kasjopeja 09.03.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 no to bez tragediidzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumapunku 10.03.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Hello wszystkim. Po prawie rocznych poszukiwaniach w końcu znalazłem swój kawałek na tej planecie. Padło na miejscowość Łęcze.Jestem zupełnie nowy na warmińsko-mazurskim, nie znam ani jednej osoby z poszczególnych branż więc postanowiłem zaczerpnąć pomocy od Was moi drodzy (-: Czy ktoś z Was ma albo miał do czynienia z domami z bali?Może jakieś biuro projektowe polecicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 11.03.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Niestety, większość z tutaj obecnych budowało domy standardowe, szkieletowe .....ale z bali?....jest specjalny wątek na forum o domach z bali. Może tam znajdziesz kogoś kto stawiał taki domek tutaj gdzieś w pobliżu, warto poszukać......a tak w ogóle to witaj nowy mieszkańcu naszego powiatu....http://emotikona.pl/emotikony/pic/0wink.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 13.03.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjopeja 16.03.2011 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 ale tu ostatnio cisza, ehhh szkoda, że tak mało elblążan na forum ja załatwiam teraz PNB, czekamy niecierpliwie i na początek lata chcemy zacząć prace:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjopeja 16.03.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 hello zajmujesz się końmi? bo widziałam post w topiku o centaurusie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 20.03.2011 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 konie to moje życiowe hobby, konie to moja pasja - tylko wiecznie niespełniona w stopniu mnie satysfakcjonującym zawodowo zajmuję się czym innym, ale przynajmniej Centaurusa wspieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjopeja 22.03.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 a gdzie śmigasz na konie?Ja w fundacji zaczynałam prawie 20 lat temu, później u Burzyńskich kilka sezonów, obecnie nigdzie - nie mam czasu:( przepraszam za off topic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 22.03.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Kasjopeja nie uwierzysz, moja historia jest identyczna ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 23.03.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 a my tu sobie tak off topikujemy ale to nic żeby nie było że nie ma o budowie to ja dziś wizytowałam nasz przestojowy domek i wszystko jest ok ładnie sobie czeka , jak tylko się jeszcze ociepli to ruszamy z garażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjopeja 25.03.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 no my też pomału do przodu, może uda nam się zacząć budować w czerwcu. Nie ukrywam, że sporo czasu zmarnowaliśmy na wybór i ciągłe zmiany różnych projektów, ale w końcu kupiliśmy ten najbardziej nam odpowiadający:) emi601 to rozumiem, że domek już macie tylko garażu brakło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 26.03.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 tak, domek stoi pod papą ( SSO ) , garaż wolnostojący i trochę wolnoposuwający się do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjopeja 27.03.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 ale już jest dom, a to przecież najważniejsze u mnie nic noewgo, czekam na energetykę a dokładnie na warunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deathgs 06.04.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Witam Proszę Was o wsparcie. Mam pozwolenie chcę startować już (teraz) z budową ale nie mam firmy. Rozmawiałam z Primbudem ale niestety terminy nie nalepsze. Pisaliście coś o ERDOM - proszę o Wasze opinie zasłyszane znacie kogoś kto z nimi robił? Czy słyszeliście coś o Magbud? Z nimi także chcę rozmawiać. Szukam firmy, która zbuduje dom, nie chcę za nimi chodzić i się zastanawiać czy trzeba coś zamówić. Mają projest niech robią pod nadzorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjopeja 07.04.