26 ale czy to ta sama jakos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 31.01.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 scoob jak tam okna - zamówiłeś? co do tynków to chyba dobra cena.... a przynajmniej taka funkcjnuje ostatnio z materiałem - 26-28......... a co do jakości to kurczę nie mam pojęcia - niecierpię się nie znać na takich rzeczach może mi ktoś w ogóle wytłumaczyć czym sie różnią te tynki od siebie? gipsowe, cementowo-wapienne, maszynowe, niemaszynowe...... poza składem i sposobem nakładania oczywiście jak to jest w użytkowaniu? i co jeszcze potem trzeba z każdymi z nich zrobić żeby pomalować ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts