Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Elbląg i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

oto jest pytanie :)

Narazie kończą garaż, ale chyba jutro przenoszą się już na dom. Z tym, że na domu mają jeszcze wszystko do zrobienia. No i z tego co wiem mają sporo chętnych bo jakiś budynek wykańczają w El a na weekend umawiali się gdzieś na strukturę. Jeżeli zależy wam na czasie to raczej wątpię, że w ciągu najbliższego mies się wyrobią. Ale chłopaki wporządku, niepijący, nie robią problemów z wymysłami inwestorów a i strukturę ładnie kładą. Jak chcesz zobaczyć to mogę powiedzieć gdzie mój garaż jest :)

Mam pewne doświadczenie z różnymi ekipami i dobrą ciężko znaleźć. No przynajmniej ja nie miałam szczęścia.

Tylerr moja ekipa wzięła od nas 12 zl za robocinę z tym że to była wylewka z włóknami ( za włókna więcej nie policzyli sobie).

Piachu (dom 160m) ok 20 t i cementu chyba 1,5 palety (nie więcej niż 2) - chociaż chcieli 3 palety i jedna nam została :bash:

Fachowców jak narazie chwalę. Jutro odbiera kierownik więc będę wiedzieć więcej.

Emi elewację widziałam :)

Wasiek trzymam kciuki za powodzenie reklamacji. Oni mają 30 dni na odpowiedz. Jak się nie wyrobią to wg prawa reklamacja jest uznana i nic już nie mogą się wywinąć. :)

Hej, mam pytanie odnośnie tematu elewacji: jak Wasi fachowcy od elewacji wykańczają elewacje w miejscu połączenia garażu z domem (pytanie do tych co mają taką konstrukcję :))? Czy zdejmują sami dachówkę? Bo nasi oczekują, że to my zdejmiemy dachówkę we własnym zakresie przygotowując im pole pracy.

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=143217&d=1350720057

u nas nie było tego problemu, ale coś musi być na rzeczy bo jak jeżdżę autem to widuję domy ( a maniakalnie rozglądałam się swego czasu za elewacjami), w których zrobiono dach i na etapie robienia pokrycia dachowego ocieplono tylko mansardę a resztę domu nie.

Ale w czym oni mają problem zastanawiam się ? przecież i tak będą musieli jakoś wykonać to połączenie ocieplenia z dachówką! I tak będą musieli to potem z powrotem poukładać, żeby było szczelnie.