JAROGOCHA 19.04.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Witajcie! Tomek jaki jest koszt zakupu agregatu, bo tą alternatywę tez rozwazaliśmy, ale wykonawca nam powiedział,ze to problem, bo nie ma gdzie tego schować, a wszystko co leży luzem niestety"dostaje nóg".Ponawiam prośbe o namiary na wykonawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAROGOCHA 19.04.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 oj tak, tak. Ja mam ekipe sprawdzona, ale się ceni,że ho, ho W dodatku , jak wyczytałam między wierszami nie maja zbyt wiele swojego sprzętu, a wypozyczenie tez kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekso 19.04.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Ja nie wiem jaki jest koszt, bo z mojej strony to był bluff w tej energetyce A co do ekipy, to czytałem że nawet w Warszawce jest taniej, np. ktoś pisał że za stan surowy z dachem (krycie Dachówką) zapłacił coś 35 tys. PLN'ów przy pow. 230 m, ale czy to naprawdę realne to nie wiem. Wiadomo, że system gospodarczy wychodzi taniej, wrodzona niechęć do płacenia Vat'u również, poza tym trzeba mieć dobrego kierownika lub inspektora nadzoru, mooocne nerwy, dużo czasu oraz wieele uporu. Dlatego chcę się dobrze przygotować zanim rozpocznę na dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekso 19.04.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Surowy otwarty naturalnie- zanim mnie ktoś zgromi, że nowy jeszcze jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 20.04.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Witam Ja za swój stam surowy otwarty zapłaciłem 27kzł. A firmy z mojego terenu to nie miałem najtańszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 20.04.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Ceny u nas rzeczywiście nie są najtańsze - nasza ekipa bardzo dobra i cenowo też oki ale zajęci na cały obecny sezon. Gosiu ściana JW ma 36 cm i już się jej nie ociepla Z tego co wiem to Solbet ma już bloczki 40 cm ale nie wiem jak to wychodzi cenowo. U nas z energetyką nie było żadnych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAROGOCHA 20.04.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Na poniedziałek wymusiłam na Panu z energetyki przygotowanie warunków przyłącza, zobaczymy jaki jest słowny. Grzecznym, aczkolwiek stanowczym glosem powiedziałam co myślę o pracy ENERGII PRO. Pomimo tego,że nie ma energii i tak byśmy chcieli postawić stan surowy. Jeszcze czekam na odpowiedź od kolejnego wykonawcy, zobaczymy jak będzie z ceną. Jak będą warunki przyłącza,to juz będzie dobrze. Gazu tam nie ma, wiec uzgodnienie odpada, wodociagu też nie ma więc też odpada. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 21.04.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Gosia a jak u Was z pozwoleniem na budowę ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAROGOCHA 21.04.2006 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Aga jak będę miała warunki przyłącza z energetyki to dopiero zrobią mi adaptację projektu i dopiero będziemy występować o pozwolenie. Mapkę do celów projektowych i projekt już mamy. Trochę to wszystko trwa.Być moze jutro będzie wycena drugiego wykonawcy, ciekawe czy tez się tak ceni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 21.04.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Czyli wszystko w rękach energetyki. Trzymam mocno kciukasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekso 22.04.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 ....Tomek jaki jest koszt zakupu agregatu.... Siemka, trochę przez przypadek dowiedziałem się czegoś na ten temat. Koszt zakupu prostego agregatu napędzanego benzyną, o mocy do 1,5 KW, który generuje napięcie 230V , to jakieś 2,5-4tys. PLN'ów. Takie lepsze, to już wydatek ok.trzykrotnie większy- niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekso 22.04.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Czy mógłby mi ktoś uczynny podać namiary - najlepiej telefoniczne-na dobrego Różdżkarza i firmę budującą studnie z naszego terenu. Chciałbym podyskutować z nimi o cenach za takie usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 22.04.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Znajomi będą robić studnię, wiem że chyba mają jakieś namiary, ja się nie interesowałam ale teraz zapytam i jakby co do dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAROGOCHA 22.04.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Ja tez będę miała studnię, moze namiary bedę kmiała w tygodniu. Pani geodeta,która robiła nam mapke powiedziała ,że coś postara sie ustalić. Jak bedę miała to dam znać. Słyszałam, że średnio biora ok. 5tys zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bul 22.04.2006 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Witam serdecznie grupowiczów JG. Zaczynam w przyszłym tygodniu od zdjęcia humusu .Pozwolenie otrzymam dopiero za 2 tygodnie. Chwilę póżniej woda i kanaliza, stan 0 do połowy czerwca. Aha, buduję w Przedwojowie koło Kamiennej Góry. Fajnie, że jest grupa jeleniogórska pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAROGOCHA 22.04.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Witaj Bul. Takiemu to dobrze, ale gratulacje,że juz jesteś na tym etapie. ja jak na razie jestem na etapie poszukiwań jednak nieco tańszej firmy. Trochę namiarów mam , więc jeszcze nic straconego. Aga nie mogę się doczekać kiedy będę podziwiała Wasz piękny domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 23.04.2006 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Witam nowego członka w naszej grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 23.04.2006 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Gosia a kiedy Wam pasuje i jakie godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bul 23.04.2006 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Czy to jest normalne, że czym bliżej rzeczoweg startu tym większy niepokój odczuwam ? Też tak mieliście? A tak w ogóle to kto buduje się za górką od mojej strony?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 23.04.2006 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Cześć Przeglądałem forum, ale z naszej okolicy mało jest postów na temat deszczówki. Tak się zastanawiam, ile m3 trzeba mieć w zbiorniku, aby zebrać deszczówkę z 200m2 dachu, w naszym rejonie. Z całego kraju to różnie wychodzi, od 3 do 6m3. Jak sobie z tym radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts