Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa jeleniogórska + okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 801
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wiezbe dachowa mam zamowiona w gorlitz,hurtownia wohlke.latwo trafic jedziesz przejsciemm w jedrzychowicach,pierwszy zajazd z A4 na goerlitz i caly czas prosto ok 3 km ,az beda szydy hurtowni.obsluga tez jest po polsku,co do transportu mozna sie dogadac.wiezba super wysuszona,popakowana w paczki,obsluga mila,cena taka sama jak w pl wychodzi ok 720-730 zl za kubik.ja mieszkam w bogatyni,to dla mnie bez problemu,ale dla ciebie bo jestes chyba z jeleniej gory musisz podjechac i tam sie dowiedziec.nr tel do hurtowni 0049358174740 i spytaj o polska obsluge (polnische beratung),napewno kogos z polakow dadza do tel.

czesc!

co do przylaczy to musicie spytac w urzedzie gminy lub w powiecie czy bede te dzialki dozbrajac lub musicie sie wspolnie dogadac z waszymi sasiadami co do uzbrojenia (woda,scieki,prad).w moim przypadku tez kupilem dzialke nie uzbrojona,ale w sumie jest tych dzialek 8 i gmina jzu w tym roku zacznie uzbrajac,tzn woda,cieplo i prad.dla mnie to dobry termin,aby wyrobilii sie do przyszlego roku,bo terraz jestm an etapie budowy stano surowego otwartego.co innego moj sasiad ,ktory dom ma juz od tamtego roku a wody i pradu dalej nie ma.wode wozi w baniakach ,a prad mam podlaczony z innych budynkow.no i najwazniejsze musicie sie juz powoli starac o pozwolenie na budowe.

to do kogo ludki teraz uderzyć?

jest działka, mamy wypis z mpzp,

nie ma uzbrojenia, projekt będziemy brali na dniach (krab-2).

powiedzcie mi - co z przyłączami - jak to załatwiać - i czy teraz czy późnie?. sam mam latać? czy komuś to zlecić? jak to zrobić żeby nie latać 3x po tą samą mapkę bo tak trzeba. Krótko mowiąc - mam pustą działkę - co teraz? przyłącza czy coś innego? proszę o podpowiedzi...

Są dwie drogi.

Możesz załatwiać wszystko sam . Wtedy musisz wystąpić do dostawców mediów z wnioskami o wydanie warunków podłączenia do sieci energetycznej , wodociągowej , gazowej , kanalizacyjnej. Im szybciej zaczniesz tym lepiej , bo te procedury trwają. :evil: Przy czym jeśli chodzi o prąd to wystąp od razu o warunki przyłącza docelowego. O przyłącze tymczasowe ( prąd budowlany ) możesz wystąpić przed samą budową, bo takie przyłącze załatwia się prawie od ręki. Jednocześnie zlecasz osobie z uprawnieniami wykonanie adaptacji projektu do warunków miejscowych. Mając taki projekt budowlany występujesz o wydanie decyzji o pozwoleniu na budowę.

Druga opcja : od razu znajdujesz osobę do adaptacji projektu i zlecasz jej załatwienie wszystkiego od A do Z.

Druga wersja prawdopodobnie wyjdzie trochę drożej ale z pewnością zaoszczędzisz sporo czasu i nerwów. Poza tym architekci wykonujący adaptację wiedzą co , jak i z kim załatwiać , co też może być przydatne. :wink:

Powodzenia

PS Jak rozumiem sprawdziłeś , czy KRAB 2 spełnia warunki określone w MPZP ?

Witam , my tez z jeleniogórskiego - z widokiem na Śnieżkę. Nasza decyzja uprawomocni sie 29.09.2008 roku i we wtorek jade zgłosić do inspektoratu nadzoru rozpoczęcie budowy. Taki myk , aby zaoszczędzić 7 dni, podpowiedział zdzinio6. Budujemy w 19.12a z jeleniogórskiego biura projektowego. Mam pytanko co do tej więźby, czy wystarczy do nich - znaczy sie do goerlitz -pojechać z projektem, czy muszę mieć wszystko dokładnie wyliczone-????. :oops: Oraz czy kupowaliście z Niemiec pustaki ytonga lub inny materiał. Znalęźliśmy na alegro firme z Lubinia, która sprowadza pustaki i wszystkie wypowiedzi kupujących sa rewelacyjne.... Nie wspomnę,że cena jest baaaaaardzo dobra jak za ytong. Nie za bardzo rozróżniam te materiały- wczoraj w hurtowni powiedziano nam ,że solbet i ytong to to samo tylko inna firma produkuje. Czy może ktoś mi wytłumaczyć czym sie one różnią???? :oops: :oops:

do emgaja!

jezeli chodzi o zamowienie wiezby dachowej w goerlitz to tzreba miec wszystko wylicozne i zrobione zestawienie:na wiezbe oraz łat i kontrłaty.warto miec takze przy sobie projekt,bo zawsze ktos moze zerknac i cos doradzic. nr tel do hurtowni woehlke 0049358174740 lub pan Sawa Jan 00491703379785.jezli zas chodzi o hurtownie w lubinie z pustakami to tez dzwonilem cena rzeczywiscie dobra jezeli chodzi o sam wyrob,ale doliczaja cny palet,ktore trzeba pilnowac oraz musisz sobie zapewnic rozladunek HDS-em ,bo oni tego nie wykonuja,a takze raz ci przywioza ,wyladujesz i musi to lezec i czekac az zaczniesz budowe.a wiec znow sie martwisz co z tym sie bedzie dziac.ja tez nad tym sie zastanwailem ,ale w mojej miescowej hurtowni w bogatyni dzownie na biezaca,czyli potrzebne jest 5 palet bloczka czy 10 to przywioza,ekipa budolwancow wyrobi na biezaco i nic nie zalega,mam spokoj.tak iwec decyzja nalezy do ciebie.natomiaast co do ceny to u siebie w hurtowni mozesz powiedziec kto i gdzie taka cene ma na pustaka i na tej podstawie negocjowac ceny.pozdrawiam!!!

• 1 month później...

sprzedam w atrakcyjnej cenie belki drewniane do podstemplowania stropu i nadprozy.

dlugosc ok 1,5m - 20 szt.

dlugosc 2m-2,7m - 80 szt

dlugosc ok 3m-3,5m- 20 szt

grube deski do szalunkow 4cmx 3m- 20 szt.

deski 2cmx 3m - 20 szt

poukladane pod wymiar w latwo dostepnym miejscu pod transport.

odbior wlasnym transportem z bogatyni.

cena za szt lub za calosc do uzgodnienia.

tel 600656377,668414261

• 3 weeks później...