JMW 04.02.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 witam. chciałabym radośnie zameldować się na wątku. własnie wybieram działkę i mam wielki zamiar w tym roku zacząć budowę, na pewno ze względu na koszty bedzie to mały ok 80-90 metrów domek. witamy świeżucha Może coś więcej napiszesz, gdzie ta działka itp. życzę pwoodzenia ale kupno działki, akty notarialne i wszelkie pozwolenia to trwa...duuuużo czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMW 04.02.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 A tutaj można się lokalizować zapraszam http://forum.muratordom.pl/nowa-mapa,t150858.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olli03 05.02.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 działka w Łęczu. jest rolna z wydanymi warunkami zabudowy. planu zagospodarowania tam nie ma. zastanawiam się czy to dobry pomysł, czy nie wkopię się w działkę na której nic nie będe mogła zrobić. Wiem, ze istnieje prawo pierwokupu przez ANR, wiem, ze jesli nie skorzysta, następuje przeniesienie własności na nowego nabywcę, czyli mnie:) jak rozumiem, skoro są warunki zabudowy, to nie trzeba będzie odralniać, a jedynie wyłączyć fragment z produkcji rolnej? i wówczas po pozwolenie na budowę wiem, ze czeka mnie sporo biegania i nerwów. co do samego domu - to interesowałam sie domem prefabrykowanym. na pewno będzie u nas ważna cena domu, ale też szybkość budowy. Sprzedajemy mieszkanie i przez czas budowy będziemy się tułali po rodzinie, albo wynajmowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMW 05.02.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 działka w Łęczu. jest rolna z wydanymi warunkami zabudowy. planu zagospodarowania tam nie ma. zastanawiam się czy to dobry pomysł, czy nie wkopię się w działkę na której nic nie będe mogła zrobić. Wiem, ze istnieje prawo pierwokupu przez ANR, wiem, ze jesli nie skorzysta, następuje przeniesienie własności na nowego nabywcę, czyli mnie:) jak rozumiem, skoro są warunki zabudowy, to nie trzeba będzie odralniać, a jedynie wyłączyć fragment z produkcji rolnej? i wówczas po pozwolenie na budowę wiem, ze czeka mnie sporo biegania i nerwów. co do samego domu - to interesowałam sie domem prefabrykowanym. na pewno będzie u nas ważna cena domu, ale też szybkość budowy. Sprzedajemy mieszkanie i przez czas budowy będziemy się tułali po rodzinie, albo wynajmowali. prześledź ten wątek http://forum.muratordom.pl/wylaczenie-z-produkcji-rolnej-obrys,t121952.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMW 09.02.2009 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 znowu spokój... co za czasy... w sumie fajna pogoda na budowanie chwalcie się postępami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 09.02.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Ano, wykańczam się dosłownie....i fizycznie i finansowo...powoli, bardzo powoli ale do przodu....do zamieszkania jeden krok... Tylko kto kupi moje mieszkanie? Może jest jakiś chętny tu na forum? Sprzedam mieszkanie 54 metry, wyposażone....no cóż nie ma chętnych i nie ma kasy na dalsze wykańczanie.... smutne..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMW 10.02.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Ano, wykańczam się dosłownie....i fizycznie i finansowo...powoli, bardzo powoli ale do przodu....do zamieszkania jeden krok... Tylko kto kupi moje mieszkanie? Może jest jakiś chętny tu na forum? Sprzedam mieszkanie 54 metry, wyposażone....no cóż nie ma chętnych i nie ma kasy na dalsze wykańczanie.... smutne..... ogłaszałaś się na potelu? hm... nie wiem, kto by kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olli03 12.02.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 mam działeczkę, choć na razie jedynie "przedwstępnie". akt notarialny podpiszemy gdy będą war. zabudowy. :) ach jak cudnie. sama jestem ciekawa co uda się nam i jak szybko pozałatwiać. też będę sprzedawała mieszkanko, by wraz z kredytem zbudować piękny malutki domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 12.02.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Hej, Justyna...sprzedażą mojego mieszkania zajmuje się biuro nieruchomości i......nic..... dalej nie mam kupca a cena wcale nie należy do wysokich.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMW 13.02.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 mam działeczkę, choć na razie jedynie "przedwstępnie". akt notarialny podpiszemy gdy będą war. zabudowy. :) ach jak cudnie. sama jestem ciekawa co uda się nam i jak szybko pozałatwiać. też będę sprzedawała mieszkanko, by wraz z kredytem zbudować piękny malutki domek. świetnie! ja też, może jeszcze w lutym wystąpię o warunki zabudowy liczę na to, że wiosną doprowadza mi wodę na działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seiller1 16.02.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 hej olli03 Fajnie ze Łęcze robi sie coraz bardziej popularne Powolalismy Stowarzyszenie Łęcze Wieś z Perspektywą i zapraszamy wszystkich przyszlych i obecnych mieszkańców do wspolnych inicjatyw na rzecz naszej pięknej miejscowości. Ja tez sie tam wybudowalem i tez podobnie jak Ty mialem ten typ dzialki. Pozdrawiam Maciek (seiller) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMW 18.02.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 heloł coś cisza u nas, śniegiem zasypało czy co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olli03 19.02.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 hej olli03 Fajnie ze Łęcze robi sie coraz bardziej popularne Powolalismy Stowarzyszenie Łęcze Wieś z Perspektywą i zapraszamy wszystkich przyszlych i obecnych mieszkańców do wspolnych inicjatyw na rzecz naszej pięknej miejscowości. Ja tez sie tam wybudowalem i tez podobnie jak Ty mialem ten typ dzialki. Pozdrawiam Maciek (seiller) wow- no rzeczywiscie takie stowarzyszenie istnieje:) muszę powiedzieć, ze jestem pod wrażeniem. mam zamiar bardzo szybko zostać "wieśniaczką" (mam nadzieję, ze nikogo nie uraziłam) z tej pięknej wsi. naprawdę jest tam ślicznie. dam znać gdy moja (choć jeszcze nie całkiem) działeczka dostanie dec. o warunkach zabudowy. wtedy pewno będę prosiła o pomoc- bo to nasza pierwsza działka, pierwsza budowa, pierwszy dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMW 26.02.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Podrzucam wątek do góry Poza tym wzięłam z gminy wniosek o wydanie warunków zabudowy. A pan do mnie, że mam jeszcze dorzucić mapę do celów projektowwych chyba coś mu się pomyliło; przecież taka mapa, to nie teraz, co?[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraceH 28.02.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Witam Wszystkich Nowych i Starych forumowiczow! Dawno mnie tu nie bylo ale i nic sie ciekawego nie dzieje u nas, wiec jakos i mniej zagladalam ... U nas niestety bedzie przestoj... Przez te ciagle hustawki w Bankach ciagle zmieniala nam sie zdolnosc kredytowa i w sumnie na dzien dzisiejszy nie mamy kredytu.... Ciagle zmieniaja sie rozne wymogi itd... No i postanowilismy z mezem ze musimy to jeszcze przeczekac i wtedy zrobimy kolejne podejscie o kredyt i zobaczymy co wtedy....Ale niestety na wiosne nie ruszymy z budowa, lecz jak to mowi powiedzenie ,, co sie odwlecze to nie uciecze,, Kiedys doczekamy sie tego naszego Tymka Dokumentacje mamy gotowa POZWOLENIE NA BUDOWE mamy od 12 grudnia 2008r.Wiec mamy dwa lata na rozpoczecie budowy aby dokumentacja nie ,,wygasla,, , mysle ze sie wyrobimy A teraz odpowiedz dla J&M&W Aby zlozyc wniosek o warunki zabudowy potrzebna jest MAPKA SYTUACYJNO WYSOKOSCIOWA DO CELOW PROJEKTOWYCH W SKALI 1:500 i to wlasnie teraz niestety czasami to jeden z pierwszych wiekszych wydatkow.... Nas taka mapka kosztowala 700zl gdyz w geodezji nie mieli calej dzialki itd. wiec musielismy wynajac sami geodete, ktory nam robil pomiar i wyrys takiej wlasnie mapki... Ale i tak zaplacilismy malo bo bez faktury a inni geodeci mowili nam 1200zl wiec roznica jest ogromna bynajmniej dal nas ...Ale moze inni maja wiecej szczescia i nie musza od razu ponosic takich kosztow... Wszystkim zycze, aby zima jak najszybciej ustapila i niech Wam szybko i pieknie rosna domki A ja bede tu sobie zagladala jak i na inne stronki i bede Wam wszystkim dopingowala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMW 01.03.