Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Elbląg i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czesc, no to bedziemy sasiadami bo ja mam 31, na razie to tylko chwasty i kleszcze :D ale juz niebawem... masz juz pomysl na projekt? bedziesz rownac dzialke lub podnosic jej poziom ? bo ja mam tak troche na gorce a troche w dole i chyba bede ja rownal z jednoczesnym podniesieniem czesci polnocnej. nie wiesz kto jest wlascicielem nr 28, bo 27 i 20 to mam kontakt ale to moj bezposredni sasiad? w przyszlosci dobrze by bylo powalczyc o gaz w rurze bo na razie go w panie nie ma ale wiem ze sa takie mozliwosci, co Ty na to?

Witam, miło mi. Na przetargu siedzieliśmy obok siebie. Nie znam ludzi z działek sąsiednich. Czy bede równać działkę okaże się. Projekt domu mam wybrany a nawet dwa. Zobacze po kosztorysie, który bedzie tańszy w budowie. Jak chcesz to jestem na GG :2468776 Mama na imie Kasia

ciężko się to czyta :cry:

kiedys też miałem takie trudności .

ale to już dawne lata .

:lol:

miałam na myśli takie przeżycia, bo językiem napisane bardzo przyjemnym do czytania, ale temat...

Może za bardzo się wczuwam i moja najstarsza ma 12 lat...

znowu parę adresów do poczytania .

http://www.swr.de/kriegsende/beitrag15.html

http://www.geocities.com/CollegePark/Gym/2618/flucht.htm

http://www.mdr.de/doku/archiv/geschichte/1743847.html

http://www.dhm.de/lemo/forum/kollektives_gedaechtnis/187/index.html

czesc, wlasnie kupilem dzialke w Gronowie Górnym, ceny od 35 do 45 zl za metr (cena wywolawcza sprzedaje gmina Elbląg), uzbrojenie bedzie do konca 2007. napiszcie cos o projektach jakie wybraliscie bo jestem na etapie powolnego wybierania

witam gucio na forum

:D

tylko jedno pytanko , ale to pewnie u was euforia . :lol: :lol:

bo jak my kupowaliśmy ziemię to wiedzieliśmy już w trakcie operacji finansowej ile płacimy za metr .

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

czesc, wlasnie kupilem dzialke w Gronowie Górnym, ceny od 35 do 45 zl za metr (cena wywolawcza sprzedaje gmina Elbląg), uzbrojenie bedzie do konca 2007. napiszcie cos o projektach jakie wybraliscie bo jestem na etapie powolnego wybierania

witam gucio na forum

bo jak my kupowaliśmy ziemię to wiedzieliśmy już w trakcie operacji finansowej ile płacimy za metr .

czepiasz się... :wink:

witam gucio na forum

a czy wiecie , że właśnie w GG i okolicach były największe walki obronne Elbląga w 45-tym .

:p

witam gucio na forum

a czy wiecie , że właśnie w GG i okolicach były największe walki obronne Elbląga w 45-tym .

:p

to może coś znajdziemy w czasie budowy???

PS. nie wiedzieliśmy. Moja babcia już wtedy sprowadziła się do Elbląga, ale póki żyła nie interesowałam się tym, a i ona nie chciała za dużo mówić o wojnie

Ja o walkach nie czytałam, bo mój niemiecki jest za słaby, by cokolwiek zrozumiec niestety. Za to naocznie przekonałam się, ze cos się musiało dziać na moim polu. Otóz przy okazji kopania wodociągu znaleziono ludzkie zwłoki. Byli to żołnierze, bo prócz kosci znaleziono równiez chełmy. Tubylcy mówią, ze była tam jakaś główna batalia i w tym miejscu pochowano 13 zabitych. Cóz przy okazaji wodociągu odkopano trzech obok siebie ułozonych reszta pewnie spoczywa obok. Noszę sie z zamiarem ustawienia w tym miejscu jakiegos krzyza. Sąłwek może coś wiesz na temat tych walk ?

Acha, przy okazji fundamnetów nic nie wykopałam 8)

Ja o walkach nie czytałam, bo mój niemiecki jest za słaby, reszta pewnie spoczywa obok. Noszę sie z zamiarem ustawienia w tym miejscu jakiegos krzyza. Słwek może coś wiesz na temat tych walk ?

byłem cały tydzień zawalony pracą , mam nadzieję , że dzisiaj dam radę coś przetłumaczyć na temat tych walk .

mogę wpaść do Was na budowę i przebadac działkę .

w Elblągu będę za dwa tygodnie .

Ja o walkach nie czytałam, bo mój niemiecki jest za słaby, reszta pewnie spoczywa obok. Noszę sie z zamiarem ustawienia w tym miejscu jakiegos krzyza. Słwek może coś wiesz na temat tych walk ?

byłem cały tydzień zawalony pracą , mam nadzieję , że dzisiaj dam radę coś przetłumaczyć na temat tych walk .

mogę wpaść do Was na budowę i przebadac działkę .

w Elblągu będę za dwa tygodnie .

może już będą u nas "wykopki"????