rafal9 03.03.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Więc zbierzmy wszystkich chętnych.Załóżmy, że składka wynosi 500 zł.Jaka suma z tego wyjdzie za tyle się zrobi, będzie więcej zrobi się lepiej, będzie mniej zrobi się gorzej. Tylko trzeba zdobyć kontakty do wszystkich właścicieli działek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 03.03.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Jeśli chodzi o moich sasiadów to Rafal9 jest za utwardzeniem, sąsiad Maciej (na granicy stoi barakowóz mojej ekipy) pewnie też jest na TAK. Nie rozmawiałem z nim teraz, ale wydaje mi sie, że w zeszłym roku coś było na ten temat. Ale nie znam sasiada, który jest włascicielem działki przede mną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 03.03.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Wiecie, jakie będą następne problemy organizacyjne tego utwardzenia?Zaraz ktoś rzuci:Dlaczego ktoś, kto ma 50 m do drogi musi płacić tyle samo co ktoś co ma 200 m, itd, itp. Jak do tego podejść? Płatność proporcjonalna do odległości, czy może solidarnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 03.03.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Przed Tobą Kze jest rodzina S, raczej chętni. Prosiłam ich do włączenia się w dyskusje forum i mam nadzieję, że wkrótce dołączą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 03.03.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Przed Tobą Kze jest rodzina S, raczej chętni. Prosiłam ich do włączenia się w dyskusje forum i mam nadzieję, że wkrótce dołączą. OO!! To widze, że ktoś kupił działkę przede mną.. Super! Raczej młodzi, czy raczej w sile wieku są Państwo S.? W tym roku zamierzaja się budować? Z checią ich poznam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 03.03.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Młodzi, bardzo mili ludzie z 1,5 roczną córeczką. Projekt już mają, co do budowy to może pójdą za ciosem i rozpoczną w tym roku? Zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 03.03.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Wiecie, jakie będą następne problemy organizacyjne tego utwardzenia? Zaraz ktoś rzuci: Dlaczego ktoś, kto ma 50 m do drogi musi płacić tyle samo co ktoś co ma 200 m, itd, itp. Jak do tego podejść? Płatność proporcjonalna do odległości, czy może solidarnie? No tak... Jest to delikatna sprawa... Analogicznie będzie przy opłacaniu odsnieżania.. Wnioskowałbym. Jechać po równo. Czemu? dotyczy to NASZEJ WSPÓLNEJ drogi, która kiedys będzie (ma być?) przelotowa. A skoro ma być nieslepa to będzie nią mozna jeździć w obie strony i ten co ma 50m być moze będzie chciał przejechać drogą te 200m. A poza tym już widze ten arkusz xls ze współczynnikami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 03.03.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Ciekawe ile jest na naszej łączce dzieci rocznik 2004? Na razie naliczyłam czworo. I jedno 2005. Markoz ma troszkę starsze pociechy, ale generalnie piaskownice będą w modzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 03.03.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Młodzi, bardzo mili ludzie z 1,5 roczną córeczką. Projekt już mają, co do budowy to może pójdą za ciosem i rozpoczną w tym roku? Zobaczymy... To Madzia (moja córeczka) bedzie miała kolejną koleżankę... To że mili to nie wątpie. Nie stwierdziłem niemiłych na naszej łaczce... A maila mają? Moze podeslij mi nr tel do nich na priv... Z chęcią skontaktuje sie z nimi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 03.03.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Ciekawe ile jest na naszej łączce dzieci rocznik 2004? Na razie naliczyłam czworo. I jedno 2005. Markoz ma troszkę starsze pociechy, ale generalnie piaskownice będą w modzie To rocznik 2004 zdominuje klasę w podstawówce... Będą mieli od kogo przepisywać lekcje i wspólnie uczyć sie... Super! To może jednak poradzą sobie (jakby nie udało sie zmienić nazwy ul.. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 03.03.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Wiecie, jakie będą następne problemy organizacyjne tego utwardzenia? Zaraz ktoś rzuci: Dlaczego ktoś, kto ma 50 m do drogi musi płacić tyle samo co ktoś co ma 200 m, itd, itp. Jak do tego podejść? Płatność proporcjonalna do odległości, czy może solidarnie? Jestem za tym aby po równo, razem musimy pokryć koszty przy mostku, tam pewnie będzie najdrożej. Także część przy niewykupionych działkach. Myślę, ze więcej nieporozumień byłoby przy dzieleniu współczynników, a różnica w kwocie pewnie niewielka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 03.03.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Napisałam do Pana Tomka, aby pomógł nam w kontakcie ze wszystkimi właścicielami działek. Bo od tego trzeba zacząć nasze działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek p. 03.03.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Sorki że nie brałem udziału w dyskusji ale jako/kiedy muszę zarobić na tš budowę Ja również jestem za utwardzeniem drogi Proponował bym zrobienie spotkania wtedy od razu możnaby wszystko ustalić i zobaczyć kto jest za a kto jest przeciw może się okaże, że jeżeli większoć będzie za to i pozostali przyłšczš się do większoci trzebaby jeszcze porozmawiać z Panem Tomaszem o działkach Pani W., to w sumie jest też w jej interesie (póniej wemie większš kasę za działki z dojazdem) wg oferty (z dnia 11.2005) którš dostałem od P. Tomka Na utwardzenie dzikiej kaczki max oferta tzn z destruktem asfaltowym wynosi 55 ty czyli ok 2300 zł na działkę ale oczywicie można zrobić wersję tańszš chociażby po te 500 zł jeżeli będziemy czekali aż się wszyscy wybudujš to możemy nigdy nie mieć tej drogi Co do nazwy ul. to ja już się przyzwyczaiłem ale jeżeli większoć będzie chciała to można jš zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 03.03.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Wiecie, jakie będą następne problemy organizacyjne tego utwardzenia? Zaraz ktoś rzuci: Dlaczego ktoś, kto ma 50 m do drogi musi płacić tyle samo co ktoś co ma 200 m, itd, itp. Jak do tego podejść? Płatność proporcjonalna do odległości, czy może solidarnie? Jestem za tym aby po równo, razem musimy pokryć koszty przy mostku, tam pewnie będzie najdrożej. Także część przy niewykupionych działkach. Myślę, ze więcej nieporozumień byłoby przy dzieleniu współczynników, a różnica w kwocie pewnie niewielka. Ja też jestem, za tym aby po równo. W końcu mamy Polskę solidarną, więc i tak każdy obywatel powinien tak postępować Mostka to raczej sami robić nie będziemy, bo chyba nie byłoby nas na to stać - trzeba zapewne czekać na gminę. Napisałem do gminy pismo, że ten mostek zagraża życiu mieszkańców naszej łąki i niech pomyślą teraz zanim później będą musieli ponosić konsekwencje swoich zaniedbań. Piszcie, piszcie - wystarczy zwykły mail wysłany na http://[email protected] traktują to tak samo jak zwykłe pismo - tylko muszą być takie same nagłówki, czyli dane nadawcy, adresat, itp. (bo kiedyś jakiegoś maila odrzucili z powodów formalnych załączając jakąś ustawę, która określa jak mają wyglądać pisma do urzędów). Nawet na jeden z maili dotyczący ul.Sprawnej przysłali mi odpowiedź zwykłą pocztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 03.03.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Sorki że nie brałem udziału w dyskusji ale jako/kiedy muszę zarobić na tš budowę Ja również jestem za utwardzeniem drogi Proponował bym zrobienie spotkania wtedy od razu możnaby wszystko ustalić i zobaczyć kto jest za a kto jest przeciw może się okaże, że jeżeli większoć będzie za to i pozostali przyłšczš się do większoci trzebaby jeszcze porozmawiać z Panem Tomaszem o działkach Pani W., to w sumie jest też w jej interesie (póniej wemie większš kasę za działki z dojazdem) wg oferty (z dnia 11.2005) którš dostałem od P. Tomka Na utwardzenie dzikiej kaczki max oferta tzn z destruktem asfaltowym wynosi 55 ty czyli ok 2300 zł na działkę ale oczywicie można zrobić wersję tańszš chociażby po te 500 zł jeżeli będziemy czekali aż się wszyscy wybudujš to możemy nigdy nie mieć tej drogi Co do nazwy ul. to ja już się przyzwyczaiłem ale jeżeli większoć będzie chciała to można jš zmienić Krzysiek_P - zdjęcie pod nickiem masz super!!!! To kiedy spotkanie? Może jutro o 13.30? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 03.03.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 To na adres [email protected] Można słac maile w sprawie zmieny nazwy ulicy??? To zaraz piszę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_berni 03.03.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Jestem za utwardzeniem drogi tym bardziej że jakiś "optymista" oszacował to na 500-1000zł ale myślę że na tym etapie jest na to za wcześnie , bo na wiosnę ruszą ciężarówki do rozpoczynających budowę i zniszczą nam to delikatne utwardzenie. Proponuję zaczekać do jesieni.Przecież niekoniecznie musimy podjeżdzać swoimi "limuzynami" do pustych jeszcze działek - można dojść pieszo.Jestem też za spotkaniem chociażby w celu poznania sie w rzeczywistości a nie tylko wirtualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 03.03.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Jestem za utwardzeniem drogi tym bardziej że jakiś "optymista" oszacował to na 500-1000zł ale myślę że na tym etapie jest na to za wcześnie , bo na wiosnę ruszą ciężarówki do rozpoczynających budowę i zniszczą nam to delikatne utwardzenie. Proponuję zaczekać do jesieni.Przecież niekoniecznie musimy podjeżdzać swoimi "limuzynami" do pustych jeszcze działek - można dojść pieszo.Jestem też za spotkaniem chociażby w celu poznania sie w rzeczywistości a nie tylko wirtualnie. Żebyś się nie zdziwił, jak ciężarówka jadąca do Ciebie zostanie na środku pola. Wiele razy ciężarówki przyjeżdżające do mnie ledwo co wydostawały się z suchego piachu. I to była tylko jedna budowa, a co będzie przy kilku jestem sobie w stanie wyobrazić. Chyba, że się nie budujesz w tym roku to Ciebie problem nie dotyczy i faktycznie możesz nie być zainteresowany dojazdem. Ja jestem już na szczęście na takim etapie, że nic do mnie nie musi dojeżdżać i mogę sobie dojść na piechotę, więc życzę powodzenia na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 03.03.2006 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Jestem za utwardzeniem drogi tym bardziej że jakiś "optymista" oszacował to na 500-1000zł ale myślę że na tym etapie jest na to za wcześnie , bo na wiosnę ruszą ciężarówki do rozpoczynających budowę i zniszczą nam to delikatne utwardzenie. Proponuję zaczekać do jesieni.Przecież niekoniecznie musimy podjeżdzać swoimi "limuzynami" do pustych jeszcze działek - można dojść pieszo.Jestem też za spotkaniem chociażby w celu poznania sie w rzeczywistości a nie tylko wirtualnie. I co wszyscy bedziemy parkować koło Sprawnej 26??? No teraz to przesadziłeś... Kto ma pusta to ma pusta, a jak toczy się budowa, to działka szybko przestaje być pusta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek p. 03.03.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Jeżeli ktoś chciałby zapoznać się z ofertą na wykonanie drogi to można ją zobaczyć pod adresem https://ssl.mediaconsulting.pl/images/cms/1077/katalog4/oferta_droga(1).jpg Spotkanie wszystkich sąsiadów należałoby zaplanować z większym wyprzedzeniem np. w przyszły weekendale i tak pewnie pójdę jutro na spacer na działkę /o ile pogoda pozwoli/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts