Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa jeleniogórska + okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 801
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Teri to jest post z dziennika Agi odnośnie parkietu :)

Właśnie wróciliśmy z Wrocławia. Wieźliśmy w sumie 494 kg ładunku. Nasz VW nas nie zawiódł.

Kupiliśmy parkiet!! A było to tak: troszkę ponad tydzień temu zadzwoniłam do Konsbudu w sprawie sztorcówki. Tam babka mi powiedziała, że obecnie najchodliwszym towarem jest mozajka dębowa. Kosztuje ona u nich 32 zł/m2, ale sprzedali dużą ilość do Leroy Merlin we Wrocku i tam jest teraz w promocji po 21 zł/m2. Jadąc dzisiaj do Leroy nie do końca wierzyliśmy, że jeszcze będzie. Była Kupiliśmy mozajkę nie tylko do pokoju na dole ale i do komunikacji (ta cena ). (A wczoraj znaleźliśmy jeszcze u nas w Komforcie przecenioną mozajkę z 32 na 28 zł ). Oprócz mozaiki nabyliśmy klej kauczukowy (podobno najlepszy - tak parkieciarz nam powiedział), też była promocja - cena puchy obniżona o 20 zł i do tego za każdą kupioną puszkę 2 puszki preparatu gruntującego gratis A klej nazywa się Asercoll 5-10-15-20, 1 puszka 23 kg, kupiliśmy 3 puszki w sumie 504 zł (no i preparat gruntujący w cenie ). Za mozaikę zapłaciliśmy 808,5 zł.

Potem szybki wypad do Castoramy a tam.... cud gres za 45,50 - obgryziony i brązowy (niestety brak w sieci , ale mam nadzieję, że niedługo zdjęcia wkleję ). Gres na kuchnię i wiatrołap, w sumie kosztował 633 zł (promocji nie było niestety ). Ale najwięcej czasu spędziliśmy przy lazurach do drewna Z pół godziny zastanawialiśmy się nad kolorem. Z firm wiedzieliśmy, że wchodza w rachubę 3 (z tego co się dowiedzieliśmy najlepsze): V33, Bondex i ...jejku jakaś straszna nazwa.. Xylo..cośtam-cośtam Dobrze, że nam pan od okien próbnik pożyczył. W końcu wybraliśmy naturalny dąb V33. Niestety nie ma tego koloru w puszkach 5l i musieliśmy kupić w puszkach 2,5l co nas wyszło ok 100 zł drożej, ale i tak najtaniej ze wszytkich firm, które braliśmy pod uwagę. W każdym razie lazura ochronna na podbitkę kosztowała nas 630 zł. (Ciekawe ile będziemy musieli jej kupić na oblicówkę ).

Jesteśmy super-zadowoleni z wypadu do stolycy Dolnego Śląska.

Żałuję jedynie, że nasza ciężarówka nie uniosłaby jeszcze 12 m2 płytek do pomieszczenia gosp., bo były fajne w promocji. Uwaga..cena zabójcza - 13 zł/m2. No ale nie raz jeszcze bedziemy jeździć do Castoramy.

Powiem Wam, że najgorzej było na drewnie. Podłogi cuuuuuuudne. Ale cały czas pamiętałam o tym, że przecież kiedyś marzyłam, aby mieć własny dom. To było najważniejsze. I mówiłam sobie, że nie potrzeba mi żadnych fajerwerków.. Przechodziłam więc dzielnie koło parkietów egzotycznych, bo... nasza mozaika dębowa i tak będzie ładniejsza.

O taka będzie:

Na to lakier półmat. Prawda, że piknie będzie?

Praktyczny dziennik AgnesK

Komentarze do praktycznej AgnesK

Dzieki Aga, nie odzywalam sie bo ,bylam na budowie.Objechalam troche Jelenia i okolice ale nic ciekawego na podloge nie znalazlam.Natomiast na lazienki.owszem:Jak tak dalej pojdzie zrezygnuje z parkietow i desek na dole a poloze plytki i ogrzewanie podlogowe.Orientujesz sie jak wygladaja ceny na tynki zewnetrzne z ociepleniem w naszej okolicy, mam na mysli cena 1m2 robocizny ,a moze ktos sie jeszcze buduje?Pozdrawiam Teri

Ja wlaśnei z tego wzgęldu przekonałąm męża do płytek pokazałam jak może wyglądać taka podłoga, potem pojechał do zanjomych którzy maja płytki i podłogówke i się przekonał :)

A że mamy dwoje dzieci pies będzie to myslę że z tego wyboru będe bardzo zadowlona 8)

O tynki popytam przy najbliższej okazji :)

• 1 month później...