Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Elbląg i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam i o zdrowie pytam. i o coś jeszcze ;) bo na innym forum nikt nie umiał dać odpowiedzi.. więc tak, w ostatni weekend były targi rolne w nowym polu ale na nich były też firmy różne budowlane. jak tam z frekwencją bo nie wiem czy na takie targi się wybierać w ogóle w przyszłości a przydałoby się jednak w wykończeniówce już zacząc rozeznawać jednak.

napiszę tak że każde targi to inna bajka. te ze starego pola są duże ale teraz będzie agrotech w minikowie i to na takie coś właśnie czekam co roku. ludu dużo to i prezentacji też jak cię ineteresuje wykończeniówka to też na pewno jeśli nie większa ilość to jakiś przedstawiciel będzie, rok temu był na pewno bo sam podchodziłem

Chciałbym podzielić się swoim doświadczeniem z firmą Cels. to firma z Suwałk, ale działają w całym kraju. Korzystałem z ich usług przy okazji ocieplania domu i muszę przyznać, że spisali się świetnie - wszystko dokładnie wykonane, posprzątali po sobie, zastosowana pianka bardzo dobrze się spisuje. Jeśli szukacie kogoś do ocieplenia to polecam pana Radosława z Cels - nr tel 664 700 150 - rzetelna i profesjonalna firma.

• 1 month później...
  • 1 month później...

Witam Wszystkich

Przyszła kolej i na mnie, żeby wybudować swoje gniazdko w Elblągu.

Planujemy budowę domu parterowego z użytkowym poddaszem. Pow całk. 148 m2, pow użytkowa 113 m2.

Ponieważ widzę, że macie kilka sprawdzonych ekip budowlanych a namiary idą głownie na PRV, chciałbym i ja dostać te namiary.

Najlepiej by była to ekipa, która zbuduje dom od fundamentów do SSZ, a jeżeli są na tyle kumaci, że zrobią i wylewki i tynkowanie + ocieplenie i wykończeniówkę, będę w pełni szczęścia.

Dla mnie liczy się po pierwsze uczciwość, po drugie profesjonalizm, po trzecie cena (rozsądna).

Jeżeli znacie takie firmy godne polecenia proszę o info.

Pozdrowionka.

• 2 weeks później...
  • 3 months później...
  • 1 month później...
Witam. Szukam dobrej a przede wszystkim sprawdzonej firmy do budowy SSZ w okolicy Pasłęka. Proszę o info na priv.

Witam moj dom budowala Firma DOMLUX... z Pasleka budowali tez wszystkie domy na polu golfowym i kolejne tez sa w budowie ...Gdybym budowala jeszcze raz to rowniez z DOMLUX naprawde polecam

• 4 weeks później...
  • 4 weeks później...

A ja jako totalny świeżak i laik w dziedzinie budownictwa poszukuję sprawdzonej ekipy, która postawi mi SSO wraz z fundamentami lub nawet SSZ w Kamienniku Wielkim. Sądzę, że z papierologią uporam się tak, żeby ekipa mogła ruszyć w lipcu.

Jak macie jakieś sprawdzone ekipy to proszę o info ;)

• 4 weeks później...
  • 1 month później...

Cześć !

Widzę, że grupa ma przestój :), ale może ktoś zagląda.

Przyszła kolej ni na mnie - stawiam wszystko na jedna kartę i chcę budować 110-115m2 z poddaszem użytkowym.

Dopiero zaczynam papierologię - Warunki Zabudowy w Elblągu. W kolejności będę szukał architekta do adaptacji gotowego projektu i geodety - możecie polecić kogoś sprawdzonego ?

No i potem ekipa do budowy SSO, ale z pokrytym dachem - tutaj też bym potrzebował polecenia :)

Jakby się udało to w tym roku chciałbym wyleźć z ziemi :) reszta w przyszłym.

Piotrek

• 4 weeks później...

Witaj!

No grupa ma przestuj, moze to przez zmiane w ustawie o obrocie ziemią rolną...:) ? oby nie:)

Geodeta - Tadeusz Szczepański świetny fachowiec, wszystko sam załatwia, tłumaczy jak krowie na rowie :)

co do projektanta to Andrzej Żołęski - świetny specjalista, nie zdziera kasy z człowieka, przygotowuje zagospodarowanie działki, jeżdzi do ZDP w Pasłęku, odwiedza Starostwo i ... składa wniosek o pozwolenie na budowę ;)

Ze względu na okres urlopowy czekam juz 3 tydzien na wydanie pozwolenia, poźniej szukam ekipy.

Mam nadzieję, że pomogłam.

• 2 weeks później...

Pan geodeta wydał się bardzo miły, ale odniosłem wrażenie, że nie bardzo chce mu się już pracować :) Jak ktoś zaczyna rozmowę od niechętnie ale zrobię, to się zrażam. Zadzwoniłem do Geoexpresu i w zasadzie zanim powiedziałem ok, geodeta był na działce :) Cena ta sama, choć mnie przestraszyła:) Zobaczymy jak dalej.

To szukanie ekipy mnie przeraża - nie mam w ogóle pojęcia o branży. Nie wiem nawet jak szukać. Wysłalem maile do kilku firm znalezionych na portelu, ale nikt nie odpowiedział - masakra jakaś.

Pan geodeta wydał się bardzo miły, ale odniosłem wrażenie, że nie bardzo chce mu się już pracować :) Jak ktoś zaczyna rozmowę od niechętnie ale zrobię, to się zrażam. Zadzwoniłem do Geoexpresu i w zasadzie zanim powiedziałem ok, geodeta był na działce :) Cena ta sama, choć mnie przestraszyła:) Zobaczymy jak dalej.

To szukanie ekipy mnie przeraża - nie mam w ogóle pojęcia o branży. Nie wiem nawet jak szukać. Wysłalem maile do kilku firm znalezionych na portelu, ale nikt nie odpowiedział - masakra jakaś.

A to dziwne, może miał gorszy dzień. :) Ja nie miałam problemów, na oględzinach działki był zanim powiedziałam ostateczne tak :) Ale mniejsza o to, a kontaktowałeś się już z jakimś projektantem? Weź poprawkę na czas oczekiwań i unikaj dużych firm świadczących usługi architektoniczne i projektowe - ja tam poszłam w pierwszej kolejności, bo nie miałam bladego pojęcia i zostałam olana.

Najlepszym wyjściem by było chyba pojeździć po nowopowstałych domkach/ osiedlach i zapytać, czy ludzie są zadowoleni z ekip :)