ryba1977 02.05.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Mam pytanko. Macie może rozeznanie jakie hurtownie z materiałami budowlanymi są najtańsze. Za 2 tygodnie zaczynam budowę i nie miałem niestety w ogóle czasu na szukanie i teraz czas mnie goni. Będę wdzięczny za każdą informacje. Po długim weekendzie zajadę do swojej w Pasłęku i zamierzam rozeznać sie po Elblągu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba1977 02.05.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Witam Proszę Was o wsparcie. Mam pozwolenie chcę startować już (teraz) z budową ale nie mam firmy. Rozmawiałam z Primbudem ale niestety terminy nie nalepsze. Pisaliście coś o ERDOM - proszę o Wasze opinie zasłyszane znacie kogoś kto z nimi robił? Czy słyszeliście coś o Magbud? Z nimi także chcę rozmawiać. Szukam firmy, która zbuduje dom, nie chcę za nimi chodzić i się zastanawiać czy trzeba coś zamówić. Mają projest niech robią pod nadzorem. Ja swego czasu rozmawiałem z tą firmą. Bardzo miła i konkretna rozmowa ale jak z terminami to nie wiem. Może zrobiłeś literówke i piszemy o tej samej "Mad-Bud" Leszek Drewnowski * Pasłęk, ul. Słowackiego 5 * tel. 663052019 * E-mail do "Mad-Bud" Leszek Drewnowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coperek 04.05.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 sprawdz Falkon na Malborskiej w E-gu, mocno elastyczni i mi sie dobrze z nimi dogadywalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deathgs 04.05.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Z hurtowniami nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eltrans 12.05.2011 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Witam.Rozpoczynam budowę domu i mam prożbę o informację gdzie w okolicy Elbląga można kupić dobrej jakości bloczki fundamentowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KazimierzW4 15.05.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Witam, poszukuję solidenej firmy elektrycznej do budynku 200m2. Budowa w Elblągu, instalacja typowa, bez wynalazków. Najlepiej jakis samodzielny fachowiec z kompletem uprawnień żebym nie musiał potem płacić trzem innym fachowcom. Prosze o namiary do waszych sprawdzonych elektryków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjopeja 16.05.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 mam już PnB znacie i polecacie firmy od okien PCV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba1977 18.05.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Fajnie by było jakbyśmy tu wpisywali rożne ciekawe rzeczy typu: jaka firmę budowlaną zatrudniliście, którą można by polecić, jakie okna, bramę ogrodzenie, z jakiej hurtowni materiały i w jakiej cenie, jakie ogrzewanie zastosujecie ( to mój największy dylemat akurat ) itd itp Sporo osób, które zaczynają budowę lub planują mogło by skorzystać z doświadczenia nas wszystkich. Ja na razie mogę się tylko pochwalić panem, który pomagał mi w Pasłęku załatwić wszystkie formalności związane z budową i zrobił mi adaptację projektu i geodetą, który wytyczył mi budynek na działce. Szef firmy, która mi będzie budować powiedział, że wybudował parę domów ale tek wytyczonego jeszcze nie widział. ( Nazwiska mogę podać na prv. ) Ja na stan dzisiejszy potrzebuję hurtowni z najtańszym gazobetonem i bloczkiem fundamentowym, która dostarczy towar z rozładunkiem. Później mam problem z wyborem okien PCV i firmą, która to zamontuje no i ogrzewanie. Nie wiem czym ogrzać dom (najbardziej chciałbym pompę ciepła ale jeśli kasy będzie mało to muszę wybrać coś innego a gazu ziemnego u mnie nie ma). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkkk-kp 21.05.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Ryba.......... Gratuluję ukończenia prac z dokumentacją. Moja porada po przeczytaniu Twojego postu, całkiem na serio; poszukaj bardzo dobrego kierownika budowy, zapłacisz za jego pracę duże pienieniądze, ale opłaci ci sie to. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkkk-kp 21.05.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Mój znajomy właśnie teraz szukał firmy do budowy stanu surowego, pierwsza wycena 85000, druga firma 63000, trzecia firma 54000 i ostatnia firma 45000. Niezła rozpiętość cenowa, oczywiście chodzi o cenę robocizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba1977 21.05.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Dzieki za gratulacje z ukończeniem papierologii ale to tylko zasługa mojego Pana od adaptacji. Zajął się wszystkim także nawet nie odczułem co to walka z biurokracją, dodatkowo jest tez moim kierownikiem budowy, a słyszałem, ze bardzo dokladny jest i jak firma jakas fuszerke odstawia to nie pusci dalej budowy. Poza tym moja firma, z którą podpisałem umowę tez wyglada na poządna ale okaze sie w praniu. Ja umówiłem sie za stan surowy otwarty z dachem 50 tys. i mniej wiecej takie ceny mi oferowali. Moj projekt to http://www.projekty.ign.com.pl/projekt_domu/opalek/327 Moja firma jest z Braniewa tam rozmawialem z 3 firmami i ta wypadla najlepiej. Sprawdzilem ja u innego inwetora i mi ja polecal. Oczywiscie jakby ktos chcial w trakcie budowy obejzec co i jak to chetnie zapraszam. Zaczynam za 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkkk-kp 26.05.2011 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Coś posty nie wchodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkkk-kp 26.05.2011 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Ryba..... ty starszaków na budowe nie zapraszaj, ty na wódkę ( http://pl.wikipedia.org/wiki/W%C3%B3dka ) zaproś, jak będzie miała tem. 6,5 C , to nawet coperka namówię na przyjazd ps. kup sobie gumaczki na budowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coperek 31.05.2011 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 napisz z grubsza gdzie sie budujesz, bo moze my sasiady sa ;> wodka neeee... ale zimny browarek i owszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba1977 31.05.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 napisz z grubsza gdzie sie budujesz, bo moze my sasiady sa ;> wodka neeee... ale zimny browarek i owszem JA będę budował sie w Pasłęku za kotłownią na ogrodowej koło ogródków działkowych. Teraz juz zaczeły sie budowac tam 3 domy ja bedę 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coperek 03.06.2011 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 a to prawie sąsiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba1977 03.06.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 a to prawie sąsiad A ty gdzie się budujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonuk 05.06.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Witam, poszukuję solidenej firmy elektrycznej do budynku 200m2. Budowa w Elblągu, instalacja typowa, bez wynalazków. Najlepiej jakis samodzielny fachowiec z kompletem uprawnień żebym nie musiał potem płacić trzem innym fachowcom. Prosze o namiary do waszych sprawdzonych elektryków. Witam. Mogę zrobić panu kosztorys wykonania instalacji elektrycznej według projektu.Ale bardziej polacałbym na spotkaniu na budowie zaznaczyć samodzielnie wszystkie punkty elektryczne i wtedy będzie prawdziwa wycena robocizny.Do tego proponuję dodatkowe instalacje - rtv - domofonową - alarmowa Posiadam uprawnienia elektryczne SEP E i D Pomiary i protokoły powykonawcze wystawiam na koniec pracy. Kontakt e-mail [email protected] tel 605588151 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkkk-kp 06.06.2011 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 coperek....... przypominam ........... wtorek akcja; niwelacja....... ps. wódka czy browar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasjopeja 07.06.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 witam,czy możecie polecić firmę od okien pcv? mam już jedną wycenę, ale chciałbym mieć porównanie cenowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts