Alpino 16.10.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Jak zadzwonisz to daj znać co z tym transportem No niestety,transport we własnym zakresie.Netto też nie sprzedają,więc nam opłaca się kupić w Garbach. Plecam ich z czystym sumieniem. Murarze chwalili sobie te bloczki a i beton był niczego sobie - na bukry w sam raz - super ! Będziesz zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 16.10.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Ale czy oni wogóle nie mają transportu? Facet powiedział,że nie."Transport we własnym zakresie"-tak to ujął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 16.10.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 razem okna rolety montaz 16 604 drutex pcv okleina zloty dąb. A nie wiesz czy oni maja opcje z moskitierami w roletach ? (najchetniej zeby moskitierę sie zwijało tak jak roletę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 16.10.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Plecam ich z czystym sumieniem. Murarze chwalili sobie te bloczki a i beton był niczego sobie - na bukry w sam raz - super ! Będziesz zadowolona.Garby czy Borówiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alpino 16.10.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Plecam ich z czystym sumieniem. Murarze chwalili sobie te bloczki a i beton był niczego sobie - na bukry w sam raz - super ! Będziesz zadowolona. Garby czy Borówiec? Oczywiście Garby, wspomnę że wspópraca się także układała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alpino 16.10.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 razem okna rolety montaz 16 604 drutex pcv okleina zloty dąb. A nie wiesz czy oni maja opcje z moskitierami w roletach ? (najchetniej zeby moskitierę sie zwijało tak jak roletę. Także miałem chęć na tego typu rolety ale ich cena wzrosła o 40 %. W tym momencie to duża kwota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 16.10.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 bikerus http://www.drutex.pl/pl/okna_drzwi/dodatki/moskitiery.htmlale tego nie rozumiem po co moskiter ma sie zwijac razem z roleta:| przez rolete chyba robaczki typu ca nie wejda do domu:| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 16.10.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Niepokoi mnie np. że kierbud powiedział że nie potrzeba szalunku i żadnej folii pod beton - co o tym sądzicie? nie potrzeba - w wykop dajesz najpierw podbeton (tzw. suchy), kładziesz zbrojenia, zalewasz betonem, i dopiero na to idzie izolacja - pod bloczki, ale na fundament szalunek robi się tylko jak się ziemia osypuje - jeśli masz np. tak jak u mnie było, że pod fundament ziemię cieli siekierą i kilofem, to szalunku nie trzeba był gdzieś taki wątek o fundamentach - tylko i wyłącznie.... pamiętam że studiowałam go kilka godzin zanim ruszyliśmy postaram się znaleźć linka co do betonu - zastanów się czy ten transport Ci nie przedroży, bo ta cena ładna, ale w sumie o betoniarni nie słyszałam... jak już zamówisz to daj znać czy było ok Pozdrowienia polecam lekturę - http://forum.muratordom.pl/fundament-fundamenty-stan-zero-czyli-cos-dla-poczatkujacych,t47424.htm kopalnia wiedzy i doświadczeń innych budowniczych. Z premedytacją nie piszę budowlańców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 16.10.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 A co robicie z woda deszczowa? ja włąsnie teraz tak mysle poki scany fundamentowe od zew nie sa jeszczze zasypane ułozyc rure drenarska i rynny wprowadzic w to. a docelowo konce rur drenarskich wprowadzic do studniu. tylko czy jak zasypie zwykłym piachem taka rure czy to sie nie zapcha:/dziake mam sucha ale nie chce poprostu zeby woda z dachu szla pod fundament. a rury pcv to chyba drogo wiec drenazowa bedzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzikapietrucha 16.10.2007 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 witam po tygodniowej przerwie i z radością donoszę, że dziś zalaliśmy ławy fundamentowe - wcześniej własnoręcznie robiliśmy szalunek i zbrojenie - wg mnie wyszło piknie na sobotę mamy umówioną ekipę murarzy do bloczków betonowych, bo murować to nie potrafimy pozdrawiam wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 17.10.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 ale tego nie rozumiem po co moskiter ma sie zwijac razem z roleta:| przez rolete chyba robaczki typu ca nie wejda do domu:| Chodzi mi o system gdzie w kasecie od rolety jest tez osobno zwinieta moskietiera. Czyli niezaleznie sobie rozwijam albo roletę albo moskietierę Takie coś by mi najbardziej odpowiadało - oczywiscie jesli nie bedzie kosztowało dziesiatków tysięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 17.10.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 witam po tygodniowej przerwie i z radością donoszę, że dziś zalaliśmy ławy fundamentowe - wcześniej własnoręcznie robiliśmy szalunek i zbrojenie - wg mnie wyszło piknie na sobotę mamy umówioną ekipę murarzy do bloczków betonowych, bo murować to nie potrafimy pozdrawiam wszystkich budujących Witam, my też się zastanawialiśmy czy samodzielnie nie zrobić fundamentów, ale jednak nie podjeliśmy takiej decyzji bo nie mamy narzędzi do skręcenia zbrojenia. Sami kręciliście? A może można to zlecić tam skąd się bierze stal? Wiecie coś na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 17.10.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 A co robicie z woda deszczowa? ja włąsnie teraz tak mysle poki scany fundamentowe od zew nie sa jeszczze zasypane ułozyc rure drenarska i rynny wprowadzic w to. a docelowo konce rur drenarskich wprowadzic do studniu. tylko czy jak zasypie zwykłym piachem taka rure czy to sie nie zapcha:/ dziake mam sucha ale nie chce poprostu zeby woda z dachu szla pod fundament. a rury pcv to chyba drogo wiec drenazowa bedzie ok? Wiesz, kiedyś jak byliśmy na etapie szukania działki byliśmy też oglądać jeden dom do wykończenia na sprzedaż. I tamci ludzie mieli fajne moim zdaniem rozwiązanie dotyczące wody deszczowej i my też się zastanawiamy nad czymś takim. Oni mieli pod ziemią rury odprowadzające tą wodę pod iglaki, w kilku miejscach. Nie wiem jak to było zrobione ale moim zdaniem to jest dobre rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzikapietrucha 17.10.2007 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Mowaleria skręcenie zbrojenia naprawdę nie jest takie skomplikowane - my mieliśmy problem, ponieważ w hurtowni źle obliczono jego ilość i musieliśmy łączyć mniejsze odcinki, które mieliśmy w zapasie - ale się udało - nasza stonoga nawet nie drgnęła Najtrudniejsze było włożenie zbrojenia do rowu - bo byliśmy tylko we dwójkę - a ja nie jestem Agatą Wróbel, tylko kobitką w rozmiarze M Stal, metalowe kwadraty i drut i kupowaliśmy w Kowstarze w Swarzędzu i tam także plastikowe dystanse zbrojeniowe (40gr sztuka) - kiiedyś przygotowaywali tam także zbrojenie, ale już nie robią - więc zdecydowaliśmy się wykonać je sami, bo grucha była juz zamówiona aby ułatwić sobie pracę nabyliśmy za całe złotych 100 stojaki metalowe - na nich kładliśmy pręty i się skręcało - uważam że jest to dużo łatwiejsze niż wykonanie szalunków Mowaleria - mogę ci przesłać zdjęcia na maila, może ci pomogą, gdybyście się zdecydowali robić sami - nam zajęło to 2,5 dnia (ale dużo czasu zajęło nam prostowanie i łączenie prętów z odzysku ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 17.10.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 to ja poproszę te fotki - adres @ wysłałam na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejowy 17.10.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Pierwsza wycena okien : 9 813+ rolety 5 412 plus montaz (i tu nie do konca rozumiem poniewaz montaz rolet to 25zł sztuka a jest jeszcze jakis montaz stansurowy 44 za 1m2 a mam ich 21,88( domyslam sie ze chodzi o pow okien chyba?) razem okna rolety montaz 16 604 drutex pcv okleina zloty dąb. ale do tego dojdzie jeszcze automatyka o ktorej zapomnailem.... Witam, coś mi sie wydaje ze mamy podobną ilośc okien i gust. Też szukam okien w okleinie koloru żłoty dąb. Rolet mam około 22m2 więc okien mamy podobna ilość. Parę dni temu dostałem pierwszą wycene okien z firmy A.P (ktoś polecał) z ul.Góreckiej. Obsługas miła i wycena podobna: okna około 1000zł + rolety 4900 + robocizna 1350zł. Z Vatem około 17000zł. Byłem w Przeźmierowie u braci Bernart (chyba jakoś tak się pisze) - 19000zł. Dzisiaj byłem za wyceną w Drutex, oknoplast Kraków i jeszcze na góreckiej 31 (nie pamietam nazwy). Teraz tylko czekam za wyceną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 17.10.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 ja mam 13 okien ale naprawde sa bardzo rózne od 600na600 do 2300na 1800 , ja wycene przez neta tylko robie a jak sie zdecyduje to zawitam w firmach, powysylalem tez nawet juz nie wiem do ilu:p ale jedna wycene poki co tylko mam. na bramy garazowe tez odrazu robie. jak znajde czas to opisze w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 18.10.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 cześć wszystkim, ja chyba nie na temat dzisiaj będę, bo chcę spytac czy ktoś z was tez po trzecim dniu budowania był bliski tego żeby zdechnąć ja siedzę od poniedziałku na budowie, jak chłopaki zaczęli to dzisiaj kończą parter (cztery dni ) a ja wysiadam fizycznie psychicznie i finansowo chyba powinnam dzisiaj wpaść na wątek "psycholog dyżurny" ale jednak liczę że tu napiszecie coś miłego ps. tylko błagam nie piszcie że to dopiero początek........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzikapietrucha 18.10.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Muriel - trzymamy kciuki - dasz radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 18.10.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 cześć wszystkim, ja chyba nie na temat dzisiaj będę, bo chcę spytac czy ktoś z was tez po trzecim dniu budowania był bliski tego żeby zdechnąć ja siedzę od poniedziałku na budowie, jak chłopaki zaczęli to dzisiaj kończą parter (cztery dni ) a ja wysiadam fizycznie psychicznie i finansowo chyba powinnam dzisiaj wpaść na wątek "psycholog dyżurny" ale jednak liczę że tu napiszecie coś miłego ps. tylko błagam nie piszcie że to dopiero początek........... A po co ty tam siedzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts