Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Sprawna

Gość rafal9

Recommended Posts

• Odpowiedzi 747
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Moja działka to nr 52/19

W czerwcu zaczynam budowę "Dom w petuniach" z Archonu.

http://www.archon.com.pl/index.php?act=12&sid=m3f01a42e14e50&intra=cf8988f617a3dcd8f7b7061787c5ee1a&crc=7f3f9e9f16188539270dd092f65d24d4&lang=pl

Na razie trudno coś więcej powiedzieć o samej jakości projektu,

wyjdzie to w trakcie budowy.

Niektórzy wykonawcy po przejrzeniu projektu twierdzili, że jest

bardzo szczegółowy i dokładny - nie sposób się pomylić.

Obawiam się, że mogą być tam bloki.

Jest to atrakcyjny teren.

Poza tym ostatnio widziałem ogłoszenie na słupie przy Sprawnej, że poszukują działki budowlanej 0.5 - 3 ha. Czyli developerzy interesują się tym terenem.

Co prawda w planie zagospodarowania jest max 40 mieszkań/hektar, ale mimo wszystko bloki niezbyt wysokie można postawić.

W sumie i tak z okien będzie widok na bloki, więc dużo się nie zmien.

Może Tomasz Nowak będzie coś o tym wiedział?

Co prawda w planie zagospodarowania jest max 40 mieszkań/hektar, ale mimo wszystko bloki niezbyt wysokie można postawić.

Przy takich wytycznych to raczej bloki nie powstaną. Poza tym chyba bloki tak blisko kanału nie moga wybudować... Mogą? :-?

Przy takich wytycznych to raczej bloki nie powstaną. Poza tym chyba bloki tak blisko kanału nie moga wybudować... Mogą? :-?

Myślę, że ze 2-3 apartamentowce wysokości kilku pięter o dużych mieszkaniach z dużymi ogrodami mogą postawić. Powinni zmieścić się w tym limicie.

Poza tym zawsze można zmienić plan zagospodarowania.

Coś cicho dzisiaj.....

Miałem nadzieję, że inni (znaczy się nowi) się odezwą...

Wyobraźmy sobie, ze papieru już są. Tylko wjechać na pole.

Od czego zaczynamy? Skąd bierzecie ekipy? skąd kierownika? Itp. A może tak by coniektóre rzeczy robić wspólnie, bo to ceny można by ponegocjować?

Marcin

Coś cicho dzisiaj.....

Od czego zaczynamy? Skąd bierzecie ekipy? skąd kierownika? Itp. A może tak by coniektóre rzeczy robić wspólnie, bo to ceny można by ponegocjować?

Marcin

To My jestesmy W-wa Nowodwory? Myślałem, że Winnica... :-?

Z tą koordynacją to chyba będzie tak łatwo... Będziemy budować w prównywalnym czasie, ale jednak nie o tym samym czasie.. Każdy pewnie z innej technologii.. No, ale jakby było wiadomo ile kto chce czego kupić, potem jakby znaleźć hurtownię (jakąś bliską) to może coś wypali... :wink:

Jeżeli skąd oznaczać ma gdzie się budujemy to racja, jesteśmy Winnica. Ja póki co mieszkam w Nowodworach. Mam poprawić?

Markoz1 - ja tylko spytałem się... Ja mieszkam w Milanówku, więc nie dokońca wiem, gdzie przebiega granica między Winnicą i Nowodworami..

Umieść taki podpis jaki uważasz za stosowne 8) Ponoć internet kojarzony jest z wolnością... :D

Coś cicho dzisiaj.....

Marcin

Drodzy sąsiedzi,

na nic się zdadzą papiery, jeżeli nie będzie mediów.

A tak, jak pisał wczoraj Tomasz Nowak, do 15.05 powinny powstać

przynajmniej mapki - architekt może je zrobić bardzo wcześnie znając tylko obrys budynku.

A do początku czerwca gotowe projekty.

Trzymam kciuki, abyśmy na jesieni mogli cieszyć się mediami.

na nic się zdadzą papiery, jeżeli nie będzie mediów.

Więc załóżmy, że media także są.

To jest optymistyczne założenie.. :wink:

Ale może się mylę i w połowie roku (no najpóźniej we wrzesniu) będzie i woda, i prąd, i gaz.