Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Elbląg i okolice

Recommended Posts

Ja się pochwalę, że mam już tynki i posadzki, a dzisiaj przyjeżdża wełna i od poniedziałku ruszamy z poddaszem. Co do ogrzewania to zdecydowałem się jednak na pompę ciepła, bo dostałem bardzo dobrą ofertę.

Mam też pytanie. Wiecie może gdzie w Elblągu można obejrzeć wystawy z większą ilością drzwi zewnętrznych. Byliśmy już w firmie Boba w Gronowie i w Attyce. Czy gdzieś jeszcze są wystawki?

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My też jesteśmy na etapie wybierania drzwi zewnętrznych, bramy garażowej i okien.

Ryba, czy w tej Bobie i Attyce to maja wystawki drzwi zewnętrznych? Jest tam coś nie drogiego i wartego uwagi?

W attyce są drzwi firmy Doorsy. Cena miedzy 2400-2800. Do tego dolicz 300 za montaż i plus 8% vat

na Malborskiej naprzeciwko wydziału językowego PWSZ jest sklepik z drzwiami, kilka drzwi mają wystawionych, dobre ceny, ( te co mi się podobały w ekstra kolorze ok 1,6 tys. z montażem) drzwi głównie stalowe, całkiem ładne, zapomniałam jakiej firmy, jakieś polskie, nawet byli mi w stanie na czerwono pomalować. Kawałek dalej w stronę torów na tej samej ulicy, po tej samej stronie, tak po schodach, też jest sklep z drzwiami i tez mają kilka na sklepie, mają też drewniane. Na Elzamie koło Nomi też jest sklep z wystawką- taki malutki.

zdjęcia będą :)

• 2 weeks później...
mam od razu prośbę macie jakąś dobrą solidną i w miarę tanią firmę budowlaną, dopiero zaczynam i na razie jestem cała przerażona:confused:

Ja mogę polecić swoją. Na początku umawialiśmy się na stan surowy z dachem i po tym etapie mieliśmy zdecydować czy ciągniemy współpracę dalej. Chłopaki wywiązali się ladnie z robotą i teraz ocieplają mi poddasze i ocieplają zewnątrz. Będą też mi kłaść kafelki, pewnie robić polbruk, płot, schody i taras i co tam jeszcze będzie trzeba.

Z takich ciekawostek mogę powiedzieć, że tynkarze bardzo ich chwalili przy moim kierowniku budowy, a podobno rzadko się zdarza żeby tynkarze chwalili murarzy. Ściany zrobili prościutkie i na materiale na tynki zaoszczędziłem jakieś 65 worków co dało mi 1 tys. zwrotu kasy.

ryba1977 - pr. podziel sie kto Ci robił pompe ciepła ?

Pisałem Ci na prv. ale napisze gdyby ktoś również był zainteresowany. To firma Ekodom z Grudziądza

http://www.ekodom.tfirma.pl/

Wycenę mam na blogu

http://www.ryba1977.mojabudowa.pl/?menu=pokaz&miesiac=10&rok=2011

Ta cena zawiera rozprowadzenie wody, kanalizy, rozłożenie podłogówki, zrobienie całej kotłowni i odwierty pionowe. Styropian sam rozkładałem. PC wygląda tak jak na tych zdjęciach, które zrobiłem u jednego faceta, który mi ich polecił. Sam firmę sprawdziłem u 3 inwestorów i każdy był zadowolony z PC i serwisu

http://www.ryba1977.mojabudowa.pl/?menu=pokaz&miesiac=2&rok=2012

o patrz to tych nie znałem :) ile dają gwarancji na kolektory, pompe, podlogowke, itp ?

Ktoś w okolicy Elb ma już ich pompe ?

Na pewno sporo jest w Malborku i Iławie. Musiałbyś do nich zadzwonić i się zapytać. Na PC i chyba resztę jest 2 lata ale nie do końca pamiętam dlatego warto dowiedzieć się u źródła.

Widzę Tylerr, że oferta Ciebie również zainteresowała :) Jak mi rozprowadzali wodę i kanalizę i kładli podłogówkę to 2 moich sąsiadów co się buduje równolegle też się zdecydowalo po rozmowie z szefem i pewnie jak doprowadzą nam prąd to wszystkim za jednym zamachem zrobią odwierty i zamontują PC

Wiesz - zacząłem od ofert typu viessman, klimakofort - dorgie - potem namierzyłem polskie firmy typu ecopol, thermoglow - tansze - ale ta jest naprawde tania - oby dobrze sluzyla - patrzylem na koszorys i tylko mnie zastanawia czy mniej niz 200 m odwiertow wystarczy ? Twoja pompa juz podzialala troche ?

A dobra własnie doczytalem - jeszcze nie uruchomione :)

Wiesz - zacząłem od ofert typu viessman, klimakofort - dorgie - potem namierzyłem polskie firmy typu ecopol, thermoglow - tansze - ale ta jest naprawde tania - oby dobrze sluzyla - patrzylem na koszorys i tylko mnie zastanawia czy mniej niz 200 m odwiertow wystarczy ? Twoja pompa juz podzialala troche ?

A dobra własnie doczytalem - jeszcze nie uruchomione :)

Z tymi odwiertami nie mam pojęcia ale ufam że koleś nie odwali lipy. Przy okazji zapytam się go jak będzie bliżej odwiertów czy nie potrzeba więcej

dostalem od nich oferte - powiedzialbym, ze sa super tani - tylko nie moge na znalezc w sieci nic na ich temat - jak znalazles tych uzytkownikow ? dlugo maja juz te pompy ?

Jak byłem u faceta, który buduje dom jak mój tylko 2G to okazało się że właśnie bierze PC od nich. Podpytałem się czy sprawdził firmę i mówił, że tak u kilku inwestorów i przy okazji sam pokazał mi domy w sąsiedztwie, które też montowały PC od nich. Możesz pogadać z kolesiem przez telefon żeby Ci podał parę namiarów.

Jakbyś bywał w Iławie to mógłbym Ci pokazać te domy co mają PC.