Tylerr 27.09.2010 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Dopytałem EPWIK, ich plan konczy sie na 2015 (super). Na kanalize w kransym nie maja kasy - a z bielan nie pociagna bo tam przewody maja za mala srednice - i nara, zostaje szambo. Gazowania milczy.. AndrewJ - a podesłałbyś mi na piv namiary na te firmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krultra 27.09.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Może ktoś inny na forum słyszał lub korzystał z usług firmy KON-STONE z Elbląga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewj 28.09.2010 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 @Tylerr wysłałemCo do szamba to jeżeli masza duża działke to lepszym rozwiązaniem bedzie oczyszczalnia - koszty użytkowania są mniejsze - zapytaj wasiek - tu link do dziennika http://forum.muratordom.pl/showthread.php?86990-GRANAT-długie-dzieje-pewnej-budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 28.09.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 My u siebie montowaliśmy oczyszczalnię. Konkrety w naszym dzienniku.http://forum.muratordom.pl/showthread.php?165320-Codzienny-C-117-czyli-STA%C5%83CZYKOWO!!!&p=4319100#post4319100 od tego sprzedającegohttp://allegro.pl/oczyszczalnia-oczyszczalnie-3m3-duzo-dodatkow-i1249178523.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewj 29.09.2010 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 @martaibartekJestem pod wrażeniem szybkości budowania. Mój dom powstawał od 30 marca 2009 do końca sierpnia 2010 (choć data zakończenia to jest zawsze uznaniowa), a u was tempo iście kosmiczne. Kiedy zamierzacie się wprowadzić?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylerr 29.09.2010 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Słuchajcie - z tą oczyszczalnią to wygląda ciekawie - ale rozumiem, że już jakis czas używacie, powiedzcie coś wiecej o eksploatacji (kosztach) ? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dexter74 04.10.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Witam kolegów i koleżanki. Ja wprawdzie się nie buduję ;-( ale chciałbym zrobić remont mieszkania (zwłaszcza kuchnia + łazienka), niestety nie mam żadnego dobrego fachowca.Czy możecie jakiegoś dobrego polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryan78 04.10.2010 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Mogę polecić Mariusza Jaworskiego tel. 601 361 990. Współpracuje z dekoratorami wnętrz z Elbląga, jest bardzo dokładny i solidny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 04.10.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 andrewj mąż chce się wprowadzić na Boże Narodzenie ja nie jestem taką optymistką... może wiosną się uda? tyler my jeszcze oczyszczalni nie użytkujemy, a więc się nie wypowiem z autopsji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba1977 06.10.2010 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Witam wszystkich poraz pierwszy Ja zamierzam na wiosnę zacząć budowę w Pasłęku. NA razie jestem na etapie kupowania ziemi, a to już w październiku. Później startuje z kupnem projektu i calą papierologią. Zacząłem się zastanawiać nad firmą budowlaną i mam pytanie czy ktoś z was słyszał opinie na temat firm Greos i Primbud. Chodzi mi o cenę za robociznę no i oczywiście fachowość. Myslałem też o Domluxie z Pasłęka ale jestem ciekawy ile liczą sobie Greos i Primbud. Czytałem że chyba Emi słyszała od znajomej o jakiejś firmie z Pasłeka i jestem ciekawy, która to była A to moj faworyt http://www.projekty.ign.com.pl/projekt_domu/opalek/327 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 07.10.2010 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Ryba witaj! jako, że jestem z okolic Pasłęka to słyszałam o Primbudzie i Domluxie a słyszałam różne opinie, bo jako, że to spore firmy to zatrudniają różnych fachowców z zróżnicowanym stopniem umiejętności no i zależy jaki konkretnie pan będzie ci ten domek budował dużo zależy także od tego skąd jesteś i ile czasu będziesz spędzał na budowie,aby nadzorować ich pracę i w jakim stopniu znasz się na budowlance, aby wyłapać ewentualne błędy. A jeżeli chodzi o twojego opałka to wizualnie bardzo mi się podoba, a w środku będziesz coś zmieniał? bo (moim zdaniem) wc na dole i kuchnia są małe i po co dwie łazienki na górze? Życzę powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba1977 07.10.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Ryba witaj! jako, że jestem z okolic Pasłęka to słyszałam o Primbudzie i Domluxie a słyszałam różne opinie, bo jako, że to spore firmy to zatrudniają różnych fachowców z zróżnicowanym stopniem umiejętności no i zależy jaki konkretnie pan będzie ci ten domek budował dużo zależy także od tego skąd jesteś i ile czasu będziesz spędzał na budowie,aby nadzorować ich pracę i w jakim stopniu znasz się na budowlance, aby wyłapać ewentualne błędy. A jeżeli chodzi o twojego opałka to wizualnie bardzo mi się podoba, a w środku będziesz coś zmieniał? bo (moim zdaniem) wc na dole i kuchnia są małe i po co dwie łazienki na górze? Życzę powodzenia!!! O Domluxie to się sam dowiem bo mam skąd bardziej zależało mi na Primbudzie i Greosie. Jezeli o jakości w Primbudzie decyduje ekipa to może orientujesz sie jaka jest dobra? Widziałemna ich stronie galerię wybudowanych domków i wiem gdzie znajdują sie 2 z nich. Co do moich znajomości budowlanych to sa w zasadzie na zerowym poziomie (potrafię jedynie pomalować sciany i sufity ). Nie znam sie kompletnie. Wyjściem z tego jest zatrudnienie wlasnego kierownika budowy, który byłby moimi uszami i oczami i kontrolowalby wszystko. Od budowy bedę mieszkal jakieś 7 min piechotką takze mam rzut beretem. Co do zmian w projekcie to pare bym zrobil. Zmiany na dole 1. Likwidacja 1 okna w kuchni i spiżarni. Połowa spiżarni poszła by na powiekszenie kuchni a połowa na sień gdzie weszłaby szafa 2 drzwiowa. 2. Wydłużenie ściany łazienki na dole do filara tak, że była by zaokrąglona i dzięki temu wejdzie prysznic. 3. Likwidacja skosu w salonie co da mi wieksza przestrzen w salonie dzieki czemu bedzie bardziej ustawny. Co do góry to z dużej lazienki prawdopodobnie zrobilibysmy garderobe dla wszystkich, a garderobe i łazienke w sypialni połaczylibysmy i zrobili wejscie z korytarza. Troche już osob wybudowały swoje domy w Elblągu i oklicach. Może macie jakąś ekipe budowlana godna polecenia. Byłbym wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 08.10.2010 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Nam budowali bracia Żydanowicz z Zielonego Grądu (mieliśmy ich z polecenia) i wszerz i wzdłuż będziemy ich chwalili, bo tak dokładnej, myślącej, sumiennej ekipy nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krultra 08.10.2010 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Może podacie numer telefonu do tych braci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba1977 08.10.2010 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 No właśnie może podałabyś namiary do nich. Mój mail [email protected] Chętnie zapytałbym się ich czy byliby zainteresowani budową u mnie na wiosnę jeśli tylko uporam sie z papierologia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba1977 08.10.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 MarataiBArtek wysłałęm wam wiadomość na skrzynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewj 08.10.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 @ryba1977Hej. Moją Marysię z Archipelagu http://www.archipelag.pl/projekty-domow/marysia-iii wybudował Greos z Pasłęka czyli Grzegorz Kupa bo on jest właścicielem firmy - od fundamentów po wykończeniówkę. Zależało nam na firmie która wybuduje cały dom a nie tylko stan surowy, odpowiednio szybko, zrobi wnętrza wg projektu, i będzie w miarę rozsądna cenowo, budowaliśmy też na odległość i zależało nam na dobrej współpracy z wykonawcą (mieliśmy własnego kierownika). Ogólnie jesteśmy zadowoleni ze współpracy, było parę poprawek, jedyne zastrzeżenia to terminowość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba1977 09.10.2010 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 @ryba1977 Hej. Moją Marysię z Archipelagu http://www.archipelag.pl/projekty-domow/marysia-iii wybudował Greos z Pasłęka czyli Grzegorz Kupa bo on jest właścicielem firmy - od fundamentów po wykończeniówkę. Zależało nam na firmie która wybuduje cały dom a nie tylko stan surowy, odpowiednio szybko, zrobi wnętrza wg projektu, i będzie w miarę rozsądna cenowo, budowaliśmy też na odległość i zależało nam na dobrej współpracy z wykonawcą (mieliśmy własnego kierownika). Ogólnie jesteśmy zadowoleni ze współpracy, było parę poprawek, jedyne zastrzeżenia to terminowość. A mozesz zdradzić ile wzieli za robocizne do takie stanu pod klucz? Moze być na maila jesli tu nie chcesz [email protected] Powoli staram sie zzorietowac ile mnie to bedzie kosztować. Dostałem ostatanio jedna wycene za robocizne do stanu deweloperskiego i jedna firma chciała 84 tys netto. Nie wiecie czy to dużo czy ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylerr 09.10.2010 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Gazu w Krasnym też nie planują.. Idę w pompe ciepła - ma ktos ?pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba1977 09.10.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Gazu w Krasnym też nie planują.. Idę w pompe ciepła - ma ktos ? pozdr Ja tez mam zamiar. NA razie zbieram informacje. Moj kumpel w listopadzie wprowadza sie do nowo wybudowanego domu i tam zalozył pompe. Dopiero na wiosne bedzie wiadomo co i jak z kosztami.Ta firma która mu zakladala opwiadala ze koles ktory zalozyl pompe 2 lata temu zapłacil za ostatni rok 3800 zł za cały prąd. Waiadomo ze 1 rok jest malo wiarygodny bo schnął ściany ale cos tam juz bedzie wiadomo. Tu sporo o tym pisza http://forum.muratordom.pl/showthread.php?53557-POMPA-CIEP%C5%81A-spostrze%C5%BCenia-uwagi./page4 Trzeba miec cierpliwosc i sporo czasu zeby przez to przebrnac Masz juz na oku jakis zestaw albo sprawdzona firme? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts