Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa jeleniogórska + okolice

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 801
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jolana witaj wróciłaś już na stałę, czekam z niecierpliwością na Twoje zdjęcia. U mnie jak dotychczas czekamy na następny sezon i będziemy ruszać - jak na razie myślimy myślimy a już niedługo zaczną się rozmowy trzeba znaleźć KB, ekipę iitp. sprawy :) :) :)

Pozdrawiam Aga.

Czekamy niecierpliwie.

Moja mała jest od tygodnia tak na stałe w przedszkolu i już łazi zasmarkana - jak wszystkie dzieci. Już mi skóra cierpnie jak pomyślę o tym, co było w ub roku... No może w tym po Rybomunylu będzie lepiej? Właśnie Aga, po jakim czasie można powtórzyć cykl?

Hej dziewczyny, tak z ciekawości co to Rybomunyl? Jakiś lek uodparniający? Ja się zastanawiam nad podaniem czegoś młodszej, ale czy aby nie za późno? Inaczej pewnie znowu będzie co chwilę chorować, a ja w tym roku nie mam jej z kim zostawiać. Już widzę miny w pracy, jak zacznę chodzić częściej na zwolnienia. Jak wy sobie z tym radzicie?

Tak Jola, Rybomunyl to wręcz rewelacyjna szczepionka uodparniająca. Kuracja trwa aż pół roku, ale się opłaca. Widze to już po glizdeczce. W ub roku już by mi leżała w łóżku a teraz śmiga cały czas i nic ponad katar się nie rozwija! :D Wg mnie naprawdę warto. Ja małej podałam ją dopiero w lutym więc wydaje mi się że czas jest ok. Ale pamiętaj żeby pod żadnym pozorem nie przerywać kuracji, nawet jeśli dziecko choruje. To błąd, który popełnia wielu rodziców.

Dobra ja sie pomądrzyłam jako laik, powiedziałam ile wiem od lekarzy a teraz niech pomądrzy się Aga, jako siła fachowa. :D

A jeśli chodzi o to jak mała choruje - mam 2 panie, dzwonię która wolna (stresior straszny, czasem telefon o 6 rano po nieprzespanej nocce bo od 8.30 zajęcia... nie cierpię tego..) i płacę im po prostu. Tak sobie radzę.