rafal9 12.04.2005 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Witam przyszłych budowniczych z ulicy Sprawnej w Warszawie. Niech to miejsce zostanie głównym forum wymiany informacji między przyszłymi sąsiadami z tejże ulicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 13.04.2005 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Witam i dołączam się. Działka 52/21. Oprócz tego zapraszam też do wątku Grupa Tarchomin - Białołęka Tam zamieszczają posty ludzie z okolic (niekoniecznie sąsiedzi z ul. Sprawnej.. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 13.04.2005 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Witam, Na nasz projekt można sobie popatrzeć tutaj:http://republika.pl/excel/domek/domek.htm W tej chwili architekt przystępuje do sporządzania dokumentacji co spodziewam się, że zakończy za ok. miesiąc. Przy okazji gratulacje pomysłu forum. pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 13.04.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Witam,Moja działka to nr 52/19 W czerwcu zaczynam budowę "Dom w petuniach" z Archonu. http://www.archon.com.pl/index.php?act=12&sid=m3f01a42e14e50&intra=cf8988f617a3dcd8f7b7061787c5ee1a&crc=7f3f9e9f16188539270dd092f65d24d4&lang=pl Na razie trudno coś więcej powiedzieć o samej jakości projektu,wyjdzie to w trakcie budowy.Niektórzy wykonawcy po przejrzeniu projektu twierdzili, że jestbardzo szczegółowy i dokładny - nie sposób się pomylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 13.04.2005 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Zapomniałem dodać, że mój projekt to LK 343 fachowcy mówią, że dach skomplikowany i drogi... No ale zobaczymy jak to wyjdzie (jak słusznie zauważył Rafał9) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 13.04.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Byc może jest to informacja jako tako interesująca:byłem wczoraj w ciągu dnia na działkach - na tym polu które ciągnie się wzdłuż Aluzyjnej za kanałkiem byli jacyś geodeci ze sprzętem do mierzenia.Mam nadzieję, że bloków tam nie będzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 13.04.2005 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Obawiam się, że mogą być tam bloki.Jest to atrakcyjny teren. Poza tym ostatnio widziałem ogłoszenie na słupie przy Sprawnej, że poszukują działki budowlanej 0.5 - 3 ha. Czyli developerzy interesują się tym terenem. Co prawda w planie zagospodarowania jest max 40 mieszkań/hektar, ale mimo wszystko bloki niezbyt wysokie można postawić. W sumie i tak z okien będzie widok na bloki, więc dużo się nie zmien. Może Tomasz Nowak będzie coś o tym wiedział? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 13.04.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Wydaje mi się, że tam będą tez działki pod domki... Tak mi tłumaczył agenta z agencji.. Czyżbym był w błędzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 13.04.2005 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Co prawda w planie zagospodarowania jest max 40 mieszkań/hektar, ale mimo wszystko bloki niezbyt wysokie można postawić. Przy takich wytycznych to raczej bloki nie powstaną. Poza tym chyba bloki tak blisko kanału nie moga wybudować... Mogą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 13.04.2005 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Co prawda w planie zagospodarowania jest max 40 mieszkań/hektar, ale mimo wszystko bloki niezbyt wysokie można postawić. Przy takich wytycznych to raczej bloki nie powstaną. Poza tym chyba bloki tak blisko kanału nie moga wybudować... Mogą? Myślę, że ze 2-3 apartamentowce wysokości kilku pięter o dużych mieszkaniach z dużymi ogrodami mogą postawić. Powinni zmieścić się w tym limicie. Poza tym zawsze można zmienić plan zagospodarowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 13.04.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Dobrze, że chociaż (jak by co odpukać.. puk, puk) to staną od strony Pn - zach, więc słońca nam nie zabiorą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 14.04.2005 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Coś cicho dzisiaj..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 14.04.2005 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Coś cicho dzisiaj..... Miałem nadzieję, że inni (znaczy się nowi) się odezwą... Wyobraźmy sobie, ze papieru już są. Tylko wjechać na pole. Od czego zaczynamy? Skąd bierzecie ekipy? skąd kierownika? Itp. A może tak by coniektóre rzeczy robić wspólnie, bo to ceny można by ponegocjować? Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 15.04.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Coś cicho dzisiaj..... Miałem nadzieję, że inni (znaczy się nowi) się odezwą... Wyobraźmy sobie, ze papieru już są. Tylko wjechać na pole. Od czego zaczynamy? Skąd bierzecie ekipy? skąd kierownika? Itp. A może tak by coniektóre rzeczy robić wspólnie, bo to ceny można by ponegocjować? Marcin To My jestesmy W-wa Nowodwory? Myślałem, że Winnica... Z tą koordynacją to chyba będzie tak łatwo... Będziemy budować w prównywalnym czasie, ale jednak nie o tym samym czasie.. Każdy pewnie z innej technologii.. No, ale jakby było wiadomo ile kto chce czego kupić, potem jakby znaleźć hurtownię (jakąś bliską) to może coś wypali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 15.04.2005 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Jeżeli skąd oznaczać ma gdzie się budujemy to racja, jesteśmy Winnica. Ja póki co mieszkam w Nowodworach. Mam poprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 15.04.2005 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Jeżeli skąd oznaczać ma gdzie się budujemy to racja, jesteśmy Winnica. Ja póki co mieszkam w Nowodworach. Mam poprawić? Markoz1 - ja tylko spytałem się... Ja mieszkam w Milanówku, więc nie dokońca wiem, gdzie przebiega granica między Winnicą i Nowodworami.. Umieść taki podpis jaki uważasz za stosowne Ponoć internet kojarzony jest z wolnością... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 15.04.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 Coś cicho dzisiaj..... Miałem nadzieję, że inni (znaczy się nowi) się odezwą... Wyobraźmy sobie, ze papieru już są. Tylko wjechać na pole. Od czego zaczynamy? Skąd bierzecie ekipy? skąd kierownika? Itp. A może tak by coniektóre rzeczy robić wspólnie, bo to ceny można by ponegocjować? Marcin Drodzy sąsiedzi, na nic się zdadzą papiery, jeżeli nie będzie mediów. A tak, jak pisał wczoraj Tomasz Nowak, do 15.05 powinny powstać przynajmniej mapki - architekt może je zrobić bardzo wcześnie znając tylko obrys budynku. A do początku czerwca gotowe projekty. Trzymam kciuki, abyśmy na jesieni mogli cieszyć się mediami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 15.04.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 na nic się zdadzą papiery, jeżeli nie będzie mediów. Więc załóżmy, że media także są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 15.04.2005 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 na nic się zdadzą papiery, jeżeli nie będzie mediów. Więc załóżmy, że media także są. To jest optymistyczne założenie.. Ale może się mylę i w połowie roku (no najpóźniej we wrzesniu) będzie i woda, i prąd, i gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 15.04.2005 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 To czy będą media zależy od nas! Wystarczy wyrobić się w terminach z projektami i media będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts