Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Elbląg i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

chcemy zacząć od wiosny, ale potrzebujemy najpierw przygotować wjazd na posesje, bo mamy tam nieco bagienka. Możecie polecić kogoś kto zbuduje drogę wjazdową (nawiezie ziemi, utwardzi, zbuduje wjazd)?

Z góry dzięki

Witam !

Ja równiez planuję budowę - narazie jestem na etapie ustaleń projektowych. Wybrałem projekt Edyta z MG Projekt - czy ktoś z was buduje ten dom ?

Ile płaciliście za mapę do celów projektowych a ile za adaptacje ?

Z jakim wyprzedzeniem trzeba umawiać ekipę budowlaną w naszych okolicach ?

Pozdrawiam

Tylerr

Witam,

Dąbrówka, drogę zrobi Ci Stogowski, poszukaj namiar w necie i zadzwoń. Przyjedzie , zobaczy i powie Ci ile to może kosztować, będziesz więc miała rozeznanie w cenach

Tylerr za mapke do celów projektowych płaciłam w 2006 roku 1200 zł, za adaptację naszego powiększonego projektu domu , około 3 tysiecy.

Pozdrawiam

Nina

wasiek Twoje łazienki są piękne, ta z wanną na środku w szczególności, świetny pomysł. Nie wiem skąd ludzie czerpią pomysły, w przyszłym roku już zaczynamy urządzać nasz domek tylko weny brak. W tym roku jeszcze do zrobienia centralne i ocieplenie poddasza :)

P.S. z miłą chęcią skorzystam z zaproszenia ...

Pozdrawiam,

Witam wszystkich jestem z Ebląga planuję budowę na wiosnę. Dołączam do grupy, aby skorzystać z Waszych doświadczeń, a także podzielić się moimi. Moim konikiem są elewacje.

Co do firmy KON-STONE to chyba firma, która nie jest długo na rynku elbląskim, ale popytam znajomych kierowników budów i postaram się coś dowiedzieć.

++

Co do firmy budowlanej to moi znajomi nie mieli jeszcze przyjemności prowadzić budowy, którą realizowała ta firma także nie wiem jak wykonują stan surowy itd. Wiem, że realizowali jakieś prace wykończeniowe. Po prostu spytaj czy mogą pokazać Ci swoje realizacje. Drugi bardzo ważny aspekt to czy posiadają swoje szalunki, stemple (tylko nie drewniane) itd., po co masz płacić za narzędzia, które powinna posiadać firma budowlana.

Witam . Dobry news dla sąsiadów z Leszczynowej i Lipowej. Dowiedziałem się wczoraj, że TPSA ma położyć łącza internetowe u nas do 30 grudnia 2010 - taki jest planowany termin zakończenia inwestycji, ale uzależniony od pogody. Na kablach będzie można korzystać z Neostrady o szybkości do 6Mb (bo taki mają standard), a może i szybciej.

@Tylerr

niestety tak to jest z infrastrukturą w naszych okolicach. Ja muszę mieć szambo, choć mógłbym się wpiąć do prywatnej kanalizacji za jedyne 35 tys. wiec czekam, z internetem cos ruszyło, z drogą dalej kicha, gaz utknął w lesie, zasięg GSM dalej kiepski. Trzeba być cierpliwym...

Co do firmy KON-STONE Szymon Konwent to mój kierownik nie słyszał o tej firmie. Ja wybierałem spośród 6 firm i do koncowych rozmów zostały mi dwie i polecam spotykanie sie z min. dwoma-trzema fachowcami bo każdy z nich poszerzy temat i zwróci uwagę na rzeczy istotne, bede miał rózne wyceny itd.