Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Elbląg i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

To moja mała budowa w połowie - nawet nie wiedziałam, że to tak absorbujące - poza pracą i nadzorowaniem budowy - nie mam czasu na nic! Ale za to mam namiary na dobrą ekipę - budowlanka cała, wykończeniówka, hydraulik - dobry, ale na drogich systemach robi. Duży problem ze schodami - drewniane, dębowe, ale już zamówione.

Meble do kuchni - firma z Elbląga, dobra, dobrze robi, tanio. Mogę polecić - bo kilka kuchni widziałam.

Szukam teraz kogoś taniego do utylizacji azbestu (około 15 m2) - ktoś coś może polecić?

To moja mała budowa w połowie - nawet nie wiedziałam, że to tak absorbujące - poza pracą i nadzorowaniem budowy - nie mam czasu na nic! Ale za to mam namiary na dobrą ekipę - budowlanka cała, wykończeniówka, hydraulik - dobry, ale na drogich systemach robi. Duży problem ze schodami - drewniane, dębowe, ale już zamówione.

Meble do kuchni - firma z Elbląga, dobra, dobrze robi, tanio. Mogę polecić - bo kilka kuchni widziałam.

Szukam teraz kogoś taniego do utylizacji azbestu (około 15 m2) - ktoś coś może polecić?

Witaj ago12 ,prosze napisz wedlug jakiego projektu budujesz , i moze tez cos wiecej o swoim domku...byloby fajnie gdybym mogla dostac namiary na ekipe hydraulika tez.... jestesmy nowi tu w Elblagu ,pozdrawiam

@lea28 - wysłałam ci namiary na priv.

Mój dom to w zasadzie nie dom, bo mieszkanie, ale remont tegoż mieszkania tak mniej więcej w granicach postawienia domku :) Prawie wszystkie formalności trzeba było załatwiać, chyba tylko poza przyłączami. Więc czuję się mniej więcej tak, jakbym stawiała dom. Niedługo trzeba będzie osuszyć fundamenty w całym budynku, więc i wykopy będą :)

Poszukuję porządnego stolarza, który zrobi parapet i poradzi sobie z drewnianymi barierkami. Może ma ktoś namiar??

Oj, my też szukałyśmy stolarza. Długo. Już myślałyśmy, że nie będzie schodów. Mamy stolarza, który parapety robi bardzo dobrze. Pan Antoni z Rogit koło Braniewa (ale za całą pracę nie płać mu z góry). Jeśli chcesz namiar napisz na priv.

CZy możesz podesłać na priva kontakt do tej ekipy i hydraulika?

Ago dziękuję za propozycję. Znaleźliśmy jednego i zobaczymy. Parapet zrobił (a był trochę problematyczny) i ocenię jego pracę jak go zamontują. Ma nam wycenić schody, ale trochę mnie drażni bo umawia się na wycenę i się nie zjawia. Jeszcze chwilę poczekam i zobaczymy.

No i jeszcze mogę NIE POLECIĆ stolarza Stanisława P. Nie ma wogóle sprzętu. Kłamie (umówił się na 3 warstwy farby położył 2 a potem wpierał że są 3. Przyparty do muru przyznał że jednak 2). Robi lipę (dobrze nie potrafi posklejać desek przy parapecie i są szpary, u nas użył jakiejś starej deski z odzysku już wcześniej malowanej i gołym okiem było widać że lekko żółtawa farba przebija spod spodu. Parapety nawet nie były dobrze wyheblowane.

Oj, my też szukałyśmy stolarza. Długo. Już myślałyśmy, że nie będzie schodów. Mamy stolarza, który parapety robi bardzo dobrze. Pan Antoni z Rogit koło Braniewa (ale za całą pracę nie płać mu z góry). Jeśli chcesz namiar napisz na priv.

No i faktycznie, parapety robi piękne. Są już zamontowane u nas. Wyglądają świetnie. Więc jeśli ktoś chce namiar na dobrego stolarza, to dam. Ale nie wolno płacić mu z góry :) Może zrobię zdjęcia parapetów jutro i coś zamieszczę. Czekamy jeszcze na schody, powinny być pod koniec przyszłego tyg.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...