Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Elbląg i okolice

Recommended Posts

nie orientujecie się, czy są jeszcze działki w Gronowie Górnym?

Witam wszystkich :D

Też będziemy się budować w okolicach Elbląga i miło mi będzie zaglądać na elbląskie forum.

Myslę , że coś jeszcze mają w Gronowie Górnym podaje link może się przyda

http://www.gminaelblag.pl/przet4.gif

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 months później...
  • 1 month później...
Ja wiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!

To jest ulica saperów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :p

Zgadlem????? :lol:

P.S. Chcialem sie przylaczyc do grupy elblaskiej, tez zamierzamy sie budowac w okolicach elblaga. Nasz projekt ro iskierka z http://www.hbstudio.pl

Dziekuje!

tak . ale wtedy to były świeżo wybudowane koszary wojskowe .

a czy mogę zapytać gdzie dokładnie macie zamiar się budować ?

aaa , przepraszam .

witam w grupie elbląskiej .

może teraz coś się tu ruszy . :lol: :lol:

pozdrowienia z dawnego Elbląga

pewnie ze mozesz sie zapytac

Powiem Ci tak, obecnie szukamy dzialki, bardzo interesuje nas droga w strone Debicy i dalej na Pomorska Wies. Jesienia bylismy tez w Stagniewie ale to dziura zabita dechami z 4 domkami i jednym blokiem :evil:. Ciekawa miejscowoscia jest tez Kamiennik Wielki (nie mylic z Kamionkiem wielkim - haha) :D . Niedaleko Elblaga i linia nr 23. Zawsze to jakies dodatkowe polaczenie dla dzieci.

Zastanawiales sie kiedys dlaczego nikt nie sprzedaje ziemi przy tej drodze. Przeciez to zyla zlota!!!!!!!!!!!! :o

HEJ!!! Gdzie podziala sie grupa elblaska???

Wszyscy na budowach.

Wracajcie na formu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pytanko - czy zostawiacie jakies ukryte pamiatki podczas budoway dla potomnych, np. zdjecia, listy albo sztabke zlota??? :lol: :lol: (z tym zlotem to troche przesadzilem) :D

HEJ!!! Gdzie podziala sie grupa elblaska???

Wszyscy na budowach.

Wracajcie na formu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pytanko - czy zostawiacie jakies ukryte pamiatki podczas budoway dla potomnych, np. zdjecia, listy albo sztabke zlota??? :lol: :lol: (z tym zlotem to troche przesadzilem) :D

na razie nie zostawiliśmy nic szczególnego

pewnie ze mozesz sie zapytac

Powiem Ci tak, obecnie szukamy dzialki, bardzo interesuje nas droga w strone Debicy i dalej na Pomorska Wies. Jesienia bylismy tez w Stagniewie ale to dziura zabita dechami z 4 domkami i jednym blokiem :evil:. Ciekawa miejscowoscia jest tez Kamiennik Wielki (nie mylic z Kamionkiem wielkim - haha) :D . Niedaleko Elblaga i linia nr 23. Zawsze to jakies dodatkowe polaczenie dla dzieci.

Zastanawiales sie kiedys dlaczego nikt nie sprzedaje ziemi przy tej drodze. Przeciez to zyla zlota!!!!!!!!!!!! :o

w Kamionku Wielkim to ja jestem w domu i już od jutra aż do świąt .

a czy na drodze za Dębicą nie ma przypadkiem wsi Stoboj , czy tez Stoboje , tam podobno tylko 4 domy stoja . narazie .

Elbląg zaczyna się mocno rozrastać .

np. do Prochnika przez były poligon ( piękna aleja lipowa ) będą budować ( remontować ) drogę . w Prochniku odrolnili wszystkie ziemie rolne na 400 m. od ulicy , a i ta ma niedługo być odnawiana.

a tu widok na Prochnik ( są działki do sprzedania )

niestety tylko część wschodnia .

http://www.republika.pl/slawkowo/ul.wioska.JPG

Ostatnio byla dzialka w Nowinie do sprzedania (25zl/m2 - jak za darmo - no prawie :D ), niestety sie spoznilem akurat dobijali targu!! UPS!!! Szczesliwy nie bylem, a dzialka mi sie podobala.

Jakie ceny w Prochniku za m2??? Zaloze sie ze znacznie wieksze!!! :D :D :D

jakie ceny to nie wiem ale popytaj się sam .

pytaj się w sklepie o Zdzicha Winieckiego .

• 1 month później...

Witam wszystkich :)

chef 25zl/m2 to faktycznie jak za darmo. 7 maja był kolejny przetarg na działki w Gronowie Górnym ceny poszły w górę od ostatniego przetargu. Ale muszę przyznać, że jak inwestycje pójdą do przodu to ładne osiedle na tej górze powstanie z widokiem na Drużno. Słyszałam, że gmina ma do końca 2007r poprowadzić sieć: kanalizacji sanitarnej, wodociągowej, deszczówkę, energetyczną i utwardzić wewnątrz osiedlowe drogi gminne. A czy ktoś zna szczegóły dot. tych inwestycji?

Witam wszystkich :)

chef 25zl/m2 to faktycznie jak za darmo. 7 maja był kolejny przetarg na działki w Gronowie Górnym ceny poszły w górę od ostatniego przetargu. Ale muszę przyznać, że jak inwestycje pójdą do przodu to ładne osiedle na tej górze powstanie z widokiem na Drużno. Słyszałam, że gmina ma do końca 2007r poprowadzić sieć: kanalizacji sanitarnej, wodociągowej, deszczówkę, energetyczną i utwardzić wewnątrz osiedlowe drogi gminne. A czy ktoś zna szczegóły dot. tych inwestycji?

Dzieki za info maaja222, widzialem ceny wywolawcze dzialek w Gronowie, no no wysoko sie cenia. Co do inwestycji gminnych to nie bral bym tego tak doslownie ze do konca 2007 roku uporaliby sie z tyloma inwestycjami, to tylko pobozne zyczenia urzedasów.

A tak apropo budowy to musze sie pochwalic kupnem dachowki na moj domek!!! Niestety nie moge tego powiedziec o pustakach, których ani sladu w hurtowniach :evil: Macie znajomych co importuja mat. budowlane ze wschodu??? Slyszalem ze duzo taniej ale ile w tym prawdy to nie wiem???

• 1 month później...
  • 3 weeks później...

Witam,

czytam posty elblążan od niedawna i widzę, że coś zamarł wątek elbląski :(

Ja tez jestem tutejsza i buduje się w Jagodniku. W chwili obecnej poszukuję tynkarzy - może ktos z was poleci swoją grupę? Oprócz Wwioli z wiadomych względów :)

Pozdrawiam starych bywalców......którzy teraz chyba zaspali...... :) :) :)