Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa jeleniogórska + okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 801
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czesc oprócz uzbrojonej działki to nic,mam wybrany projekt który mi odpowiada w 100 % ale nie wiem czy mogę zaufać tej pracowni więc zbieram informacje na temat tego biura gdyż jest ono z Cieszyna i na naszym terenie nikt z nim nie współpracuje i tak w tym roku nie zacznę więc jak narazie się doszkalam :wink:

Założyłam grupę z czystej ciekawości ile nas może być z tych okolic na Forum. Mam działkę w Jeżowie Sudeckim zaraz za Zabobżem.Link do mojego projektu jest na Forum w dziale projekty - jeśli Cie interesuje.

Pozdrawiam mam nadzieję że będziemy wymieniać ciekawe poglądy.

Kurka, nie dostałam powiadomienia, że odpisałaś. Już Ci pisałam, wg mnie SP1001 jest dość drogi. Nie wiem jednak jaki budżet planujecie. Za ile kupiliście działkę? W Jeżowie dość mało jest uzbrojonych (przynajmniej gdy my szukaliśmy na to wyglądało). My dostaliśmy nasze 995 m2 za 10 tys. Mamy już umowę z ZE, dziś odesłaliśmy umowę z ZG a woda w drodze (tzn w trakcie załatwiania). Wiesz coś nt dobrych i tanich architektów z naszej okolicy? Ja mam namiar na jednego, jesteśmy po rozmowie. Chce 2000 netto za adaptację (+ załatwienie wszystkich papierów do zezwolenia na budowę, schemat instalacji wodnej). Z podatkiem będzie tego ze 2500 :evil:

Widzę Aga Ze będziemy wymieniać doświadczeni i na Forum i na priv ale to nic może czasami się powtórzymy :wink:

Działka jest uzbrojona gaz,woda,prąd - właśnie ciągną.

Ma 1005 m i daliśmy 25 tys. Narazie nie załatwiam żadnych formalności - postanowiłam że najpierw projekt apotem reszta,mam zamiar sie za to wziąść na jesień.Mój mąż dostał od znajomego nr telefonów architektów nie wiem jak się kształtują ceny ale jak wróci z przcy to go zapytam i wyślę Ci namiary na priv.Jeśli można zapytać w jakich kosztach masz zamiar się zmieścić przy budowie d 07. Bo czytając Forum znalazłam niezłe rozbieżności. Pozdrawiam. :)

Żałuj Ivonesca! U nas jest suuuper!

Ale ja pochodzę ze Szczecina a mój mąż z Gubina... więc to tak już jest, że ludzi po świecie rzuca....

Aga te 25 tys to naprawdę super! Ja tam miałam oferty działek budowlanych tylko w okolicach 35 - 45!

Jeśli chodzi o D07 to chcemy zmieścić się w 150 (sys. gospodarczy) - i niech Bóg da, coby tak się stało! A jak Wy planujecie? Jakie koszy są podane w Twoim projecie? Jaki macie harmonogram budowy?

okolice są piękne :-) tam cały czas mieszkaja moi rodzice więc bywam dość często. i za każdym razem podziwiam urok Rudaw Janowickich i okolic :-)

więcej o mojej budowie mozna poczytać w wątku dzienniki - prowadzę - choć moze nie tak bardzo regularnie - tam zapisy.

Do tej pory wydalismy ok. 220 tys. - na dzień dzisiejszy są już instalacje, tynki, posadzki. Domek parterowy z poddaszem uzytkowym - ok. 150 m2.

pozdrawiam

Przeczytam wieczorkiem :D

Aga, Twój projekt jest naprawdę urokliwy. Napisz jeszcze gdzie jest miejsce na piec, bo chyba nie w tym malutkim pom. przy kuchni?

Nie myśleliście, żeby zlikwidować przejście z garazu do dumu, wydłyżyć dzięki temu WC, żeby nie było kolizji przy otwieraniu drzwi?

Cześć Aga.

Zgadza sie miejsce na piec jest w tym małym pomieszczeniu ale planujemy kocioł 2 funkcyjny na gaz więc więcej miejsca nam nie potrzeba,co do drzwi miedzy garażem a domem to musi być to jednao z kryteriów przy wyborze projektu prze mojego męża.co do drzwi to trochę ich polikwiduje będzie mniej niż jest w projekcie jeśli się na niego zdecyduje. :) O kosztach juz pisałam a co do harmonogramu robót to chcialabym to zrobić bardzo szybko i będę pobierać nauki u mojego sąsiada z działek bardzo fajnie mu to idzie zaczął w połowie maja a teraz ma już prawie st.surowy zamknięty właśnie kończy dach.Stawia Grot II możesz go zobaczyć na onecie w extradomie. pozdrawiam.

Aga, Ty chyba oglądałaś ten mój stary projekt (miał on ok 118m2 z garażem) , bo D07 jest o 5m większy od Twojego. D07 ma 152 z garażem. Zobacz go sobie i napisz co sądzisz.

A ci architekci to robili jakieś adaptacje waszym znajomym? Jacy są cenowo? Wiesz coś?

Aga, nic nie pisałaś o kosztach. :(

A to małe pomieszczenie na piec ma chyba za małą kubaturę? No chyba że będzie bez drzwi.

Jolana, super - jest nas coraz więcej. Już się bałam, że nikt nie chce z nami gadać... :( Gdzie budujesz? (zaraz spróbuję Cię wyśledzić) :wink:

Aga tam w projekcie jest wyliczony koszt budowy na 175 tys-po takich wstępnych obliczeniach myślę że można sie wtym zmieścić biorę jeszcze 10-15 tyś zapasu.Jeśli chodzi o wielkość to nie chodziło mi o metry tylko brak mi na dole jeszcze jednego pokoju na miesce do pracy.

Co do tych fachowców to nic więcej nie mogę Ci powiedzieć ponieważ zostali nam poleceni przez znajomego który kiedyś gdy robił instalacje w domach to z nimi współpracował. Pozdrawiam Aga