Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Elbląg i okolice

Recommended Posts

Pozdrawiam wszystkich z mojego rodzinnego miasta Elbląga!!! :) Ja z żonką i 3 letnim synkiem 2 lata temu wyprowadziłem się do Łodzi i tutaj kupipiliśmy działke 3000metrów pod lasem i jestem na etapie wykończeniówki... do końca czerwca mam zamiar się wprowadzić!

Życzę powodzenia i wytrwałości... :D pozdrowionka

Dzięki i wzajemnie :lol:

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szukam studniarza czy macie do kogoś naniary!

a czy możesz zdradzić gdzie chcesz tą studnię zrobić , jaki region .

a to jest ważne na Warmii bo chodzi o głębokość wiercenia .

w międzyczasie poznałem wszystkich wiertaczy od Mierzeji , aż po Malbork i Sztum . u nas rozbiło wszystko się na kasie , bo woda jest na 70 do 100 m.

na 50 już byliśmy ale rury ugrzęzły po raz trzeci , i wtedy pipa . wodę do dzisiaj dowozimy . :cry: :cry:

Szukam studniarza czy macie do kogoś naniary!

a czy możesz zdradzić gdzie chcesz tą studnię zrobić , jaki region .

a to jest ważne na Warmii bo chodzi o głębokość wiercenia .

w międzyczasie poznałem wszystkich wiertaczy od Mierzeji , aż po Malbork i Sztum . u nas rozbiło wszystko się na kasie , bo woda jest na 70 do 100 m.

na 50 już byliśmy ale rury ugrzęzły po raz trzeci , i wtedy pipa . wodę do dzisiaj dowozimy . :cry: :cry:

to jest nieco kłopotliwe...

Witam wszystkich z Elbląga.

Dopiero do Was trafilam, przez przypadek czytając posty Joanny i Janusza.

Ja też buduję w Elblągu, przy Rawskiej. Budujemy z pracowni Archon, dom w orchideach. Właściwie to dopiero zaczeliśmy.

Jejku jak miło, że Was znalazłam, a właściwie to Joanna mnie znalazła. :lol:

Pozdrawiam

Witam wszystkich z Elbląga.

Dopiero do Was trafilam, przez przypadek czytając posty Joanny i Janusza.

Ja też buduję w Elblągu, przy Rawskiej. Budujemy z pracowni Archon, dom w orchideach. Właściwie to dopiero zaczeliśmy.

Jejku jak miło, że Was znalazłam, a właściwie to Joanna mnie znalazła. :lol:

Pozdrawiam

serdecznie witamy!!!! :lol:

Jesteśmy z Elbląga i witamy wszystkich na forum. Podjęliśmy decyzję, że chcemy się budować. Pierwszy raz w życiu - ale kiedyś trzeba zacząć :lol: Na razie oglądamy działeczki 8) Jak do tej pory najbardziej podobała nam się jedna z działek w Dąbrowie. 85 tys. za 2 tys. m 2. Uzbrojona. Jest ładnie położona, komunikacja blisko (autobus linii 20) lecz cały czas się zastanawiamy czy to nie za drogo i czy nie da rady znaleźć gdzieś czegoś taniej. Projekt domu jaki wpadł nam w oko to projekt "Dom dla Ciebie" M14a

http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=362&IdKolekcji=

Pozdrawiamy wszystkich i prosimy o opinie.

Jesteśmy z Elbląga i witamy wszystkich na forum. Podjęliśmy decyzję, że chcemy się budować. Pierwszy raz w życiu - ale kiedyś trzeba zacząć :lol: Na razie oglądamy działeczki 8) Jak do tej pory najbardziej podobała nam się jedna z działek w Dąbrowie. 85 tys. za 2 tys. m 2. Uzbrojona. Jest ładnie położona, komunikacja blisko (autobus linii 20) lecz cały czas się zastanawiamy czy to nie za drogo i czy nie da rady znaleźć gdzieś czegoś taniej. Projekt domu jaki wpadł nam w oko to projekt "Dom dla Ciebie" M14a

http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=362&IdKolekcji=

Pozdrawiamy wszystkich i prosimy o opinie.

witamy "nowych" :lol: :lol: :lol:

Całkiem sympatyczny projekt, ale zanim na coś się zdewcydujecie( i pokochacie), sprawdźcie w warunkach zabudowy, czy taki możecie wybudować

a cena i lokalizacja- trudno dyskutować

Dziękujemy za miłe powitanie. Co do WZ to właściciel terenu dał nam stare WZ które załatwiane było 3 lata temu gdy uzbrajał teren (już wygasły, lecz są szanse że niewiele się w temacie zmieniło) i projekt M14a pasuje do nich jak ulał. Na działce obok stoi już dom sąsiadów. To ułatwia sprawy z uzyskaniem pozwolenia na budowę (zasada dobrego sąsiedztwa czy jakoś tak, jak nas oświecono w urzędzie). Planu zagospodarowania nie ma, lecz jest bliski uchwalenia, jak nas poinformowała pani w urzędzie. Rozglądamy się za bankiem, który udzieli nam kredytu. Mamy kawalerkę w centrum ale nie chcemy jej sprzedawać póki co. Tak więc będziemy się rozglądać za kredytem na 100% inwestycji. Murator ma w tej chwili akcję promocyjną odnośnie Multibanku, lecz nie jesteśmy pewni czy udzielają tam kredytu na całość inwestycji?

Całkiem sympatyczny projekt, ale zanim na coś się zdewcydujecie( i pokochacie), sprawdźcie w warunkach zabudowy, czy taki możecie wybudować

a cena i lokalizacja- trudno dyskutować

Dziękujemy za miłe powitanie. Co do WZ to właściciel terenu dał nam stare WZ które załatwiane było 3 lata temu gdy uzbrajał teren (już wygasły, lecz są szanse że niewiele się w temacie zmieniło) i projekt M14a pasuje do nich jak ulał. Na działce obok stoi już dom sąsiadów. To ułatwia sprawy z uzyskaniem pozwolenia na budowę (zasada dobrego sąsiedztwa czy jakoś tak, jak nas oświecono w urzędzie). Planu zagospodarowania nie ma, lecz jest bliski uchwalenia, jak nas poinformowała pani w urzędzie. Rozglądamy się za bankiem, który udzieli nam kredytu. Mamy kawalerkę w centrum ale nie chcemy jej sprzedawać póki co. Tak więc będziemy się rozglądać za kredytem na 100% inwestycji. Murator ma w tej chwili akcję promocyjną odnośnie Multibanku, lecz nie jesteśmy pewni czy udzielają tam kredytu na całość inwestycji?

my bierzemy kredyt przez firmę Goldenegg i bardzo sobie chwalimy (przynajmniej na razie)

uciekamy nad morze! pa

Witam Elbląg i okolice! Jestem już po budowie, ale z sentymentu zaglądam na forum muratora. Szkoda, że grupa nie powstała wcześniej, może nie zaliczyłbym kilku wpadek. Teraz jestem na etapie zagospodarowania terenu wokół domu. Mam zamiar położyć kostkę granitową. Sprawdziłem ceny i wychodzi, że ta usługa w Elblągu jest najdroższa w Polsce - 150,00 zł / m2 ( granit + podsypka + robocizna ), obrzeża 30,00 zł/mb kostką 4x6 cm lub 40,00 zł/mb kostką 9x11 cm. Czy zna ktoś dobrego wykonawcę z Elbląga i okolic, który ma ceny nieco niższe, zbliżone chociaż do tych panujących w Warszawie - ok. 120,00 zł / m2 na gotowo?