Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Sprawna

Gość rafal9

Recommended Posts

na szczęście dzisiaj ekipa powinna skończyć murowanie bloczków

i mam czas na przemyślenia do wiosny

zastanawiam się czy z nimi (minoxem) dalej rozmawiać

ceny i termin płatności są ok ale terminowość dostaw do d... :evil:

bloczki dzisiaj dowieźli

w piątek zamówione,

1000 szt miało być w sobotę, przyjechało tylko 500 szt. :o

Jeźli teraz mają takie problemy to co będzie w sezonie

Ja nie zamierzam nikogo przekreślać. Natomiast trzeba być batdziej czujnym i brać poprawkę na ich transport. Wiesz, jak czasami dla dobrej ceny można przymknąć oko na pewne sprawy... :roll:

PS

Po ile płaciłeś za bloczki?

• Odpowiedzi 747
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nie zamierzam definitywnie nikogo skreślać

do wiosny na pewno mi przejdzie złość

będzie więcej czasu na logistykę, zastanowienie się, poszukanie na spokojnie

a teraz załatwiałem wszystko przez telefon /bez oglądania hurtowni/

bloczki po 1,93

wiem, że 3 grasze drożej ale

- dostawę mi obiecano na następny dzień z rana

- zamówienie telefoniczne

- płatność po całej dostawie

- czynne do 19.00

- blisko

nie zamierzam definitywnie nikogo skreślać

do wiosny na pewno mi przejdzie złość

będzie więcej czasu na logistykę, zastanowienie się, poszukanie na spokojnie

a teraz załatwiałem wszystko przez telefon /bez oglądania hurtowni/

bloczki po 1,93

wiem, że 3 grasze drożej ale

- dostawę mi obiecano na następny dzień z rana

- zamówienie telefoniczne

- płatność po całej dostawie

- czynne do 19.00

- blisko

1.93 to bardzo dobra cena... 8)

tez mi powoli przechodzi złość na Minox..

Co sądzicie o Minoxie?

Dzisiaj mieli u mie wpadkę z terminowością dostaw

co przełożyło się na moje spięcie z ekipą

Brak terminowości to u nich norma czy przypadek :-?

A rozmawiałeś z Aglo-Budem?

dostałem namiar od kze

rozmawiałem i wydawało mi się, że w minoxie będzie lepiej

Oglądałam dziś stronę z ofertami naszej łączki i została tylko 1 wolna działka. 7 działek sprzedanych w niecały m-c, niezły rozchód :lol:

Chyba te wykopaliska przyspieszyły wykup ziemi.

Miło was poczytać, że się budujecie.

Ciekawe kto będzie następny?

Bo my to raczej zaczniemy następnej wiosny :(

Oglądałam dziś stronę z ofertami naszej łączki i została tylko 1 wolna działka. 7 działek sprzedanych w niecały m-c, niezły rozchód :lol:

Prawie wszystkie sprzedane? To może ktoś kupił działke przede mną.. do tej pory stała pusta... :roll:

Ja też na wiosnę, i na 52/3 też chyba na wiosnę i z tego co wiem kilka innych także. Ruch będzie więc jak na Marszałkowskiej.

52/1 jest chyba też nie sprzedana bo wiem, że sąsiedzi z osiedla się nią interesują.

A propos z ciekawości - gdzie na www są oferty z naszego pola?

Ja też na wiosnę, i na 52/3 też chyba na wiosnę i z tego co wiem kilka innych także. Ruch będzie więc jak na Marszałkowskiej.

52/1 jest chyba też nie sprzedana bo wiem, że sąsiedzi z osiedla się nią interesują.

A propos z ciekawości - gdzie na www są oferty z naszego pola?

Nie wiem czy to był twój sąsiad ale widziałem ostatnio osobę poważnie zainteresowaną kupnem działki 52/1

Mój "nowy, zachodni" sąsiad, 52/8, podobno zaczyna wczesną wiosną

Na działkę 52/10 jest rezerwacja (jeśli ten klient nie kupi to jest kolejna osoba która chce ją kupić)

Obecna cena to 223 i z każdym dniem rośnie, o negocjacjach nie ma mowy

Z ostatnich info od p. Tomka: wszystkie działki sš już zarezerwowane przez jednš lub więcej osób. Tak więc ich sprzedaż to kwestia czasu i ceny :lol: Ostatnio sprzedana była za 223, więc kolejna pójdzie na pewno wyżej.

A oferty sš na http://www.mls.pl zakładka grunty, najlepiej w ulicy wpisać Sprawna.

Od kilku dni intensywnie poszukuję projektu domu, który najlepiej nadawałby się na moją działkę. Mam duży problem, gdyż większość projektów dotyczy domów z wjazdem od północy lub wschodu.Ja natomiast mogę mieć wjazd albo z zachodu lub z południa. Mam też w związku z tym dylemat, która strona będzie lepsza.

Mam pytanie do innych, którzy już mają za sobą proces szukania wymarzonego projektu domu, o pomoc, czym kierować się przy wyborze projektu, tak by nie przegapić czegoś istotnego. Chętnie też skorzystam z informacji na temat biur projektowych lub projektantów z którymi współpracowaliście.

I jeszcze jedno pytanie do sąsiada z działki 52/9. Zauważyłem, że zaczęly się już prace na tej działce, w związku z tym chciałbym zapytać czy można by zobaczyć jak usytuowany będzie dom, który tam powstanie.

Witam nowego Sąsiada 8)

Dom od zachodniej strony (granica z Twoją działką) będzie miał taras i "część ogrodową" szumnie nazwane,

od strony południowej będzie wjazd, nie ma innej możliwości

ale uwaga garaż będzie dopiero na końcu działki od strony północnej. Dojazd do garażu i wejście do domu od strony wschodniej.

My przy wyborze projektu braliśmy pod uwagę wygląd zewnętrzny domu, metraż i usytuowanie pomieszczeń względem stron świata.

Projekty mamy w pdf-ie i możemy przesłać na e-mail.

Korzystaliśmy z pracowni w Legionowie (2500 zł - indywidualny projekt z wpisaniem w działkę). :roll:

Mam pytanie do innych, którzy już mają za sobą proces szukania wymarzonego projektu domu, o pomoc, czym kierować się przy wyborze projektu, tak by nie przegapić czegoś istotnego. Chętnie też skorzystam z informacji na temat biur projektowych lub projektantów z którymi współpracowaliście.

Witamy nowego członka grupy. :-)

My robiliśmy projekt indywidualny od zera. Mieliśmy swoje "potrzeby" (zestaw pomieszczeń, ich wzajemne zależności), wiele rzeczy dopowiedział architekt i ubrał to w projekt.

Od kilku dni intensywnie poszukuję projektu domu, który najlepiej nadawałby się na moją działkę. Mam duży problem, gdyż większość projektów dotyczy domów z wjazdem od północy lub wschodu.Ja natomiast mogę mieć wjazd albo z zachodu lub z południa. Mam też w związku z tym dylemat, która strona będzie lepsza.

I jeszcze jedno pytanie do sąsiada z działki 52/9. Zauważyłem, że zaczęly się już prace na tej działce, w związku z tym chciałbym zapytać czy można by zobaczyć jak usytuowany będzie dom, który tam powstanie.

Ja szukałem projektu (pisma z projektami + internet) równolegle z poszukiwaniem działki. Jak kupiłem działkę to miałem kilka swoich faworytów i z tego zbioru szybko coś wybrałem.

Czym się kierowałem? Przede wszystkim funkcjonalnoscią tzn. min 1 pokój na dole (mój projekt ma 2 pokoje na dole, ale jeden zaminiłem na pomieszczenie gospodarcze), najlepiej na gorze ze 2 takie same pokoje (chcemy mieć 2 dzieci) i ja chciałem na garażem mieć hobby room.

A strony świata? generalnie w lato jak siedzimy na grillu to i tak z reguły w cieniu, bo na słońcu jest za goraca. Dlatego raczej nie chciałem mieć tarasu od południa. A jak bede chciał sie poopalać to mogę gdziekolwiek na działce postawić leżaczek... 8) I chciałem mieć dwustanowiskowy garaż. Raczej chciałem mieć mniejsze korytarze, a większe pokoje. Żona upierała przy 4-ro spadowym dachu. Bryła bardziej zwarta, bez wykuszu (taniej). Kominek nie na środku pokoju, tylko tak by można było przy nim usiąść... A poza tym miał być mały domek ok. 140-150mkw, a wyszedł.. 170mkw. :lol:

A strony świata? generalnie w lato jak siedzimy na grillu to i tak z reguły w cieniu, bo na słońcu jest za goraca. Dlatego raczej nie chciałem mieć tarasu od południa. A jak bede chciał sie poopalać to mogę gdziekolwiek na działce postawić leżaczek...

Właśnie, tu zgadzam się z kze. Nasza działka ma drogę od południa, co jak się naczytawszy lektur, wydawało się dramatem. Jednakże u teściów jest taras i od południa i od północy - latem siedzi się wyłącznie na tym północnym. Tym się pocieszam. Nasz taras będzie zadaszony pleksi więc światła winno być dość.

Witaj m_berni,

Widzę, że obecnie też jestemy sšsiadami z Odkrytej :lol:

W sprawie projektu, to jednak trzeba dużo pooglšdać i podumać, jakie funkcje musi nasz domek spełniać. Ja np. chcę mieć spiżarnię przy kuchni, bo teraz mi tego bardzo brakuje. Twój bliski sšsiad zrobił bardzo sprytnie, elewację zapożyczył z istniejšcego projektu, a wnętrze uformował według własnych potrzeb.

Trzymam kciuki nad wyborem projektu, sama stoję przed tym dylematem.

Witaj m_berni,

Widzę, że obecnie też jestemy sšsiadami z Odkrytej :lol:

W sprawie projektu, to jednak trzeba dużo pooglšdać i podumać, jakie funkcje musi nasz domek spełniać. Ja np. chcę mieć spiżarnię przy kuchni, bo teraz mi tego bardzo brakuje. Twój bliski sšsiad zrobił bardzo sprytnie, elewację zapożyczył z istniejšcego projektu, a wnętrze uformował według własnych potrzeb.

Trzymam kciuki nad wyborem projektu, sama stoję przed tym dylematem.

Potwierdzam! Spiżarnię trzeba mieć! 8)

Ja będę miał.. 8)