Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Sprawna

Gość rafal9

Recommended Posts

• Odpowiedzi 747
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Krzysztof, mi podoba sie ten środkowy, a do niego dokleiłabym jeszcze tego psiaka. W tym ostatnim podpis pod kółeczkiem trochę się rozmywa, a na środkowym jest bardziej czytelny.

To moje zdanie.

Zresztą, którekolwiek zrobisz będziemy wdzięczni, bo ja takiego taletu i możliwości realizacji nie posiadam :lol:

Słyszeliście, że na tych 5 wolnych działkach mają stanąć bloki?

Tak mi wczoraj powiedział jeden z sąsiadów. A on ponoć ma to info od T.Nowaka. tzn. ponoć jakis developer oferuje włascicielce jakąś astrononomiczną kwotę za te 5 działek.. :( Ale jeszcze raz powtórzę, ja tego osobiscie od Pana Tomka nie słyszałem.

Słyszeliście, że na tych 5 wolnych działkach mają stanąć bloki?

Tak mi wczoraj powiedział jeden z sąsiadów. A on ponoć ma to info od T.Nowaka. tzn. ponoć jakis developer oferuje włascicielce jakąś astrononomiczną kwotę za te 5 działek.. :( Ale jeszcze raz powtórzę, ja tego osobiscie od Pana Tomka nie słyszałem.

No to będziemy mieli bloki na polu. :(

A miało być tak fajnie.

Trzeba się przygotować na walkę z developerem, albo uciekać stąd.

Jak sprawa się wyjaśni to wybiorę raczej wariant ucieczki.

Tak więc /chyba/ możemy przyjąć, że wersja 2 jast najbardziej odpowiadająca

w wolnej chwili postaram się ją wykonać

Jakby ktoś był chętny do zamontowania jej to będę wdzięczny

/wydaje mi się, że najlepszym sposobem byłoby wkopanie deski/słupka gdzieś na wysokości kanałku/

Nie wiesz może co się stało z tabliczką z nazwą ulicy?

Brakuje jej trochę. :(

Nie wiem !!!

Też się zmartwiłem jak się zorientowałem, że jej nie ma

Pozdrawiam

K.

No to będziemy mieli bloki na polu. :(

A miało być tak fajnie.

Trzeba się przygotować na walkę z developerem, albo uciekać stąd.

Jak sprawa się wyjaśni to wybiorę raczej wariant ucieczki.

Ale jak na razie to plotki.

Czy ktoś rozmawiał z p.Nowakiem?

Co do bloków to chyba nie, ale DD może się interesować, by wybudować kolejnego szeregowca typu "MalwaX".

Miejmy nadzieję, że do tego nie dojdzie.

Rozmawiałem z p.Tomkiem.

Wszystko to są na razie plotki i spekulacje.

Taka informacja została rzucona w formie żartu i nie wynika z jakichś aktualnych planów p.Wołosz, wręcz przeciwnie, podobno oni nie popierają takiego pomysłu.

Ogólnie na razie wielkiego zagrożenia nie ma, ale p.Tomek zasugerował, że aby mieć pewność powinniśmy złożyć wniosek o zmianę miejscowego planu zagospodarowania. Można by wprowadzić zapis, że tereny na wschód od kanałku przeznaczone są tylko pod budownictwo jednorodzinne.

Podobno nie byłoby z tym problemów, ale jest to długotrwałe.

Ale tylko w ten sposób możemy być pewni na 100%, że nie powstanie jakieś blokowisko na polu.

Więc proponuję przymierzyć się do złożenia takiego wniosku.

Na początek poszukajmy informacji w jaki sposób przygotować ten wniosek i gdzie go złożyć.

Rozmawiałem z p.Tomkiem.

Wszystko to są na razie plotki i spekulacje.

Taka informacja została rzucona w formie żartu i nie wynika z jakichś aktualnych planów p.Wołosz, wręcz przeciwnie, podobno oni nie popierają takiego pomysłu.

Ogólnie na razie wielkiego zagrożenia nie ma, ale p.Tomek zasugerował, że aby mieć pewność powinniśmy złożyć wniosek o zmianę miejscowego planu zagospodarowania. Można by wprowadzić zapis, że tereny na wschód od kanałku przeznaczone są tylko pod budownictwo jednorodzinne.

Podobno nie byłoby z tym problemów, ale jest to długotrwałe.

Ale tylko w ten sposób możemy być pewni na 100%, że nie powstanie jakieś blokowisko na polu.

Więc proponuję przymierzyć się do złożenia takiego wniosku.

Na początek poszukajmy informacji w jaki sposób przygotować ten wniosek i gdzie go złożyć.

To chwała Bogu... 8)

Ale powinniśmy być bardzo czujni, bo nic nie jest pewne na 100%.

W każdej chwili właściciele mogą zmienić swoje plany i jak znajdzie się odpowiedni kupiec to dopnie swego.

Podobno nie mielibyśmy szans, żeby oprotestować inwestycje i developer zrobiłby na działkach co tylko by chciał - możliwe, że całkiem wysoki budynek by wstawił.

A przy dużej ilości mieszkań, to nikt na polu nie miałby spokoju, a domy automatycznie straciłyby znacznie na wartości.

Dlatego jedynym wyjściem jest złożenie wniosku o zmianę miejscowego planu zagospodarowania i baczne obserwowanie rozwoju sytuacji.

• 2 weeks później...

Witamy Sasiadow z Dzikiej Kaczki,

oto nasza wizytowka:

Katarzyna,Dariusz i Gosia Baryłka. Roczniki odpowiednio ??,77,04. Od niedawna jestesmy wlascicielami dzialki 52/7 z rynku wtornego :). Teraz mieszkamy (niezbyt oryginalnie) na Odkrytej i postanowilismy zamiast wiekszego mieszkania wybudowac domek. Decyzja o tyle odwazna, ze nie mamy o tym bladego pojecia, ale patrzac na stan zaawansowania robot na Dzikiej Kaczki jest sie od kogo uczyc.

Budowe planujemy rozpoczac na wiosne przyszlego roku, do konca tego postaramy sie zamknac sprawy papierologii. Prawdopodobnie domek bedzie wygladal jak ten:

http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=368

z przerobkami nad ktorymi sie wlasnie zastanawiamy.

pzdr.

KiD

[/url]

Odnosnie zmiany planu zagosp. jestesmy totalnie za. Nie wiemy jaki jest status ziemi za kanalkiem, ale czytajac mpzp dla winnicy pln, dopuszczalna wys dla terenow biol. czynnych w 60% max wys zabudowy wielorodzinnej to 4,5, jesli ta ziemia tego nie ma to moga nam wystawic osiedle mrowkowcow 20 pieter w stylu BARC, ktorych nowe osiedle bedzie u nas doskonale widoczne bo sklada sie z blokow 18p (tak wysokich na bialolece do tej pory nie bylo, chyba ze cos przegapilismy). Swoja droge ktos musial wziac za to w lape. Wracajac do nowych mrowkowcow BARC to beda tuz za osiedlem winnica (ul poetow takie biale bloki 3 pietrowe mieszane z szergowcami) -> widac ich reklame jak sie jedzie Modlinska.

pzdr.

KiD

Witamy nowych sąsiadów!!!! 8)

W razie pytań z chęcią pomogę. A w temacie wymiany doświadczeń budowlanych to tyle osób buduje się wkoło na Sprawnej, że pewnie nie będzie problemu z uzyskaniem przemysleń od osób budujących się... :wink:

Dziekujemy wszystkim sasiadom za mile przyjecie na forum i na dzialce :D

Malgosia reprezentuje popularny rocznik 2004( z tego co sie zorientowalismy to sa chyba dwie Julki'04).

Dzialki zaczelismy juz zwiedzac, na razie te najblizsze naszej. Przyjdzie czas i na pozostalych :wink:

Poki co skupiamy sie na dopracowaniu szczegolow projektu domu.

KiD