Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych - Jesien 2007 - Wielkopolska

Gość scooby

Recommended Posts

Robson68 napisał :

Podobno świerk jest lepszy Ja nawet ściągałem z Kłodzka bo ponoć z górzystych terenów jest jeszcze lepszy ze względu na małe przyrosty Moge podać namiary wyszło z transportem nawet taniej niż w Poznaniu sosnowa

Proszę o namiary na priva - jestem tematem więżby zainteresowany.

• Odpowiedzi 716
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Mam pytanko - umowilem sie z architektem na adaptacje gotowego domu Dom w Aksamitkach 2 z pracowni Archon. Chodzile mi o dokonanie dwoch zmian w projekcie - zamiana porothermu na BK Solbet oraz zmiana ogrzewania z gazowego na paliwo stale. Mial on jeszcze wrysowac budynek na mapie i zalatwic reszte rzeczy potrzebnych do PnB takich jak wniosek o odrolnienie. I za to wszystko zawolal mi teraz 5000 PLN :roll: :roll: :roll:

Jestem w lekkim szkoku, jak mu powiedzialem, ze to bardzo duzo to powiedzial mi ze za samo posadowienie budynku na dzialce ludzie licza sobie 3000 PLN. Prawda to? Moglibyscie se ze mna podzielic informacja ile zaplaciliscie wy?

Dzieki za info, jestem zalamany :cry: :cry: :cry:

nieźle, a ile masz tych domów na mapie ??

u nas pan wziął 800 za drobne (wydłużenie domu) i załatwienie papierków do PnB.

geodeta za mapki 450

wytyczenie robiliśmy sami, potrzebna będzie jeszcze potem mapka odbioru.

Kierbud też za 800,

projekt przyłącza wodnego 250

Jka potrzebujesz do tego fakturę to doliczasz po 7% Vatu ale ja się nie spotkałem żeby byłą komuś potrzebna ;)

hej!

dziś dekarze wrzucali u mnie dachówkę na dach i montowali rynny.

i jak sie okazało to nie wszystko przyjechało wrr

brakuje narożników rozwarto kątnych na wykusz bo ktoś tego nie obliczył wrr tz policzył ale złe ! i 8 dachówek krańcowych:|

ścianki działowe skończone!

teraz 2 dni przerwy, a tak pozatym to dachy sa drogie :/

!

jeszcze 1,5tygodnia i dachk ma być skończony

No taras podoba mi sie tez bardzo :p, dzięki!

Dach może i jest drogi zawsze ale widać jak w oczach rośnie i zamyka bryle budynku! a dla oczu to bardzo dużo!!!

JA robie dach kończę elektrykę na górze i troszkę przerwy w budowie żeby dobrze sie przewiała(okna i tak non stop otwarte). i tynki jednak tradycyjne choć miałem gipsowe robić ale tradycyjne tańsze no i zdrowsze i nie takie mokre !

No taras podoba mi sie tez bardzo :p, dzięki!

Dach może i jest drogi zawsze ale widać jak w oczach rośnie i zamyka bryle budynku! a dla oczu to bardzo dużo!!!

JA robie dach kończę elektrykę na górze i troszkę przerwy w budowie żeby dobrze sie przewiała(okna i tak non stop otwarte). i tynki jednak tradycyjne choć miałem gipsowe robić ale tradycyjne tańsze no i zdrowsze i nie takie mokre !

A co ma się "przewiać" elektryka czy budowa?? :lol:

No faktycznie dach jest chyba połową sukcesu :) my na przykład szczypaliśmy się na początku: robic nie -robić taniej - drożej ale w końcu decyzja podjęta: robimy komplet: z dachówką i oknami.

Muriel, załapaliśmy się na czerwiec ;)

Dziekujemy jeszcze raz za namiar !