ago12 30.12.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Mam nadzieję, że Braniewo zaliczacie do okolic Elbląga? Liczę, że dzięki Wam i Waszym radom uda mi się sprawnie przebrnąć przez moją, niewielką w porównaniu z waszymi, inwestycją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ago12 30.12.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Uf, przebrnęłam przez cały temat od początku do końca. I tak, mam pytania odnośnie reku - jak po takim czasie (parę latek) wam się sprawuje? Czy była to dobra decyzja? Ciągle się zastanawiam nad reku u siebie, czy warto? Wasiek i andrewj liczę również na wasze opinie, bo wiem, że macie reku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrose 10.01.2013 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Witam. Po długim czasie chciałem sie pochwalić, że mieszkamy już w naszym domku i właśnie przygarneliśmy kotke 4 miesięczna. Jesli chodzi o ekipę to moge polecić swoją. Budowa do stanu surowego z dachem przebiegała super. Mogę ich polecic z czystym sumieniem. Bardzo soilidni dokładni i za rozsądą cenę. Za stan surowy z dachem ode mnie brali w tamtym roku 50 tys. W zasadzie zrobili mi dom pod klucz ale przy wykończeniówce bardziej bym ich pilnował, bo mieli tendencję do zaczynania kilku rzeczy naraz ale na prawde dokładni. Poprostu trzeba ich przypilnowaćzeby zrobili jednąrzecz od początku do końca i dopiero brali się za nastepna. Polbruk odradzam, bo drogo liczą ale reszta ok W tym roku chciałbym wystartować z budową. Szukam ekipy. Czy mógłbyś podać kontakt do ludzi którzy budowali Twój dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 13.01.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 ago12 witaj.... Braniewo blisko nas więc jak najbardziej witamy na naszej stronce........inwestycja czy mała czy duża i tak dla inwestora najważniejsza i każdy chciałby jak najmniej kłopotów w trakcie budowy i dlatego jeżeli jest możliwość .......trzeba pytać ... Rekuperator - polecam sprawdza się w użytkowaniu....brak wilgoci, świeże powietrze i do tego odzysk ciepła....warto przemysleć inwestycję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba1977 22.01.2013 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Jesli chodzi o ekipe to moj od niedawna szwaier buduje domy od poczatku az pod kluczi bardzo solidnie z tego co widzialem no i tez pare rzeczy u mnie po majstrach poprawial. Solidny, dokladny i cenowo kkonkurencyjny zawsze tez moge polecic. U mnie jak pogoda sie zrobi wiosenna skonczy elewacje, podbitke i plot Dla zainteresowanych pompa ciepla dostalem rachunek za prad budowlany od pazdziernika do konca roku. Wprowadzilem sie ok 10 listopada, a w pazdzierniku mialem temp nastawiona na 18 st. i robila ekipa. Za 3 miesiace zużyłem 1763 KW i zapłacilem 1636 zł co dalo jakies 550 zł na miesiac.od1 do 21 stycznia w te mrozy zużyłem 250 KW W zasadzie prad dali mi na koniec wrzesnia i tak:wrzesien - 63,72 KWpaździernik - 658,47 KWlistopad - 637,23grudzień - 403,58Styczeń do 21.01 - 250 KW Przeliczajac na taryfe G11 Do końca grudnia zapłaciłbym srednio 380 zł miesiecznie za cały prad w domu Chyba całkiem przyzwoicie jak na 1 sezon grzewczy. Dodam ze temp mam ustawiona na 23 st, a kominkiem palilem kilka razy dla fajnego klimatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yovana80 27.01.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Witajcie!Jestem nowa na forum i od kilku dni przedzieram się przez kolejne strony tego forum. Ja nie buduję domu, bo już takowy posiadam, jednak muszę sporo pracy i pieniędzy włożyć w jego remont. Czy moglibyście mi polecić firmę, która fachowo zaaranżuje wnętrza i kogoś kto wykona prace pod projekt aranżatora? Zastanawiałam się też czy lepiej jest brac oddzielnie ekipę od remontu i oddzielnie projektanta wnętrz, czy najlepiej znaleźć taką firmę, która wykona prace od A do Z? Jesteście już doświadczeni jeśli chodzi o różne etapy powstawania waszego gniazdka, my już niestety raz popełniliśmy pomylkę, robiąc 5 lat temu pierwszy remont. Fachowiec, który się cudownie reklamował był kompletnie bez wizji i polotu, a my za bardzo zaufaliśmy co owocuje kolejnym remontem. Chciałabym czuć, ze mogę polegać i zaufać ludziom, którzy u mnie robią, chciałabym widzieć, ze pojmuję co do nich mówię. Ciężko w sieci znaleźć opinie dot. konkretnych firm remontowych i aranżacyjnych, więc to forum to moje koło ratunkowe, bo inaczej będę musiała znów uderzyć w ciemno. Dzięki z góry za wszelką pomoc.Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 30.01.2013 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Czy może ktoś polecić jakieś firmy od tynków i wylewek?Właśnie szykujemy się powoli do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 30.01.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 ja znam fajną firmę! poszło na priv.a parę stron wstecz wklejałam moje tynki. ps. doszło gremlinko? bo nie widzę w wysłanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yovana80 01.02.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Znalazłam aranżatorkę Ale teraz mam pytanie z innej beczki... czy ktoś z Was posiada drewnianą podłogę w kuchni lub przymierza sie do takowej? Dużo czytałam w sieci i generalnie ciężko ją utrzymać, ale płytki u mnie są za ciężkie, nie wiem jak inaczej temu podołać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 01.02.2013 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 na forum ludzie miewają, i sobie chwalą! moja teściowa ma od dziesięciu lat panele w kuchni! i wszystko jest ok, a gotuje dużo ! a kuchnia w starszym budownictowie, taka "przechodnia". kiedyś ludzie tylko drewno mieli w kuchniach przecież jak się coś nawet rozleje to się to zaraz ściera a nie czeka aż wyschnie gdyby nie finanse to bym miała w całym domu drewnianą podłogę, wszędzie, nawet w łazience! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba1977 04.02.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Tak tylko przy deskach w kuchni ja obawiałbym sie jednego. Jak cos ciezszego spadnie to jak nic bedzie slad w podłodze. Nie ma takiej siły zeby nigdy nic w kuchni nie spadło Jesli już chcesz to weź jakieś fajne panele. Ja przez obawę przed dziurami w deskach nie wzialem ich do salonu tylko panele. Teraz ine żałuję wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yovana80 12.02.2013 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 dziękuję wam za opinie po namyśle stwierdziliśmy, że trzeba opchnać stary dom i budowac się. troszkę mi szkoda, bo mamy dom położony w super miejscu, ale bardzo mała działka i w remont trzeba wsadzić co najmniej 300 tys... chyba nie warto. podłapałam teren w mieście, na obrzeżach ale zawsze to elbląg i cena za m2 to 60-80 zł. jestem totalnym lajkonikiem w tej dziedzinie, ale wydaje mi się, ze to dość tanio. działka nie ma wszystkich mediów, chyba brakuje prądu. co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 13.02.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 sprawdź czy ten prąd to daleko i jakie plany ma energetyka, żeby się nie okazało że w najbliższej pięciolatce nie ma planów rozbudowy sieci na tym odcinku.i pamiętaj, że jak nie ma kanalizacji to szambo albo oczyszczalnia. Jeśli nie ma wody to pół biedy własna studnia nie jest kłopotliwa. Może dlatego taka atrakcyjna cena?nie wiem jak teraz stoją grunty ale ja za działkę, co prawda nie uzbrojoną, ale wszystkie media w ulicy przed domem gotowe do podłączenia , na wsi 20 km od E-ga płaciłam 50/m2, a to był 2007 rok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea28 14.02.2013 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Witam wszystkich serdecznie.. Przymierzamy sie do budowy domu Mezowi bardzo podoba sie Dabrowa... czy ktos z Was buduje tam ? Prosze o opinie Dzieki pozdrawiam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 17.02.2013 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Lea witaj na naszej stronce...... Dąbrowa.....no cóż już zabudowana została i ostatnio coraz mniej tam się buduje.....z drugiej strony domek obok domku stoi....ale miejsce do budowy jak najbardziej...do miasta nie daleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrose 18.02.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Szukam solidnej ekipy, co zrobi SSO domu o powierzchni użytkowej 269m2 + pełne podpiwniczenie + garaż za 65-70 tyś.zł. Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MalinaEl 18.02.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Nie długo zakończę etap papierologi i już myślę o ewentualnych wykonawcach. Powoli zbieram rekomendacje, na razie po znajomych. Wykonawcy na których trafiłem wolą budować ze swojego materiału. Jest to dobre dla jednej i dla drugiej strony. Jako inwestor nie martwisz się o to czy ktoś "pociągnie" Ci jakieś materiały z budowy, wszystko leży po stronie wykonawcy.Jakie są Wasze doświadczenia w tym zakresie, budowaliście sami czy zlecaliście budowę?Większość twierdzi, że inwestor indywidualny nie dostanie takich upustów w hurtowniach jak stały odbiorca - budowlaniec. Jest to nieprawda. wiem że można wynegocjować równie atrakcyjne ceny jak oni.Napiszcie jakie mieliście doswiadczenia w tym zakresie w naszym regionie.Jak macie jakieś kontakty do osób które możecie polecić, proszę również, może być na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea28 18.02.2013 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Lea witaj na naszej stronce...... Dąbrowa.....no cóż już zabudowana została i ostatnio coraz mniej tam się buduje.....z drugiej strony domek obok domku stoi....ale miejsce do budowy jak najbardziej...do miasta nie daleko... Hej Wasiek dzieki ... jak dla mnie to jednak troche daleko...do sklepu.. lekarza... Ciekawa jestem opini ludzi co tam juz sie wybudowali Moze jest ktos na forum pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylerr 18.02.2013 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 MalinaEL ... i to jest racja - nawet jak Ci się wydaje ze zdobędziesz dobre rabaty to się wydaję W moim przypadku ceny materiału budowlańca były dla mnie nieosiągalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 19.02.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Lea, ja mieszkam jeszcze dalej i nie narzekam....... a Dąbrowa ...to też Elbląg.... Chociaż kiedyś myślałam podobnie jak Ty i dlatego przez 20 lat nie wyrażałam zgody na budowanie, czego teraz żałuję ......więc jeżeli macie zamiar budować to trzeba zaczynać i już...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts