Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Elbląg i okolice

Recommended Posts

Mam pytanko. Macie może rozeznanie jakie hurtownie z materiałami budowlanymi są najtańsze. Za 2 tygodnie zaczynam budowę i nie miałem niestety w ogóle czasu na szukanie i teraz czas mnie goni. Będę wdzięczny za każdą informacje. Po długim weekendzie zajadę do swojej w Pasłęku i zamierzam rozeznać sie po Elblągu

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Proszę Was o wsparcie. Mam pozwolenie chcę startować już (teraz) z budową ale nie mam firmy.

Rozmawiałam z Primbudem ale niestety terminy nie nalepsze.

Pisaliście coś o ERDOM - proszę o Wasze opinie zasłyszane znacie kogoś kto z nimi robił?

Czy słyszeliście coś o Magbud? Z nimi także chcę rozmawiać.

Szukam firmy, która zbuduje dom, nie chcę za nimi chodzić i się zastanawiać czy trzeba coś zamówić. Mają projest niech robią pod nadzorem.

Ja swego czasu rozmawiałem z tą firmą. Bardzo miła i konkretna rozmowa ale jak z terminami to nie wiem. Może zrobiłeś literówke i piszemy o tej samej

"Mad-Bud" Leszek Drewnowski

* Pasłęk, ul. Słowackiego 5

* tel. 663052019

* E-mail do "Mad-Bud" Leszek Drewnowski

Witam, poszukuję solidenej firmy elektrycznej do budynku 200m2. Budowa w Elblągu, instalacja typowa, bez wynalazków. Najlepiej jakis samodzielny fachowiec z kompletem uprawnień żebym nie musiał potem płacić trzem innym fachowcom. Prosze o namiary do waszych sprawdzonych elektryków.

Fajnie by było jakbyśmy tu wpisywali rożne ciekawe rzeczy typu: jaka firmę budowlaną zatrudniliście, którą można by polecić, jakie okna, bramę ogrodzenie, z jakiej hurtowni materiały i w jakiej cenie, jakie ogrzewanie zastosujecie ( to mój największy dylemat akurat :) ) itd itp Sporo osób, które zaczynają budowę lub planują mogło by skorzystać z doświadczenia nas wszystkich.

Ja na razie mogę się tylko pochwalić panem, który pomagał mi w Pasłęku załatwić wszystkie formalności związane z budową i zrobił mi adaptację projektu i geodetą, który wytyczył mi budynek na działce. Szef firmy, która mi będzie budować powiedział, że wybudował parę domów ale tek wytyczonego jeszcze nie widział. ( Nazwiska mogę podać na prv. )

Ja na stan dzisiejszy potrzebuję hurtowni z najtańszym gazobetonem i bloczkiem fundamentowym, która dostarczy towar z rozładunkiem.

Później mam problem z wyborem okien PCV i firmą, która to zamontuje no i ogrzewanie. Nie wiem czym ogrzać dom (najbardziej chciałbym pompę ciepła ale jeśli kasy będzie mało to muszę wybrać coś innego a gazu ziemnego u mnie nie ma).

Dzieki za gratulacje z ukończeniem papierologii ale to tylko zasługa mojego Pana od adaptacji. Zajął się wszystkim także nawet nie odczułem co to walka z biurokracją, dodatkowo jest tez moim kierownikiem budowy, a słyszałem, ze bardzo dokladny jest i jak firma jakas fuszerke odstawia to nie pusci dalej budowy. Poza tym moja firma, z którą podpisałem umowę tez wyglada na poządna ale okaze sie w praniu.

Ja umówiłem sie za stan surowy otwarty z dachem 50 tys. i mniej wiecej takie ceny mi oferowali. Moj projekt to

http://www.projekty.ign.com.pl/projekt_domu/opalek/327

Moja firma jest z Braniewa tam rozmawialem z 3 firmami i ta wypadla najlepiej. Sprawdzilem ja u innego inwetora i mi ja polecal. Oczywiscie jakby ktos chcial w trakcie budowy obejzec co i jak to chetnie zapraszam. Zaczynam za 2 tygodnie

Witam, poszukuję solidenej firmy elektrycznej do budynku 200m2. Budowa w Elblągu, instalacja typowa, bez wynalazków. Najlepiej jakis samodzielny fachowiec z kompletem uprawnień żebym nie musiał potem płacić trzem innym fachowcom. Prosze o namiary do waszych sprawdzonych elektryków.

Witam.

Mogę zrobić panu kosztorys wykonania instalacji elektrycznej według projektu.Ale bardziej polacałbym na spotkaniu na budowie zaznaczyć samodzielnie wszystkie punkty elektryczne i wtedy będzie prawdziwa wycena robocizny.Do tego proponuję dodatkowe instalacje

- rtv

- domofonową

- alarmowa

Posiadam uprawnienia elektryczne SEP E i D

Pomiary i protokoły powykonawcze wystawiam na koniec pracy.

Kontakt

e-mail [email protected]

tel 605588151