Joanna i Janusz 16.06.2006 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Pozdrawiam wszystkich z mojego rodzinnego miasta Elbląga!!! Ja z żonką i 3 letnim synkiem 2 lata temu wyprowadziłem się do Łodzi i tutaj kupipiliśmy działke 3000metrów pod lasem i jestem na etapie wykończeniówki... do końca czerwca mam zamiar się wprowadzić! Życzę powodzenia i wytrwałości... pozdrowionka Dzięki i wzajemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawomir potecki 25.06.2006 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 jeszcze dwa tygodnie pracy . a potem tylko 4-y tygodnie " pracy na działce . cały lipiec w Elblagu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Simeone 28.06.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Szukam studniarza czy macie do kogoś naniary! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawomir potecki 28.06.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Szukam studniarza czy macie do kogoś naniary! a czy możesz zdradzić gdzie chcesz tą studnię zrobić , jaki region . a to jest ważne na Warmii bo chodzi o głębokość wiercenia . w międzyczasie poznałem wszystkich wiertaczy od Mierzeji , aż po Malbork i Sztum . u nas rozbiło wszystko się na kasie , bo woda jest na 70 do 100 m. na 50 już byliśmy ale rury ugrzęzły po raz trzeci , i wtedy pipa . wodę do dzisiaj dowozimy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 28.06.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Szukam studniarza czy macie do kogoś naniary! a czy możesz zdradzić gdzie chcesz tą studnię zrobić , jaki region . a to jest ważne na Warmii bo chodzi o głębokość wiercenia . w międzyczasie poznałem wszystkich wiertaczy od Mierzeji , aż po Malbork i Sztum . u nas rozbiło wszystko się na kasie , bo woda jest na 70 do 100 m. na 50 już byliśmy ale rury ugrzęzły po raz trzeci , i wtedy pipa . wodę do dzisiaj dowozimy . to jest nieco kłopotliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawomir potecki 01.07.2006 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 Szukam studniarza czy macie do kogoś naniary! to jest nieco kłopotliwe... a co , te wiercenie , czy dowożenie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 03.07.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Szukam studniarza czy macie do kogoś naniary! to jest nieco kłopotliwe... a co , te wiercenie , czy dowożenie ?? i jedno, i drugie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawomir potecki 05.07.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 i jedno, i drugie... na razie susza i trzeba będzie od pojutrze jednak dowozić . u nas są dwie kolonie co już zawsze dowożą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goda15 08.07.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Witam wszystkich z Elbląga. Dopiero do Was trafilam, przez przypadek czytając posty Joanny i Janusza. Ja też buduję w Elblągu, przy Rawskiej. Budujemy z pracowni Archon, dom w orchideach. Właściwie to dopiero zaczeliśmy. Jejku jak miło, że Was znalazłam, a właściwie to Joanna mnie znalazła. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 08.07.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Witam wszystkich z Elbląga. Dopiero do Was trafilam, przez przypadek czytając posty Joanny i Janusza. Ja też buduję w Elblągu, przy Rawskiej. Budujemy z pracowni Archon, dom w orchideach. Właściwie to dopiero zaczeliśmy. Jejku jak miło, że Was znalazłam, a właściwie to Joanna mnie znalazła. Pozdrawiam serdecznie witamy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Avanti 09.07.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Jesteśmy z Elbląga i witamy wszystkich na forum. Podjęliśmy decyzję, że chcemy się budować. Pierwszy raz w życiu - ale kiedyś trzeba zacząć Na razie oglądamy działeczki Jak do tej pory najbardziej podobała nam się jedna z działek w Dąbrowie. 85 tys. za 2 tys. m 2. Uzbrojona. Jest ładnie położona, komunikacja blisko (autobus linii 20) lecz cały czas się zastanawiamy czy to nie za drogo i czy nie da rady znaleźć gdzieś czegoś taniej. Projekt domu jaki wpadł nam w oko to projekt "Dom dla Ciebie" M14a http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=362&IdKolekcji= Pozdrawiamy wszystkich i prosimy o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 09.07.2006 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Jesteśmy z Elbląga i witamy wszystkich na forum. Podjęliśmy decyzję, że chcemy się budować. Pierwszy raz w życiu - ale kiedyś trzeba zacząć Na razie oglądamy działeczki Jak do tej pory najbardziej podobała nam się jedna z działek w Dąbrowie. 85 tys. za 2 tys. m 2. Uzbrojona. Jest ładnie położona, komunikacja blisko (autobus linii 20) lecz cały czas się zastanawiamy czy to nie za drogo i czy nie da rady znaleźć gdzieś czegoś taniej. Projekt domu jaki wpadł nam w oko to projekt "Dom dla Ciebie" M14a http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=362&IdKolekcji= Pozdrawiamy wszystkich i prosimy o opinie. witamy "nowych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 09.07.2006 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Całkiem sympatyczny projekt, ale zanim na coś się zdewcydujecie( i pokochacie), sprawdźcie w warunkach zabudowy, czy taki możecie wybudować a cena i lokalizacja- trudno dyskutować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Avanti 09.07.2006 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Całkiem sympatyczny projekt, ale zanim na coś się zdewcydujecie( i pokochacie), sprawdźcie w warunkach zabudowy, czy taki możecie wybudować a cena i lokalizacja- trudno dyskutować Dziękujemy za miłe powitanie. Co do WZ to właściciel terenu dał nam stare WZ które załatwiane było 3 lata temu gdy uzbrajał teren (już wygasły, lecz są szanse że niewiele się w temacie zmieniło) i projekt M14a pasuje do nich jak ulał. Na działce obok stoi już dom sąsiadów. To ułatwia sprawy z uzyskaniem pozwolenia na budowę (zasada dobrego sąsiedztwa czy jakoś tak, jak nas oświecono w urzędzie). Planu zagospodarowania nie ma, lecz jest bliski uchwalenia, jak nas poinformowała pani w urzędzie. Rozglądamy się za bankiem, który udzieli nam kredytu. Mamy kawalerkę w centrum ale nie chcemy jej sprzedawać póki co. Tak więc będziemy się rozglądać za kredytem na 100% inwestycji. Murator ma w tej chwili akcję promocyjną odnośnie Multibanku, lecz nie jesteśmy pewni czy udzielają tam kredytu na całość inwestycji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goda15 09.07.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Jak do tej pory najbardziej podobała nam się jedna z działek w Dąbrowie. 85 tys. za 2 tys. m 2. Uzbrojona. Spora działka, ale myślę, że jak na uzbrojoną to całkiem dobra cena. Może coś mniejszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 10.07.2006 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Całkiem sympatyczny projekt, ale zanim na coś się zdewcydujecie( i pokochacie), sprawdźcie w warunkach zabudowy, czy taki możecie wybudować a cena i lokalizacja- trudno dyskutować Dziękujemy za miłe powitanie. Co do WZ to właściciel terenu dał nam stare WZ które załatwiane było 3 lata temu gdy uzbrajał teren (już wygasły, lecz są szanse że niewiele się w temacie zmieniło) i projekt M14a pasuje do nich jak ulał. Na działce obok stoi już dom sąsiadów. To ułatwia sprawy z uzyskaniem pozwolenia na budowę (zasada dobrego sąsiedztwa czy jakoś tak, jak nas oświecono w urzędzie). Planu zagospodarowania nie ma, lecz jest bliski uchwalenia, jak nas poinformowała pani w urzędzie. Rozglądamy się za bankiem, który udzieli nam kredytu. Mamy kawalerkę w centrum ale nie chcemy jej sprzedawać póki co. Tak więc będziemy się rozglądać za kredytem na 100% inwestycji. Murator ma w tej chwili akcję promocyjną odnośnie Multibanku, lecz nie jesteśmy pewni czy udzielają tam kredytu na całość inwestycji? my bierzemy kredyt przez firmę Goldenegg i bardzo sobie chwalimy (przynajmniej na razie) uciekamy nad morze! pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 10.07.2006 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Witam serdecznie "nowych",fajnie, że wątek się rozrasta. W kupie raźniej . Szkoda tylko, że wszyscy dopiero zaczynacie uciekamy nad morze! pa O komu lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 10.07.2006 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Witam serdecznie "nowych",fajnie, że wątek się rozrasta. W kupie raźniej . Szkoda tylko, że wszyscy dopiero zaczynacie uciekamy nad morze! pa O komu lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek 16.07.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Witam Elbląg i okolice! Jestem już po budowie, ale z sentymentu zaglądam na forum muratora. Szkoda, że grupa nie powstała wcześniej, może nie zaliczyłbym kilku wpadek. Teraz jestem na etapie zagospodarowania terenu wokół domu. Mam zamiar położyć kostkę granitową. Sprawdziłem ceny i wychodzi, że ta usługa w Elblągu jest najdroższa w Polsce - 150,00 zł / m2 ( granit + podsypka + robocizna ), obrzeża 30,00 zł/mb kostką 4x6 cm lub 40,00 zł/mb kostką 9x11 cm. Czy zna ktoś dobrego wykonawcę z Elbląga i okolic, który ma ceny nieco niższe, zbliżone chociaż do tych panujących w Warszawie - ok. 120,00 zł / m2 na gotowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 16.07.2006 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Cześć Janek!Przeczytałam Twoje posty o dekarzach, czy oni jeszcze pracują na naszym terenie? Nie chciałabym zwracać się do Ciebie po radę, jak walczyć w sądzie.... s. Wspólczuję zszarganych nerwów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts