kze 18.05.2005 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Jak idą prace nad mapkami i odrolnieniami? Udało się już złożyć wnioski? Jak przeskoczę Koszykową to praktycznie już mogę składać wniosek o PnB. A jak u Ciebie idzie budowa? Masz agregat i co dalej..? Podpisałem umowę z wykonawcą - start budowy 13.06 Kierownik budowy wybrany i wydał stosowne oświadczenia. Teraz analizuję oferty hurtowni. Pozostało wykopanie prowizorycznej studni i ogrodzenie. Nie jesteś przesądny? A jak z dojazdem na działkę? Nie mamy utwardzenia.. Przed chwilą gadałem z p.T. Nowakiem. Mówił, ze na ofertę utwardzenia (włacznie z wyasfaltowanie) za 16.tyś. Tylko kto mający służebnośc się zgodzi na wyasfaltowanie.... PS Ponoć jedna działka ze służebnoscią została sprzedana Działka sąsiadująca z Karolina74. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 18.05.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Mam nadzieję, że z dojazdem sobie poradzą.Niech kombinują dostawcy materiałów - im na tym zależy. Ale byłbym jak najbardziej za jakimś utwardzeniem tej drogi i zorganizowania jakiejś zrzutki na dodatkowy fundusz "drogowy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.05.2005 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Mam nadzieję, że z dojazdem sobie poradzą. Niech kombinują dostawcy materiałów - im na tym zależy. Ale byłbym jak najbardziej za jakimś utwardzeniem tej drogi i zorganizowania jakiejś zrzutki na dodatkowy fundusz "drogowy". Obyś się nie przejechał na tych dostawcach... A jak Ci złożą towar, to jak go zabezpieczysz? Chyba musimy pogadać o ogrodzeniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 20.05.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Dla zainteresowanych, którzy kupili już działki i nie mają jeszcze wydzielonej Księgi Wieczystej:byłem w sądzie i okazało się, że są problemy.Przy poprzednich działkach sprzedanych w tamtym roku - sąd błędnie wpisał służebności do KW. Wołoszowie wnieśli apelację w lutym.Do tej pory sprawa nie została rozwiązana.Wszystkie następne wnioski, które czekają na założenie księgi nie mogą być zrealizowane gdyż najpierw poprzednie sprawy sądowe muszą być zamknięte.Rozmawiałem z Tomaszem Nowakiem i mają się zastanawiać nad tym. Tak więc, jeżeli komuś z jakiś powodów potrzebna jest wydzielona KW (np. do kredytu) to najlepiej zacząć myśleć co zrobić już teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 20.05.2005 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Ciekaw jestem, czy u nas kiedykolwiek cokolwiek pójdzie normalnie, zgodnie z procedurą...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 24.05.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Co taka cisza na grupie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.05.2005 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Co taka cisza na grupie? Wszyscy pewnie pracują, by zarobić kasę na budowę.. Albo gromadzą (bezproblemowo) dokumentu? Albo wystraszyli się tą ksiegą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 24.05.2005 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Co taka cisza na grupie? Wszyscy pewnie pracują, by zarobić kasę na budowę.. Albo gromadzą (bezproblemowo) dokumentu? Albo wystraszyli się tą ksiegą... Co do tej księgi to chyba wycofali apelację i sąd będzie mógł wydzielić nasze działki do nowych ksiąg. Brałem ostatnio wypis i faktycznie widać, że w sądzie się trochę pomylili. Ustanowił służebności bezterminowo, a akcie było jasno napisane, że tylko do czasu wybudowania drogi KD14. Trochę nie ma co się dziwić Wołoszom, że chcieli to sprostować. Jednak najbardziej denerwujący był fakt, że zostawili tę sprawę samej sobie zamiast się tym interesować, ponaglać i chodzić do sądu w celu przyspieszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.05.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Co taka cisza na grupie? Wszyscy pewnie pracują, by zarobić kasę na budowę.. Albo gromadzą (bezproblemowo) dokumentu? Albo wystraszyli się tą ksiegą... Co do tej księgi to chyba wycofali apelację i sąd będzie mógł wydzielić nasze działki do nowych ksiąg. Brałem ostatnio wypis i faktycznie widać, że w sądzie się trochę pomylili. Ustanowił służebności bezterminowo, a akcie było jasno napisane, że tylko do czasu wybudowania drogi KD14. Trochę nie ma co się dziwić Wołoszom, że chcieli to sprostować. Jednak najbardziej denerwujący był fakt, że zostawili tę sprawę samej sobie zamiast się tym interesować, ponaglać i chodzić do sądu w celu przyspieszenia. Dla mnie ta służebność może być i bezterminowa... Ale nie wiem co na to osoby, które mają takie działki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 30.05.2005 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Witam Wczoraj byłam w Warszawie na chrzcinach bratanka (kościół przy ul. Sprawnej) i widziałam wasze okolice. Baaaardzo mi się podobało ... Gratuluję lokalizacji Pozdrowienia - akacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 30.05.2005 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Witam Wczoraj byłam w Warszawie na chrzcinach bratanka (kościół przy ul. Sprawnej) i widziałam wasze okolice. Baaaardzo mi się podobało ... Gratuluję lokalizacji Pozdrowienia - akacja Dziękuję (-jemy)!! Bardzo miło słyszeć takie słowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 01.06.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Witam! Co to jakoś nasza grupa jest tak jakos mało aktywna... Ponoć p.T. Nowak złożył kilka dokumentów o wyłączenie z produkcji rolnej. A czy coś wiadomo o efektach prac naszego agenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 01.06.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Dzisiaj moja działka została częściowo uzbrojona Przyszła ekipa i w 3 godziny wykonała studnię o głębokości 10m. Co do pracy agenta to także nic nie wiem. Ciekawe, czy złożył wniosek o pozwolenie na budowę mediów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 01.06.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Dzisiaj moja działka została częściowo uzbrojona Przyszła ekipa i w 3 godziny wykonała studnię o głębokości 10m. Co do pracy agenta to także nic nie wiem. Ciekawe, czy złożył wniosek o pozwolenie na budowę mediów? Gratuluję!!! Czyli termin rozpoczęcia budowy nie zagrożony? Rafał, a w jakiej odległości od granicy ze mna jest ta studnia? Bliżej szklarni, czy wejścia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 01.06.2005 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Studnia jest w rogu maksymalnie oddalonym od Ciebie i od wjazdu, czyli przy sąsiednim bliźniaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 05.06.2005 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 Chciałbym zakomunikować, że na naszej łące odbyły się pierwsze prace ziemne (nie wiem, czy to nie za bardzo szume słowo ). W każdym przypadku Rafal9 zaczął grodzić się, a Kze dołaczył się do swojego fragmentu ogrodzenia.. A oto fotoreportarz z prac grodznie działi A najbardziej podoba mi się zdjęcie... http://kzegarowski.photosite.com/~photos/tn/28_348.ts1117975790000.jpg Osoba na pierwszym planie to Rafal9 A Tutaj dyskutujemy nad pomiarami.. http://kzegarowski.photosite.com/~photos/tn/21_348.ts1117975766000.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 07.06.2005 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Grodzenie to całkiem fajna zabawa.Podsumowując pierwszy dzień: udało się wykonać słupki z jednej strony, czyli od strony działki ze służebnością.W ten czwartek (tj. 07.06) kontynuujemy prace i mam nadzieję, że w weekend będzie zakładana siatka. Rozmawiałem dzisiaj z szefem ekipy budującej: ustaliliśmy plan działania na najbliższe dni. Jestem trochę w szoku bo w sumie zaczynamy już w sobotę, a ja wiele spraw mam jeszcze nie uregulowanych (np. wybór hurtowni - prowadzę negocjacje, ale jeszcze ostatecznego lidera nie widać).W sobotę - wytyczenie wstepne budynku.Poniedziałek - zdjęcie humusu i wykopyWtorek - geodeta, wykonywanie zbrojeniaŚroda - zalewanie ławPotem jakaś przerwa zapewne i murowanie ścian fundamentowych. Oj będzie się działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 08.06.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Grodzenie to całkiem fajna zabawa. Podsumowując pierwszy dzień: udało się wykonać słupki z jednej strony, czyli od strony działki ze służebnością. W ten czwartek (tj. 07.06) kontynuujemy prace i mam nadzieję, że w weekend będzie zakładana siatka. Rozmawiałem dzisiaj z szefem ekipy budującej: ustaliliśmy plan działania na najbliższe dni. Jestem trochę w szoku bo w sumie zaczynamy już w sobotę, a ja wiele spraw mam jeszcze nie uregulowanych (np. wybór hurtowni - prowadzę negocjacje, ale jeszcze ostatecznego lidera nie widać). W sobotę - wytyczenie wstepne budynku. Poniedziałek - zdjęcie humusu i wykopy Wtorek - geodeta, wykonywanie zbrojenia Środa - zalewanie ław Potem jakaś przerwa zapewne i murowanie ścian fundamentowych. Oj będzie się działo. Chyba od 2 stron... Od działki ze służebnoscią i od strony mojej działki... I w czwartek, to chyba 9.06, bo 7.06 to wtorek... To juz nie wiem kiedy moge podjechać by cos pomóc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 08.06.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Grodzenie to całkiem fajna zabawa. Podsumowując pierwszy dzień: udało się wykonać słupki z jednej strony, czyli od strony działki ze służebnością. W ten czwartek (tj. 07.06) kontynuujemy prace i mam nadzieję, że w weekend będzie zakładana siatka. Rozmawiałem dzisiaj z szefem ekipy budującej: ustaliliśmy plan działania na najbliższe dni. Jestem trochę w szoku bo w sumie zaczynamy już w sobotę, a ja wiele spraw mam jeszcze nie uregulowanych (np. wybór hurtowni - prowadzę negocjacje, ale jeszcze ostatecznego lidera nie widać). W sobotę - wytyczenie wstepne budynku. Poniedziałek - zdjęcie humusu i wykopy Wtorek - geodeta, wykonywanie zbrojenia Środa - zalewanie ław Potem jakaś przerwa zapewne i murowanie ścian fundamentowych. Oj będzie się działo. Chyba od 2 stron... Od działki ze służebnoscią i od strony mojej działki... I w czwartek, to chyba 9.06, bo 7.06 to wtorek... To juz nie wiem kiedy moge podjechać by cos pomóc... Od Twojej strony są na razie wykopy. Słupków jeszcze brak. Faktycznie - 09.06 cały dzień będziemy tam "urzędować" więc jak masz chwilę to wpadaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 08.06.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Grodzenie to całkiem fajna zabawa. Podsumowując pierwszy dzień: udało się wykonać słupki z jednej strony, czyli od strony działki ze służebnością. W ten czwartek (tj. 07.06) kontynuujemy prace i mam nadzieję, że w weekend będzie zakładana siatka. Rozmawiałem dzisiaj z szefem ekipy budującej: ustaliliśmy plan działania na najbliższe dni. Jestem trochę w szoku bo w sumie zaczynamy już w sobotę, a ja wiele spraw mam jeszcze nie uregulowanych (np. wybór hurtowni - prowadzę negocjacje, ale jeszcze ostatecznego lidera nie widać). W sobotę - wytyczenie wstepne budynku. Poniedziałek - zdjęcie humusu i wykopy Wtorek - geodeta, wykonywanie zbrojenia Środa - zalewanie ław Potem jakaś przerwa zapewne i murowanie ścian fundamentowych. Oj będzie się działo. Chyba od 2 stron... Od działki ze służebnoscią i od strony mojej działki... I w czwartek, to chyba 9.06, bo 7.06 to wtorek... To juz nie wiem kiedy moge podjechać by cos pomóc... Od Twojej strony są na razie wykopy. Słupków jeszcze brak. Faktycznie - 09.06 cały dzień będziemy tam "urzędować" więc jak masz chwilę to wpadaj. Jak dam radę to najwczesniej od 18.00... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts