PiotrKis 25.06.2010 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Hi andrewj,Dzięki za podpowiedź - postaram się sam bezpośrednio dogadać w sprawie szamba PozdrawiamPiotrKIs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewj 25.06.2010 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Witam, TPSA jako operator narodowy jest zobowiązana do wykonania przyłącza w ciągu 10 m-cy. Jeśli tego nie zrobi, to płaci karę przyszłemu abonentowi w wysokości 50zł/m-c . Więc trzeba iść do TP, podpisać tzw umowę 10-cio miesięczną i cierpliwie czekać (uwaga : nie należy dać się zwieść/zbyć twierdzeniem "Nie ma możliwości technicznych"). Pozdrawiam forumowiczów Witam, Wydaje mi się, że internet nie jest usługą powszechną tak jak telefon (nie wiem czy była aktualizacja prawa telekomunikacyjnego po 2009). Pamiętaj, że mogą podłaczyć ci telefon stacjonarny w TPSA radiowo (net na tym łaczu nie pójdzie), ale usługę będziesz miał. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 28.06.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Witam, no i z netii nic nie wyszło. Oczywiscie brak zasiegu. Pan przyjechal, wszedł na dach, wystawił antene ......no i nic, nawet minimalnego zasiegu. czyli dalej czarna dziura.Następna sprawa to sprawa TP SA o której pisał Piotrkis. Poszłam, powiedziałam, że chce podpisac umowę, Pan tylko sprawdził czy byli u mnie technicy - ostatnio, nawet nikt nie przyjechał, tylko wysłali mi smsa, iz brak mozliwości technicznych - i sam sobie dopowiedział, że ma to byc umowa 10m-czna. Podłączenie ma nastapic do dnia 23.03.2011 r. A tak na marginesie, to powiedzial mi, ze podlaczenie nas do tego kabla co idzie przez nasza ziemie to koszt 65 tysiecy pln.Andrzej, jak będą u Ciebie w sprawie reku, to ja bardzo chetnie skorzystam z ich umiejetności sprawdzenia poprawnego podłączenie reku. na PRIVE wysylam tobie moj numer tel. Bede bardzo wdzieczna jak skontaktujesz mnie z nimi. Pracownikom Madanu jakos nie ufam...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewj 28.06.2010 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 @wasiekPrzypuszczałem, że z tą Netią to będzie kicha - co innego teoretyczny zasięg a co innego rzeczywistość. Czy umowa z TPSA to będzie na telefon i internet czy tylko telefon?Jak będę coś wiedział odnośnie Aircomfortu, kiedy będzie w Elblągu to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 28.06.2010 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 a u mnie już nadproża nad parterem leżą jutro wrzucę jakąś fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewj 30.06.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Jeśli chodzi o centrale renovent... Problem jest z kupnem jak juz wspominałem importer ma siedzibę koło Krakowa i tam jest ono dosyć popularne w woj. warm-maz i pomorskim podał mi tylko jednego dystrybutora z Gdynii - będe musial tam zadzwonić i pogadać. Jeżeli chodzi o centralę Renovent to Aircomfort może ci ją zainstalować - te centrale są dobre, ale mają gorsze sterowanie od JStork, tej co mają w ofercie rekuperatory. Podaję nr do p. Mariusza szefa http://aircomfort.pl/ - tel. 0 500 038 000. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudo 01.07.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Jeżeli chodzi o centralę Renovent to Aircomfort może ci ją zainstalować - te centrale są dobre, ale mają gorsze sterowanie od JStork, tej co mają w ofercie rekuperatory. Podaję nr do p. Mariusza szefa http://aircomfort.pl/ - tel. 0 500 038 000. pozdrawiam Zgadzam sie andrewj myśląc o reku rozważałem Stork-a ale renovent wypada jakościowo podobnie a cena jest duuużo niższa. Mam juz wstepna wycene instalcji . ceny wypadaja mniej wiecej podobnie u różnych wykonawców i oscyluja gdzies na poziomie 14000 to jest cała instalacja z robocizna i materilalem na moj dom + centrala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewj 07.07.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 @dudoCena niezła. Jaka masz powierzchnię i kubaturę domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewj 07.07.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 a u mnie już nadproża nad parterem leżą jutro wrzucę jakąś fotkę. Gratuluje. A co z fotkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 12.07.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 już sie poprawiam! zapomniałam przez tą całą budowę . już nie tylko nadproża ale i strop juz lezy oto skromna fotka , trzeba na nia klinkąć lepiej wygląda. http://img295.imageshack.us/img295/3879/07072010014.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewj 13.07.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 @emi601W tym roku do jakiego stanu chcecie zakończyć budowę? Co do fotek zmniejsz rozmiar np. do 800x600 lub mniejszy a wtedy sie zmiesci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 13.07.2010 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 zazwyczaj zmniejszam zdjęcia z aparatu , to było z komórki, nie pomyślałam że takie duże się okaże a w tym roku chcemy zakończyć na SSO. pod koniec tyg mamy lać beton na strop. tylko te upały! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olli03 28.07.2010 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Witam po przerwie spowodowanej intensywną budową na bezzasięgowym obszarze Łęcza:) dom stoi, wykończony prawie cały. szukamy teraz firmy która położy ok 50 metrów bruku, no i pomyslałam, ze może zapytam:czy gdzie u Waszych sąsiadów, albo u Was nie ma pozostalej po budowie kostki granitowej, czy polbruku albo innego bruku? chętnie z takich końcówek bym zrobiła utwardzenie podjazdów, bo inaczej to drogo niestety wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewj 31.07.2010 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 @olli03 Gratuluję zakończenia budowy. No i to układanie płytek - zuch z ciebie dziewczyna! Ja w swoim domu to chyba tylko sprzęt skonfiguruję Odnośnie podjazdu to zrobi go mój wykonawca (może ci zrobić wcenę, kostkę ma od producenta), natomiast wykonawców można poszukać w punktach sprzedaży kostek. Z tymi końcowkami to może być ciężko - ja np. ułożę co do kostki betonowej i kostkę granitową też mogę kupić w Attyce co do sztuki, tak aby mi nic nie zostało. Co do bruku to może lepiej kupić drugi gatunek jak zrobiła Wasiek, bo z różnych kostek może się zrobić miszmasz. Jak chcesz to moge załatwić namiary na producenta kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewj 31.07.2010 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Może ktoś się orientuje jak to jest ze zwrotem VATu za materiały budowlane. Interesuje mnie zwrot VATu za szambo i materiały elektryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkkk-kp 01.08.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Ustawa z dnia 29 sierpnia 2005 r. o zwrocie osobom fizycznym niektórych wydatków związanych z budownictwem mieszkaniowym (Dz. U. z 2005 r. nr. 177, poz.1468 ze zm.)Obwieszczenie Ministra Transportu i Budownictwa z dn. 30 grudnia 2005 r. (Dz. Urz. Ministara Transportu i Budownictwa z 2006 r. nr.1 poz.1) Telefon do Krajowej Informacji Podatkowej: 801 055 055, z kom: 223300330 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewj 02.08.2010 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 @kkkk-kpWielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumapunku 03.08.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Witam serdecznie muratorowiczów! W przeciagu tygodnia-dwóch będziemy z dziewczyną w posiadaniu działki w Łęczach. Dwa miesiące szukania zaowocowały i znaleźliśmy w przystępnej cenie działkę 3 tys metrów. Przyznam szczerze, że nie myślałem, iż uda mi się znaleźć równie piękny rejon jak Charzykowy koło Chojnic ale jednak - udało się i w dodatku całkiem niedaleko rodzinnych stron mojej dziewczyny. Bardzo podoba mi się rejon w którym Wy forumowicze (większość z tej grupy) mieszkacie. Mam nadzieję, że niebawem do Was dołączę i będę mógł się "pochwalić" swoim zakończonym dziełem. Do tego czasu chciałbym od Was moi drodzy zebrać jak najwięcej informacji na temat studni głębinowych oraz szamba (ew. oczyszczalni ekologicznej). Chciałbym media podłączyć do końca roku jednak okolica jest mi zupełnie nowa i nie znam ani jednej firmy która zajmuje się tego typu sprawami. W skrócie: proszę o namiary do fachowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewj 08.08.2010 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 @pamapunkuWitam serdecznie,Jeżeli jeszcze nie kupiłeś działki to radzę ci z własnego doświadczenia sprawdzić działkę pod kątem tego co nie widać pod ziemią. Ja na swojej działce mam nasypowy gruz w jednym miejscu, który muszę pousuwać ręcznie, a jak patrzę z okna na działki po drugiej stronie ulicy to się zastanawiam jak kto je kupi to na jakie koszty budowy się na razi (na działkach są dwa zasypane duże oczka wodne). Po pierwsze wejdź na stronę http://www.geoportal.gov.pl, powinny tam jeszcze być zdjęcia lotnicze z 2005 roku (ostatnio zapowiadali aktualizację). Po drugie skorzystaj z usług geologa - rozmawiałem z sąsiadem, który wynajął geologa, który zrobił cztery odwierty na działce i udało się uniknąć wielu późniejszych kosztów i kupić działkę w dobrej cenie. Do geologa mogę załatwić ci tel, kosztuje ok. 800 zł, ale uważam, że warto go wynająć. Geolog powinien tez ci doradzić odnośnie umiejscowienia studni i poda ci namiary na firmy, które się tym zajmują. Co do szamba to z uwagi na wielkość działki i koszty utrzymania szamba to polecam oczyszczalnie przydomową.pozdrawiam,Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewj 08.08.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Na stronie http://www.geoportal.gov.pl pojawiały się zaktualizowane zdjęcia lotnicze Dąbrowy (pewnie okolic też). Podejrzewam, że są z lata 2009. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts