krzysiek p. 04.05.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 Widzę, że większość osób nie zdecydowała się na wizytówki... Już nadrabiam zwłokę krzysztof pachnik rocznik: 76 żona: Marta córka: Julia /w czwartek będzie miała roczek/ studia: ukończone w piątek praca: zajmuję się oznakowaniem budynków i pomieszczeń biurowych - projekt, realizacja, montaż działka: 52/9 502 m2 wiedza o budowaniu: brak /decyzja była spontaniczna, zamiast kupić większe mieszkanie kupliśmy działkę/ żródło finansowania: kredyt + mieszkanie mieszkam: na osiedlu, na które wszyscy będziemy patrzeć /te zielono-żółte bloki/ http://foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=1&id=38001&zid=466505&r=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 04.05.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 córka: Julia /w czwartek będzie miała roczek/ Fajosko że jest młodzież, dzieciaki mogą się razem bawić, można je sobie czasem podrzucić działka: 52/9 502 m2 wiedza o budowaniu: brak /decyzja była spontaniczna, zamiast kupić większe mieszkanie kupliśmy działkę/ I bardzo dobrze. My sto razy zmienialiśmy decyzję, większe mieszkanie, działka, większe mieszkanie, działka... żródło finansowania: kredyt + mieszkanie To też jak my, i to jest najgorsze mieszkam: na osiedlu, na które wszyscy będziemy patrzeć /te zielono-żółte bloki/ Aaaa, to całkiem po sąsiedzku! Ja jestem z Odkrytej więc też blisko, ale Ty mnie przebijasz. Często się kręcę rowerem po okolicy http://foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=1&id=38001&zid=466505&r=1 Cos się nie udało z tym obrazkiem, nawet jak się wklei adres do przeglądarki. Pytanie do ogółu - czy odralniacie tylko to co pod budynkiem i drogami czy większy obszar? Ja widzę z mapki, że Rafał tylko to co pod budynkiem i to jest chyba dobre podejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek p. 04.05.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 poproszę o podpowiedź, gdzie tkwi błąd, to poprawię ten obrazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 04.05.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 poproszę o podpowiedź, gdzie tkwi błąd, to poprawię ten obrazek W podanym linku dałeś odniesienie do katalogu mojalbum. http://foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=1&id=38001&zid=466505&r=1 A to oznacza, że każdemu będze wyświetlało się zdjęcie nie z Twojego albumu, tylko z albumu osoby aktulanie zalogowanej do onet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek p. 04.05.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 http://foto.onet.pl/upload/47/52/_466505_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/47/52/_466505_n.jpg któryś musi być dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 04.05.2005 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 http://foto.onet.pl/upload/47/52/_466505_n.jpg któryś musi być dobry Heh, wiem gdzie ta fotka była zdjęta. Nawet sprawdzałem czy jest tam w miarę dogodne przejście do komunikacji miejskiej, ale raczej kiepsko jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek p. 04.05.2005 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 fotka jest z ul. aluzyjnej - mojej drogi na spacery i proponowanej drogi dojazdowej do działek (jadąc od Modlińskiej) do czasu poprawienia Sprawnej Nawet sprawdzałem czy jest tam w miarę dogodne przejście do komunikacji miejskiej można tamtendy przejść do przystanku, przy "moim" osiedlu ale trzeba przejść przez pole więc wygodniej będzie dojść do przystanku "Poetów" przy Fort Piontek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 06.05.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 spieszę poinformać, iż w numerze telefonu podanym przez Rafała jest błąd: prawidłowy numer to: 621 26 00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 09.05.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Witanko Aby rozgrzać grupę podaję, iż znalazłem bombowe zdjęcie: http://www.klub.airfoto.pl/index.php?sub=single&id=5232&pict=lr&empty=yes&clr=yes widać tu nasze pole!!! (ja mieszkam w lewym dolnym rogu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 10.05.2005 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Witam, widzę, że grupa się powiększa. Trochę słabo z aktywnością, ale może z czasem będzie się poprawiać. W weekend byłem na działce uprzątnąć śmieci i wykosić chwasty. Zobaczyłem coś ciekawego, otóż na naszym polu bardzo dobrze czują się dzikie kaczki. Widziałem lot i lądowanie takiej jednej. Po tym fakcie zostałem gorącym zwolennikiem nadania naszej przyszłej ulicy nazwy "Dzikiej kaczki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 10.05.2005 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Jeśli już o mnie chodzi to chyba wolałbym bardziej "poważną" nazwę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek p. 10.05.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 W weekend byłem na działce uprzątnąć śmieci i wykosić chwasty. Żółtym samochodem ? W niedzielę przejeżdżałem tamtędy /chciałem pokazać rodzicom mój kawałek pola / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 11.05.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Ja z kolei w sobotę zasadziłem kilka drzewek iglastych. W sobotę pewnikiem podskoczę je obejrzeć . Kaczki potwierdzam - widziałem jak startowały i lądowały nad kanałkiem. Pomysł na nazwę podoba mi się. Białołęka słynie z uroczo-roamantycznych nazw (Cudne Manowce, Echa Leśne, Strumykowa) i ta chyba nienajgorzej wpisuje się w tę tradycję. Żona mówi, że widziała też kiedyś na naszym polu bażanty. Rafał - kosiłeś sam kosą czy masz kogoś do wynajęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 11.05.2005 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 W weekend byłem na działce uprzątnąć śmieci i wykosić chwasty. Żółtym samochodem ? W niedzielę przejeżdżałem tamtędy /chciałem pokazać rodzicom mój kawałek pola / Zgadza się, żółtym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 11.05.2005 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Ja z kolei w sobotę zasadziłem kilka drzewek iglastych. W sobotę pewnikiem podskoczę je obejrzeć . Kaczki potwierdzam - widziałem jak startowały i lądowały nad kanałkiem. Pomysł na nazwę podoba mi się. Białołęka słynie z uroczo-roamantycznych nazw (Cudne Manowce, Echa Leśne, Strumykowa) i ta chyba nienajgorzej wpisuje się w tę tradycję. Żona mówi, że widziała też kiedyś na naszym polu bażanty. Rafał - kosiłeś sam kosą czy masz kogoś do wynajęcia? Nie było to prawdziwe koszenie, jedynie wycięcie co największych "badyli" sekatorem, ale i tak trochę uporządkowało teren. Teraz przymierzam się do ogrodzenia i jakiejś prowizorycznej studni na czas budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 11.05.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Ja z kolei w sobotę zasadziłem kilka drzewek iglastych. W sobotę pewnikiem podskoczę je obejrzeć . Kaczki potwierdzam - widziałem jak startowały i lądowały nad kanałkiem. Pomysł na nazwę podoba mi się. Białołęka słynie z uroczo-roamantycznych nazw (Cudne Manowce, Echa Leśne, Strumykowa) i ta chyba nienajgorzej wpisuje się w tę tradycję. Żona mówi, że widziała też kiedyś na naszym polu bażanty. Rafał - kosiłeś sam kosą czy masz kogoś do wynajęcia? Ja po prostu wolę jedno słowne ulice. Dlatego Strymykowa OK. A to nie mogli dać nazwy np. Cyraneczki, tylko z 2 wyrazów (Dzikiej kaczki).. Ale może wydziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 11.05.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Ja z kolei w sobotę zasadziłem kilka drzewek iglastych. W sobotę pewnikiem podskoczę je obejrzeć . Kaczki potwierdzam - widziałem jak startowały i lądowały nad kanałkiem. Pomysł na nazwę podoba mi się. Białołęka słynie z uroczo-roamantycznych nazw (Cudne Manowce, Echa Leśne, Strumykowa) i ta chyba nienajgorzej wpisuje się w tę tradycję. Żona mówi, że widziała też kiedyś na naszym polu bażanty. Rafał - kosiłeś sam kosą czy masz kogoś do wynajęcia? Nie było to prawdziwe koszenie, jedynie wycięcie co największych "badyli" sekatorem, ale i tak trochę uporządkowało teren. Teraz przymierzam się do ogrodzenia i jakiejś prowizorycznej studni na czas budowy. To nie będziesz czekał na media? Tymczasowy prąd, tymczasowa studnia? A w którym dokładnie miejscu swojej działki będziesz chciał tą studnię umieścić? Koło naszego płotu, czy w przeciwległym miejscu? Czy może gdzie indziej? Proponuję na granicy ustawić siatke na podmurówce. Co Ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 11.05.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 To nie będziesz czekał na media? Tymczasowy prąd, tymczasowa studnia? A w którym dokładnie miejscu swojej działki będziesz chciał tą studnię umieścić? Koło naszego płotu, czy w przeciwległym miejscu? Czy może gdzie indziej? Proponuję na granicy ustawić siatke na podmurówce. Co Ty na to? Nie czekam na media - mam nadzieję, że będą na jesieni i wtedy się na nie "przełączę". Na razie prąd będzie z agregatu - koszt nieduży a zawsze można potem sprzedać. Woda z prowizorycznej studni (może za szumnie powiedziane studnia) - po prostu parę metrów rury hydraulicznej z pompką - przyda się później do podlewania ogródka. Co do lokalizacji to mam dylemat, ale raczej będzie po przeciwnej stronie od Ciebie - tam mam kotłownie i garaż więc bardziej pasuje. Co do ogrodzenia to jest problem z wykonaniem - najlepiej zrobić to samemu, ale nie mieszkając tam będzie problem logistyczny - szalunki, duża ilość betonu, itp. Podobno można najpierw słupki zabetonować w ziemii a później dorobić podmurówkę, więc to rozwiązanie jest najbardziej racjonalne na tym etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz1 11.05.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Na razie prąd będzie z agregatu - koszt nieduży a zawsze można potem sprzedać. Woda z prowizorycznej studni (może za szumnie powiedziane studnia) - po prostu parę metrów rury hydraulicznej z pompką - przyda się później do podlewania ogródka. A jakie to są koszty ten agregator i zrobieni studzienki z pompą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek p. 11.05.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Zgadza się, żółtym Więc się widzieliśmy, jak wsiadaliście do samochodu ja przejężdzałem grafitową felicją co do kaczek - potwierdzam można je tam zobaczyć bażantów na tym polu nie widziałem ale za to czasami widzę je z okna /choć coraz rzadziej, w 2002 jak się wprowadziałem widzialem je prawie codziennie/ Jakie ogrodzenia planowaliście - siatka, drewno, metal, klinkier czy może coś innego ? Ja myślałem o zielonej prostej siatce między sąsiadami (to jeszcze do ustalenia) od frontu żona chciała klinkier z drewnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts