jolana 16.04.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2005 Hej, a ja myslałam, że grupa juz zanikła, a tu widzę, całkiem spory ruch Pozdrawiam budujących z okolic JG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terine 16.04.2005 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2005 Witajcie po dlugim czasie i ciezkiej zimie.Agnes mam pytanie- czy kupilas ten parkiet we Wroclawiu? Jezeli tak moglabys dac mi namiary.A moze pare slow jaki ,ile kostuje itp.Pozdrawiam i ciesze sie ,ze jakos sie kreci Teri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.04.2005 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2005 Witam grupe wiosna i wszczyscy wyszli z ukrycia Teri jeśli chodzi o Agnes to nie ma za bardzo dostepu do netu, bywa tylko raz dwa razy w tygodniu w kaiwrence. Jeśli dobrze pamietam to szczegóły jej parkietu są w jej dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terine 17.04.2005 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2005 Dzieki Aga.Pozdrawiam tez serdecznie.Poszperam w dzienniku Agi moze cos znajde.Dziekuje Teri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terine 17.04.2005 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2005 To szperanie mialam na mysli naturalnie w dzienniku Agnes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.04.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2005 szperaj szperaj jestem pewna że coś znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terine 17.04.2005 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2005 Chyba wyszperalam.Agnes prawdopodobnie polozyla plytki ceramiczne,widocznie nie znalazla odpowiedniego parkietu.Chcialabym ulozyc parkiet,ale gdzie go szukac w naszym regionie,moglybybyc deski ale problem,ze nie mam czasu jezdzic po calej Polsce.Moze Ty Aga cos wiesz?.Pozdrawiam Teri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.04.2005 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2005 Teri wiem napewno że Aga w salonie bedzie miała parkiet, płytki będą w kuchni i wiatrołapie Parkiet napewno kupowali we Wrocławiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.04.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2005 Teri to jest post z dziennika Agi odnośnie parkietu Właśnie wróciliśmy z Wrocławia. Wieźliśmy w sumie 494 kg ładunku. Nasz VW nas nie zawiódł. Kupiliśmy parkiet!! A było to tak: troszkę ponad tydzień temu zadzwoniłam do Konsbudu w sprawie sztorcówki. Tam babka mi powiedziała, że obecnie najchodliwszym towarem jest mozajka dębowa. Kosztuje ona u nich 32 zł/m2, ale sprzedali dużą ilość do Leroy Merlin we Wrocku i tam jest teraz w promocji po 21 zł/m2. Jadąc dzisiaj do Leroy nie do końca wierzyliśmy, że jeszcze będzie. Była Kupiliśmy mozajkę nie tylko do pokoju na dole ale i do komunikacji (ta cena ). (A wczoraj znaleźliśmy jeszcze u nas w Komforcie przecenioną mozajkę z 32 na 28 zł ). Oprócz mozaiki nabyliśmy klej kauczukowy (podobno najlepszy - tak parkieciarz nam powiedział), też była promocja - cena puchy obniżona o 20 zł i do tego za każdą kupioną puszkę 2 puszki preparatu gruntującego gratis A klej nazywa się Asercoll 5-10-15-20, 1 puszka 23 kg, kupiliśmy 3 puszki w sumie 504 zł (no i preparat gruntujący w cenie ). Za mozaikę zapłaciliśmy 808,5 zł. Potem szybki wypad do Castoramy a tam.... cud gres za 45,50 - obgryziony i brązowy (niestety brak w sieci , ale mam nadzieję, że niedługo zdjęcia wkleję ). Gres na kuchnię i wiatrołap, w sumie kosztował 633 zł (promocji nie było niestety ). Ale najwięcej czasu spędziliśmy przy lazurach do drewna Z pół godziny zastanawialiśmy się nad kolorem. Z firm wiedzieliśmy, że wchodza w rachubę 3 (z tego co się dowiedzieliśmy najlepsze): V33, Bondex i ...jejku jakaś straszna nazwa.. Xylo..cośtam-cośtam Dobrze, że nam pan od okien próbnik pożyczył. W końcu wybraliśmy naturalny dąb V33. Niestety nie ma tego koloru w puszkach 5l i musieliśmy kupić w puszkach 2,5l co nas wyszło ok 100 zł drożej, ale i tak najtaniej ze wszytkich firm, które braliśmy pod uwagę. W każdym razie lazura ochronna na podbitkę kosztowała nas 630 zł. (Ciekawe ile będziemy musieli jej kupić na oblicówkę ). Jesteśmy super-zadowoleni z wypadu do stolycy Dolnego Śląska. Żałuję jedynie, że nasza ciężarówka nie uniosłaby jeszcze 12 m2 płytek do pomieszczenia gosp., bo były fajne w promocji. Uwaga..cena zabójcza - 13 zł/m2. No ale nie raz jeszcze bedziemy jeździć do Castoramy. Powiem Wam, że najgorzej było na drewnie. Podłogi cuuuuuuudne. Ale cały czas pamiętałam o tym, że przecież kiedyś marzyłam, aby mieć własny dom. To było najważniejsze. I mówiłam sobie, że nie potrzeba mi żadnych fajerwerków.. Przechodziłam więc dzielnie koło parkietów egzotycznych, bo... nasza mozaika dębowa i tak będzie ładniejsza. O taka będzie: Na to lakier półmat. Prawda, że piknie będzie? _________________ Praktyczny dziennik AgnesK Komentarze do praktycznej AgnesK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terine 18.04.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Dziekuje Aga za ten post .Ale Agnes pisze o mozaice debowej.Nie wiem czy nie ma na mysli malych klepek.Chcialabym parkiet przemyslowy albo deski.Myslisz ,ze pisze Agnes o tym samym?Teri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.04.2005 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Agens kupiła klepki, z przemysłowego zrezygnowała brak kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terine 24.04.2005 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Dzieki Aga, nie odzywalam sie bo ,bylam na budowie.Objechalam troche Jelenia i okolice ale nic ciekawego na podloge nie znalazlam.Natomiast na lazienki.owszem:Jak tak dalej pojdzie zrezygnuje z parkietow i desek na dole a poloze plytki i ogrzewanie podlogowe.Orientujesz sie jak wygladaja ceny na tynki zewnetrzne z ociepleniem w naszej okolicy, mam na mysli cena 1m2 robocizny ,a moze ktos sie jeszcze buduje?Pozdrawiam Teri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 24.04.2005 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Do tynków zewnętrzych to u mnie daleko więc nie mam rozeznania, jak będę u mnie na działkach to może popytam orientacyjnie Co do podłóg to ja zdecydowałam ze na dole płytki i podłogówka łatwiej utrzymac w czystości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terine 24.04.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Masz racje, mam duzy ogrod i nie wyobrazam sobie aby przez nastepne 10 lat myslec tylko o podlodze.Ryski ,dziurki i zadrapania, a co bedzie jak kiedys kupie mezowi psa? Chyba zrobie tak jak Ty, poloze plytki.Musze sie z tym pomyslem przespac.Pozdrawiam, nie zapomnij popytaj o tynkiTeri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.04.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Ja wlaśnei z tego wzgęldu przekonałąm męża do płytek pokazałam jak może wyglądać taka podłoga, potem pojechał do zanjomych którzy maja płytki i podłogówke i się przekonał A że mamy dwoje dzieci pies będzie to myslę że z tego wyboru będe bardzo zadowlona O tynki popytam przy najbliższej okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terine 02.05.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 Aga nic sie nie odzywasz, napewno zajeta jestes budowa.Jestem przerazona, jade za trzy dni na budowe i nie mam pojecia jakie ceny sa na tynki zewnetrzne i wewnetrzne w naszej okolicy.I jak ja mam negocjowac ceny jak nie mam pojecia.Moze masz pomysl.?Pozdrawiam Teri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 02.05.2005 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 Teri budowa jeszcze nie ruszyła ale jest tyle przygotowań że nie mam czasu bywać na działce w czasie jak są sąsiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 19.06.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 Witam Krótkie pytanko: -bloczek betonowy - 2,05zł -beton komurkowy, biały 24x24x59 - 5,99zł -cement 1t - 350zł Czy to dobre ceny na nasz rejon, czy szukać coś tańszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.06.2005 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 Witaj ceny netto czy brutto Sama cena to jeszcze nie wszystko, trzeba również patrzeć na jakośc materiału. Jak wygląda transport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 19.06.2005 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 Witam A, zapomniałem . Ceny brutto, transport gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts