Shrekowie 07.05.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Mam dobrą informację. Budowa drogi rusza w środę a prace przygotowawcze jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbarylka 09.05.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Wczoraj pojawily sie slupki tyczce droge. Mam pewne obawy jak sie dostane na dzialke jak zaczna. Na okolo wszyscy pobudowani, albo wlasnie zaczeli budowy :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 17.05.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Witam, Czy ktoś robi w tej chwili hydraulikę? Potrzebuję się skonsultować w pewnej sprawie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 18.05.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Na: http://www.zumi.pl/ są bardzo świeże satelitarne zdjęcia także z naszego pola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shrekowie 21.05.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Na: http://www.zumi.pl/ są bardzo świeże satelitarne zdjęcia także z naszego pola. W dobrym momencie zrobili te zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 22.05.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Widać, że radny dotrzymał słowa i z ul.Sprawną będą coś robić.Jest ujęta w zadaniach w ramach trwającego przetargu: Wykonanie nakładek mineralno-bitumicznych na istniejących nawierzchniach z destruktu na drogach gminnych na terenie Dzielnicy Białołęka”. l.p Nazwa ulicy wartość netto1. ul.Waligóry 2. ul.Morwowa 3. ul.Spichszowa 4. ul.Przaśna 5. ul.Zegarynki 6. ul.Główna 7. ul.Wenecka-progi zwalniające 8. ul.Stasinek , ul.Podgórna, ul.Sprawna , Kępa Tarchomińska- progi zwalniające 9. Roboty towarzyszące Tylko gdzie tam jest "istniejąca nawierzchnia z destruktu"? - ciekawe co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 29.05.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 może znacie godnego polecenia stolarza, który robi meble do zabudowy: szafy itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 29.05.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Warszawa dn. 25.05.2007r. UD.II.WIR.AM 7040.63 /07 Lp.2777/2684/07 Pan Marcin Kozak W odpowiedzi na Pana pismo przesłane drogą elektroniczną dot. naprawy nawierzchni ulicy Sprawnej na odcinku od ronda z ulicą Aluzyjną do ulicy Dzikiej Kaczki, Wydział Infrastruktury Dzielnicy Białołęka m.st. Warszawy uprzejmie informuje, iż obecnie przedmiotowy odcinek ulicy został wyrównany i uwałowany.W roku bieżącym planowane jest wzmocnienie istniejącej nawierzchni pospółką.Docelowo przewiduje się modernizację ulicy Sprawnej od ronda do ul. Modlińskiej. Biuro Gospodarki Nieruchomościami zleciło opracowanie map podziałowych i w przypadku przydzielenia środków z budżetu miasta(na wykupy i budowę)w roku bieżącym planuje się wykupy gruntu pod modernizację ulicy, a następnie opracowanie projektu technicznego budowy drogi i jej realizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 26.06.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Przesuwają budowę ul.Sprawnej. Taką informację otrzymałem od jednego z radnych na temat budowy Sprawnej: Co do samej Sprawnej, to w 2007 r. ostatecznie będą przeznaczone pieniądze w wysokości 400.000 zł, w 2008: 100.000, w 2009: 500.000 i w 2010: 3.340.976. Mam nadzieję, ze uda się przesunąć pieniądze z 2010 na lata wcześniejsze, aby szybciej doprowadzić do normalnego stanu tę ulicę wyłożoną kocimi łbami Pierwotnie mieli zakończyć roboty w 2008 r. a teraz widać, że 2 lata dodali. Trzeba bardzo mocno ich naciskać, pisać maile bezpośrednio do radnych, do urzędu, do burmistrza.Najlepiej niech każdy z sąsiadów wyśle maile z apelem pod wszelkie możliwe adresy, które można znależć na:http://www.bialoleka.waw.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 02.07.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Witam, Temat jakoś nie został pociągnięty.Czy będziemy walczyć o kabel z internetem? Czy wiecie kto jest w okolicy? TPSA pewno tak, JMDI jest na Aluzyjnej, ale jak na razie nie odpowiadają na maile. Jeśli chodzi o powietrze: BlueConnect - Voip słaby (powtarzam za znajomym z Aluzyjnej), Sferia - generalnie nie jest polecana.Czy są inne możliwości? Czy są chętni by zawalczyć o kabel? pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 02.07.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 U mnie BlueConnect działa OK... Poza tym wydaje mi się, że temat drogi jest bardzo ważny i musimy bombardować Gminę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 02.07.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 U mnie BlueConnect działa OK... Korzystasz na Dzikiej Kaczki ze Voip po GPRS? Co do drogi - bombarduję mailami od dwu miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 02.07.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 U mnie BlueConnect działa OK... Korzystasz na Dzikiej Kaczki ze Voip po GPRS? Co do drogi - bombarduję mailami od dwu miesięcy. Korzystam z loptopa i podłączam się do internetu przez BlueConnect. Rozmowy telefoniczne przez komórkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 02.07.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 U mnie BlueConnect działa OK... Korzystasz na Dzikiej Kaczki ze Voip po GPRS? Co do drogi - bombarduję mailami od dwu miesięcy. Korzystam z loptopa i podłączam się do internetu przez BlueConnect. Rozmowy telefoniczne przez komórkę. No właśnie , a mi na voip zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 02.07.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 U mnie BlueConnect działa OK... Korzystasz na Dzikiej Kaczki ze Voip po GPRS? Co do drogi - bombarduję mailami od dwu miesięcy. Korzystam z loptopa i podłączam się do internetu przez BlueConnect. Rozmowy telefoniczne przez komórkę. No właśnie , a mi na voip zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 31.08.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Rozmawiałem z przedstawicielem firmy Spray (http://www.spray.net.pl/) - mogą ewentualnie wystawić dla nas dostęp radiowy, tylko muszą znać liczbę zainteresowanych. Wczoraj wieczorem wraz z Czarkiem Stankiewiczem obeszliśmy/obdzwoniliśmy nasze pole - na liście jest w tej chwili 11 nazwisk.Gdyby był ktoś jeszcze zainteresowany (także szacowni sąsiedzi z najbliższej okolicy) - proszę o szybki kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 27.09.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Rozmawiałem z przedstawicielem firmy Spray (http://www.spray.net.pl/) - mogą ewentualnie wystawić dla nas dostęp radiowy, tylko muszą znać liczbę zainteresowanych. Wczoraj wieczorem wraz z Czarkiem Stankiewiczem obeszliśmy/obdzwoniliśmy nasze pole - na liście jest w tej chwili 11 nazwisk. Gdyby był ktoś jeszcze zainteresowany (także szacowni sąsiedzi z najbliższej okolicy) - proszę o szybki kontakt. Firma Spray jako kolejna się na nas wypięła - "brak możliwości technicznych". Przy okazji - złożyłem wniosek w TPSA - też nie mogą założyć linii, bo... "w Warszawie nie ma takiej ulicy". Kazałem im poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 15.11.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Rozmawiałem z przedstawicielem firmy Spray (http://www.spray.net.pl/) - mogą ewentualnie wystawić dla nas dostęp radiowy, tylko muszą znać liczbę zainteresowanych. Wczoraj wieczorem wraz z Czarkiem Stankiewiczem obeszliśmy/obdzwoniliśmy nasze pole - na liście jest w tej chwili 11 nazwisk. Gdyby był ktoś jeszcze zainteresowany (także szacowni sąsiedzi z najbliższej okolicy) - proszę o szybki kontakt. Firma Spray jako kolejna się na nas wypięła - "brak możliwości technicznych". Przy okazji - złożyłem wniosek w TPSA - też nie mogą założyć linii, bo... "w Warszawie nie ma takiej ulicy". Kazałem im poszukać. Należałoby pogadać z: http://nettelinwestycje.pl/dane/index.htm Działają w pobliżu i są sygnały, że mogliby być zaineresowani naszym polem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 28.11.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Czy ktoś testował u nas internet komórkopodobny? Iplus do godz. 22-23 działa bardzo średnio, czyli 50-60 kB/s,potem się rozpędza i łapie HSDPA nawet do 500 kB/s. Ciekawe jak działa Orange i Blueconnect? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 28.11.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Czy ktoś testował u nas internet komórkopodobny? Iplus do godz. 22-23 działa bardzo średnio, czyli 50-60 kB/s, potem się rozpędza i łapie HSDPA nawet do 500 kB/s. Ciekawe jak działa Orange i Blueconnect? Bawiłem się iplusem. Moja karta działała z prędkością ok 250KB - w kazdym wypadku tak mi skazał komputer... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts