Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Elbląg i okolice

Recommended Posts

Andrejw, zgodnie z obietnicą podaję adres stronki nowego osiedla willowego...

http://www.zielonarezydencja.eu

Ciekawe, kiedy zaczna sie tam wykopy na pierwsze domki..... :D :D :D

Hej :-)

Bardzo dziękuję za linka. Zadzwoniłem i cena wynosi 120 zł (z VAT) do negocjacji, ze wszystkimi mediami, poza tym własciciel mieszka na terenie (na mapie jasnozielony kwadrat), prąd jest schowany w ziemi. To wychodzi taniej niż te działki od razu przy wjeżdzie do Dąbrowy (po 130). Pewnie też za jakiś czas działki przy wjeżdzie po lewej stronie będą do sprzedaży, wiec podaż wzrasta. Są jeszcze działki na Olchowej (po 80 zł/m2) http://www.portel.pl/ogloszenia.php?id_ogl=601490 ale bez kanalizy (nikt się tym nie chwali w ogłoszeniu) i ze sterczącymi słupami.

A odnośnie mojej budowy :-) to droga jest utwardzona gruzem z kina Syrena :-) i jako, że jest publiczna (i jeszcze z innego względu) to mam nadzieję, że ją zrobią wcześniej niż pozostałe. Tej drogi używam do wjazdu, wyjeżdzam drogą równoległą (tą bliżej Elbląga) - zresztą mamy taki sam model samochodu i znam ten ból z wyjazdem, chociaż wcześniej było lepiej. A w zimie to tylko samochód z napędem 4x4.

Jak będziesz w okolicy (zresztą codziennie przejeżdzasz :-)) to zapraszam na budowę (z piętra jest fajny widok).

pozdrowienia

PS. Wielkość mojego domu wynika z stanu osobowego obecnego+planowanego+ewentualnych gości :lol:

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

[Mam pytanie. Czy macie kanalizację czy szambo, jesli kanalizację to do kogo się podłaczyliscie?

Z wielką radością piszę , że mamy kanalizację miejską zresztą ,tak samo jak wszyscy

mieszkający na Lipowej wzdłuż ulicy Królewieckiej. Mamy przyłącze znajdujące się w drodze miejskiej Lipowa do którego jesteśmy podłączeni , aczkolwiek drogę sami musieliśmy zrobić.

A co do zawracania na naszej posesji to nie długo wybudujemy rondo i będziemy pobierać opłatę ha ,ha...

A teraz obwieszczenie do Wszystkich mieszkających na Dąbrowie włączyli latarnie

na Królewieckiej Dąbrowa I widać ,że czytają nasze forum warto więc pisać co Nas dręczy.

Z wielką radością piszę , że mamy kanalizację miejską zresztą ,tak samo jak wszyscy mieszkający na Lipowej wzdłuż ulicy Królewieckiej. (...)

Szczęściarze. To już wiem kogo będę odwiedzał jak mi się szambo przepełni a komary będą w lesie :lol: :lol: :lol:

A co do zawracania na naszej posesji to nie długo wybudujemy rondo i będziemy pobierać opłatę ha ,ha...

O kurcze. Pomyliły mie się zupełnie kierunki :oops: . Myślałem, że wasza posesja jest na ulicy Orzechowej (domek na górce z zieloną elewacją)...

(...) widać ,że czytają nasze forum warto więc pisać co Nas dręczy.

A ja myślę, że to raczej efekt tego, że wiele osób zaczeło o to pytać w urzędzie lub może KaEm załatwił sprawę (KaEm mam nadzieję, że się na nas nie obraziłeś). Inne przykłady to podwyższenie wysokości ogrodzenia dla naszej części Dąbrowy w planie zagospodarowania czy w końcu wywalczenie możliwości instalacji szamba, zamiast korzystania z prywatnej kanalizacji za skromną kwote przyłaczenia w wysokosci xx tys. zł (z odestkami naliczanymi co miesiąc i kwota xx większa niz myslicie). Więc warto się zebrać i razem interweniować w urzędach. W tym miejscu pozdrowienia dla p. Janusza i p. Rafała.

Ze swojej strony namawiam osoby którym brakuje telefonu stacjonarnego/ internetu szerokopasmowego do akcji wysyłania informacji o braku dostępu do tych usług. Formularz dostępny jest na stronie UKE

http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?place=Lead07&news_cat_id=168&news_id=3296&layout=3&page=text

Im więcej będzie takich zgłoszeń, tym miejmy nadzieję, że się coś zmieni w tym temacie.

Szczęściarze. To już wiem kogo będę odwiedzał jak mi się szambo przepełni a komary będą w lesie :lol: :lol: :lol:

Zapraszam opłata u KaEm jesteśmy sąsiadami zawsze stróżuje z mężem.

A ja myślę, że to raczej efekt tego, że wiele osób zaczeło o to pytać w urzędzie lub może KaEm załatwił sprawę (KaEm mam nadzieję, że się na nas nie obraziłeś).

Osoby zaczęły pytać po interwencji na forum szczególne podziękowania w tej kwestii dla sąsiadki Krysi która jest w tym temacie a dla KaEm że ten temat

zaczął i nie obraził się tylko nie ma czasu bo kończy dom.

Jasne że pisemna interwencja jest wręcz wskazana sama interweniowałam

odnośnie lini energetycznej będącej na naszej drodze dojazdowej i nawet dostałam kosztorys usunięcia we własnym zakresie dopóki Zarząd Dróg nie spostrzegł się że ta droga to ich własna skutek słupy usunięto natychmiast.

Ostatnio interweniowałam odnośnie rowów które nieco nas zalewały przy ulicy Królewieckiej skutek zostaliśmy objęci planem odbudowy . Piszcie więc.

Pewnie kiedyś to naprawią...

Jeśli chodzi o ten wyjazd z Leszczynowej na Królewiecką, to prawdziwy horror jest zimą, kiedy to trzeba rozpędem wyskoczyć.... Z lewej po prostu nic nie widać, a jeśli się zatrzymać, to może nic z wyjazdu nie wyjść /ślisko/... Sam tam kiedyś jechałem do tyłu na 1-szym biegu... :)

Doświadczenie uczy, że wszelkie modyfikacje miejsc niebezpiecznych robione są po fakcie, czyli po tragedii - zgodnie z zawsze aktualnym przysłowiem o mądrym Polaku.

Myślę, że mieszkańcy Leszczynowej powinni się wspólnie zacząć domagać zrobienia z tym porządku, zanim któryś z nich zapłaci za tą drogową pomyłkę życiem...

Grunt, żeby wyrobił się przed studniówką bo muszę czerwone stringi wyprać!! :wink:

A tak na poważnie, jeśli ktoś miał do czynienia ze studniarzami i może kogoś polecić / ewentualnie odradzić to bardzo proszę o info

Dzięki

Pozdrawiam

Hej. Witam nowe twarze :-) U nas na Dąbrowie z wodociągami nie ma problemu, więc temat studni jest nam obcy. Odnośnie studni to w googlu wyskoczył mi czlowiek z Malborka i jeszcze paru z dalszej okolicy, może warto z nimi pogadać i niech przygotują wycenę.

KaEm

Witam sąsiada. Mam pytanie kto był tak miły i zrobił łacznik Leszczynowej z waszą Lipową? To połaczenie powstało w ciągu ostatniego miesiąca. W zimie może to być alternatywa dla wyjazdu z Leszczynowej, przy założeniu, że będzie odśnieżana.

pozdrowienia

Mam pytanie kto był tak miły i zrobił łacznik Leszczynowej z waszą Lipową? To połaczenie powstało w ciągu ostatniego miesiąca. W zimie może to być alternatywa dla wyjazdu z Leszczynowej, przy założeniu, że będzie odśnieżana.

Połączenie wykonał żółty spychacz, prawdopodobnie w celu uatrakcyjnienia pozostałych tam do sprzedaży działek.

Czy to miłe ? Nie do końca. Po deszczach radzę mieć w samochodzie zestaw do nurkowania i race świetlne :)

Hej,

fajnie czyta sie takie słodkie przekomarzanie.... :D :D :D

Pozdrowienia dla wszystkich z tej stronki.... :D :D :D

Hej Wasiek,

Na naszym osiedlu lepiej nie podawać pewnych informacji wprost :-)

A czy zwiedziłaś już mój domek? Chętnie bym cię oprowadził i przekonał, że wcale nie jest taki duzy jak wcześniej pisałaś, ale na budowę wpadam raz na miesiąc, bo czasu niestety brak :-(

pozdrowienia

Witam Grupę Elbląską.

Co prawda do naszego własnego domku jeszcze daleko ale postanowiliśmy zrobić krok naprzód i kupić działkę budowlaną. Jesteśmy na etapie poszukiwań. Jak ktoś będzie miał jakieś ciekawe propozycje lub mu się coś obije o ładnej działeczce to niech da znać :D

Pozdrawiam serdecznie

Witam Grupę Elbląską.

Co prawda do naszego własnego domku jeszcze daleko ale postanowiliśmy zrobić krok naprzód i kupić działkę budowlaną. Jesteśmy na etapie poszukiwań. Jak ktoś będzie miał jakieś ciekawe propozycje lub mu się coś obije o ładnej działeczce to niech da znać :D

Pozdrawiam serdecznie

Witam,

zapraszam na Dąbrowę - jest duży wybór działek (o czym było wyżej) i miejsce fajne - to chyba nie trzeba nikomu mówić :-)

pozdrowienia

Miejsce fajne, ale zapomniane przez cywilizację.

Mam na myśli brak szybkiego internetu (tylko EDGE), tel stacjonarnego (jeśli ktoś potrzebuje), monopol jednego operatora sieci komórkowej - reszta ma fatalny zasięg i nie pozostaje nic innego jak podziękować im za współpracę. Ja właśnie rezygnuję z 3-ego numeru w plusie.. Za każdym razem takie samo zdziwienie: "jak to, w Elblągu nie mamy zasięgu???" :D

Witam ponownie.

Dla zainteresowanych mam wiadomość , że we wrześniu

rozpocznie się wycinka co niektórych dużych drzew na które Zarząd musiał mieć pozwolenie , w pasie zadrzewienia Lipowa-Królewiecka. Ku mojej uciesze

rusza też sprzęt do pogłębiania rowów gdzie wersja zakłada spust

wody w dwóch kierunkach - pierwszy jednak Lipowa- Leszczynowa , a drugi dopiero od przystanku autobusowego w kierunku ulicy Jesionowej . Bardzo się cieszę , że przed zima zrobią z tym porządek. Zostanie jeszcze problem dziur, które łatamy wraz z sąsiedztwem na drodze Lipowa ,a którą od połowy w swoim zakresie utwardziliśmy wraz z sąsiedztwem używając wspólnych nie małych środków. I tu apel proszę o uszanowanie tego.