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 GraceH dzięki za odpowiedź Tak bardzo się zdziwiłam, bo jak kumpel składał rok temu wniosek, to nie dołączał żadnej mapki No zobaczymy co z tego wyniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pu 02.03.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Witam Elblążan. Planuję budowę stajni z pensjonatem pod Elblągiem o powierzchni 225 m2 bez poddasza, ściany jednowarstwowe z suporexu, fundament płyta żelbetowa, dach kryty onduliną. Możecie polecić ekipę, która tanio i dobrze wybuduje pod klucz? Budowa 20 km od E-ga, 25 km od Pasłęka. Zapodajcie kochani jeszcze tanie hurtownie i firmę, która zrobi adaptację projektu ze zmianami też oczywiście niedrogo Mam jeszcze do wykończenia remont poddasza w domu mieszkalnym, ściany działowe z k-g, cekolowanie, malowanie, dwie łazienki. Jeśli jakaś firma jest zainteresowana wykończeniem czy budową stajni, to zapraszam z ofertami na priv. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_syli 03.03.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Witam serdecznie! Jestem nowym forumowiczem i bardzo mi się tu podoba. Mam nadzieję że budowa z Wami będzie dużo łatwiejsza, bo teraz z deczka jestem trochę przerazona. Jesteśmy z okolic Młynar (Zaścianki) i tu będziemy się budować. czekamy właśnie na pozwolenie (projekt z muratora "dom za rogiem" C110aL). Mieliśmy rzetelnego projektanta i załatwienie wszystch formalności nie było uciążliwe. teraz jesteśmy na etapie poszukiwań dobrej i taniej ekipy bidowlanej, taniego żwiru i skąd beton.... może ktoś doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 03.03.2009 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 witam wszystkich bardzo serdecznie, zaglądam na to forum od czasu do czasu aż tu nagle widzę kolegę GraceH, który ma kompie mojego domku, tzn. dwie różne firmy, dwie różne nazwy a domki jakby takie same. O to on: http://images42.fotosik.pl/72/a982525deb4327ca.jpg Mój projekt to marysia z hbstudio a jest jeszcze projekt iskierka, który jest mniejszą marysią Dla mnie to najlepsze projekty jakie znalazłem, ogromniasta powierzchnia mieszkalna i duża kotłownia, trochę ją poszerzyłem od strony garażu o 90 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraceH 04.03.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witaj chef! Tak na malym marginesie to jestem kobietka ale po skrotach ciezko stwierdzic kto podszywa sie pod dany Nick A co do domkow to owszem sa do siebie podobne i powiem Ci wiecej ze Iskierka byla naszym pierwszym projektem jaki wybralismy i bylismy przekonani ze to bedzie nasz domek.....Przez wiel miesiecy wzdychalismy do tego projektu i ja sledzilam wszystkie blogi z nim zwiazane....Ale pewnego dnia usiedlismy z mezem i stwierdzilismy ze musimy znalezc inny projekt, gdyz musimy miec jeszcze jakis dodatkowy pokoik na dole....A o tym mozna przeczytac w naszym dzienniku.... Marysie tez widzialam znam ten projekt i to wlasnie z tej Waszej pracowni, ale ona tez nie ma pokoju na dole.... No i tak po dalszym szukaniu trafililismy na Tymka i bylismy szczesliwi, ze jest bardzo podobny do Iskierki, ktora byla naszym idealem I tak patrze na foteczke,ktora zamiesciles i sadze ze tam jest Iskierka bo Marysia wyglada ciut inaczej No ale jak wszesniej w poscie wspominalam niestety musimy nadal czekac na nasz wymarzony domek, gdyz trafilismy na kiepski czas ,,kryzysu,,. Ale wierzymy, ze za jakis czas to sie ustabilizuje i uda nam sie zrealizowac nasze marzenie. Zycze Wam szybko topniejacych sniegow i niech juz zawita wiosna aby Wasz domek byl jeszcze piekniejszy i gotowy na Wasze zmieszkanie w nim A i przy okazji witam nowych forumowiczow i zycze powodzenia w dalszych poczynaniach budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts