muriel 02.10.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Celt - dzięki, akurat Twój dziennik śledzę namiętnie herbertwarmot - do Ciebie będe chyba miała najbliżej mowaleria - co do przyłączy (namiarów) może pogadaj z kierbudem? nasz był kopalnią telefonów, nazwisk..... ja mam do 15.10 przestój, bo dopiero w przyszłym tygodniu zakładają prąd. dzisiaj przyszło oficjalne pismo z prądowni że założą go do 14.12 ale już wcześniej ubłagaliśmy wykonawcę żeby nas "wcisnął" na przyszły tydzień no i z aktualności - więźba+pan dachowy zamówieni na połowę listopada, rozglądam sie za dachówką... (więcej w komentarzach do dziennika - tam mi sie watek rozwinął jakby ktos szukał dachówki ) btw - znacie tartak w Werkowie? szukam opinii..... aaa, no i chyba znalazłam koncepcje na kuchnię trochę to i może za wcześnie żeby meble ustawiać, ale co tam.... pewnie jeszcze i tak ze sto razy zmienię zdanie acha - zaczęłam ósmy miesiąc ciąży panowie od dachu będą się musieli sprężać żebym jeszcze przed porodem mogła ich dopilnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herbertwarmot 02.10.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 herbertwarmot - do Ciebie będe chyba miała najbliżej No to zapraszamy do nas, w tej chwili możemy wypić kawkę pod gołym niebem, ale miejmy nadzieję, że niedługo się to zmieni acha - zaczęłam ósmy miesiąc ciąży panowie od dachu będą się musieli sprężać żebym jeszcze przed porodem mogła ich dopilnować Życzymy wszystkiego dobrego i szczęśliwego rozwiązania. My niedawno zostaliśmy rodzicami, nasz synek ma już 5 tygodni. Jeszcze trochę i taczką na budowie będzie śmigał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 02.10.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 mowaleria - co do przyłączy (namiarów) może pogadaj z kierbudem? nasz był kopalnią telefonów, nazwisk..... Niestety nie mam jeszcze kierbuda Niewiem czy już jest ten czas aby go "zatrudniać" - nie mam jeszcze pozwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 02.10.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 herbertwarmot - dzięki za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 02.10.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 acha - zaczęłam ósmy miesiąc ciąży panowie od dachu będą się musieli sprężać żebym jeszcze przed porodem mogła ich dopilnować huhuhu dom dziecko, same superlatywy ja własnie STAN ZERO dzis o 19 skonczony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAAW 03.10.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Witam, witam! aż miło poczytać, kurcze! szkoda, że akurat mam takie urwanie w pracy i nie mogę częściej TU zaglądać! U nas też cosik się dzieje, mamy nadzieję ("głupi jestem że ją mam???") że uda się przed zimą ściany postawić. W kwestii dachu to na razie szukamy cieśli i dekarzy, drewno jeszcze nie zamówione. Czy ktoś ma jakiegoś pomysła? Może jakieś namiary godne polecenia? A z tematów "rodzinnych": nasza Córcia (11 miesięcy) własnie stawia pierwsze kroczki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 04.10.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Hej co taka cisza:p na jakim etapie jestescie? u mnie tydzien wolnego i od strody mury plus male poprawki ze stanu zero (wprowadzic rure do kominka pod chudziak. wmontowac przepusty pod kable wode itp...a teraz spadam podliczyc stan zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alpino 04.10.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 no fakt ciągnę do stanu surowego. Ale mam już dosyć tego budowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 04.10.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 A ja wam zazdroszczę - też chciałabym już być na tym etapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 04.10.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 A na jakim jestes etapie z papierkami? w ty roku zamierasz ruszyc? musisz wierzyc ze sie uda ja tez mialem takie chwile zalamania...najlepiej to wybiera sie projekt chyba chociaz wtedy to juz tez jest" a moze taki a taki? a ten"a moge tez jakis namiar na projektanta przylącza wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 04.10.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Czekam na Pnb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 04.10.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Ja czekałem 2,5tyg na Pnb wiec juz niedługo je dostaniesz, a kiedy skladalas? kierbud juz jest?ekipa juz w przygotowaniu?;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzikapietrucha 04.10.2007 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Witam serdecznie Grupę Jesienną!!! Muriel będziemy sąsiadami - bo my się budujemy w Siekierkach "Budujemy" - tzn ja za pomocą internetu rozpracowuję logistyczno-teoretycznie całą imprezę z Wrocławia, a mój chłopka robi fizycznie w terenie Wpadliśmy na szalony pomysł przenoszenia starego domu z bali z Podlasia - więc teraz szukam czegoś co mi przewiezie 11 metrowe dechy na działkę przez pół Polski Jesteśmy już po papierkologii - tzn mamy upragnione pozwolenie na budowę i ciężar spadł nam z serca, bo baliśmy się czy nasz pomysł zyska akceptację - ale się udało! Mamy już wykop i teraz szukamy czegoś na zbrojenie i taniego betonu B20 - znalazłam z gruchy za 265 netto - ale wolałabym taniej (Garbary) Jutro obdzwonię innych - może cuś znajdę - ale będę wdzięczna za podpowiedzi najgorsze że jesteśmy zupełnymi laikami jezeli chodzi o budowanie - to co przeczytam na forum i w róznych innych miejscach nijak się ma do późniejszej praktyki Niepokoi mnie np. że kierbud powiedział że nie potrzeba szalunku i żadnej folii pod beton - co o tym sądzicie? pozdrawiam braci i siostry w niedoli - w kupie siła!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAAW 05.10.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Siekierki - znamy, znamy... mieszkają tam nasi przyjaciele, a drudzy już wkrótce się przeprowadzą My niestety po drugiej stronie miasta, ale jak będziemy jechać z wizytą to odwiedzamy i jednych, i drugich. A i może jeszcze kogoś, dzikapietrucho??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzikapietrucha 05.10.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Zapraszam serdecznie Obdzwoniłam już wszystkie betoniarnie w okolicy i znalazłam tańszą ofertę Miał ktoś do czynienia z Budamexem? Chcą 205 netto za gruchę plus dojazd 35 zł od m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 05.10.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 W Siekierkach oglądaliśmy jedną działkę - w ubiegłym roku. Dawno nie byłam w tamtych okolicach ale wyobrażam sobie jak się tam musiało juz rozbudować wszystko przez ten rok . Jak my oglądaliśmy to na tym osiedlu były tylko 4 domy - w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzikapietrucha 05.10.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 My chyba nie budujemy się na osiedlu - ja nie mam na razie orientacji, bom z daleka i działkę widziałam z 3 razy po nocy ale mam nadzieję, że jak stan 0 się skończy to się wyżyję przy impregnowaniu bali i będę w końcu czuła że nie tylko dzwonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 05.10.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Musze wam wyznać, że chyba będę zmuszona przepisać się do grupy zaczynającej na wiosnę 2008. Dzwoniłam w sprawie PnB - Pan się jeszcze nie zajął moją sprawą - mam dzwonić za kilka dni . Ekipy budowlane, które robią nam kosztorysy raczej nie dadzą rady w tym roku zrobić fundamentów - chyba, że będzie taka pogoda jak w roku ubiegłym . A i z kredytem nie ruszę bez tego PnB - szczerze mówiąc powinnam chyba zapaść w sen zimowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 05.10.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 My chyba nie budujemy się na osiedlu - ja nie mam na razie orientacji, bom z daleka i działkę widziałam z 3 razy po nocy : To osiedle na którym byliśmy było naprzeciwko szkoły - tak mniej więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 05.10.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Niepokoi mnie np. że kierbud powiedział że nie potrzeba szalunku i żadnej folii pod beton - co o tym sądzicie? nie potrzeba - w wykop dajesz najpierw podbeton (tzw. suchy), kładziesz zbrojenia, zalewasz betonem, i dopiero na to idzie izolacja - pod bloczki, ale na fundament szalunek robi się tylko jak się ziemia osypuje - jeśli masz np. tak jak u mnie było, że pod fundament ziemię cieli siekierą i kilofem, to szalunku nie trzeba był gdzieś taki wątek o fundamentach - tylko i wyłącznie.... pamiętam że studiowałam go kilka godzin zanim ruszyliśmy postaram się znaleźć linka co do betonu - zastanów się czy ten transport Ci nie przedroży, bo ta cena ładna, ale w sumie o betoniarni nie słyszałam... jak już zamówisz to daj znać czy było ok Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts