chef 13.03.2010 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Swojej ekipy bym nie polecil ale kolega znalazl jakas z polecenia, podobno dore chlopy i przystepne ceny, za 35tys stan surowy zamkniety z dachowka na dachu, zdobede nr tel. to przesle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewj 14.03.2010 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Witam wszystkich, Potrzebuję rady i pomocy. Za jakieś 1,5 miesiąca rozpoczynamy budowę "domu w Morelach". Niestety, nie możemy znaleźć ekipy. Hej Zuzka! Ma być dobrze i tanio i jeszcze za 1,5 miesiąca Przy tych założeniach to myśle, ze dobrą ekipę może być cieżko znaleźć. Zapytam mojego wykonawcę, ale uważam, że warto też pomyśleć o dobrym kierowniku budowy. A sam domek bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka1978 15.03.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Witam,Cieszę się, że domek się podoba. Ekipę już właściwie mieliśmy, ale Pan zrezygnował z powodu prywatnych problemów i zostaliśmy postawieni pod murem. Mamy kogoś na oku, rozmowy trwają, trzymajcie kciuki. Jeżeli jednak znajdzie się ktoś godny polecenia lub zainteresowany tym zleceniem, to prosimy o kontakt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawomir potecki 18.03.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 slawomir potecki Witaj Sławku! Ty się jeszcze budujesz? Co do aktywnosci grupy to nieoszukujmy się - jak ktoś przeprowadzi się do wymarzonego wybudowanego domu to zapewne nie będzie miał internetu. Ja na Dąbrowie mam ledwo jedna kreskę zasięgu Plusa, więc zapewne zamilknę w lato... a witam, witam chciałoby się częściej pisać tylko ten zasrany internet nie pozwala. TP nie ma zamiaru kłaść kabli nawet na rozwijające się osiedla , tak źe nie mam co maźyc o szybkim internecie, a na razie to mam nawet kilkudniowe przerwy w " dostawach"' odbioru. no ale dziś wreszcie się ociepliło , żurawie przyleciały, dzikie gęsi też, tak że wreszcie do przodu. i za kilka dni nawet 0lli03 ruszy z budową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkkk-kp 19.03.2010 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Witam wszystkich po zimowym śnie Widzę że grupa z Zagłębia Dąbrowskiego trzyma się dobrze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkkk-kp 19.03.2010 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Niestety, nie możemy znaleźć ekipy. Albo nie mają wolnych terminów albo krzyczą takie ceny, że można się przewrócić od zawrotu głowy. Bardzo Was prosimy o jakieś namiary na dobre ekipy i z przystępnymi cenami.. Poszukaj poza Elblągiem; książka telefoniczna; Kaszuby, Dobre Miasto, Brodnica , Braniewo, Pasłęk. Tam i taniej i łatwiej się rozmawia. W Elblągu ceny porównywalne do Gdańska a czasami nawet większe. Ja nawet skoczybruzde brałem z innego miasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewj 23.03.2010 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Witam wszystkich po zimowym śnie Widzę że grupa z Zagłębia Dąbrowskiego trzyma się dobrze Pozdrawiam Witam, Nic tak nie jednoczy ludzi jak wspólne problemy Poza tym w odróżnieniu od W-wy (gdzie jeszcze mieszkam), ludzie mają tu więcej czasu i chęci na kontakt. A jak u twoja budowa? Ruszasz z kopyta ? pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chef 25.03.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Elbląg się pojawił na google mapie, może jeszcze nie rewelacyjna jakość ale już nie duża plama, na zumi jest trochę lepiej ale stare zdjęcia Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olli03 27.03.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 pogoda jak na zamówienie, więc ruszyliśmy w ub. sobotę oto stan naszej budowy na dzień wczorajszy: http://i47.photobucket.com/albums/f179/olli03/dom/P1130532.jpg w poniedziałek murowanko ścian fundamentowych, bloczki kupione, cementy, wapna, żwirki też muszę przyznać, ze ładnie tam u nas. kruki jakieś latają, orły, sokoły.. dziś odkryliśmy w dokumentacji projektowej dwie ciekawostki/nieścisłości- podumamy nad nimi przez weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olli03 27.03.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 jeśli ktoś z okolicznych budujących chce sie pozbyć pomieszczenia gospodarczego/blaszaka- to poproszę o informację. bo ja muszę coś sklecić na działce.dziękuję z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia kos 07.04.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 jeśli ktoś z okolicznych budujących chce sie pozbyć pomieszczenia gospodarczego/blaszaka- to poproszę o informację. bo ja muszę coś sklecić na działce. dziękuję z góry. Witam.My również budujemy w Dąbrowie.Jeśli to nadal aktualne to mamy taki blaszak do odsprzedania,stoi w Dąbrowie na Olchowej.Jeśli jesteście zainteresowani odezwijcie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janek1111 07.04.2010 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 O, i właśnie o to chodziło!!!!! O przemyślenia z budowania, o dobre hurtownie blisko nas, o dobrych wykonawców (też na miejscu!) itd. Strasznie się cieszę,że coś tu ruszyło!!! My (ja,mąż i 2 córcie) mieszkamy od samiuśkiego urodzenia TAKŻE w Elblągu, zakupiliśmy już projekt z Muratora i na wiosnę (o ile ta, rzecz jasna, nadejdzie - prognozy na razie są paskudne - ale co tam, byle śniegi stopniały!!!! ) stawiamy fundamenty naszej chałupki w Pasłęku (bo działki były tańsze!! ). I w tym roku to na razie będzie tyla. Stan surowy zamknięty w przyszłym roku (jak dadzą kredycik ) i za 2 latka wykańczanko (DOMKU A NIE NAS!!!!), i przeprowadzka - takie plany. Póki co, zbieramy tony papierków - i tych potrzebnych, i tych mniej -także,szukamy gotowców na forum Muratora i w ogóle usiłujemy ogarnąć temat (ale to ciągle RZEKA!!! ) Ja polecam Ekipę prowadzona przez Pana Marcina, ładnie wykończony dom(środek) i docieplenie zewnętrzne. Maja przystępne ceny a jakość ich prac jest na bardzo wysokim poziomie. Ich numer 665 798 616 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olli03 22.04.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 mamy gotowy fundament i mogę polecić:- ekipę która nam go robiła- pod przewodnictwem Pana Marka z Próchnika (telefon- pw)- hurtownię mat. budowlanych Atpol z Gronowa. dobre ceny (można się potargować), i dyspozycyjność oraz przychyloność własciciela- czasem zdarzało nam się o godz 22 jechać po materiały.- kierownika budowy (szczegóły - pw) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewj 27.04.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 mamy gotowy fundament i mogę polecić: - kierownika budowy (szczegóły - pw) Hej, Jest teraz dużo pozwoleń na budowę i nasz wspólny kierownik przestał brać nowe zlecenia. Przeczytałem wasz dziennik i widzę, że fajnie się buduje. Przed wami jeszcze wykończeniówka, a to jednak cieżki okres - kasa się kończy, każda pierdółka wymaga ustaleń itd., ale oczywiście u was tak nie musi być U mnie jeszcze dochodzi budowanie na odległość, ale w tym momencie niestety już się tak nie da pozdrawiam wszystkich wykończonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewj 27.04.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Szukam osób zaintersowanych wspólnym transportem szamb. Chcemy w czerwcu sprowadzić szambo z firmy EKO-TRANS http://www.szambo.go3.pl/index.php z okolic Radomia, które jest dosyć płytkie (1,5m) jak na nasze wysokie wody gruntowe, firma ma dobre opinie w internecie (w porównaniu do wielu innych), ceny konkurencyjne (warto zadzwonić bo strona jest nieaktualna). Na samochód z HDS-em wejdą trzy szamba do 10m3 - na razie sa dwie osoby, jak będzie trzecia to będzie taniej (niższe koszty transportu). Osoby które chcą zakupić szambo do celów zbierania deszczówki moga mieć jeszcze taniej bo w cenie netto, do kanalizacji musi być f-ra VAT potrzebna do odbioru (sprawdzałem dla Dąbrowy, a to są tereny wodonośne, nie wiem jak na innym terenie). Dla google (bo tu pewnie rzadko kto teraz zagląda):płytkie szambo, szamba, tanie szamba, Elbląg, Malbork, Pasłęk, okolice, transport HDS, wysokie wody gruntowe EDIT: Już znalazłem trzecią osobę. Transport i montaż na trzeci tydzień czerwca. Wogole to najlepiej popytać sąsiadów, bo na to forum mało kto zagląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia kos 30.04.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Witam.Jestem z Elbląga i również pod koniec maja chce zamówić szambo. Wydaje mi się że można znależć tańszą firmę.Szukam szamba 7-8m3,znalazłem już 7m3 za 1400zł plus 600zł transport. Podaje swój numer telefonu dla zainteresowanych wspólnymi poszukiwaniami. 0-663-91-01-01. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewj 06.05.2010 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Witam. Szukam szamba 7-8m3,znalazłem już 7m3 za 1400zł plus 600zł transport. Tylko żeby to nie był Sałexpol. Tu można sobie przeczytać opinie http://forum.muratordom.pl/showthread.php?46628-Ostrzegam-przed-PPHU-Sa%C5%82expol-!!!!!!-Szamba Jak znajdziesz tańsze szambo niż w Eko-transie to daj znać. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 26.05.2010 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 ehhh ! witam was po przerwie, wracam do gry. w tym roku juz musimy ruszyć dalej, budowa aktualnie w fazie : "stan zero" , w planie na ten rok : stan surowy otwary. Nie wiecie może jakie są obecnie stawki za wykonanie stanów surowych. Ja jestem łamaga, nikogo nie znam kto się budował, można zaufać firmom z ogłoszenia? chcę mieć jakieś porównanie zanim znów uderzę do gościa , który nam fundamenty robił. Bo tak nawiasem mówiąc to raczej drogo było. I może są tańsze opcje. co robicie że tak cicho tutaj? ta budowa mnie w depresję wpędzi, czasem sie zastanawiam czy nie za pochopnie podjęliśmy tą decyzję. ale o tak nie mamy gdzie mieszkać więc w sumie to tak źle i tak niedobrze, no nic! piszcie co u was! na forum dostałąm cynk o tanich bloczkach bet. więc znów zapytuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olli03 27.05.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Emi601- odp wysłana. a i ja chcialabym Was podpytać o ogrodzenia. mam ponad 200mb do ogrodzenia, w tym wąwóz ze strumykiem, a ogrodzić muszę bo psy i te sprawy w planach. Jeśli ktoś zna jakis sposób na ogrodzenie (tanie). myslałam o zwyklej siatce. moze jakieś firmy, gdzie można kupić tanio,. głupia łudziłam się, ze to nie będzie wielki koszt, ale już się naprostowałam. Jakby ktos potrzebowal to mogę polecić firmę, która robiła mi instalację wewn i zewnetrzną gazową na propan wraz z dostawą zbiornika. chodzi o to, ze nie chcieliśmy od żadnych gaspoli ani bałtykgazów, bo mamy zamiar mało gazu zuzywać. no i cena takiego gazu rynkowa jest niższa. pytanie tez mam do mieszkanców Łęcza, jesli czytają- czy tam jest jakiś internet??bo u mnie to nawet zasięgu gsm nie ma , więc i z telefonami słabo. no i czas czarnoziem kupić- są w okolicy jacyś faworyci jeśli o cenę i jakość ziemi chodzi? proszę jeśli ktoś coś wie, dajcie znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewj 27.05.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 ehhh ! witam was po przerwie, wracam do gry. w tym roku juz musimy ruszyć dalej, budowa aktualnie w fazie : "stan zero" , w planie na ten rok : stan surowy otwary. No w końcu Wydaje mi się, że będzie się budowało coraz drożej, bo ceny idą w górę np. stal, a robocizna pewnie też bo coraz więcej jest pozwoleń. Nie wiecie może jakie są obecnie stawki za wykonanie stanów surowych. Ja jestem łamaga, nikogo nie znam kto się budował, można zaufać firmom z ogłoszenia? chcę mieć jakieś porównanie zanim znów uderzę do gościa , który nam fundamenty robił. Bo tak nawiasem mówiąc to raczej drogo było. I może są tańsze opcje. co robicie że tak cicho tutaj? Odnośnie wyboru wykonawcy to musiałem budować z firmą od początku do końca, bo robilem to na odległość. Mój kierownik dał mi namiary na sensownych wykonawców z którymi wspólpracował, skontaktowałem się ze wszystkimi, odrzuciłem tych co mi nie podpasowali, reszta zrobiła wyceny, wybrałem firme która mi najbardziej odpowiadała w kategorii całość prac/cena/jakość/dobry kontakt. Przy końcu trwania budowy mogę strwiedzić, że tandem kierownik+wykonawca spisał się bardzo dobrze i spełnił moje oczekiwania. Polecam poszukiwania, bo każdy ma inne oczekwiania - z mojej strony podaję ci namiar na mojego wykonawcę z Pasłęka, który robi także osobne etapy budowy: GREOS Grzegorz Kupa tel. 503 044 863 ta budowa mnie w depresję wpędzi, czasem sie zastanawiam czy nie za pochopnie podjęliśmy tą decyzję. ale o tak nie mamy gdzie mieszkać więc w sumie to tak źle i tak niedobrze, no nic! piszcie co u was! Ja właśnie robię wykończeniówkę i miło wspominam stan surowy - jak to szybko się budowało i widać było wkladaną kasę, a teraz każdą pierdółkę trzeba konsultować, kasa się kończy i nerwów dużo przy wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts