rafal9 26.04.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Muszę przyznac, że ja jakbym miał czas to bym już dawno był w gminie z podaniem o zmianę ulicy... A tak to niestety.. Stąd sam rozumiesz Rafal9, że ja w temacie podań i nekania gminy odpadam... Gmina o 18 jest zazwyczaj zamknieta... Co do nazwy ulicy, to ostatnio po raz pierwszy musiałem się posłużyć nazwą przy podpisywaniu umowy w gazowni. Po podaniu nazwy ulicy nastąpił dziwny, głośny i długotrwały śmiech osób, które znajdowały się w pokoju. Ciekawe dlaczego? Czyzbyś stał si jednak orędownikiem zmiany nazwy? Ja bym wolał takich smiechów nie słyszeć... W zasadzie to jest mi obojętne, przyzwyczaiłem się. Jakby ktoś zorganizował jakąś petycję to chętnie się podpiszę pod tym. Ale wydaje mi się, że szanse na zmiane są marne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 27.04.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Oj chyba poświęcę się i napisze na kompie. Tylko macie pomysł co ma byc w niej? Albo do kogo ma być aadresowana? Może być Do: Petycja My właściciele działek przy ulicy 14KD mamy prośbę o zmianę nazwy ulicy 14KD. Aktualna nazwa "Dzikiej Kaczki" jest nazwa ośmieszająca przyszłych mieszkańców. Ponadtp uważamy, że jest obrażająca, uwłaczajaca i nie godna ze wzgledu na nazwisko aktualnego Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej. Niżej podpisani: Może ktos naniesie poprawki i ma pomysł do kogo ta petycję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 27.04.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Uważam, że bardzo dobra treść.Zwłaszcza odniesienie do Prezydenta powinno poskutkować, bo ściganie różnych odmian naśmiewania się z kaczek jest teraz priorytetowe:http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3309667.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 27.04.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Sądze, że w petycji powinniśmy też napisac sugerową nazwę ulicy... To jaką sugerujemy? Żeby znowu nam jakiejś obraźliwej nie nadali... Może tak: Do: ....(nie wiem co wpisać) Petycja My właściciele działek przy ulicy 14KD mamy prośbę o zmianę nazwy ulicy 14KD. Aktualna nazwa "Dzikiej Kaczki" jest nazwa ośmieszająca przyszłych mieszkańców. Ponadto uważamy, że jest obrażająca, uwłaczajaca i nie godna ze wzgledu na nazwisko aktualnego Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej. Sugerujemy by nazwe ulicy zmienić na ul. Zbigniewa Herberta lub ul. Elf. Niżej podpisani: Moze ktoś coś doda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 27.04.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Ja proponuję, aby w nazwie było słowo 'łąka'.Np. Dzikiej Łąki Zmiana będzie prawie kosmetyczna i może szybciej przejdzie.Nazwa z nazwiskiem nie pasuje do naszego miejsca, a z kolei Elf mogą nie zaakceptować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 27.04.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 A Łącka może być? W sumie to ja byłbym za każda nazwą, która byłaby jednoczłonowa lub byłaby czyims nazwiskiem... A może przychylimy się do propozycji Ewik_1 Właśnie znalazłam w W-wie ul. Zachodzącego słońca, to może u nas damy Wschodzącego słońca? A może coś z literatów: ul. Zbigniewa Herberta lub ul. Pana Cogito, bo jak mniemam wiekszość naszych mieszkańców to ludzie myślący jeszcze mi się po literacku nasunęłą Zielona Gęś ale tu obawiam się protestów szczególnie Kze To jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 27.04.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Może tak: Do: Urząd m.st. Warszawy dla Dzielnicy BiałołękaBurmistrz DzielnicySz.P. Jerzy Smoczyński03-122 Warszawaul. Modlińska 197 Petycja My właściciele działek przy ulicy 14KD mamy prośbę o zmianę nazwy ulicy 14KD. Aktualna nazwa "Dzikiej Kaczki" jest nazwa ośmieszająca przyszłych mieszkańców. Ponadto uważamy, że jest obrażająca, uwłaczajaca i nie godna ze wzgledu na nazwisko aktualnego Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej. Sugerujemy by nazwe ulicy zmienić na ul. Zbigniewa Herberta, ul. Elfa, ul. Pana Cogito lub inną nazwę, która nie wzbódza negatywnych skojarzeń. Niżej podpisani: Moze ktoś coś doda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 27.04.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Ja bym zmieniła zdanie: Aktualna nazwa "Dzikiej Kaczki" jest nazwa ośmieszająca przyszłych mieszkańców. Ponadto uważamy, że jest obrażająca, uwłaczajaca i nie godna ze wzgledu na nazwisko aktualnego Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej. W zasadzie nie ośmiesza ona mieszkańców, jedynie nasuwa komentarze polityczne. Można to ująć np. tak:Aktualna nazwa "Dzikiej Kaczki" jest często kojarzona z osobami zajmującymi ważne stanowiska państwowe. Używanie tej nazwy wzbudza niepotrzebne komentarze i dowcipy nawiązujace w szczególności do aktualnego Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 27.04.2006 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Czyli nasza petycja powinna wyglądać mniej wiecej tak: Do: Urząd m.st. Warszawy dla Dzielnicy Białołęka Burmistrz Dzielnicy Sz.P. Jerzy Smoczyński 03-122 Warszawa ul. Modlińska 197 Petycja My właściciele działek przy ulicy 14KD mamy prośbę o zmianę nazwy ulicy 14KD. Aktualna nazwa "Dzikiej Kaczki" jest często kojarzona z osobami zajmującymi ważne stanowiska państwowe. Używanie tej nazwy wzbudza niepotrzebne komentarze i dowcipy nawiązujace w szczególności do aktualnego Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej.Sugerujemy by nazwe ulicy zmienić na ul. Zbigniewa Herberta, ul. Elfa, ul. Pana Cogito lub inną nazwę, która nie wzbódza negatywnych skojarzeń. Niżej podpisani: Jakieś jeszcze sugestie?Bo jak nie ma to jutro wydrukuję i zostawię u Rafal9 to będzie można ją podpisać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 27.04.2006 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Lepiej z petycji usunąć propozycję nowych nazw, bo wzbudzą dyskusje wśród podpisujących, bo nie każdemu muszą się podobać i część osób może nie będzie chciała podpisać.Poza tym pismo będzie wtedy prostsze, czytelniejsze i może szybciej zyska akceptację urzędników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 28.04.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Lepiej z petycji usunąć propozycję nowych nazw, bo wzbudzą dyskusje wśród podpisujących, bo nie każdemu muszą się podobać i część osób może nie będzie chciała podpisać. Poza tym pismo będzie wtedy prostsze, czytelniejsze i może szybciej zyska akceptację urzędników. OK. Ale czy w pismie usuwamy, czy zostawiamy inforacje, że wg nas nazwa jest troszkę ośmieszająca mieszkańców? jest nazwa ośmieszająca przyszłych mieszkańców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Maciek 24-26 28.04.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 proponuję: My właściciele działek przy ulicy 14KD mamy prośbę o zmianę nazwy ulicy 14KD. Aktualna nazwa "Dzikiej Kaczki" jest często kojarzona z osobami zajmującymi ważne stanowiska państwowe. Używanie tej nazwy wzbudza niepotrzebne komentarze i dowcipy nawiązujace w szczególności do aktualnego Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej. Sugerujemy by nazwę ulicy zmienić na ul. Elfa, ul. Hobbita, ul. Tolkiena lub ul. Zbigniewa Herberta, które nie wzbudzają skojarzeń. Niżej podpisani: sorki, ale poprawiłem "wzbudza" i dodałem ul. Tolkiena i ul. Hobbita (nie mogłem się powstrzymać oraz usunąłem "Pana Cogito", bo jak ktoś z Was brał kiedyś faktury na stacjach benzynowych i musiał literować nazwy, to wie o co chodzi... Na Tarchominie powstała też ulica Bareji, więc myślę, że Herbert i Tolkien maja duuuże szanse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 28.04.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Powiem szczerze (nie obrażajcie się ), nie podobają mi się te propozycje Tolkiena, Elfa i innych. Po prostu nie pasują do miejsca, do okoliczności przyrody no i są zbyt obce, a użycie tej obcości nie da się niczym wytłumaczyć. Tak, jak pisałem wcześniej nie umieszczajmy w petycji propozycji nowej nazwy, bo zacznie się polemika, która przyćmi problem. Można najpierw zasygnalizować problem z istniejącą nazwą poprzez takie pismo, a później w nowym zasugerować nową nazwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Maciek 24-26 28.04.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Bojęsię, że jeśli nie zasugerujemy nazwy, która nam odpowiada, to dostaniemy w prezencie coś, z czym zatęsknimy za "Dziką kaczką", jak na przykład:Gladioli ???Oczary ???Ugorek ?!?!?Zbytki ???albo inne cudo. Z tego co widzę to na Tarchominie powstała Hanki Ordonówny i Bareji, więc może spróbujmy z tej strony?Ja po prostu bardzo lubięTolkiena i jego świat, stąd moje propozycje. Musimy jednak pamiętać, że nazwa ulicy MUSI być łatwa w zrozumieniu (dla tych, którym dyktujemy dane do faktury) i najlepiej, aby nie zawierała polskich liter. Stąd był pomysł ul. Elfa.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 28.04.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Jeżeli w temacie filmowycm to może Hanki Bielickiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 28.04.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Jeżeli w temacie filmowycm to może Hanki Bielickiej? Czyli jesteś za tym by podawać listę potencjalnych nazw ulic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 28.04.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Ja bym podała listę z propozycjami. Jakoś nie ufam urzędnikom. Znam takie nazwy ulic, że Dzika Kaczka to jeszcze całkiem porządnie brzmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 28.04.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Ja bym podała listę z propozycjami. Jakoś nie ufam urzędnikom. Znam takie nazwy ulic, że Dzika Kaczka to jeszcze całkiem porządnie brzmi. A jakie np? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 28.04.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Witajcie, Szukam działki na Białołece i znalazłem Wasze forum.Mieszkam obok petli na Nowodworach więc to rzut beretem od Was.Czy w Waszej okolicy sa jakies działki do sprzedania?Sprawna kojarze jako przedłuzenie od Odkrytej w kierunku Aluzyjnej i Modlinskiej?Gdzie dokładnie znajduje się Wasza ulica?Chciałbym na rowerze zobaczyc to miejsce w długi weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 28.04.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Ja bym podała listę z propozycjami. Jakoś nie ufam urzędnikom. Znam takie nazwy ulic, że Dzika Kaczka to jeszcze całkiem porządnie brzmi. A jakie np? Oprócz tego co pisał Maciek: Antka Rozpylacza Kaczy Dół Ulaski Indycza, Kacza, Kozia Bagno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts