piotr.nowy 14.09.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Witam ! Panowie ( i Panie być może) , gdzie kupujecie więźbę dachową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekxkonc 14.09.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 wiezbe dachowa mam zamowiona w gorlitz,hurtownia wohlke.latwo trafic jedziesz przejsciemm w jedrzychowicach,pierwszy zajazd z A4 na goerlitz i caly czas prosto ok 3 km ,az beda szydy hurtowni.obsluga tez jest po polsku,co do transportu mozna sie dogadac.wiezba super wysuszona,popakowana w paczki,obsluga mila,cena taka sama jak w pl wychodzi ok 720-730 zl za kubik.ja mieszkam w bogatyni,to dla mnie bez problemu,ale dla ciebie bo jestes chyba z jeleniej gory musisz podjechac i tam sie dowiedziec.nr tel do hurtowni 0049358174740 i spytaj o polska obsluge (polnische beratung),napewno kogos z polakow dadza do tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 14.09.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Dzięki !!! Byłem u Niemców parę dni temu ale w innym miejscu .Do tej hurtowni nie trafiłem. Zadzwonię ! Jeszcze raz dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pete.c 14.09.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 cześć,nazywamy się Justyna i Piotrek, kilka dni temu kupiliśmy działkę w Łagowie (2 km od Zgorzelca). Działka nieuzbrojona, gmina ma plan zagospodarowania, czym teraz powinniśmy się zająć? Jakiegoś typa do wszystkich przyłączy, czy załatwiać samemu - jeżeli tak - od czego zacząć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekxkonc 15.09.2008 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 czesc!co do przylaczy to musicie spytac w urzedzie gminy lub w powiecie czy bede te dzialki dozbrajac lub musicie sie wspolnie dogadac z waszymi sasiadami co do uzbrojenia (woda,scieki,prad).w moim przypadku tez kupilem dzialke nie uzbrojona,ale w sumie jest tych dzialek 8 i gmina jzu w tym roku zacznie uzbrajac,tzn woda,cieplo i prad.dla mnie to dobry termin,aby wyrobilii sie do przyszlego roku,bo terraz jestm an etapie budowy stano surowego otwartego.co innego moj sasiad ,ktory dom ma juz od tamtego roku a wody i pradu dalej nie ma.wode wozi w baniakach ,a prad mam podlaczony z innych budynkow.no i najwazniejsze musicie sie juz powoli starac o pozwolenie na budowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pete.c 16.09.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 ...eleniej gory musisz podjechac i tam sie dowiedziec.nr tel do hurtowni 0049358174740 i spytaj o polska obsluge (polnische beratung),napewno kogos z polakow dadza do tel. jak nazywa się hurtownia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 16.09.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 wiezbe dachowa mam zamowiona w gorlitz,hurtownia wohlke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pete.c 18.09.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 to do kogo ludki teraz uderzyć?jest działka, mamy wypis z mpzp,nie ma uzbrojenia, projekt będziemy brali na dniach (krab-2).powiedzcie mi - co z przyłączami - jak to załatwiać - i czy teraz czy późnie?. sam mam latać? czy komuś to zlecić? jak to zrobić żeby nie latać 3x po tą samą mapkę bo tak trzeba. Krótko mowiąc - mam pustą działkę - co teraz? przyłącza czy coś innego? proszę o podpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 19.09.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Są dwie drogi. Możesz załatwiać wszystko sam . Wtedy musisz wystąpić do dostawców mediów z wnioskami o wydanie warunków podłączenia do sieci energetycznej , wodociągowej , gazowej , kanalizacyjnej. Im szybciej zaczniesz tym lepiej , bo te procedury trwają. Przy czym jeśli chodzi o prąd to wystąp od razu o warunki przyłącza docelowego. O przyłącze tymczasowe ( prąd budowlany ) możesz wystąpić przed samą budową, bo takie przyłącze załatwia się prawie od ręki. Jednocześnie zlecasz osobie z uprawnieniami wykonanie adaptacji projektu do warunków miejscowych. Mając taki projekt budowlany występujesz o wydanie decyzji o pozwoleniu na budowę. Druga opcja : od razu znajdujesz osobę do adaptacji projektu i zlecasz jej załatwienie wszystkiego od A do Z. Druga wersja prawdopodobnie wyjdzie trochę drożej ale z pewnością zaoszczędzisz sporo czasu i nerwów. Poza tym architekci wykonujący adaptację wiedzą co , jak i z kim załatwiać , co też może być przydatne. Powodzenia PS Jak rozumiem sprawdziłeś , czy KRAB 2 spełnia warunki określone w MPZP ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pete.c 20.09.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Są dwie drogi. ... PS Jak rozumiem sprawdziłeś , czy KRAB 2 spełnia warunki określone w MPZP ? tak sprawdziłem z wypisem, jest ok. to od poniedziałku sprobujemy zaczac załatwianie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emgaja 21.09.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Witam , my tez z jeleniogórskiego - z widokiem na Śnieżkę. Nasza decyzja uprawomocni sie 29.09.2008 roku i we wtorek jade zgłosić do inspektoratu nadzoru rozpoczęcie budowy. Taki myk , aby zaoszczędzić 7 dni, podpowiedział zdzinio6. Budujemy w 19.12a z jeleniogórskiego biura projektowego. Mam pytanko co do tej więźby, czy wystarczy do nich - znaczy sie do goerlitz -pojechać z projektem, czy muszę mieć wszystko dokładnie wyliczone-????. Oraz czy kupowaliście z Niemiec pustaki ytonga lub inny materiał. Znalęźliśmy na alegro firme z Lubinia, która sprowadza pustaki i wszystkie wypowiedzi kupujących sa rewelacyjne.... Nie wspomnę,że cena jest baaaaaardzo dobra jak za ytong. Nie za bardzo rozróżniam te materiały- wczoraj w hurtowni powiedziano nam ,że solbet i ytong to to samo tylko inna firma produkuje. Czy może ktoś mi wytłumaczyć czym sie one różnią???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekxkonc 22.09.2008 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 do emgaja!jezeli chodzi o zamowienie wiezby dachowej w goerlitz to tzreba miec wszystko wylicozne i zrobione zestawienie:na wiezbe oraz łat i kontrłaty.warto miec takze przy sobie projekt,bo zawsze ktos moze zerknac i cos doradzic. nr tel do hurtowni woehlke 0049358174740 lub pan Sawa Jan 00491703379785.jezli zas chodzi o hurtownie w lubinie z pustakami to tez dzwonilem cena rzeczywiscie dobra jezeli chodzi o sam wyrob,ale doliczaja cny palet,ktore trzeba pilnowac oraz musisz sobie zapewnic rozladunek HDS-em ,bo oni tego nie wykonuja,a takze raz ci przywioza ,wyladujesz i musi to lezec i czekac az zaczniesz budowe.a wiec znow sie martwisz co z tym sie bedzie dziac.ja tez nad tym sie zastanwailem ,ale w mojej miescowej hurtowni w bogatyni dzownie na biezaca,czyli potrzebne jest 5 palet bloczka czy 10 to przywioza,ekipa budolwancow wyrobi na biezaco i nic nie zalega,mam spokoj.tak iwec decyzja nalezy do ciebie.natomiaast co do ceny to u siebie w hurtowni mozesz powiedziec kto i gdzie taka cene ma na pustaka i na tej podstawie negocjowac ceny.pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Dzit 23.09.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 kupował może ktoś profile zamknięte na ogrodzenie w Centrostalu Bolesławiec lub jelenia góra. jaki jest koszt profila o przekroju 3x3 6 m długi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 29.10.2008 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Szukam drzwi wejściowych. Możecie coś polecić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekxkonc 06.11.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 sprzedam w atrakcyjnej cenie belki drewniane do podstemplowania stropu i nadprozy.dlugosc ok 1,5m - 20 szt.dlugosc 2m-2,7m - 80 sztdlugosc ok 3m-3,5m- 20 sztgrube deski do szalunkow 4cmx 3m- 20 szt.deski 2cmx 3m - 20 sztpoukladane pod wymiar w latwo dostepnym miejscu pod transport.odbior wlasnym transportem z bogatyni.cena za szt lub za calosc do uzgodnienia.tel 600656377,668414261 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ATEK 22.11.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Witam. Poszukuję ekipy budowlanej z okolic Lubań ,Bolesławiec Zgorzelec,Żar,Żegania,Iłowy Żagańskiej. Do budowy domu stanu surowego zamkniętego. Info proszę na PW lub [email protected]. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Dzit 25.11.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 gdzie można kupić tanio pustaki na ściany nośne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 25.11.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Pustaki ceramiczne typu Porotherm , czy z betonu komórkowego typu Ytong. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Dzit 26.11.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Pustaki ceramiczne typu Porotherm. w arkadi we Lwówku są po 55zł za metr firmy Roben , 25 cm szerokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 26.11.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 To jest dobra cena. Jeśli jest faktycznie ceną za m2 , bo pustaki robena są mniejsze ( krótsze ) niż standardowe i więcej ich wchodzi na m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts