ryba1977 24.06.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Witam po dłuższej przerwie. Pewnie u was budowy idą do przodu i dlatego potrzebuję pomocy. Jestem na etapie szukania kogoś lub firmy, która zrobi mi kuchnie. Może możecie polecić jakąś dobrą firmę za rozsądną cenę. Byłem już w Milejewie w Kamie i chciałem firmę Angela, która kiedys mieściła się na Żeromskiego ale już ich nie ma, a podobno robili super. Nie wiecie może czy sie przenieśli gdzie indziej? Może jakieś inne propozycje sprawdzone Myślałem też o kafelkach do łazienki i podobno w dobrej cenie są w Falkonie i jak się u nich weźmie to robią projekt łazienki gratis. Chyba że polecicie inne miejsce gdzie kafelki są tańsze? U mnie ocieplenie robiła ekipa, która stawiała mi dom. Za ocieplenie i położenie struktury brali ode mnie 40 zł/m2. Jakby coś to mogę ich polecić. Solidnie, szybko i bez problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coperek 24.06.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Z glazurą i terakotą to zrobiliśmy tak: Towarzyszka Kobieta Mojego Życia zaciągnęła mnie do sklepu (na Królewieckiej, na przeciwko Szpitala - spory wybór, dużo wystawione i porobione przykładowe łazienki), ja pilnowałem naszej potwory, Towarzyszka biegała z obłędem w oczach. Jak już wybrała to spytała się o cenę, potem porównaliśmy to z cenami w necie - masakra. Przykładowo: terakota do salonu w sklepie ~160pln/m2, w necie 105. i tak ze wszystkim - wydrukowany cennik nie zrobił wrażenia na sprzedawcy i nic nie chciał obniżyć. fakt, trzeba było dobrze wyliczyć metry, bo ze zwrotami licho przez net, ale zysk na takim zakupie liczyliśmy w tysiącach (wyszło nam z grubsza, że różnica pokryła robociznę). A tak chciałem wspomóc lokalny biznes Wniosek taki, że warto popytać, ale potem to zweryfikować w necie, bo dużo kasy można oszczędzić. A kuchnię też Towarzyszka zamawiała - w Milejewie. Ogólnie układ był taki: ja zajmuję się budową, Towarzyszka wybiera wyposażenie i kolory, więc całe szczęście ominęło mnie bieganie i wybieranie wszystkich pierdół Wybór Kami z tego co wiem spowodowany był dobrymi opiniami w necie i chyba nawet Towarzyszka nie robiła castingu z innymi firmami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylerr 24.06.2012 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 ryba1977 - pochwal się jak tam współpraca z eko-dom ? masz juz pompę albo sąsiedzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba1977 24.06.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 ryba1977 - pochwal się jak tam współpraca z eko-dom ? masz juz pompę albo sąsiedzi ? Odwierty bede robil jak mieszkanie sprzedam, takze nie mam bezposredniego doswiadczenia ale za to w sobotę byłem u ludzi dzieki którym postawiłem na tą firme. Ogladalismy kuchnie i przy okazji zapytałem jak sprawuje sie pompa. Mieszkaja od lutego i w lutym za prad w calym w domu zapłacili prawie 400 a miesiac byl zimny z tego co pamietam. Taryfe maja weekendowa czy nocna. Mieszkaja we 2 i siedza tylko na dole i oswietlenie maja tylko ledowe. Kobitka mowila mi ze porownujac oplaty te co maja teraz a te z bloku to przez 4 miesiace sa do przodu 1500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 26.06.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Witm, ryba a dasz mi namiary na Twoich ociepleniowców? Szukam tańszych, bo mój się rozmyslił i z ceny 24zł za położenie struktury poszedł w górę na 30 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba1977 28.06.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Najpierw sie ich zapytam czy mogę, a co do ceny to nie wiem jaką wezma u Ciebie, bo u mnie stawiali dom od podstaw i dlatego bylo taniej. Jak bedę ich widział to zapytam sie czy nie maja jakis planów. U mnie bedą potrzebni za jakiś miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
itliano 29.06.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Po kilku dniach ukrywania się i śledzenia wątku, pora się ujawnić WITAM SERDECZNIE ELBLĄSKĄ GRUPĘ WSPARCIA i mam nadzieję, że z waszą pomocą uda mi się przebrnąć przez budowę wymarzonego domu. Nasz wybór padł na Dom w Kardamonie 2. Papierologia załatwiona. Pozwolenie jest, teren przygotowany. Teraz tylko dopiąć ekipę i do dzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 04.07.2012 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 witamy na pokładzie straceńców a u mnie postępy, uwaga, chwalę się http://img256.imageshack.us/img256/3453/dsc0631l.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob_i_anet 08.07.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Witam po dłuższej przerwie. Pewnie u was budowy idą do przodu i dlatego potrzebuję pomocy. Jestem na etapie szukania kogoś lub firmy, która zrobi mi kuchnie. Może możecie polecić jakąś dobrą firmę za rozsądną cenę. Byłem już w Milejewie w Kamie i chciałem firmę Angela, która kiedys mieściła się na Żeromskiego ale już ich nie ma, a podobno robili super. Nie wiecie może czy sie przenieśli gdzie indziej? Może jakieś inne propozycje sprawdzone Myślałem też o kafelkach do łazienki i podobno w dobrej cenie są w Falkonie i jak się u nich weźmie to robią projekt łazienki gratis. Chyba że polecicie inne miejsce gdzie kafelki są tańsze? U mnie ocieplenie robiła ekipa, która stawiała mi dom. Za ocieplenie i położenie struktury brali ode mnie 40 zł/m2. Jakby coś to mogę ich polecić. Solidnie, szybko i bez problemów Ryba i jak tam Twoje poszukiwania idealnej kuchni? Z moich poszukiwań wynika, że generalnie wszędzie ceny są bardzo zbliżone. Niestety bardzo wysokie :/ Podobał mi się projekt przygotowany przez firmę ADASTOL, ale jeszcze nie podjęłam decyzji. A czy Ty się już na coś zdecydowałaś? Mam pytania do Was: - gdzie kupujecie parapety? Gdzie nie polecacie ich kupować? - gdzie kupujecie piece gazowe? Które polecacie, a które nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba1977 10.07.2012 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Kuchnie zrobi mi chyba znajomy ale jeszcze ie mam wyceny. Parapety robił mi kamieniarz. W razie jakiś pytań co do ekipy to dopiero teraz będę sie z nimi widział bo bedą mi kłaść kafelki w kotłowni i garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
itliano 10.07.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Czy ktoś z budującego grona miał przyjemność/ nieprzyjemność współpracy budowlańcami p. D.Łajtar , R. Kalinowskim z Gronowa G lub L. Kozłowskim z Pasłęka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 11.07.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Rybo Rybo! zaszła zmiana pewnych okoliczności i u mnie dociepleniowcy jednak będą potrzebni ( tak gdzieś na październik`) , podzielisz się namiarem na swoich? Itliano: niestety nie pomogę opinią za niedługo mogę się podzielić opinią o drzwiach zewnętrznych i ich montażu (dziś zamówiłam) oraz tynkarzo-posadzkarzach. Jakby komuś były potrzebne to najtańsze drzwi Hormanna przeciwpożarowe znalazłam w Leroy M. - 80-tki za 659 zł. Z klamką i uszczelkami za to bez zamka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
itliano 12.07.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Itliano: niestety nie pomogę opinią no właśnie w tym jest problem - oferty są w miarę przystępne, tylko nikt nic nie wie..... A możne ktoś ma namiary na dobrych dekarzy?? Marzy nam się płaska dachówka, ale jest jeden szkopuł: mianowicie widać na niej każdą niedokładność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba1977 12.07.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Emi601 Najlepiej jakbyś sam z nimi pogadał osobiście chyba, że nie dasz rady podjechać do Pasłęka to dam Ci namiar. Teraz to ja będę ich potrzebował tak na wyłaczność za 1,5 tygodnia. Ja w październiku już chcę mieszkać Moi akurat kończą kłaść kafelki w garażu i kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 15.07.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Emi.... fajnie, fajnie... domek ładny stoi a garaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 26.07.2012 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 garaż ma posadzkę i ju si zagracił bo oczyściliśmy dom przed tynkarzami. w domu gotowa instalacja elektryczna, kanaliza, woda i ogrzewanie rozłożone woda już po próbach ciśnieniowych wszystko gra! ogrzewanie chyba dziś testujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob_i_anet 26.07.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Witam, mam do Was pytanie, jak pozbywacie się gruzu po budowie? Wynajmujecie kontenery na gruz? Gdzie i ile to kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
itliano 31.07.2012 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Witam, mam pytnie bardziej do tych którzy zakończyli już budowy swoich domów: może macie do odsprzedania skrzynkę budowlaną pod prąd budowlany?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izik 31.07.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Witam, jezeli potrzebujecie namiary na dobrych i sprawdzonych fachowców od tynków i wylewek dajcie znac przekarzę namiary ; u nas świezo polozone tynki i wylewki, tanio i solidnie; mucha nie siada. Natomiast jeżeli moze ktoś mi polecić sprawdzona fiormę od kominków chętnie skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izik 31.07.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Iza, czy zalazłaś jakiś fachowców od hydrauliki? Teraz my poszukujemy i jak się okazuje nie jest to takie łatwe. Możesz kogoś polecić? hydraulika zrobiona, łącznie z instalacją solarów. Ekipa ok.Namiary na prywatnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts