Piterek 09.10.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Witam,szukam PILNIE cieśli od zaraz (umówiony wystawił mnie do wiatru). Zakres prac mały daszek nad wejściem i garaż. Robota podobna na dwa dni. Może znacie kogoś kto ma taką przerwę technologicznąBędę wdzięcznyz za pomocPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 09.10.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 co do ciesli to sie nie orientuje. Mój ponoc ma teraz robote a do mnie w listopadzie ma zawitac. i dzis dzwonilem to powiedzial z wiezbe za 920mi zalatwi i to juz jest brutto tylko ze on na firme to bierze...a wy braliscie wiezbe bez vatu? bo moze jak sie da to uda sie zaoszczedzic cosik:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 10.10.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 witam, czy ktoś miał kontakt z firmą Plast-Bud np. z Kościana? Pytam bo szukam dobrych okien a słyszałem że to doś znana firma a ja o nich w ogóle nie słyszałem http://www.plastbud-koscian.pl/ Ja kontaktu nie miałam, ale patrząc na ich stronę www używają najtańszych profili Aluplasta - spójrz na stronę Aluplasta, profil 2000 to profil 3-komorowy, teraz już prawie nikt tego nie produkuje. Niestety profile Aluplasta są jednymi z najtańszych, i często producenci okien bazujący na ich profilach mocno oszczędzają na wszystkim kosztem jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 10.10.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 mamy prąd!!! właściwie przyłącze... liczniki przyszły tydzień. Ale to oznacza koniec z agregatem i szanse na realizacje planów zadaszenia w tym roku i zlokalizowałam dwie nowe budowy bliziutko mnie (Jankowo) - jedna narazie tylko wytyczona, druga ma już ściagnięty humus.... jedna z nich to jankama - tylko która? i czyja ta druga? jesteś tu nowy nieznajomy budujący...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 10.10.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 i znów ja gorąca wiadomość dnia dzisiejszego: u muchy obniżyli ceny!!! zamawialiśmy w zeszłym tygodniu po 10,37 za szt keramzyt optirock, dzisiaj było płacone, i cena cennikowa poszła o prawie 1,50 zł w dół!!! i to na większości towaru także jak się rozglądacie za towarem to zajrzyjcie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 10.10.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 teraz wszystkie ceny poszly o 320-40% w doł: | a ja Bk kupowalem po 14.5 :| a wy z czego budujecie? teraz własciwie materiał jest od reki. Jeszcze tylko musze zamowic bk 12. mozecie mi polecic jakoms hurtownie oprocz cegiełki i elbau? chociaz jedna.i Jak macie to ejszcze jednego instalatora od c.o. aha za wiezbe plące(nie wiem czu juz nie pisalem) 920zł mysle ze całkiem ladniei to jest z faktura tylko ze wykonawca dachu mi ja kupuje i bierze do siebie na firme (tak se mysle czy mnie nie oszukał i wziol bez faktury:p) no ale tartaki pewnie by mi bez faktury nie sprzedały... i nie bede musiał wysłuchiwac ze to za krutkie to za krzywe itp...A czy ktos myslał juz na temat okien? narazie wyczytalem ze oknoplast ma dobre tylko na maila nie odpowiadaja...a nie wiem gdzie maja dystrybutorow w p-n bo na stronie nic nie ma:| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 10.10.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 A ja dostałam wczoraj wycenę robocizny która powaliła mnie z nóg - 60000 netto bez dachu - co Wy na to? Poprzednia wycena od innego wykonawcy 47000 z dachem. Szczegóły w moim dzienniku.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejowy 10.10.