Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa jeleniogórska + okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 801
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja nie wiem jaki jest koszt, bo z mojej strony to był bluff w tej energetyce 8)

A co do ekipy, to czytałem że nawet w Warszawce jest taniej, np. ktoś pisał że za stan surowy z dachem (krycie Dachówką) zapłacił coś 35 tys. PLN'ów przy pow. 230 m, ale czy to naprawdę realne to nie wiem. Wiadomo, że system gospodarczy wychodzi taniej, wrodzona niechęć do płacenia Vat'u również, poza tym trzeba mieć dobrego kierownika lub inspektora nadzoru, mooocne nerwy, dużo czasu oraz wieele uporu. Dlatego chcę się dobrze przygotować zanim rozpocznę na dobre.

Ceny u nas rzeczywiście nie są najtańsze - nasza ekipa bardzo dobra i cenowo też oki ale zajęci na cały obecny sezon.

Gosiu ściana JW ma 36 cm i już się jej nie ociepla :)

Z tego co wiem to Solbet ma już bloczki 40 cm ale nie wiem jak to wychodzi cenowo.

U nas z energetyką nie było żadnych problemów :)

Na poniedziałek wymusiłam na Panu z energetyki przygotowanie warunków przyłącza, zobaczymy jaki jest słowny. Grzecznym, aczkolwiek stanowczym glosem powiedziałam co myślę o pracy ENERGII PRO.

Pomimo tego,że nie ma energii i tak byśmy chcieli postawić stan surowy. Jeszcze czekam na odpowiedź od kolejnego wykonawcy, zobaczymy jak będzie z ceną.

Jak będą warunki przyłącza,to juz będzie dobrze. Gazu tam nie ma, wiec uzgodnienie odpada, wodociagu też nie ma więc też odpada.

Pozdrowionka

:)

Aga jak będę miała warunki przyłącza z energetyki to dopiero zrobią mi adaptację projektu i dopiero będziemy występować o pozwolenie. Mapkę do celów projektowych i projekt już mamy.

Trochę to wszystko trwa.

Być moze jutro będzie wycena drugiego wykonawcy, ciekawe czy tez się tak ceni.

....Tomek jaki jest koszt zakupu agregatu....

Siemka,

trochę przez przypadek dowiedziałem się czegoś na ten temat. Koszt zakupu

prostego agregatu napędzanego benzyną, o mocy do 1,5 KW, który generuje napięcie 230V , to jakieś 2,5-4tys. PLN'ów. Takie lepsze, to już wydatek ok.trzykrotnie większy- niestety.

Witam serdecznie grupowiczów JG. Zaczynam w przyszłym tygodniu od zdjęcia humusu :wink:.Pozwolenie otrzymam dopiero za 2 tygodnie. Chwilę póżniej woda i kanaliza, stan 0 do połowy czerwca. Aha, buduję w Przedwojowie koło Kamiennej Góry. Fajnie, że jest grupa jeleniogórska

pozdrawiam