Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Elbląg i okolice

Recommended Posts

Witam po raz pierwszy :rolleyes:.

Zamierzam w tym roku rozpocząć małe co nie co Dom w rododendronach 6 wn. Mam pytanie czy ktoś słyszał o firmie EXPRO z Elbląga zajmuje się hydrauliką i montuje pompy ciepła. Potrzebuję pilnie informacji ponieważ zaraz rozpoczynam zabawę.

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My też założyliśmy pompę ciepła. Na razie jesteśmy zadowoleni, grzejemy od września 2013. My mamy powietrzną. Co do polecenia ekip to nie mam żadnej, którą mogę polecić. Ostatnia ekipa na naszej budowie właśnie się pożegnaliśmy i obiecaliśmy sobie, że nikogo więcej nie będziemy sponsorować za partactwo.

Cześć witam wszystkich dołączam do forum budujących w okolicach Elbląga .Mamy działkę w Jegłowniku początek budowy wiosna 2015.Jestem zainteresowany pompą ciepła z firmy EKODOM z Grudziądza czy można dostać bardziej szczegółowe dane o kosztach eksploatacji i jakieś zdjęcia jak wygląda kotłownia z ich pompą

• 2 weeks później...
Nam budowali bracia Żydanowicz z Zielonego Grądu (mieliśmy ich z polecenia) i wszerz i wzdłuż będziemy ich chwalili, bo tak dokładnej, myślącej, sumiennej ekipy nie znam.

Czy ja też:lol2:, po tyyylu latach:confused:, mogę poprosić BAAAARDZO o bliższe namiary na tę ekipę?:rolleyes:

Za żadne skarby nie mogę się doszukać jakichkolwiek namiarów w internecie...

A bardzo potrzebuję solidnych ludzi do prac wykończeniowych (mieliśmy GREOS'a...:mad: - i nigdy, przenigdy więcej!!)

• 3 weeks później...

Witam ponownie,

jako że nie mogę się doprosić - ponawiam pytanie:

Czy ktoś z Was ma może aktualne namiary na ekipę Braci Żydanowicz z Zielonego Grądu?

BAAAARDZO pięknie się uśmiecham i PROOOOSZĘ...

Poszukuję jeszcze SPRAWDZONEJ ekipy do tynków zewnętrznych i elewacji domu - jeśli możecie podzielić się bardzo proszę o info.

Zdrowych, wesołych, słonecznych, spokojnych, rodzinnych Świąt Wielkiej Nocy.

Pozdrawiam zapracowanych budujących.

Hej,

podaję namiary na solidnego fachmana od tynków zewnętrznych - sprawdzony

Pan Leszek Formela tel. 606826232 jest z Tczewa ale odległość dla niego to nie problem. Do nas do Jagodnika przyjeżdżał do pracy z ekipą o 7 rano.

Polecam warto a przy okazji robi tez wiele innych rzeczy... :-)

Pozdrawiam

Nina

• 2 weeks później...
  • 2 months później...
Przeczytalam caly watek Kiedys to tu sie dzialo ... a teraz nikt tu niestety nie zaglada na ten watek..a szkoda. Moze odezwie sie ktos kto buduje w okolicy? Fajnie byloby wymieniac sie informacjami . Budowe chcielismy zaczac juz rok temu, namnozyylo sie bardzo duzo problemow i jeszcze nie zaczelismy .Przygotowania juz porobione Projekt indywdualny lecz niestety nie optymalny ,czekamy na pozwolenie .Firma do robienia Pali ( po zrobieniu odwiertow okazal sie ,ze jest Torf na dzialce) juz zalatwiona .Jeszcze nie wiemy kogo wybierzemy do SSO , rozmowy z firmami trwaja... Pozdrawiam

lea co z doświadczenia mogę poradzić. Niech cena nie będzie decydująca. Najlepiej niech firmy powiedzą gdzie budowali i się przejedźcie obejrzeć, a najlepiej jakbyście porozmawiali jeszcze z właścicielami. Najgorsi są tacy którzy się chwalą u kogo to oni nie robili: różnych lekarzy, majorów i właścicieli różnych firm. Miałam różne ekipy i ci co najmniej mowią są najlepsi.

lea co z doświadczenia mogę poradzić. Niech cena nie będzie decydująca. Najlepiej niech firmy powiedzą gdzie budowali i się przejedźcie obejrzeć, a najlepiej jakbyście porozmawiali jeszcze z właścicielami. Najgorsi są tacy którzy się chwalą u kogo to oni nie robili: różnych lekarzy, majorów i właścicieli różnych firm. Miałam różne ekipy i ci co najmniej mowią są najlepsi.

Witaj pszczolka dzieki za rady ..wlasnie zaczynamy wstepne rozmowy , tak troche na wyczucie.. Mam ogromna prosbe jezeli mozesz kogos polecic , to bardzo bardzo prosze interessuja nas wszystkie etapy SSO SSZ ,wykonczenia.. ewentualnie na priv ..dzieki,pozdrawiam

lea właśnie z tym poleceniem to gorzej bo polecić mogę tylko ekipę od wylewek, tynków i Pana stolarza który robił nam schody. Pozostałe ekipy (od fundamentu, przez ściany, dach, elektrykę, hydraulikę nawet do bramy wjazdowej) to porażka większa lub mniejsza. My niedługo będziemy robić taką małą przebudowę. Prawdopodobnie będzie nam robił ją właśnie domlux. Widzieliśmy ich budowy i chyba są ok, ale ręki nie dała bym sobie za nich uciąć, bo pełne rekomendacje najlepiej dawać już po :) Z doświadczenia jednak wiem że trzeba się wystrzegać wlasnie takich cwaniaczków, którzy się przechwalają.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Witaj pszczolka Bylam obejrzalam te domy ..z zewnatrz fajnie ,tylko jak wspolpraca z DOMLUX prosze powiedz czy DOMLUX budowal u Ciebie .dzieki pozdrawiam

Witam !!

To może ja odpowiem. Z Domluxem jest tak samo jak z innymi dużymi firmami, pracuje tam kilkanaście ekip, jedne lepsze drugie gorsze. Jak trafi Ci się ta lepsza to będziesz Ich wychwalać, jak gorsza to będziesz narzekać. Ja osobiście stawiam na małe firmy pracujące w jednym stałym składzie i znające się na robocie :)

Pozdrawiam