Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Elbląg i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hello wszystkim.

Po prawie rocznych poszukiwaniach w końcu znalazłem swój kawałek na tej planecie. Padło na miejscowość Łęcze.

Jestem zupełnie nowy na warmińsko-mazurskim, nie znam ani jednej osoby z poszczególnych branż więc postanowiłem zaczerpnąć pomocy od Was moi drodzy (-:

Czy ktoś z Was ma albo miał do czynienia z domami z bali?

Może jakieś biuro projektowe polecicie?

Niestety, większość z tutaj obecnych budowało domy standardowe, szkieletowe .....ale z bali?....jest specjalny wątek na forum o domach z bali. Może tam znajdziesz kogoś kto stawiał taki domek tutaj gdzieś w pobliżu, warto poszukać......a tak w ogóle to witaj nowy mieszkańcu naszego powiatu....http://emotikona.pl/emotikony/pic/0wink.gif

• 2 weeks później...

Witam

Proszę Was o wsparcie. Mam pozwolenie chcę startować już (teraz) z budową ale nie mam firmy.

Rozmawiałam z Primbudem ale niestety terminy nie nalepsze.

Pisaliście coś o ERDOM - proszę o Wasze opinie zasłyszane znacie kogoś kto z nimi robił?

Czy słyszeliście coś o Magbud? Z nimi także chcę rozmawiać.

Szukam firmy, która zbuduje dom, nie chcę za nimi chodzić i się zastanawiać czy trzeba coś zamówić. Mają projest niech robią pod nadzorem.

Witam

Proszę Was o wsparcie. Mam pozwolenie chcę startować już (teraz) z budową ale nie mam firmy.

Witam,

http://www.greos.pl/

Firma Handlowo – Usługowa GREOS

Grzegorz Józef Kupa

14-400 Pasłęk

ul. 3 Maja 9

tel./fax 055 248 75 37

kom. 503 044 863

e-mail: [email protected]

Robili u mnie stan surowy+wykończeniówkę. Mogę polecić.

pozdrawiam

PS. Kozik też jest polecany ale zajmuje się tylko stanem surowym i cenowo wysoko.

Elo elo (-:

Niedawno otrzymałem wartunki przyłączenia i umowę z energetyki. W warunkach niestety firma Energa określiła mi zakres prac do wykonania w ciągu 12mc po podpisaniu umowy. Jest tam praktycznie cały zakres prac: zdobycie uzgodnień i pozwoleń, wykop, ułożenie kabla w wykopie, postawienie skrzynki abonenckiej. Po wykonaniu czynności należy zgłosić odbiór w odpowiednim znormalizowanym formularzu i Energa przyjedzie zainstalować licznik i "uruchomić" przyłącze.

Czy ktoś miał podobne warunki przyłączenia?

Czy można zlecić Enerdze całość?

Czy znacie firmy elektryczne które robią to na co dzień dla Energi?

Elo elo (-:

Niedawno otrzymałem wartunki przyłączenia i umowę z energetyki. W warunkach niestety firma Energa określiła mi zakres prac do wykonania w ciągu 12mc po podpisaniu umowy. Jest tam praktycznie cały zakres prac: zdobycie uzgodnień i pozwoleń, wykop, ułożenie kabla w wykopie, postawienie skrzynki abonenckiej. Po wykonaniu czynności należy zgłosić odbiór w odpowiednim znormalizowanym formularzu i Energa przyjedzie zainstalować licznik i "uruchomić" przyłącze.

Czy ktoś miał podobne warunki przyłączenia?

Czy można zlecić Enerdze całość?

Czy znacie firmy elektryczne które robią to na co dzień dla Energi?

Witam,

rozmawiałem ze swoim elektrykiem i przy okazji zapytałem się o twój problem. Podstawową kwestią jest to czy kabel ma być tylko na twojej działce czy nie, bo to wiąże się z uzyskaniem uzgodnień od różnych urzędów, a to jest dużo załatwiania. Ja na szczęście miałem to za sobą, bo kupiłem działkę z doprowadzonym przyłączem. Zapytaj w Enerdze w dziale przyłączeń (zapytaj ochroniarza w Enerdze to cię tam wpuści, bodajże III piętro) kto to robi może podadzą ci parę namiarów na firmy.

pozdrawiam

Witam

(...)

Czy słyszeliście coś o Magbud? Z nimi także chcę rozmawiać.

Szukam firmy, która zbuduje dom, nie chcę za nimi chodzić i się zastanawiać czy trzeba coś zamówić. Mają projest niech robią pod nadzorem.

Magbud budowal moj domek, i mojego kolegi (tu na forum ukrywa sie pod dziwnym nickiem kkkk-kp) - wiekszych zastrzezen nie mam, choc co ja tam sie znam ;> z tego co wiem wylecialo mu trzech klientow i chyba ma terminy (info tak sprzed ~tygodnia). jak chcesz zobaczyc jego robote (w chwili obecnej SSZ) to zapraszam na priv, u mnie budowal z porothermu, u kkkk-kp z betonu komorkowego (solbet).

Kozik zrobil mi wycene prawie 100% wyzsza niz Magbud, budowal u mojego kumpla, dobrze, ale szalu nie ma. szczegoly na priv.

Magbud budowal moj domek, i mojego kolegi (tu na forum ukrywa sie pod dziwnym nickiem kkkk-kp) - wiekszych zastrzezen nie mam, choc co ja tam sie znam ;> z tego co wiem wylecialo mu trzech klientow i chyba ma terminy (info tak sprzed ~tygodnia). jak chcesz zobaczyc jego robote (w chwili obecnej SSZ) to zapraszam na priv, u mnie budowal z porothermu, u kkkk-kp z betonu komorkowego (solbet).

Kozik zrobil mi wycene prawie 100% wyzsza niz Magbud, budowal u mojego kumpla, dobrze, ale szalu nie ma. szczegoly na priv.

Dzięki za infomację.