Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Elbląg i okolice

Recommended Posts

Witam serdecznie.

Po co ta grupa? :o

Przeglądałam grupę olsztyńską ale od nas do okolic Giżycka kawał świata, choć woj. obecne - to samo... :cry:

Przeglądałam grupę trójmiejską ale oni poszli bardziej w kierunku Gdyni i w dół (po mapie) więc też kawałek... :cry:

No więc wszyscy budujący na terenie byłego elebląskiego - zapraszam do dzielenia się doświadczeniami!

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Podobno Bursztynowa Komnata jest ukryta gdzies w Pasleku .

jakbście znaleźli przy kopaniu fundamentów, to pokażecie??

Nie pokaze , bo zgodnie z prawem , to co w ziemii , to nalezy do panstwa . Jak wykopie Komnate to bede musial sie z nia ukrywac .

Szukam dzialki pod budowe . Tak z 3000m . Moze byc i Elblag . Dlaczego nie .

Nie pokaze , bo zgodnie z prawem , to co w ziemii , to nalezy do panstwa . Jak wykopie Komnate to bede musial sie z nia ukrywac .

w Dąbrowie były takie działki, może też coś w Rubnie, ale jeśli nie robi Ci odległość, to podobały mi się działki w Łęczu, ale tam są siedliskowe

I bym zapomniała - w Pasłęku (ok. 20 km od Elbląga; bliziutko E7) na pewno jeszcze dostaniesz - działki budowlane, uzbrojone.

A czy w Elblagu ceny sa ustalone za metr , czy uznaniowo ? Jezeli mozecie podac jakis zakres cen - bylbym wdzieczny .

Ciekawe ile ludzi jest na forum z Elblaga .

Luc, my naszą działkę kupowaliśmy jakieś 9 lat temu i płaciliśmy wtedy coś chyba ze 2000 zł (na pewno była nie uzbrojona). W tej chwili w samym Elblągu działki tych samych gabarytów co nasza (tj. ok. 600 M2) kosztują chyba z 80 tys ale głowy za to nie dam a na pewno (przynajmniej tak mi się wydaje) lepiej będą zorientowani Joanna i Janusz.

Jak dowiem się czegoś konkretnego - na pewno dam znać.

hi Luc ! domów z " zapałek " w ęlblągu nie budują .

:(

podobno inny klimat .

u nas na wzgórzach nazywamy to " syberia " a w Milejewie " ukraina "

ale chodzi naprawdę tylko o klimat .

http://www.republika.pl/slawkowo/zima.JPG

tak naprawdę jest co rok zimą w elbląskim .

jeżeli chodzi o ceny gruntów to spóżniłeś się o 5 lat . wtedy sprzedawali jak mi powiedziano w Pruchniku " w ofercie " a teraz za " pieniądze " .

:wink:

Witam serdecznie.

Po co ta grupa? :o

Przeglądałam grupę olsztyńską ale od nas do okolic Giżycka kawał świata, choć woj. obecne - to samo... :cry:

Przeglądałam grupę trójmiejską ale oni poszli bardziej w kierunku Gdyni i w dół (po mapie) więc też kawałek... :cry:

No więc wszyscy budujący na terenie byłego elebląskiego - zapraszam do dzielenia się doświadczeniami!

witam i pozdrawiam .

http://www.republika.pl/slawkowo/wodka.jpg

my budujemy osiedle rolne w Kamionku . dojazd zimą jest naprawdę taki jak na zdjeciu .

http://www.republika.pl/slawkowo/29.JPG

budujemy powoli już od 3-ch lat . znamy wszystkie hurtownie i wiemy do których już nie wchodzić .

od a jak asfalt

po ż jak żwir

A czy w Elblagu ceny sa ustalone za metr , czy uznaniowo ? Jezeli mozecie podac jakis zakres cen - bylbym wdzieczny .

Ciekawe ile ludzi jest na forum z Elblaga .

ceny są różne, w samym mieście , gdzie sprzedaje miasto- ok 100+22%vat za m2, poza miastem ok. 50-65-75zł, zależnie od kogo kupujesz i w jakim stopniu uzbrojenia, czasem też z vat