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Firma Kozik - polecamDomlux chyba z PaSŁĘKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewj 09.04.2011 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Witam Proszę Was o wsparcie. Mam pozwolenie chcę startować już (teraz) z budową ale nie mam firmy. Witam, http://www.greos.pl/ Firma Handlowo – Usługowa GREOS Grzegorz Józef Kupa 14-400 Pasłęk ul. 3 Maja 9 tel./fax 055 248 75 37 kom. 503 044 863 e-mail: [email protected] Robili u mnie stan surowy+wykończeniówkę. Mogę polecić. pozdrawiam PS. Kozik też jest polecany ale zajmuje się tylko stanem surowym i cenowo wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumapunku 11.04.2011 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Elo elo (-: Niedawno otrzymałem wartunki przyłączenia i umowę z energetyki. W warunkach niestety firma Energa określiła mi zakres prac do wykonania w ciągu 12mc po podpisaniu umowy. Jest tam praktycznie cały zakres prac: zdobycie uzgodnień i pozwoleń, wykop, ułożenie kabla w wykopie, postawienie skrzynki abonenckiej. Po wykonaniu czynności należy zgłosić odbiór w odpowiednim znormalizowanym formularzu i Energa przyjedzie zainstalować licznik i "uruchomić" przyłącze.Czy ktoś miał podobne warunki przyłączenia?Czy można zlecić Enerdze całość?Czy znacie firmy elektryczne które robią to na co dzień dla Energi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewj 16.04.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Elo elo (-: Niedawno otrzymałem wartunki przyłączenia i umowę z energetyki. W warunkach niestety firma Energa określiła mi zakres prac do wykonania w ciągu 12mc po podpisaniu umowy. Jest tam praktycznie cały zakres prac: zdobycie uzgodnień i pozwoleń, wykop, ułożenie kabla w wykopie, postawienie skrzynki abonenckiej. Po wykonaniu czynności należy zgłosić odbiór w odpowiednim znormalizowanym formularzu i Energa przyjedzie zainstalować licznik i "uruchomić" przyłącze. Czy ktoś miał podobne warunki przyłączenia? Czy można zlecić Enerdze całość? Czy znacie firmy elektryczne które robią to na co dzień dla Energi? Witam, rozmawiałem ze swoim elektrykiem i przy okazji zapytałem się o twój problem. Podstawową kwestią jest to czy kabel ma być tylko na twojej działce czy nie, bo to wiąże się z uzyskaniem uzgodnień od różnych urzędów, a to jest dużo załatwiania. Ja na szczęście miałem to za sobą, bo kupiłem działkę z doprowadzonym przyłączem. Zapytaj w Enerdze w dziale przyłączeń (zapytaj ochroniarza w Enerdze to cię tam wpuści, bodajże III piętro) kto to robi może podadzą ci parę namiarów na firmy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coperek 20.04.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Witam Proszę Was o wsparcie. Mam pozwolenie chcę startować już (teraz) z budową ale nie mam firmy. (...) Czy słyszeliście coś o Magbud? Z nimi także chcę rozmawiać. Szukam firmy, która zbuduje dom, nie chcę za nimi chodzić i się zastanawiać czy trzeba coś zamówić. Mają projest niech robią pod nadzorem. Magbud budowal moj domek, i mojego kolegi (tu na forum ukrywa sie pod dziwnym nickiem kkkk-kp) - wiekszych zastrzezen nie mam, choc co ja tam sie znam ;> z tego co wiem wylecialo mu trzech klientow i chyba ma terminy (info tak sprzed ~tygodnia). jak chcesz zobaczyc jego robote (w chwili obecnej SSZ) to zapraszam na priv, u mnie budowal z porothermu, u kkkk-kp z betonu komorkowego (solbet). Kozik zrobil mi wycene prawie 100% wyzsza niz Magbud, budowal u mojego kumpla, dobrze, ale szalu nie ma. szczegoly na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deathgs 27.04.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Magbud budowal moj domek, i mojego kolegi (tu na forum ukrywa sie pod dziwnym nickiem kkkk-kp) - wiekszych zastrzezen nie mam, choc co ja tam sie znam ;> z tego co wiem wylecialo mu trzech klientow i chyba ma terminy (info tak sprzed ~tygodnia). jak chcesz zobaczyc jego robote (w chwili obecnej SSZ) to zapraszam na priv, u mnie budowal z porothermu, u kkkk-kp z betonu komorkowego (solbet). Kozik zrobil mi wycene prawie 100% wyzsza niz Magbud, budowal u mojego kumpla, dobrze, ale szalu nie ma. szczegoly na priv. Dzięki za infomację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts