ryba1977 13.06.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 No muszę sie pochwalić, że dzisiaj na poważnie zaczela sie budowa Masakra ile czasu zajmuje i nerwow zalatwianie materialu i zgrywanie tego z ekipa ale jakie to przyjemne wykonczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob_i_anet 13.06.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 gdzie kupić tablicę informacyjną o budowie? sam znalazłem.to hurtownia bhp Elbląg ul.Zacisze koszt -15zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba1977 16.06.2011 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Ja wzialem w hurtowni mat. budowlanych za 27 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coperek 22.06.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 @kasjopeja - u mnie najtaniej wyszly okna Drutex'u kupione w Elblągu w Falkonie, ale kilka miesiecy juz minelo, wiec raczej czeka Cie jednak pobieganie i pozbieranie ofert. @rob_i_anet - chcialbym miec takie problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba1977 22.06.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 No u mnie fundamenty wylane. Na razie idzie fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjopeja 26.06.2011 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 coperek dzięki za info, na razie mam jedną wycenę na ok 14tyś. PLN, okna białe, 6 komorowe z podwójną szybą i już ze szprosami w tym kształcie co chciałam.Rozglądam się za dachówką, na razie byłam w 2 sklepach i pytam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coperek 30.06.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 kkkk-kp za dachówką pojechał do Malborka - tam mu najtaniej wyszło, ale gdzie dokładnie to nie wiem - jak już wyjedzie z tej swojej wiochy i wpadnie na muratora to może coś napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkkk-kp 30.06.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 http://www.golden.malbork.pl/ ............. napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkkk-kp 30.06.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Kasjopeja........... a dekarzy polecam ci tych co coperkowi dach kryli. Kasjopeja, a tak wogóle to ktoś ty?? chłopak czy dziewczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjopeja 02.07.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 kkkk-kp z Twojego nicku ciężko stwierdzić, ale z mojego to chyba - oczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkkk-kp 02.07.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 kkkk-kp z Twojego nicku ciężko stwierdzić, ale z mojego to chyba - oczywiste Maradona też kończy sie na "a" i co z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob_i_anet 10.07.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 gdzie sprzedają tani piasek do zasypania fundamentów w okolicy Elbląga? potrzebuje z 280 ton . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 11.07.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Kasjopeja ja też chodzę za oknami, jak się dowiem czegoś ciekawego to się podzielę! te 14 tys to za ile sztuk? tez chcemy szprosy, jak ci liczyli dopłatę za te szprosy? Kiedyś Wasiek poleciła przyzwoitą firmę od okien, czeka mnie kopanie przez wątek wstecz, chyba że ktoś wie i mnie wesprze gotową odpowiedzią. a tak BTW Czy montaż na piankę 20 zł za mb to dużo czy norma? edit: już do czterech firm złożyłam zapytanie , zaraz idę do następnych dwóch. Wasiek poratowała nazwą polecanej przez siebie firmy - dziękuję bardzo jak będę mieć odpowiedzi nie omieszkam się podzielić Mamy do kupienie 2 małe okienka , 3 wąskie , 6 w miarę podobnych do siebie normalnych podwójnych, wielkie okno-witrynę w salonie i jedne drzwi balkonowe- czy to dużo? chcemy PCV białe, z nawiewnikami , ewentualnie szprosy jak nie zrujnują portfela. Ciekawe jaki będzie rozrzut cenowy, wśród ofert firmy do których pisałam mają drutex, aluplast, rehau i veka i stolbud. Ponoć wszystkie robią teraz 5 komorowe więc za bardzo się nie wgłębiam we współczynniki, o 0,2 nie będę się zabijać, pasywnego nie buduję. Jedno czego nie chcę to nie chcę użerać się z montażystami. We'll see. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 12.07.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 o jak miło zajrzeć na stronkę i widzieć taką gorącą dyskusję... U nas powoli taras się robi. Drewno trochę się wyleżakowało i teraz na nie przyszła kolej......położone na tarasie jest piękne, różnokolorowe a po olejowaniu będzie - mam nadzieję- jeszcze ładniejsze.... Co do dachówki to ja też kupowałam w Goldenie w Malborku i powiem Wam, że nie ma żadnych kłopotów u nich w Firmie ze zwrotami pozostałych akcesoriów. Wszystko to co mi pozostało nie wykorzystane, przyjęli i zwrócili gotówkę. Polecam tę firmę....Firmę do okien też polecam Konstal Pan Mincewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 13.07.2011 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 coperek: a jak było z montażem w Falkonie? bez "komplikacji"? mają mi przysłać wycenę w piątek. właśnie dostałam całkiem zachęcające wyceny z Windplastu (profile veka albo aluplast, Ten tam współczynnik K=1,0, Malbork) i z Rupertha (profile Rehau, to małe koło Nomi), Konstal niestety jak na razie najdroższy, a też Rehau. Co do dachów to my niestety musieliśmy w zeszłym roku zarzucić krycie dachówką ale cenowo najlepiej wspominam Golden z Malborka i bardzo fajny facet tam był. Mają duży wybór. Waśku, fajny będziesz mieć ten taras;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coperek 13.07.2011 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 @emi - montaż wykonywał mój zaufany, zrobił to na tyle dobrze (czyt. zgodnie z technologią i nie na skróty), że dostał jeszcze do roboty ocieplenie poddasza + montaż płyt g-k (nadprogramowo mega-zajebisty stryszek wyszedl - wczesniej nie planowany ;>). I jeszcze dostanie wszystkie drzwi do obsadzenia, o! @wasiek - też planuje drewniany taras, z czego robisz, wrzuć jakieś foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 13.07.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Zna ktoś może namiar, żeby wynająć wywrotkę do transportu ziemi? Potrzebujemy wywrotki na piątek, żeby przewieźć ziemię z Sierpina do Wilkowa. Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 14.07.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 ja niestety nie znam żadnych wywrotek osobiście , jedyne co mogę doradzić to "katalog firm" na portEl-u. jestem załamana , poczytałam sobie w internecie opinie o firmach okiennych, od których mam wyceny. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 14.07.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Hej, na tarasie drewno to bankirai. Taras jeszcze nie skończony ale już jest jak najbardziej ok...:yes: Pare fotek.....poglądowo.... http://i55.tinypic.com/mj9ybm.jpg http://i56.tinypic.com/bv43s.jpg http://i53.tinypic.com/67l08w.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 14.07.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Emi, jedź do Firmy konstal - ja jestem bardzo zadowolona z ich okien a troche czasu już minęło od montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts