Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Elbląg i okolice

Recommended Posts

A jak zależy wam (mieszkańcom Leszczynowej a nawet Orzechowej) na poprawie swojego losu (pozbycia się ZABÓJCZEGO zimą skrzyżowania Leszczynowej z Królewiecką zanim ktoś zginie), to się panie i panowie zbierzcie do kupy przy skrzynce piwa, wysmażcie pismo do Zarządu Dróg i zacznijcie ich regularnie NĘKAĆ o zmianę stanu rzeczy, bo SAMO SIĘ NIE ZROBI.

Dzięki KaEm za dobre rady. Chętnie bym się zajął taką inicjatywa ale z odległości 300 km jest to ciężkie do zrealizowania, a jak już wpadnę na Leszczynową to wykorzystuję każdą chwilę na zajęcie się budową. Napisz mi proszę na PW z kim można się kontaktować telefonicznie w tej sprawie w ZDM. Jak będę w El za dwa tygodnie to pogadałbym z wami na ten temat.

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Keam masz rację, że w masie siła. Ja juz dwa lata czekam na oczyszczenie rowów przydrożnych wzdłuz drogi gminnej z którą graniczy nasza działka. Zaczynam ( chyba ) załować, ze nie wykorzystałam swojego poprzedniego stanowiska ( jestem przeciwna takiemu załatwianiu spraw ale widzę, że to niestety, nadal działa ) Rów ten od wielu, wielu lat nie był czyszczony i jest bardzo zarośniety. No, ale nie mam problemu juz z dojazdem do domku i to mnie bardzo cieszy.. :D czytając i widząc Wasze problemy. Poza tym wiem, że zarząd Dróg niestety, nie ma pieniędzy na robienie nowych dróg.

Witam wszystkich . Tym razem ze swojego profilu a nie męża .

Budujemy z mężem na Dąbrowie od 2 lat od roku mieszkamy. Wiemy o Dąbrowie

sporo i od początku walczymy o swoje między innymi o puszczenie w ziemi linii ener. a nie na słupie, który stał na drodze dojazdowej , utwardzenie drogi czy właśnie odbudowa rowów i interwencja w sztabie kryzysowym odnośnie możliwości zalewania posesji z rezultatem- satysfakcji. Nie używaliśmy nigdy koneksji bo to wręcz przeszkadza.Z wykształcenia i praktyki znam pewne procedury z budowy dróg i mostów i pisze z punktu szarego człowieka co dręczy, językiem prostym , z argumentami w postaci zdjęć i to radzę Wam . A tak przy okazji termin realizacji drogi Lipowa to 2016 sprostowanie.

Wasiek życzę powodzenia odnośnie Twoich rowów, a te obsadzenia to chyba moje .Pozdrawiam.

Witam wszystkich z tego forum, a w szczególności mieszkańców Lipowej i Leszczynowej.

Od niedawna mieszkamy na Orzechowej i ...........toniemy w błocie.

Miło poczytać o nurtujących również nas problemach związanych z internetem, drogami itd.

Pozdrawiam Wszystkich znajomych i nieznajomych.

Moze na Lipowej wspólne ognisko wyprawimy?

Witam wszystkich z tego forum, a w szczególności mieszkańców Lipowej i Leszczynowej.

Witam sąsiadkę :D

Widzę, że na forum jest coraz silniejsza ekipa z Dąbrowy :D

A który to twój dom? Mój to ten na na Leszczynowej który jest właśnie ocieplany z zewnątrz, być może widzisz z okna moją budowę.

pozdrowienia

Sztysia, Witam..... - nie ma to jak swój własny profil... :D

no i dzieki za powodzenie w czyszczeniu rowów... :) :) :) na wiosne juz nie odpuszcze.....

A nasadzenia potwierdzam ładne.... :D i skoro Keam napisał, że to nie jego, to muszą byc Twoje....

Co do Waszej drogi, no to troszke jeszcze czasu z błotkiem przed Wami - szkoda, bo ja tez wiem co to znaczy....ale powoli juz zapominam....

DorotaSz-B równiez witam. Orzechowa to w bok pod górke od Leszczynowej? ja nie z Dąbrowy.... :wink:

Andrzej a mnie tez zaliczysz do silnej ekipy? :D Wprawdzie nie jestem z Dąbrowy ale z ......niedalekiej odległości...... :D :D :D

Widzę że wszystkim dopisuje tutaj humor udziela się chyba atmosfera przed andrzejkowo - świąteczno - noworoczna .Sąsiad może wzorem roku ubiegłego wystrzelimy parę fajerwerków na powitanie nowych sąsiadów.

Co do naszego błotka na drodze to się nie damy , zaczeli robić przepusty( w końcu) by spuścić wodę z rowów nabałaganili to niech posprzątają by droga

była dojezdna . A i oznaczona bo tego też mi brakowało. W zimę goście trafiali

po mojej kurtynie świątecznej wywieszonej pod dachem , bo Lipowa jest w trzech kierunkach.

Andrew , praca u Ciebie idzie pełną parą budujesz się w tym samym okresie miej więcej co my masz szczęście że jest ciepło. Jeśli jednak chodzi o docieplenie

to nie wiem czy jednak nie powinieneś dobrze budynek zwentylować by tynki miały możliwość odparowania .

Andrew , praca u Ciebie idzie pełną parą budujesz się w tym samym okresie miej więcej co my masz szczęście że jest ciepło. Jeśli jednak chodzi o docieplenie to nie wiem czy jednak nie powinieneś dobrze budynek zwentylować by tynki miały możliwość odparowania .

Witaj Sztysiu,

wysłałem Ci wiadomość na PW bo trochę plany się zmieniły.

Co do tynków to nie robię gipsowych, więc powinien być mniejszy kłopot z odparowywaniem, ale dzięki za uwagę.

pozdrawiam

Uprzejmie włączę sie do dyskusji i potwierdzę propozycję Sztysi;

numer ZACHLAPANY........ dzisiaj jak jechałam rano do pracy widziałam Wasze samochody ....jak nic wszystkie numery są zachlapane .... :D

I dlatego też, jeszcze raz utwierdzam się, że w moim przypadku dokonałam dobrego wyboru a mianowicie ....kuchnia czy droga.....co wybrałam?

Droge i teraz chociaz samochód mam czysty i nie muszę już wychodzić z domu w "walonkach", które potem przebierałam w samochodzie....

a kuchnia - w sensie mebli oczywista, bo sprzet jest i działa bez zarzutów :D ....... no cóż, poczeka sobie na lepsze czasy...... :D :D :D

Pozdrawiam