andrewj 18.11.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 A jak zależy wam (mieszkańcom Leszczynowej a nawet Orzechowej) na poprawie swojego losu (pozbycia się ZABÓJCZEGO zimą skrzyżowania Leszczynowej z Królewiecką zanim ktoś zginie), to się panie i panowie zbierzcie do kupy przy skrzynce piwa, wysmażcie pismo do Zarządu Dróg i zacznijcie ich regularnie NĘKAĆ o zmianę stanu rzeczy, bo SAMO SIĘ NIE ZROBI. Dzięki KaEm za dobre rady. Chętnie bym się zajął taką inicjatywa ale z odległości 300 km jest to ciężkie do zrealizowania, a jak już wpadnę na Leszczynową to wykorzystuję każdą chwilę na zajęcie się budową. Napisz mi proszę na PW z kim można się kontaktować telefonicznie w tej sprawie w ZDM. Jak będę w El za dwa tygodnie to pogadałbym z wami na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 18.11.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Keam masz rację, że w masie siła. Ja juz dwa lata czekam na oczyszczenie rowów przydrożnych wzdłuz drogi gminnej z którą graniczy nasza działka. Zaczynam ( chyba ) załować, ze nie wykorzystałam swojego poprzedniego stanowiska ( jestem przeciwna takiemu załatwianiu spraw ale widzę, że to niestety, nadal działa ) Rów ten od wielu, wielu lat nie był czyszczony i jest bardzo zarośniety. No, ale nie mam problemu juz z dojazdem do domku i to mnie bardzo cieszy.. czytając i widząc Wasze problemy. Poza tym wiem, że zarząd Dróg niestety, nie ma pieniędzy na robienie nowych dróg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sztysia 19.11.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Witam wszystkich . Tym razem ze swojego profilu a nie męża . Budujemy z mężem na Dąbrowie od 2 lat od roku mieszkamy. Wiemy o Dąbrowie sporo i od początku walczymy o swoje między innymi o puszczenie w ziemi linii ener. a nie na słupie, który stał na drodze dojazdowej , utwardzenie drogi czy właśnie odbudowa rowów i interwencja w sztabie kryzysowym odnośnie możliwości zalewania posesji z rezultatem- satysfakcji. Nie używaliśmy nigdy koneksji bo to wręcz przeszkadza.Z wykształcenia i praktyki znam pewne procedury z budowy dróg i mostów i pisze z punktu szarego człowieka co dręczy, językiem prostym , z argumentami w postaci zdjęć i to radzę Wam . A tak przy okazji termin realizacji drogi Lipowa to 2016 sprostowanie.Wasiek życzę powodzenia odnośnie Twoich rowów, a te obsadzenia to chyba moje .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewj 24.11.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Witam, Może komuś się przyda - strona ze planami zagospodarowania przestrzennego dla Elbląga http://www.mbu.umelblag.pl/?q=plany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaEm 24.11.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 http://www.mbu.umelblag.pl/?q=node/74 To nam blokuje gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorotaSz-B 25.11.2009 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Witam wszystkich z tego forum, a w szczególności mieszkańców Lipowej i Leszczynowej.Od niedawna mieszkamy na Orzechowej i ...........toniemy w błocie.Miło poczytać o nurtujących również nas problemach związanych z internetem, drogami itd. Pozdrawiam Wszystkich znajomych i nieznajomych.Moze na Lipowej wspólne ognisko wyprawimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewj 25.11.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Witam wszystkich z tego forum, a w szczególności mieszkańców Lipowej i Leszczynowej. Witam sąsiadkę Widzę, że na forum jest coraz silniejsza ekipa z Dąbrowy A który to twój dom? Mój to ten na na Leszczynowej który jest właśnie ocieplany z zewnątrz, być może widzisz z okna moją budowę. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 25.11.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Sztysia, Witam..... - nie ma to jak swój własny profil... no i dzieki za powodzenie w czyszczeniu rowów... na wiosne juz nie odpuszcze..... A nasadzenia potwierdzam ładne.... i skoro Keam napisał, że to nie jego, to muszą byc Twoje.... Co do Waszej drogi, no to troszke jeszcze czasu z błotkiem przed Wami - szkoda, bo ja tez wiem co to znaczy....ale powoli juz zapominam.... DorotaSz-B równiez witam. Orzechowa to w bok pod górke od Leszczynowej? ja nie z Dąbrowy.... Andrzej a mnie tez zaliczysz do silnej ekipy? Wprawdzie nie jestem z Dąbrowy ale z ......niedalekiej odległości...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewj 25.11.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Andrzej a mnie tez zaliczysz do silnej ekipy? Wprawdzie nie jestem z Dąbrowy ale z ......niedalekiej odległości...... Witaj Wasiu! Bardzo przepraszam. To może jeszcze raz: "Widzę, że na forum jest coraz silniejsza ekipa z jedynie słusznej strony Elbląga" pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 25.11.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 a ja tak skromnie z tej drugiej strony Elbląga właśnie witam nowo przybyłych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 25.11.2009 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 No, poprawiłes sie......dziekuję.... Ale tych z drugiej strony tez przyjmiemy....pod jednym warunkiem ze,........beda cześciej sie odzywać..... Emi, a ty gdzies zniknęła? Jak postepy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaEm 26.11.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Może w ramach zacieśniania więzi dobrosąsiedzkich wymienimy się tradycyjnie błotem ?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewj 26.11.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Może w ramach zacieśniania więzi dobrosąsiedzkich wymienimy się tradycyjnie błotem ?... To chyba nie jest dobry pomysł bo u mnie w błocie jest gruz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sztysia 27.11.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Widzę że wszystkim dopisuje tutaj humor udziela się chyba atmosfera przed andrzejkowo - świąteczno - noworoczna .Sąsiad może wzorem roku ubiegłego wystrzelimy parę fajerwerków na powitanie nowych sąsiadów. Co do naszego błotka na drodze to się nie damy , zaczeli robić przepusty( w końcu) by spuścić wodę z rowów nabałaganili to niech posprzątają by drogabyła dojezdna . A i oznaczona bo tego też mi brakowało. W zimę goście trafiali po mojej kurtynie świątecznej wywieszonej pod dachem , bo Lipowa jest w trzech kierunkach. Andrew , praca u Ciebie idzie pełną parą budujesz się w tym samym okresie miej więcej co my masz szczęście że jest ciepło. Jeśli jednak chodzi o docieplenie to nie wiem czy jednak nie powinieneś dobrze budynek zwentylować by tynki miały możliwość odparowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewj 27.11.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Andrew , praca u Ciebie idzie pełną parą budujesz się w tym samym okresie miej więcej co my masz szczęście że jest ciepło. Jeśli jednak chodzi o docieplenie to nie wiem czy jednak nie powinieneś dobrze budynek zwentylować by tynki miały możliwość odparowania . Witaj Sztysiu, wysłałem Ci wiadomość na PW bo trochę plany się zmieniły. Co do tynków to nie robię gipsowych, więc powinien być mniejszy kłopot z odparowywaniem, ale dzięki za uwagę. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaEm 27.11.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 A i oznaczona bo tego też mi brakowało. Jak się na nią popatrzy, to od razu widać, że to jakaś lipa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sztysia 27.11.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Krzyś sugerujesz zmianę nazwy ulicy na CHOINKOWĄ ?? w końcu szkółka nie daleko czy może ulica : BŁOTNA , a numer ZACHLAPANY?? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaEm 27.11.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Krzyś sugerujesz zmianę nazwy ulicy na CHOINKOWĄ ?? w końcu szkółka nie daleko czy może ulica : BŁOTNA , a numer ZACHLAPANY?? pozdr. Szkółka ? Leśne dziadki ?... A numer to zachlany, nie zachlapany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 27.11.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Uprzejmie włączę sie do dyskusji i potwierdzę propozycję Sztysi; numer ZACHLAPANY........ dzisiaj jak jechałam rano do pracy widziałam Wasze samochody ....jak nic wszystkie numery są zachlapane .... I dlatego też, jeszcze raz utwierdzam się, że w moim przypadku dokonałam dobrego wyboru a mianowicie ....kuchnia czy droga.....co wybrałam? Droge i teraz chociaz samochód mam czysty i nie muszę już wychodzić z domu w "walonkach", które potem przebierałam w samochodzie.... a kuchnia - w sensie mebli oczywista, bo sprzet jest i działa bez zarzutów ....... no cóż, poczeka sobie na lepsze czasy...... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 27.11.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 ooooo i nowa stronkę ustrzeliłam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts