Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Elbląg i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A która Ci się bardziej podoba ?

Nie widząc działek powiedziałabym, że ta w GG lepiej "brzmi" : komunikacja i media - to ważne. Zalezy tez ile wynosi różnica w cenie. Generalnie działka uzbrojona jest zawsze droższa od nieuzbrojonej, wszystko zalezy jednak od mozliwości zarówno formalnych (jak daleko media) jak i własnych (czas i chęci do zmagania się z papierzyskami i formalnościami). Gdyby o mnie chodziło wolałabym brać już gotowe, bo papierzyska związane z przyłaczem wodnym (przyłaczem tylko a co by było gdyby to miała być cząść sieci :-? :-? :-? ) załatwiam już pół roku.

Obydwie mi sie podobają. W GG cena za metr 45 zł zaletą jest to ze mam tu przyłacza wodno - kanalizacyjne, prąd i to zapewnia mi gmina w akcie notarialnym. W Przezmarku cena 25 zł ale kanalize trzeba zrobic samemu.

A tak wogóle dzieki

Wzięłabym jeszcze pod uwagę możliwości i potrzeby dojazdowe rodziny, Przezmark jest jednak kilka kilometrów dalej i ma jednak gorsze połączenie komunikacją miejską.

no i jak pisze Wwiola- w GG jednak mniejsza papierologia, a pieniądze to musisz przeliczyć, co wyniesie taniej 45 za metr, czy 25+koszt kanalizy

Decyzje nie są łatwe....ale na pewno podejmiesz dobrą :D

gratuluję Malinko!!! , gratuluję ,

ale to właśnie GG . właśnie tam w Marcu jak w moim Sprinterze sprzęgło nawaliło , i stałem zaraz za mostem , miałem akurat czas na ogladanie śniegu i akurat co obok .

wyobrazcie sobie , że zanim przyjechała pomoc drogowa , to facet potrafił obciąć w ciągu 45 min. gałęzie z wszystkich drzewek owocowych .

oczywiście piłą łańcuchową .

a z DRE nie potrafili mi przyjechać na pomoc z Nefrytowej ! a to przecie niedaleko !!!

:( :(

hmmm :cry:

witam wsjech!

PS czy mozna zadawac pytania?

weitam , witam

:D

kto pyta ten nie bładzi .

:wink: :wink: :wink: :wink:

a tu znowu zagadka .

co to za miejscowość ? dla ułatwienia powiem , leży między Kamionkiem a Tolkmickiem .

http://www.republika.pl/slawkowo/kadyny.JPG

tylko nie czekajcie na odpowiedż bo jutro dużo pracy , a w nocy , jak zawsze podróż na Warmię :D :D :D :D :D

świetaidą .

wszystkiego najlepszego :D

Kadyny

zgadliście

:D :D :D

witam wsjech!

PS czy mozna zadawac pytania?

weitam , witam

:D

kto pyta ten nie bładzi .

:wink: :wink: :wink: :wink:

a tu znowu zagadka .

co to za miejscowość ? dla ułatwienia powiem , leży między Kamionkiem a Tolkmickiem .

http://www.republika.pl/slawkowo/kadyny.JPG

tylko nie czekajcie na odpowiedż bo jutro dużo pracy , a w nocy , jak zawsze podróż na Warmię :D :D :D :D :D

świetaidą .

wszystkiego najlepszego :D

Kadyny

zgadliście

:D :D :D

:wink: :wink: