Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Elbląg i okolice

Recommended Posts

Witam, jezeli potrzebujecie namiary na dobrych i sprawdzonych fachowców od tynków i wylewek dajcie znac przekarzę namiary :); u nas świezo polozone tynki i wylewki, tanio i solidnie; mucha nie siada. Natomiast jeżeli moze ktoś mi polecić sprawdzona fiormę od kominków chętnie skorzystam

no to ja poproszę bo właśnie szukam tynkarzy

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

To ja się podzielę moimi doświadczeniami:

Nie polecam:

- ekipy pana Bogdana - u nas robili elewację (1 ścianę) i jest do ponownego zrobienia. Przysłał amatorów którzy nam potem powiedzieli, że robią to pierwszy raz. Jego fachowcy robią wszystko od bruku, przez elewację do wykończeniówki.

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=132756&d=1345737544

Polecam:

-ekipę pana Jurka robią tynki maszynowo - szybko, solidnie, bez problemu z poprawkami, uczciwie

Właśnie wracam ze swojej budowy.

Zginął agregat prądodtwórczy KIPOR, spalinowy świder do gleby i kosa spalinowa. Póżniej wkleję zdjęcie agregatu (teraz jeszcze się we mnie gotuje, a muszę zdjęcia poszukać). I kilka jeszcze innych strat.

W cuda nie wierze, ale jakby ktoś dostał propozycje zakupu agregatu lub świdra w niejasnych okolicznościach to proszę o wiadomość na priv.

Andrejw.... skąd masz taką ładną ziemię? Przejeżdżałam obok Ciebie w drodze do znajomych....Daj namiary i cenę ( oczywiście jak możesz :-) ...) bo nam znowu potrzeba troszkę ziemi jeszcze przed zimą...

jak ktoś ma namiary na czarnoziem to też proszę o kontakt :)

Witajcie,

Czarnoziem jest rzeczywiście bardzo ładny. Dwóch moich sąsiadów brało z tego samego źródła i byli zadowoleni.

Namiary: Jegłownik, ul. Malborska (obok Auto złomu), tel. 601 647 086.

Wywrotka Star kosztowala na Dąbrowę 350 zł.

A jeszcze napiszę o iglakach - może się przyda. Brałem stąd: http://iglaki.elblag.pl. Sprawdzałem jeszcze dwa inne miejsca, ale tutaj drzewka były najładniejsze i przystępne cenowo. Minusem może być ograniczona ilość odmian.

pozdrowienia z Dąbrowy

Andrzej, dzieki za namiary...na pewno skorzystam. Poprzednie wywrotki ziemi miałam z siódemki i to największa tragedia ..ziemia jest do kitu, zbita i w ogóle rośliny nie chcą mi rosnąć...a muszę jeszcze obsypać basen i obsadzić roślinkami.

Co do szkółki iglaków w Myślęcinie to ja również ją polecam. Sama tam się zaopatrywałam w potrzebne iglaki i przyznam, że rosną ładniej niz te z Nowej Holandii.

Izik, podaję ci tel. do mojej ekipy - tak na marginesie tez polecona tutaj na forum, Pan Leszek 606826232 - i rzeczywiście się sprawdziła. Domek ma nowe ubranko i wygląda super, robota wykonana porządnie..... tylko u mnie Mapei nawaliło i zgłosiłam do nich reklamacja. Jedna dostawa tynku była z innym kamieniem i po prostu nie mogę na tę ścianę patrzeć....nie wygląda tak źle jak tutaj na stronce wstawiła pszczółka no ale.....na pierwszy rzut oka różnicy wielkiej nie widać ale ja to widzę.....i drażni mnie to bardzo.

dziękuję za namiar na czarnoziem.

Wasiek u mnie nowi fachowcy też narzekają na tynk mapei (ze zle się zaciera). Nawet nie zaczęli nim robić i kupili Kreisel. Coś jest z nim więc chyba wogóle nie tak :(

A moja nieszczęsna ściana poszła w niepamięć. Już jest naprawiona i nawet pomalowana jedną warstwą farby. Nową ekipę chwalę. Dobrzy są na tyle, że bez obaw wpuszczamy ich na elewację domu. :)