Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Elbląg i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kasjopeja :) ja też chodzę za oknami, jak się dowiem czegoś ciekawego to się podzielę!

te 14 tys to za ile sztuk?

tez chcemy szprosy, jak ci liczyli dopłatę za te szprosy? Kiedyś Wasiek poleciła przyzwoitą firmę od okien, czeka mnie kopanie przez wątek wstecz, chyba że ktoś wie i mnie wesprze gotową odpowiedzią.

a tak BTW Czy montaż na piankę 20 zł za mb to dużo czy norma?

edit:

już do czterech firm złożyłam zapytanie , zaraz idę do następnych dwóch.

Wasiek poratowała nazwą polecanej przez siebie firmy - dziękuję bardzo :)

jak będę mieć odpowiedzi nie omieszkam się podzielić

Mamy do kupienie 2 małe okienka , 3 wąskie , 6 w miarę podobnych do siebie normalnych podwójnych, wielkie okno-witrynę w salonie i jedne drzwi balkonowe- czy to dużo? chcemy PCV białe, z nawiewnikami , ewentualnie szprosy jak nie zrujnują portfela. Ciekawe jaki będzie rozrzut cenowy, wśród ofert firmy do których pisałam mają drutex, aluplast, rehau i veka i stolbud. Ponoć wszystkie robią teraz 5 komorowe więc za bardzo się nie wgłębiam we współczynniki, o 0,2 nie będę się zabijać, pasywnego nie buduję. Jedno czego nie chcę to nie chcę użerać się z montażystami. We'll see.

o jak miło zajrzeć na stronkę i widzieć taką gorącą dyskusję...:-)

U nas powoli taras się robi. Drewno trochę się wyleżakowało i teraz na nie przyszła kolej...:-)...położone na tarasie jest piękne, różnokolorowe a po olejowaniu będzie - mam nadzieję- jeszcze ładniejsze....

Co do dachówki to ja też kupowałam w Goldenie w Malborku i powiem Wam, że nie ma żadnych kłopotów u nich w Firmie ze zwrotami pozostałych akcesoriów. Wszystko to co mi pozostało nie wykorzystane, przyjęli i zwrócili gotówkę. Polecam tę firmę....Firmę do okien też polecam Konstal Pan Mincewicz

coperek: a jak było z montażem w Falkonie? bez "komplikacji"? ;) mają mi przysłać wycenę w piątek.

właśnie dostałam całkiem zachęcające wyceny z Windplastu (profile veka albo aluplast, Ten tam współczynnik K=1,0, Malbork) i z Rupertha (profile Rehau, to małe koło Nomi), Konstal niestety jak na razie najdroższy, a też Rehau.

Co do dachów to my niestety musieliśmy w zeszłym roku zarzucić krycie dachówką ale cenowo najlepiej wspominam Golden z Malborka i bardzo fajny facet tam był. Mają duży wybór.

Waśku, fajny będziesz mieć ten taras;)

@emi - montaż wykonywał mój zaufany, zrobił to na tyle dobrze (czyt. zgodnie z technologią i nie na skróty), że dostał jeszcze do roboty ocieplenie poddasza + montaż płyt g-k (nadprogramowo mega-zajebisty stryszek wyszedl - wczesniej nie planowany ;>). I jeszcze dostanie wszystkie drzwi do obsadzenia, o!

@wasiek - też planuje drewniany taras, z czego robisz, wrzuć jakieś foty ;)