Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Sprawna

Gość rafal9

Recommended Posts

Jak idą prace nad mapkami i odrolnieniami?

Udało się już złożyć wnioski?

Jak przeskoczę Koszykową to praktycznie już mogę składać wniosek o PnB.

A jak u Ciebie idzie budowa? Masz agregat i co dalej..?

Podpisałem umowę z wykonawcą - start budowy 13.06

Kierownik budowy wybrany i wydał stosowne oświadczenia.

Teraz analizuję oferty hurtowni.

Pozostało wykopanie prowizorycznej studni i ogrodzenie.

Nie jesteś przesądny? :o :wink:

A jak z dojazdem na działkę? Nie mamy utwardzenia.. :(

Przed chwilą gadałem z p.T. Nowakiem. Mówił, ze na ofertę utwardzenia (włacznie z wyasfaltowanie) za 16.tyś. Tylko kto mający służebnośc się zgodzi na wyasfaltowanie.... :roll:

PS

Ponoć jedna działka ze służebnoscią została sprzedana :lol: Działka sąsiadująca z Karolina74.

• Odpowiedzi 747
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam nadzieję, że z dojazdem sobie poradzą.

Niech kombinują dostawcy materiałów - im na tym zależy.

Ale byłbym jak najbardziej za jakimś utwardzeniem tej drogi i zorganizowania jakiejś zrzutki na dodatkowy fundusz "drogowy".

Obyś się nie przejechał na tych dostawcach...

A jak Ci złożą towar, to jak go zabezpieczysz? Chyba musimy pogadać o ogrodzeniu...

Dla zainteresowanych, którzy kupili już działki i nie mają jeszcze wydzielonej Księgi Wieczystej:

byłem w sądzie i okazało się, że są problemy.

Przy poprzednich działkach sprzedanych w tamtym roku - sąd błędnie wpisał służebności do KW. Wołoszowie wnieśli apelację w lutym.

Do tej pory sprawa nie została rozwiązana.

Wszystkie następne wnioski, które czekają na założenie księgi nie mogą być zrealizowane gdyż najpierw poprzednie sprawy sądowe muszą być zamknięte.

Rozmawiałem z Tomaszem Nowakiem i mają się zastanawiać nad tym.

Tak więc, jeżeli komuś z jakiś powodów potrzebna jest wydzielona KW (np. do kredytu) to najlepiej zacząć myśleć co zrobić już teraz.

Co taka cisza na grupie?

Wszyscy pewnie pracują, by zarobić kasę na budowę.. 8)

Albo gromadzą (bezproblemowo) dokumentu?

Albo wystraszyli się tą ksiegą...

Co do tej księgi to chyba wycofali apelację i sąd będzie mógł wydzielić nasze działki do nowych ksiąg.

Brałem ostatnio wypis i faktycznie widać, że w sądzie się trochę pomylili.

Ustanowił służebności bezterminowo, a akcie było jasno napisane, że tylko do czasu wybudowania drogi KD14.

Trochę nie ma co się dziwić Wołoszom, że chcieli to sprostować.

Jednak najbardziej denerwujący był fakt, że zostawili tę sprawę samej sobie zamiast się tym interesować, ponaglać i chodzić do sądu w celu przyspieszenia.

Co taka cisza na grupie?

Wszyscy pewnie pracują, by zarobić kasę na budowę.. 8)

Albo gromadzą (bezproblemowo) dokumentu?

Albo wystraszyli się tą ksiegą...

Co do tej księgi to chyba wycofali apelację i sąd będzie mógł wydzielić nasze działki do nowych ksiąg.

Brałem ostatnio wypis i faktycznie widać, że w sądzie się trochę pomylili.

Ustanowił służebności bezterminowo, a akcie było jasno napisane, że tylko do czasu wybudowania drogi KD14.

Trochę nie ma co się dziwić Wołoszom, że chcieli to sprostować.

Jednak najbardziej denerwujący był fakt, że zostawili tę sprawę samej sobie zamiast się tym interesować, ponaglać i chodzić do sądu w celu przyspieszenia.

Dla mnie ta służebność może być i bezterminowa... Ale nie wiem co na to osoby, które mają takie działki.. :oops:

Witam :)

Wczoraj byłam w Warszawie na chrzcinach bratanka (kościół przy ul. Sprawnej) i widziałam wasze okolice. Baaaardzo mi się podobało ... Gratuluję lokalizacji :lol:

Pozdrowienia - akacja

Dziękuję (-jemy)!! Bardzo miło słyszeć takie słowa... 8)

Dzisiaj moja działka została częściowo uzbrojona :D

Przyszła ekipa i w 3 godziny wykonała studnię o głębokości 10m.

Co do pracy agenta to także nic nie wiem.

Ciekawe, czy złożył wniosek o pozwolenie na budowę mediów?

Gratuluję!!!

Czyli termin rozpoczęcia budowy nie zagrożony? :wink:

Rafał, a w jakiej odległości od granicy ze mna jest ta studnia? Bliżej szklarni, czy wejścia?

Chciałbym zakomunikować, że na naszej łące odbyły się pierwsze prace ziemne (nie wiem, czy to nie za bardzo szume słowo :wink: ). W każdym przypadku Rafal9 zaczął grodzić się, a Kze dołaczył się do swojego fragmentu ogrodzenia.. 8)

A oto fotoreportarz z prac

grodznie działi

A najbardziej podoba mi się zdjęcie...

http://kzegarowski.photosite.com/~photos/tn/28_348.ts1117975790000.jpg

Osoba na pierwszym planie to Rafal9

A Tutaj dyskutujemy nad pomiarami.. :wink:

http://kzegarowski.photosite.com/~photos/tn/21_348.ts1117975766000.jpg

Grodzenie to całkiem fajna zabawa.

Podsumowując pierwszy dzień: udało się wykonać słupki z jednej strony, czyli od strony działki ze służebnością.

W ten czwartek (tj. 07.06) kontynuujemy prace i mam nadzieję, że w weekend będzie zakładana siatka.

Rozmawiałem dzisiaj z szefem ekipy budującej: ustaliliśmy plan działania na najbliższe dni. Jestem trochę w szoku bo w sumie zaczynamy już w sobotę, a ja wiele spraw mam jeszcze nie uregulowanych (np. wybór hurtowni - prowadzę negocjacje, ale jeszcze ostatecznego lidera nie widać).

W sobotę - wytyczenie wstepne budynku.

Poniedziałek - zdjęcie humusu i wykopy

Wtorek - geodeta, wykonywanie zbrojenia

Środa - zalewanie ław

Potem jakaś przerwa zapewne i murowanie ścian fundamentowych.

Oj będzie się działo.

Podsumowując pierwszy dzień: udało się wykonać słupki z jednej strony, czyli od strony działki ze służebnością.

W ten czwartek (tj. 07.06) kontynuujemy prace i mam nadzieję, że w weekend będzie zakładana siatka.

Rozmawiałem dzisiaj z szefem ekipy budującej: ustaliliśmy plan działania na najbliższe dni. Jestem trochę w szoku bo w sumie zaczynamy już w sobotę, a ja wiele spraw mam jeszcze nie uregulowanych (np. wybór hurtowni - prowadzę negocjacje, ale jeszcze ostatecznego lidera nie widać).

Środa - zalewanie ław

Oj będzie się działo.

Chyba od 2 stron... :wink: Od działki ze służebnoscią i od strony mojej działki... 8)

I w czwartek, to chyba 9.06, bo 7.06 to wtorek... To juz nie wiem kiedy moge podjechać by cos pomóc... :oops:

Środa - zalewanie ław

Oj będzie się działo.

Chyba od 2 stron... :wink: Od działki ze służebnoscią i od strony mojej działki... 8)

I w czwartek, to chyba 9.06, bo 7.06 to wtorek... To juz nie wiem kiedy moge podjechać by cos pomóc... :oops:

Od Twojej strony są na razie wykopy. Słupków jeszcze brak.

Faktycznie - 09.06 cały dzień będziemy tam "urzędować" więc jak masz chwilę to wpadaj.

Środa - zalewanie ław

Oj będzie się działo.

Od Twojej strony są na razie wykopy. Słupków jeszcze brak.

Faktycznie - 09.06 cały dzień będziemy tam "urzędować" więc jak masz chwilę to wpadaj.

Jak dam radę to najwczesniej od 18.00... :oops: