bezbeza 14.08.2014 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Jeśli kogoś interesuje - mogę podać namiary na priv: mam solidną ekipę budowlaną - już tu była chwalona oraz 2 ekipy od ociepleń i tynków zewnętrznych.Pozdrawiam serdecznie budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota1_2007 17.08.2014 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Witam, Możecie podać namiary na dobre firmy budowlane w okolicy Elbląga i Pasłeka?? Z góry serdecznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kepuc1719510414 17.08.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Witam, Możecie podać namiary na dobre firmy budowlane w okolicy Elbląga i Pasłeka?? Z góry serdecznie dziękuję Poszło na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kepuc1719510414 17.08.2014 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Witam, Możecie podać namiary na dobre firmy budowlane w okolicy Elbląga i Pasłeka?? Z góry serdecznie dziękuję Poszło na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea28 18.08.2014 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Witam ja tez poprosze namiary dzieki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba1977 18.08.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Witam dawno tu nie zakładałem. Co do ekip z Pasłęka to Domlux najdroższy jak ja się budowałem na stanie surowym z dachem o jakieś 100tys od Primbudu. Sąsiadowi budował Primbudu i jest zadowolony. Mi Budkol z Braniewa. Wcześniej ich chwaliłam i fakt do stanu surowego z dachem super jak mieli Stała ekipę. Pózniej się rozsypali i robił tylko właściciel z synem i brał kogoś do pomocy. Sporo zchrzanili. Cekolowali mi dom i jak malowałem sufity to w salonie i w pokoju syna farba odchodziłam co chwila. Połamałem z nerwów 2 walki. Wmawial mi ze malować nie umie. Jak się sami wzięli za te pokoje to było to samo. Listwy przypodłogowa do paneli miały być mocowanie na specjalne zaczepy, zrobili na klej i 100% poodpadalo, a ja nie zauważyłem tego na początku. Opaska polbruku się rozeszła, mieli poprawić i tak naprawdę nie poprawili. Dużo mojej winy ze byłem za dobry i miękki on ale niesmak pozostał. U sąsiada robili w miedzy czasie wykończeniowe to ich pogonil po krótkim czasie. Także nie polecam ich. Mam tez pytanie z innej beczki. Brałem okna w Pasłęku i okazało się ze skrzydła są za małe do ram. Poszedłem zareklamować ale okazało się u przedstawiciela ze firma od której brał okna upadła. Czy mam jakieś wyjście z całej sytuacji. Co mogę zrobić? Czy w wypadku ogłoszenia upadłości producenta, mogę czegoś domagać się u przedstawiciela? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 22.08.2014 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 fundamenty, dach, ściany itp. robiły mi właśnie różne małe firmy. Nie poleciła bym żadnej. To że firma jest mała nie oznacza też że ma stały skład, a i klient o tym wiedzieć nie będzie bo raczej właściciele się tym nie chwalą. Nie ma reguły czy firma jest mała czy duża. Partaczyć potrafi każda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea28 22.08.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Witam Elblag i okolice wszystkich czytajacych a wszystkim ktorzy podzielili sie swoimi spostrzezeniami i namiarami na firmy ... DZIEKUJE .Rowno rok temu podjelismy decyzje ..budujemy no i zaczelo sie .Najpierw projekt ..indywidualny ... bez sensu .. bardzo dlugo to trwalo.... potem Torf na dzialce ... trzeba robic pale..szok dodatkowe koszty i to jakie... wybieranie firmy ..a poniewaz jestesmy nowi w Elblagu , nie mamy znajomych i bylismy zdani na siebie oraz Forum... Pomyslelismy ,ze najlepiej znalezsc firme ktora zrobi wszystko do stanu deweloperskiego... wiec male odpadaly bo one przewaznie robia SSO lub SSZ itd Zapytania o cene wyslalismy do 6 firm z tego 3 odpowiedzialy... ale ciagle to nie bylo to o co nam chodzilo ,w wycenach byly takie niescislosci,ze my jako laicy.to wylapalismy.. i tylko jedna z nich potrafila wycenic do deweloperskiego.... i wtey odezwal sie DOMLUX ( namiary z Forum) Rewelacja ,Facet kompetentny , fajnie sie dogadalismy, cenowo, niewiele drozej ale nie musimy sie o nic martwic... Zaczynamy z Domlux-Sem... Trzymajcie kciuki..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yovana80 23.08.2014 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Witam! Pisałam tu kiedyś,że chcę remontować generalnie stary dom. Mam na ten sam termin wstepnie dogadany Primbud i p.Leszka z Tczewa, ktorego polecała tu Wasiek. Mam teraz dylemat. P.Leszek zajmuje się przede wszystkim ociepleniem, chociaż zadeklarował, ze z resztą prac też nie będzie kłopotu, opinie jak na razie ma nieposzlakowaną Primbud z kolei to firma stricte budowlana, szef robi pozytywne wrażenie choć czytalam gdzieś, ze firma jest duża i wszystko zależy na jaką ekipę się trafi. W przyszłym tygodniu muszę się określić i może znajdzie sie tu ktoś kto miał do czynienia i z Primbudem i p.Leszkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 03.09.2014 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Nam ocieplał dom pan Leszek z Tczewa. Po pierwszym sezonie grzewczym wyszły niedociągnięcia w ociepleniu (te co znaleźliśmy- także po termowizji, resztę będziemy lokalizować w tym sezonie). Bardzo źle nam położyli parapety klinkierowe (są do skucia), także jak ktoś go bierze to radzę dowiedzieć się jak to powinno być zrobione zgodnie ze sztuką i przypilnować, żeby nie zostawili dziur pod spodem (jak nam). Tynk wygląda ok, gdzieniegdzie po 2-ch latach pojawiły się rysy. Pilnujcie węgarków ze styro na oknach. Pan Leszek ich nie robi (bo uważa, że są brzydkie i tak nas namawiał) a to także duży błąd i mostek cieplny. Poza tym dość sympatyczny i miły. Polecaliśmy go ale po odkryciu kwiatków już nie polecamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kepuc1719510414 21.09.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Witam !! Poszukuję dobrych, sprawdzonych ekip od tynków i posadzek. Dość pilny temat więc proszę o lawinę odpowiedzi, może być na PW lub mail [email protected]. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MalinaEl 23.10.2014 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Witam, od niedawna rozpocząłem grzanie w domu który ogrzewany jest piecem na pellet. Nie mam dużego doświadczenia i chciałbym poznać Wasze opinie który pellet z naszego rodzimego rynku jest lepszy gorszy,gdzie kupujecie i co polecacie.Z góry dziękujęza jakieś opinie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea28 01.12.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Witam serdecznie mam nadzieje ,ze jeszcze ktos tu zaglada... szukam ekipy do wykonczeniowki . .. dom w stanie deweloperskim .. trzeba zrobic cekolowaniwe .. lazienki bialy montaz plytki .. chetnie kogos ze zmyslem do pomocy w aranzacji lazienek... dzieki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea28 07.02.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 No i watek UMARL...szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkkk-kp 15.02.2015 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Nic nie umarło albo użytkownicy domki już wybudowali, albo siedzą w necie i śledzą kurs franka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 06.03.2015 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 a śledzą śledzą....no i zima.... ten kto wybudował domek siedzi i szuka w necie rozwiązań na ogród a ci co budują - zima spoko więc budują.... ale rzeczywiscie szkoda, że watek zamilkł...jedyna nadzieja, że wiosna nadchodzi i potrzebujący dobrych rad budowniczych odświeżą wątek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekELB 17.03.2015 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Witam wszystkich! Czy ktoś z okolic budował może dom Z34 z pracowni z500 ? Oraz czy możecie polecić jakieś firmy budowlane z naszych okolic. Postanowił się wybudować w tym naszym pięknym mieście, a że wiele przede mną więc bardzo przydała by się pomoc z forum Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea28 28.03.2015 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Witam ,tak jak juz pisalam polecam Domlux... z Pasleka Firma z potencjalem budowali i nadal buduja domy na polu golfowym w Pasleku .. i nasz tez, jestesmy bardzo zadowoleni ...Prosze pytac. o wiecej .. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario159 15.05.2015 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Chciałem podzielić się swoją opinią o firmie, która ocieplała mi poddasze. Zdecydowałem się na użycie pianki. Dużo o tym czytałem i po rozmowie z panem Damianem, uznałem, że to najlepsze rozwiązanie. Polecam firmę Cels z Suwałk i kontakt z panem Damianem 602-195-179. Spoko firma, która działa na terenie całego kraju. POLECAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_kontr 13.06.2015 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Zgadzam się z Mario159 - też korzystałem z usług firmy CELS i jestem bardzo zadowolony z efektów ich pracy oraz skuteczności użytej pianki. Ocieplałem już z nimi dwa domy, swój i rodziców. Pan Damian zna się na rzeczy, też z nim dogadywałem szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts