Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych - Jesien 2007 - Wielkopolska

Gość scooby

Recommended Posts

• Odpowiedzi 716
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam, czy ktoś miał kontakt z firmą Plast-Bud np. z Kościana?

Pytam bo szukam dobrych okien a słyszałem że to doś znana firma a ja o nich w ogóle nie słyszałem

http://www.plastbud-koscian.pl/

Ja kontaktu nie miałam, ale patrząc na ich stronę www używają najtańszych profili Aluplasta - spójrz na stronę Aluplasta, profil 2000 to profil 3-komorowy, teraz już prawie nikt tego nie produkuje. Niestety profile Aluplasta są jednymi z najtańszych, i często producenci okien bazujący na ich profilach mocno oszczędzają na wszystkim kosztem jakości.

mamy prąd!!! :D :D :D

właściwie przyłącze... liczniki przyszły tydzień. Ale to oznacza koniec z agregatem i szanse na realizacje planów zadaszenia w tym roku :lol: :lol: :lol:

i zlokalizowałam dwie nowe budowy bliziutko mnie (Jankowo) - jedna narazie tylko wytyczona, druga ma już ściagnięty humus.... jedna z nich to jankama - tylko która? i czyja ta druga? jesteś tu nowy nieznajomy budujący...? :wink: :wink:

i znów ja

gorąca wiadomość dnia dzisiejszego:

u muchy obniżyli ceny!!!

zamawialiśmy w zeszłym tygodniu po 10,37 za szt keramzyt optirock, dzisiaj było płacone, i cena cennikowa poszła o prawie 1,50 zł w dół!!!

i to na większości towaru

także jak się rozglądacie za towarem to zajrzyjcie tam

8)

teraz wszystkie ceny poszly o 320-40% w doł: | a ja Bk kupowalem po 14.5 :| a wy z czego budujecie?

teraz własciwie materiał jest od reki. Jeszcze tylko musze zamowic bk 12. mozecie mi polecic jakoms hurtownie oprocz cegiełki i elbau? chociaz jedna.

i Jak macie to ejszcze jednego instalatora od c.o.

aha za wiezbe plące(nie wiem czu juz nie pisalem) 920zł mysle ze całkiem ladniei to jest z faktura tylko ze wykonawca dachu mi ja kupuje i bierze do siebie na firme (tak se mysle czy mnie nie oszukał i wziol bez faktury:p) no ale tartaki pewnie by mi bez faktury nie sprzedały... i nie bede musiał wysłuchiwac ze to za krutkie to za krzywe itp...

A czy ktos myslał juz na temat okien?

narazie wyczytalem ze oknoplast ma dobre tylko na maila nie odpowiadaja...a nie wiem gdzie maja dystrybutorow w p-n bo na stronie nic nie ma:|

.

aha za wiezbe plące(nie wiem czu juz nie pisalem) 920zł mysle ze całkiem ladniei to jest z faktura tylko ze wykonawca dachu mi ja kupuje i bierze do siebie na firme (tak se mysle czy mnie nie oszukał i wziol bez faktury:p) no ale tartaki pewnie by mi bez faktury nie sprzedały... i nie bede musiał wysłuchiwac ze to za krutkie to za krzywe itp...

narazie wyczytalem ze oknoplast ma dobre tylko na maila nie odpowiadaja...a nie wiem gdzie maja dystrybutorow w p-n bo na stronie nic nie ma:|

witam, mi udało się więźbe kupić bez rachunku. Wszystko załatwiał mi cieśla, nawet zaliczki nie chciał- zapłaciełem jak towar przywieźli na dziełakę (ale to było w kwietniu). Wtedy obdzwoniłem pare tartaków i wszyscy chcieli około 650zł netto a on załatwił mi impregnowane po 550zł. Jak znajdę kontakt to ci podam.

A odnośnie okien byłem dzisiaj na przeciwko panoramy w firmie A.P. (ktoś tu polecał). Warto tam zajżeć. Dla mnie to był pierwsze rozeznanie rynku okiennego więc mam już jakiś pogląd

Muriel napisała: i zlokalizowałam dwie nowe budowy bliziutko mnie (Jankowo) - jedna narazie tylko wytyczona, druga ma już ściagnięty humus.... jedna z nich to jankama - tylko która? i czyja ta druga? jesteś tu nowy nieznajomy budujący...?

Jeżeli były blisko siebie(20m),to obie są moje.Najpierw dom,potem budynek gospodarczy,warsztat,garaż w jednym.Jutro wchodzi ekipa(nie sypiam z podniecenia).Długo czekałaś na prąd?Nam powiedzieli,że za 11 m-cy!!!!Naszczęście mieszkają tu super życzliwi ludzie.

A ja dostałam wczoraj wycenę robocizny która powaliła mnie z nóg - 60000 netto bez dachu - co Wy na to? Poprzednia wycena od innego wykonawcy 47000 z dachem.

60 000 zł to przegięcie. Zdecydowanie za duzo.

47 000 zł z dachem to normalna cena - jeśli ekipa dobra, to moim zdaniem tyle mozna zapłacić.

Co do kasy za wyceny, to ja zapłaciłem 200 zł w zamian za przygotowanie dokładnego kosztorysu - facet sie postarał i faktycznie wyszło tego z 7 stron A4. Cena za budowanie była za wysoka więc z niego zrezygnowałem, ale sama wycena bardzo mi sie przydała przy rozmowie z innymi wykonawcami - bo miałem wszystko poprzeliczane z aktualnymi cenami materiałów, metrami robocizny itp.

Łatwo mi sie porównywało ceny i było widac gdzie niektóre ekipy kombinują ;)

.

witam, mi udało się więźbe kupić bez rachunku. Wszystko załatwiał mi cieśla, nawet zaliczki nie chciał- zapłaciełem jak towar przywieźli na dziełakę (ale to było w kwietniu). Wtedy obdzwoniłem pare tartaków i wszyscy chcieli około 650zł netto a on załatwił mi impregnowane po 550zł. Jak znajdę kontakt to ci podam.

A odnośnie okien byłem dzisiaj na przeciwko panoramy w firmie A.P. (ktoś tu polecał). Warto tam zajżeć. Dla mnie to był pierwsze rozeznanie rynku okiennego więc mam już jakiś pogląd

podaję kontakt na godnego polecenia cieśle:

Zakład Ciesielsko - Dekarsko - Stolarski

Eugeniusz Szczerbal

ul.Podgórna 14 Kościan

tel.:608-018-170

(065) 512-10-94

Usługi kompleksowe i chyba jedni z tańszych na rynku

Pytam bo szukam dobrych okien a słyszałem że to doś znana firma a ja o nich w ogóle nie słyszałem

Ja kontaktu nie miałam, ale patrząc na ich stronę www używają najtańszych profili Aluplasta - spójrz na stronę Aluplasta, profil 2000 to profil 3-komorowy, teraz już prawie nikt tego nie produkuje. Niestety profile Aluplasta są jednymi z najtańszych, i często producenci okien bazujący na ich profilach mocno oszczędzają na wszystkim kosztem jakości.

Witam , twierdzą że mają okna też 5 komorowe a wspołczynnik przenikalność ciepła 1,0.

A co powiecie o oknach:

http://www.ekookna.pl/pl/

Witam , twierdzą że mają okna też 5 komorowe a wspołczynnik przenikalność ciepła 1,0.

A co powiecie o oknach:

http://www.ekookna.pl/pl/

Spróbujcie w Oknovicie z Bydgoszczy - chyba :D

Tam są 6-komorowe. A ceny takie jak u innych 3-komorowe.

Rada dla zalewających strop: nie kierować tego cholernego węża na brzegi!!!

pogoda nieciekawa a u mnie dzisiaj kończą stan zero :p

zaskoczyła mnie iliść piasku do zasypania fundamentu , wyszło tylko 7 samochodów 16 tonowych myślałam że będzie dużo więcej , dla zainteresowany piasrek na szczepankowie kosztuje 300 zł netto za 16 ton w żwirowni w Krzesinach wychodzi trochę drożej bo wożą mniejszymi samochodami (12 ton)

scooby ja też się przymierzam do okien z Drutexu , cenowo napewno są ok.

okna dachowe wybraliśmy firmy Roto , z zawiasami montowanymi na wysokości 3/4 okna , pozwala to mocniej otworzyć oknio i przy otwarciu tylko moła część okna wchodzi do pokoju dodatkowo w promocji dają roletki materiałowe beżowe za 1zł.

pytanie na dziś - skąd bierzecie stęple budowlane (kupujecie drewniane czy wypożyczacie metalowe)