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 . aha za wiezbe plące(nie wiem czu juz nie pisalem) 920zł mysle ze całkiem ladniei to jest z faktura tylko ze wykonawca dachu mi ja kupuje i bierze do siebie na firme (tak se mysle czy mnie nie oszukał i wziol bez faktury:p) no ale tartaki pewnie by mi bez faktury nie sprzedały... i nie bede musiał wysłuchiwac ze to za krutkie to za krzywe itp... A czy ktos myslał juz na temat okien? narazie wyczytalem ze oknoplast ma dobre tylko na maila nie odpowiadaja...a nie wiem gdzie maja dystrybutorow w p-n bo na stronie nic nie ma:| witam, mi udało się więźbe kupić bez rachunku. Wszystko załatwiał mi cieśla, nawet zaliczki nie chciał- zapłaciełem jak towar przywieźli na dziełakę (ale to było w kwietniu). Wtedy obdzwoniłem pare tartaków i wszyscy chcieli około 650zł netto a on załatwił mi impregnowane po 550zł. Jak znajdę kontakt to ci podam. A odnośnie okien byłem dzisiaj na przeciwko panoramy w firmie A.P. (ktoś tu polecał). Warto tam zajżeć. Dla mnie to był pierwsze rozeznanie rynku okiennego więc mam już jakiś pogląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 10.10.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Muriel napisała: i zlokalizowałam dwie nowe budowy bliziutko mnie (Jankowo) - jedna narazie tylko wytyczona, druga ma już ściagnięty humus.... jedna z nich to jankama - tylko która? i czyja ta druga? jesteś tu nowy nieznajomy budujący...? Jeżeli były blisko siebie(20m),to obie są moje.Najpierw dom,potem budynek gospodarczy,warsztat,garaż w jednym.Jutro wchodzi ekipa(nie sypiam z podniecenia).Długo czekałaś na prąd?Nam powiedzieli,że za 11 m-cy!!!!Naszczęście mieszkają tu super życzliwi ludzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 10.10.2007 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 No w końcu znalazłam grupę do której się doklejam Jestem z Wielkopolski i zaczęłam całkiem niedawno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 11.10.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 A ja dostałam wczoraj wycenę robocizny która powaliła mnie z nóg - 60000 netto bez dachu - co Wy na to? Poprzednia wycena od innego wykonawcy 47000 z dachem. 60 000 zł to przegięcie. Zdecydowanie za duzo. 47 000 zł z dachem to normalna cena - jeśli ekipa dobra, to moim zdaniem tyle mozna zapłacić. Co do kasy za wyceny, to ja zapłaciłem 200 zł w zamian za przygotowanie dokładnego kosztorysu - facet sie postarał i faktycznie wyszło tego z 7 stron A4. Cena za budowanie była za wysoka więc z niego zrezygnowałem, ale sama wycena bardzo mi sie przydała przy rozmowie z innymi wykonawcami - bo miałem wszystko poprzeliczane z aktualnymi cenami materiałów, metrami robocizny itp. Łatwo mi sie porównywało ceny i było widac gdzie niektóre ekipy kombinują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejowy 11.10.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 . aha za wiezbe plące(nie wiem czu juz nie pisalem) 920zł mysle ze całkiem ladniei to jest z faktura tylko ze wykonawca dachu mi ja kupuje i bierze do siebie na firme (tak se mysle czy mnie nie oszukał i wziol bez faktury:p) no ale tartaki pewnie by mi bez faktury nie sprzedały... i nie bede musiał wysłuchiwac ze to za krutkie to za krzywe itp... A czy ktos myslał juz na temat okien? narazie wyczytalem ze oknoplast ma dobre tylko na maila nie odpowiadaja...a nie wiem gdzie maja dystrybutorow w p-n bo na stronie nic nie ma:| witam, mi udało się więźbe kupić bez rachunku. Wszystko załatwiał mi cieśla, nawet zaliczki nie chciał- zapłaciełem jak towar przywieźli na dziełakę (ale to było w kwietniu). Wtedy obdzwoniłem pare tartaków i wszyscy chcieli około 650zł netto a on załatwił mi impregnowane po 550zł. Jak znajdę kontakt to ci podam. A odnośnie okien byłem dzisiaj na przeciwko panoramy w firmie A.P. (ktoś tu polecał). Warto tam zajżeć. Dla mnie to był pierwsze rozeznanie rynku okiennego więc mam już jakiś pogląd podaję kontakt na godnego polecenia cieśle: Zakład Ciesielsko - Dekarsko - Stolarski Eugeniusz Szczerbal ul.Podgórna 14 Kościan tel.:608-018-170 (065) 512-10-94 Usługi kompleksowe i chyba jedni z tańszych na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrMonika 11.10.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejowy 11.10.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 witam, czy ktoś miał kontakt z firmą Plast-Bud np. z Kościana? Pytam bo szukam dobrych okien a słyszałem że to doś znana firma a ja o nich w ogóle nie słyszałem http://www.plastbud-koscian.pl/ Ja kontaktu nie miałam, ale patrząc na ich stronę www używają najtańszych profili Aluplasta - spójrz na stronę Aluplasta, profil 2000 to profil 3-komorowy, teraz już prawie nikt tego nie produkuje. Niestety profile Aluplasta są jednymi z najtańszych, i często producenci okien bazujący na ich profilach mocno oszczędzają na wszystkim kosztem jakości. Witam , twierdzą że mają okna też 5 komorowe a wspołczynnik przenikalność ciepła 1,0. A co powiecie o oknach: http://www.ekookna.pl/pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 11.10.2007 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 witam, czy ktoś miał kontakt z firmą Plast-Bud np. z Kościana? Pytam bo szukam dobrych okien a słyszałem że to doś znana firma a ja o nich w ogóle nie słyszałem http://www.plastbud-koscian.pl/ Ja kontaktu nie miałam, ale patrząc na ich stronę www używają najtańszych profili Aluplasta - spójrz na stronę Aluplasta, profil 2000 to profil 3-komorowy, teraz już prawie nikt tego nie produkuje. Niestety profile Aluplasta są jednymi z najtańszych, i często producenci okien bazujący na ich profilach mocno oszczędzają na wszystkim kosztem jakości. Witam , twierdzą że mają okna też 5 komorowe a wspołczynnik przenikalność ciepła 1,0. A co powiecie o oknach: http://www.ekookna.pl/pl/ Spróbujcie w Oknovicie z Bydgoszczy - chyba Tam są 6-komorowe. A ceny takie jak u innych 3-komorowe. Rada dla zalewających strop: nie kierować tego cholernego węża na brzegi!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 11.10.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 czy ktos ma moze do sprzedania deski po szalunkach? szukamy na budowe kibelka gdzies 14 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 11.10.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 ja bede dawal wycene do drutexu okna bardzo ladne. idzis jeszcze zapadla decyzja zmiany oknabalkonowego na normalne i po weekendzie bedzie pierwsza wycena hihia co sie stalo ze stropem? szalunki sie rozlecialy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 12.10.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 pogoda nieciekawa a u mnie dzisiaj kończą stan zero zaskoczyła mnie iliść piasku do zasypania fundamentu , wyszło tylko 7 samochodów 16 tonowych myślałam że będzie dużo więcej , dla zainteresowany piasrek na szczepankowie kosztuje 300 zł netto za 16 ton w żwirowni w Krzesinach wychodzi trochę drożej bo wożą mniejszymi samochodami (12 ton) scooby ja też się przymierzam do okien z Drutexu , cenowo napewno są ok. okna dachowe wybraliśmy firmy Roto , z zawiasami montowanymi na wysokości 3/4 okna , pozwala to mocniej otworzyć oknio i przy otwarciu tylko moła część okna wchodzi do pokoju dodatkowo w promocji dają roletki materiałowe beżowe za 1zł. pytanie na dziś - skąd bierzecie stęple budowlane (kupujecie drewniane czy wypożyczacie metalowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejowy 12.10.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 ja bede dawal wycene do drutexu okna bardzo ladne. idzis jeszcze zapadla decyzja zmiany oknabalkonowego na normalne i po weekendzie bedzie pierwsza wycena hihi a co sie stalo ze stropem? szalunki sie rozlecialy? gdzie konkretnie dajesz wycene bo nie mogę ich przedstawiciela zlokalizować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 12.10.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 przedstawicielem firmy drutex jest Lazur na ul. Słowiańskiej 55tel 61 828 01 85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts