wasiek 11.10.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 No nareszcie się rozpisaliscie... Marcin, podajesz dużo ciekawych informacji, które częściowo potwierdzam a w przypadku Makchemii jak najbardziej. Tartak Jagodno, tu w przeciwieństwie do ciebie stwierdzam, że jest drogi ale materiał przygotowany jest ok. Jak to dobrze, że ja ten etap mam już za sobą.... Zyczę Wam wszystkim powodzenia w wyborze ekipy jak również w budowaniu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawomir potecki 14.10.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Makchemii jak najbardziej. Tartak Jagodno, tu w przeciwieństwie do ciebie stwierdzam, że jest drogi ale materiał przygotowany jest ok. witam po dlugiej przerwie w necie i na naszej stronie . przeczytalem Wasze wszystkie posty i ciesze sie, ze strona elblaska bardzo urosla . w miedzyczasie bywam czesto w Elblagu i znam przez Was wymienione firmy. : Fa. Kozik - dobra ale straszzzznie droga, u mnie chcial pan Kozik widzac samochod z numerami niemieckimi , wiecej jak w niemczech . zrobil facet z pod Prochnika za 1/3 ceny Kozika.jakosc i solidnosc wspaniala .zawsze go polecam dla znajomych i -----wszyscy zadowoleni. co do Falkonu i Makchemi ceny sa tam ok . ale na pewno wygorowane widzac jak te hurtownie sie rozrastaja. Co do Jagodna to ceny sa jedne z najlepszych na pomorzu, panstwo Zagalscy bardzo mili , jakosc wyrobow po zakupieniu nowych trakow swietna a i terminy bez zarzutu, obecnie 2 tygodnie. na Warszawskiej maja obecnie sklad tarcicy. co do hurtowni budowlanych to polecam Centr-bud - tak chyba sie nazywa, na Radomskiej. elektryka to tez na Radomskiej - tam na samym koncu za mostem Europejskim , lub komu za daleko to na Grazyny. plecam tez fa. Atpol w Gronowie Gornym http://www.dachy.org/hurtownia,2143 firma i szef naprawde w porzadku a i ceny sie zgadzaja. jezeli szukacie wykonawcow to prosze na priwa ale nie jestem w stanie od razu odpowiadac bo jestem duzo w drodze i bez wlasnego internetu , ale raz na tydzien tam zagladam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 17.10.2008 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 sławek już Ci coś napisałam na PW trzymajcie kciuki grupo Elbląska! pierwsza zdalnie sterowana budowa w regionie rusza! jak wszystko pójdzie zgodnie z moim misternym planem to za dwa tyg wchodzi ekipa robić stan zero! nie jem , nie śpię , ciągle knuję planuje i obmyślam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 17.10.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Emi, planuj, knuj i duzy dom wybuduj......ale mi się zrymowało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraceH 20.10.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Witam cala Grupe Elblaska Znalazlam to forum juz dawno temu ale wtedy nasze plany dopiero wchodzily w zycie wiec nie odzywalam sie Obecnie jestesmy na etapie oczekiwania na nasz projekt a w listopadzie bedzie adaptacja oraz kilka drobnych zmian....pozniej zlozyc wniosek o Pozwolenie na Budowe no i tu kieruje do Was pytanko: Jak dlugo sie czeka w E-gu na to pozwolenie? Oczywiscie bez uprawomocnienia tylko papierek mnie interesuje Gdyz musze wtedy zlozyc wniosek o kredyt i powiedziano mi ze PnB nie musi byc prawomocne...A dopytuje sie gdyz juz przezywam ten wyjazd bo bede musiala zostawic rodzinke i zalatwic wszystkie sprawy dopiero moge wrocic..... Tzn. moja 2,5letnia coreczka bedzie mi towarzyszyla a starsza corka zostanie tu z mezem....Ale niestety nie mamy innego wyjscia a chcemy jeszcze w tym roku zlozyc wniosek o ten kredyt zeby od wiosny ruszyc z budowa naszego wymarzonego domku My tez wstepnie rozgladamy sie za ekipami budowlanymi i ceny sa faktycznie rozne, ale nie sadze zeby na tym naszym terenie bylo tak strasznie drogo oczywiscie sa wyjatki, ze chca kosmiczne kwoty. Ale jak czytam rozne fora a szczegolnie te zwiazane z naszym domkiem to tam dopiero podaja wielkie kwoty ze az mnie przerazalo to budowanie....Dopiero uswiadomil mnie kuzyn ze nie wszyscy tyle biora za budowe Wiec jak juz dotre do Polski aby zalatwiac nasze sprawy to wtedy bed wiecej wiedziala ile chca za nasz domek ? Oczywiscie szukamy takich wykonawcow, aby bylo tanio i dobrze a w przyszlym roku chcemy postawic i zamknac domek a reszte pozniej powolutku.... bo nie chcemy wchodzic w jakis ogromniasty kredyt, bo pozniej kto go splaci ??? Zycze Wszystkim dobrej pogody na dalsze prace przy budowie i wykanczaniu domkow w srodku a to juz najprzyjemniejsza czesc budowy prawda wasiek a tak wogole to macie sliczny domek Pozdrawiam Wszystkich serdecznie i obiecuje ze bede tu zagladala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinelb 21.10.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Witaj GraceH! Z pozwoleniem na budowę, to ja czekałem od 23 maja do 18 czerwca, więc nie jest to zbyt długi okres. Z pewnością w dobie dzisiejszych zawirowań w świecie finansów będziesz mogła go uzyskać szybciej, bo już nie będzie takiego natłoku rozpoczynających budowy, jak to było do tej pory. Mam nadzieję, że z kredytami się uspokoją i będą znów przyznawać, jak przyznawali, czyli nie ździerając z przyszłych inwestorów. W ógóle cała ta sytuacja to wielka porażka. W Polsce odsetek niespłacanych kredytów naprawde jest niewielki, a odbiło się to na przyszłych kredytobiorcach, no i niestety samych nieruchomościach, które potanieją.Wolnych ekip do budowy jest już sporo, więc teraz, czy z początkiem wiosny będziesz mogła przebierać w ofertach.A u mnie na budowie będzie drugi strop, nad parterem, także wkrótce trzeba będzie jechać po zalegającą więźbę dachową. Mam nadzieję, że domek zabiję dechami na zimę najpóźniej za miesiąc.Pozdrawiam wszystkich budującyh! p.s. Według obecnego prawa pozwolenie na budowę uprawomacnia się po 3 tygodniach, wystarczy pójść po pieczątkę do wydz. arch. i po kołopocie. Nie wszystkie banki tego wymagają - bardziej te nieświadome istenijących przepisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraceH 21.10.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Witam marcinelb! Bardzo Ci dziekuje za te wyczerpujace wiadomosci Teraz mam tylko nadzieje ze o tej porze roku moze troszke szybciej im pojdzie z wydaniem tego PnB ..... Pozdrawiam serdecznie i zycze sprzyjajacej pogody do dalszej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MikiZkostaryki 22.10.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Witam Ja na swoje PnB czekalem 3 tyg. wliczajac w to dlugi weekend majowy wiec calkiem szybko (Starostwo Powiatowe).Co prawda spieszylo mi sie bardzo,bo buduje w gminie Milejewo a akurat na wiosne zachcialo sie urzednikom zmieniac plan zagospodarowania (do tej pory nie zmienili) ,a ewentualne zmiany bylyby dla mojej budowy zabójcze -buduje na ziemi rolnej. No ale wszystko dobrze poszlo i teraz mury sie pną do góry ,czego i Tobie życze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraceH 22.10.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Witaj MikiZkostaryki! Dziekuje rowniez Tobie za te wiadomosci my rowniez bedziemy budowali na ziemi rolnej gdyz dostalismy od moich rodzicow 30 arowa dzileczke to byala ich tzw. dozywotka ale byla ich wlasnoscia bo ja wykupili wiele lat temu bo kiedys byly dziwne przepisy a bylo to przeszlo 20lat temu Dostalismy warunki zagospodarowania przestrzennego do tej dzieleczki i wszystko jest OKi i w sumnie nic nie wspominali ze musimy odrolnic ta dzialke lub tez jej czesc, pod ktora bedzie domek.... Wiec mam nadzieje ze skoro w planach nic nie wspominali o tym to w Starostwie nie wyskocza mi na ostatnia chwile z jakims wylaczeniem z uprawy czy tez odrolnieniem ... jak zwal, tak zwal ale wiadomo o co chodzi .... No i bede sie nadal ludzila ze moze ten czas oczekiwania bedzie blizszy dwoch tygodni skoro Ty czekales 3 tyg. z dlugim weekendem... Czas pokarze ile to potrwa ale dzieki Wam mam juz jakas oreintacje ile to moze trwac ... Wielkie dzieki Ja rowniez czycze Ci milej budowy i sprzyjajacej pogody Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seiller1 22.10.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Witam wszystkich. Chciałbym się przyłączyć do naszego elbląskiego wątku. Buduje "Dom w Rododendronach 6 2G" w Łęczu. Pierwsze prace budowlane - początek czerwca, stan obecny na załączonej fotce ( o ile uda się ją wstawić http://images36.fotosik.pl/22/33f3b85480c87382.jpg Pozdrawiam Seiller Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraceH 23.10.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Witaj seiller1! Mimo iz jestem tu od niedawna to i tak witam Cie serdecznie i juz jest nas wieksza grupka zawsze to wiecej glow do myslenia i dzielenia sie informacjami A co do domku to jest bardzo ladniutki i calkiem szybko poszla Wam ta budowa skoro od czerwca zaczeliscie Zycze sprzyjajacej pogody do dalszych poczynan na budowie - pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 24.10.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Witam nowych budowlanców na ziemii elbląskiej.... GraceH, dziękuje za pochwały naszego domku. Jest to zwykła prosta chatka w lesie ale dla nas jedyna w swoim rodzaju....bo NASZA ... Mikizkostaryki, budujesz w gminie Milejewo, to tak jak My. Powiem szczerze, że z tego co mi wiadomo to zmiany zagospodarowania przestrzennego w gminie odbywały sie w roku 2007... ale może nie jestem zbyt aktualna w informacja gminnych. PNB mam z roku 2006 a dom budujemy dopiero od kwietnia 2007. Budowlańcy przesuwali nam termin budowy, w sumie o rok.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MikiZkostaryki 25.10.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Z tym planem w gm Milejewo to walczą juz jakis czas ale w tym roku sprawy nabraly przyspieszenia.Mial byc uchwalony do konca czerwca ale bylo duzo protestow wiec dalej sie to ciagnie.Ale najwazniejsze ,ze PnB zostalo wydane i budowa ruszyla . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 27.10.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 ale się dzieje seiller! bardzo ładny dom jak miło popatrzeć że to już dom pełną gębą! ja nie mogę się doczekać naszego! juz gdzieś tu kiedys pisłałam chyba, że nie mieści mi się w głowie że na tym naszym chwastowisku bedzie kiedyś dom! Że to się w ogóle da wybudować! masakra! na pocieszenie wybraliśmy sobie kafelki do łazienek jakby ktoś miał zamiar sie śmiać że na etapie fundamentów wybrałam kafelki to przypominam że nic tak skutecznie nie podtrzymuje działania jak zorientowanie się na cel! moim celem są zielone kafelki i dzięki temu przetrwam zamawianie betonu, więźby i kupno folii , gwoździ , pieca i okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraceH 27.10.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Witaj emi601! Mysle ze nie jest smieszne to, ze na takim etapie wybierasz juz kafelki, bo ja juz jakies pol roku temu kupilam obraz na sciane do salonu A co do kafelek to kiedys mialam w planie zeby lazienka byla we wrzosie bo kiedys widzialam w TV i mi sie bardzo to podobalo ale jak poszlismy z mezem popatrzec co jest w sklepach to jakos nie rzucily nam sie w oczy ladne kafle tego koloru ale za to tak jak Ty piszesz zobaczylismy cudownie zrobiony kacik lazienkowy w zielonych kolorkach tzn. moze bardzij pistacja... No i oboje zachorowalismy na taki kolor lazienki bynajmniej tej na gorze A zyrandole tez juz sobie upatrzylam w necie wiec to chyba normalne ze sie cos kupi do wnetrza zanim powstanie ten nasz domek Zycze milej budowy i tak jak wszystkim sprzyjajacej pogody! A ja jeszcze sie tylko pochwale ze w koncu dotarl nasz projekt wiec teraz tylko czekam na 6 listopada aby pan architekt dokonal w nim kilka drobnych zmian i zaadoptowal go Pozdrawiam Wszystkich serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraceH 03.11.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Witam Wszystkich serdecznie! Mam pytanko miedzy innymi do wasiek Jakiej firmy macie okna i jaki to kolor czy to jest zloty dab i czy to drewno czy plastik ? Bo mi sie bardzo podobaja w kolorze zloty dab i zastanawiam sie czy Wasze to wlasnie taki kolorek.... Ewentualnie gdzie je zakupiliscie i czy cenowo sa przystepne, czy tez sa z tej wyzszej polki I to samo pytanko tylko dotyczy drzwi... Z gory dziekuje za wszelkie informacje a ja sie zaczynam pakowac i w srode lece do Polski zalatwiac dalsze sprawy ... Pozdrawiam Wszystkich cieplutko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coperek 03.11.2008 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 witam grupe elblaska po uwaznym studiowaniu forum czas na przywitanie sie i produkcje postow kilka dni temu stalismy sie wlascicielami dzialki w Pilonie, na wiosne jest plan ruszyc z budowa - przez ostatnie zawirowania kredytowe troche sie opoznilo i mam nadzieje wyrobic sie ze wszystkimi formalnosciami. projekt wybrany i domek bedzie wygladal tak: http://images25.fotosik.pl/290/7948989d1203484d.jpg firma wybrana chyba tez i nie bedzie to Kozik. moglaby jakas dobra duszyczka dac namiar na dobrego architekta (najlepiej za 'normalne' pieniadze)? architekt architektowi nie rowny z tego co uslyszalem i nie chcialbym zaczyna tej przygody od denerwowania sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 03.11.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 marcinelb: czy dysponujesz jeszcze namiarem na bloczki betonowe spod gdańska? ja mam stamtąd nawet bliżej niż ty , a cena 4zł plus Vat w okolicy prawie zwaliła mnie z nóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 05.11.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 hej hej ale musiałam się tym zWami podzielic! dom sie buduje!!!! aaaaa już sa wykopane wykopy pod ławy, już zbrojenie idzie , pojutrze chyba zalewanie! kierownik budowy czuwa czujny jak modliszka ( mieszka w tej samej wsi) ! ekipa się uwija, ( tfu tfu co by nie zapeszyć ) , wody powierzchniowe nisko!!!! wykopy są suchutkie jak pieprz! szef majstrów zadowolony! a tak się baliśmy! mąż przeszęczsliwy bo kanał w garażu bedzie jak ta lala! to wody opadowe czasem robią sajgon na naszym terenie, jak stoja na powierzchni, ale z tym sobie poradzimy, sasiadom to czasem do piwnicy wlatują. My piwnicy mieć nie bedziemy woda podprowadzona, tylko bloczki fundamentowe drogie ;/ ale jak trzeba to trzeba. nie wierzę że to się w końcu dzieje! hip hip hurra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 05.11.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 GraceH, nasze okna to Rehau złoty dą obustronny. Kupowalismy u Pana Mincewicza przy siódemce. Firma jego nazywa sie Konstal. Tam też dobralismy parapety tez w okleinie złoty dąb i teraz razem z oknami tworzą fajna pare.... Co do ceny, to fakt profil Rehau nie nalezy do tych najtańszych ale....w mieszkaniu ma te okna już od 12 lat i nie mam z nimi żadnych problemów. Stąd też decyzja , że w domku będą te same okna. Witam nowego budowniczego ...... Emi, gratulacje rozpoczącia sezonu budowlanego.... Teraz juz wszystkie problemy budowlne sa już przed Tobą....i życzę powodzenia.....i jak najmniej tych problemów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts