Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Sprawna

Gość rafal9

Recommended Posts

Witajcie,

Szukam działki na Białołece i znalazłem Wasze forum.Mieszkam obok petli na Nowodworach więc to rzut beretem od Was.Czy w Waszej okolicy sa jakies działki do sprzedania?Sprawna kojarze jako przedłuzenie od Odkrytej w kierunku Aluzyjnej i Modlinskiej?Gdzie dokładnie znajduje się Wasza ulica?Chciałbym na rowerze zobaczyc to miejsce w długi weekend.

Tu masz link do mapki:

http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=warsaw,+poland&ll=52.339875,20.940714&spn=0.011327,0.043173&om=1

Nasze pole jest pomiedzy tymi dwiema Sprawnymi a Aluzyjną na wprost Sprawnej 26, łatwo dojrzeć budowy.

Działka 52/1 jest jeszcze chyba do kupienia.

• Odpowiedzi 747
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiem, że wszyscy ostro budują, a nie zaniedbujmy grupy sprawnej bo spadniemy na drugą stronę :lol:

A postępy na działkach oszałamiające: dobrze, że spacuruję tam chociaż raz w tygodniu, bo tempo prac jest tak wielkie, że wkrótce nasza łąka będzie nie do poznania.

I z tego co obserwuję wiele choinek rozbłyście w tegoroczne święta :D

Wiem, że wszyscy ostro budują, a nie zaniedbujmy grupy sprawnej bo spadniemy na drugą stronę :lol:

A postępy na działkach oszałamiające: dobrze, że spacuruję tam chociaż raz w tygodniu, bo tempo prac jest tak wielkie, że wkrótce nasza łąka będzie nie do poznania.

I z tego co obserwuję wiele choinek rozbłyście w tegoroczne święta :D

tempo rzeczywiście jest oszałamiajace, bo niedługo zostanę wyprzedzony w tempie zaawansowania prac budowlanych.... :lol:

Rafal9 chyba nikt nie pobije... :wink:

• 3 weeks później...

Wczoraj złożyłem petycje. 8)

Ponieważ petycję musi ktoś składać to wpisąłem swoje dane teleadresowe. Tak więc w Gminie to ja będę uchodził teraz za awanturnika.. :lol:

Pani przyjmująca petycję była lekko wystraszona, zdziwiona ta nazwą i powiedziała, że teraz wszyscy uważają na skojażenia z pewnym zwierzęciem.. :wink: Wydaje mi sie, że będzie OK. :lol:

Gość Maciek 24-26

A ja chciałbym, żeby zaczęli budować naszą drogę, bo choćby i się nazywała NAJŚLICZNIEJSZA to bez utwardzenia zawsze będzie dla mnie tylko ulicą GRZĄSKĄ i BŁOTNISTĄ.

Howgh.

Maciek

Jak nie będzie tego drenianego domu to pobuduja. Poza tym szutrowa nie jest szczytem marzeń, ale... da się przemieszczać. Jak skończą rozkopywać, czyli położą wszystkie media (woda, prąd i gaz) to powinno sie wszystko jakoś ubic. W dodatku zawsze sami możemy coś utwardzić, a sami sobie nie zmienimy nazwy ulicy... :(

Niemniej jestem za utwardeniem, a w zimę za odsnieżaniem. 8)

Wczoraj złożyłem petycje. 8)

Ponieważ petycję musi ktoś składać to wpisąłem swoje dane teleadresowe. Tak więc w Gminie to ja będę uchodził teraz za awanturnika.. :lol:

Pani przyjmująca petycję była lekko wystraszona, zdziwiona ta nazwą i powiedziała, że teraz wszyscy uważają na skojażenia z pewnym zwierzęciem.. :wink: Wydaje mi sie, że będzie OK. :lol:

Ja się dziwię, jak taka nazwa mogła przejść najpierw przez radę dzielnicy, a później radę miasta.

A wszystko to było za czasów panowania miłościwego Kaczora w naszym mieście (uchwała z roku 2004).

A może to jakis spisek PO? :wink:

• 2 months później...

To co ja zauważyłem, to tabliczka zniknęła po złożeniu petycji... Ja nie dostałem jeszcze odpowiedzi na petycje (moze sezon urlopowy). Podejrzewam, ze trzeba będzie podzwonić po gminie.

Ponadto rozmawiałem z kolegą, który jest radnym gminy Praga (chyba Pn) i powiedział mi, że zmiana ulicy nie jest taką prosta sprawą. Niemniej taka petycja będzie kierowana z naszej gminy go komórki zajmujacej sie nazwami. Tak więc prawdopodobnie z tego powodu znikneła tabliczka, a (mam nadzieję) nową nadadzą jak wszelkie formalności zostaną załatwione...

witam

zglaszam sie dowas z ogromna prosba o pomoc w znalezieniu jakiejkolwiek ekipy do uzupelnienia kawalkow sciany pod wiezba oraz odeskowania wiezby i opapowania

pierwsza ekipa nawalila a druga niemogac sie doczekac dokonczenia swojejj roboty obecnie moze przyjsc dopiero we wrzesniu(wcale sie im niedziwie , ale teraz stoje w miejscu od 3 tygodni )

prosze poratucie namiarami na jakies ekipy, bede dzwonic i spradzac moze gdziessie wstrzele roboty mam gdzies na tydzien

ekiopy tynkarskie wewnetrzne i do ocieplen tez sa mile widziane, glazurnicy itp bardzo chetnie przyjme

dziekuje

witam

zglaszam sie dowas z ogromna prosba o pomoc w znalezieniu jakiejkolwiek ekipy do uzupelnienia kawalkow sciany pod wiezba oraz odeskowania wiezby i opapowania

pierwsza ekipa nawalila a druga niemogac sie doczekac dokonczenia swojejj roboty obecnie moze przyjsc dopiero we wrzesniu(wcale sie im niedziwie , ale teraz stoje w miejscu od 3 tygodni )

prosze poratucie namiarami na jakies ekipy, bede dzwonic i spradzac moze gdziessie wstrzele roboty mam gdzies na tydzien

ekiopy tynkarskie wewnetrzne i do ocieplen tez sa mile widziane, glazurnicy itp bardzo chetnie przyjme

dziekuje

Coś się morze znajdzie :wink: Tylko ja będę ich potrzebował na początku października ok. Zapraszam [email protected]

Czy popieracie pomysł postawienia przy wjeździe na nasze pole tabliczki z napisem:

'Teren prywatny, wstęp wzbroniony'.

Powinno to zmniejszyć liczbę nieproszonych gości na polu, a chodzi mi głównie o gości z potężnymi psami bez smyczy i kagańca, którzy traktują ten teren jako wybieg dla swoich psów.

Czy popieracie pomysł postawienia przy wjeździe na nasze pole tabliczki z napisem:

Powinno to zmniejszyć liczbę nieproszonych gości na polu, a chodzi mi głównie o gości z potężnymi psami bez smyczy i kagańca, którzy traktują ten teren jako wybieg dla swoich psów.

Ja jestem na TAK.

Nie wiem jak to jest pod względem formalno - prawnym, ale na pewno powinno zmieniejszyć ilość osób postronnych naszej łaczce. Poza tym łatwiej (mam nadzieję) zauwazyć kogos nieznajomego, co może zwiększyć bezpieczeństwo.

Ja jestem na TAK.

Nie wiem jak to jest pod względem formalno - prawnym, ale na pewno powinno zmieniejszyć ilość osób postronnych naszej łaczce. Poza tym łatwiej (mam nadzieję) zauwazyć kogos nieznajomego, co może zwiększyć bezpieczeństwo.

Pod względem prawnym to jest wszystko ok, bo wjazd na pole jest przez służebność przez działkę prywatną Wołoszów.